İlk izlenim bazen anlık da olsa kalıcı bir gözlem yaratabiliyor. Her zaman sabit yorumları yapamayız belki ancak tutturabildiğimiz şeyler de olur. Sizler bu konuda iyi misiniz? #umrumdışı
Yeni tanıştığınız bir insanın karakterini çok çabuk çözebiliyor musunuz?
İlk izlenim yanıltıcı olabilir,, belki ufakta olsa o insan hakkında iyi ya da kötü anlamda, bir fikir oluşabilir kafamızda , fakat bu o insanın karakterini çözdük anlamında olmamalıdır,, bazen insanlar iyi rol yapar lar , ya da o insan benim yanıma gelmeden önce kötü bir olay yaşamıştır , o an ruh hali kötü olabilir,, sonuç olarak eğer ciddi bir şey olacaksa bu arkadaslikta , biraz zaman geçirmek , o insanın gerçek yüzünü görmemize vesile olur
İnsanları ve onların davranışlarını gözlemlemeyi sevdiğim için genelde kısa bir süre geçirdikten sonra kafamda o kişi hakkında bazı ön fikirler oluşuyor. Ama tam olarak tanımam için onunla belirli bir süre vakit geçirmem şart. Ancak her insan gerçek karakterini ve kimliğini hemen belli etmez hatta bu konuda ustadır. İşte bu insanları çözebilmek çok zordur. Kimisi daha önce çok zarar gördüğü için içini açamaz kimisi ise tehlikeli insan olduğu içindir.
İnsanları gözlemlemeyi ve analiz etmeyi seviyorum. Bu huyum çocukluğumdan beri bende mevcut. Hangi ortama girersem gireyim ilk önce bir köşede durup gözlemlerdim , bu sayede insan davranışlarını psikolojik ve fiziksel yönden, davranış çeşitliliği ve dilini çözme konusunda epey yol aldım. Bu sayede de karşımdaki kişinin karakterini çözebilme konusunda gerçekten hızlı olabilme becerisi kazandım. Bu konuda kendime güveniyorum. "Bak bu kişi şöyle dikkat et" , diye uyarıpta yanıldığım daha hiç olmamıştır.
Anlarım diyebilmek için geldim. Okuduğum yorumlardan sonra vazgeçtim. Hepimiz insan sarrafıymışsız. Peki neden tanıdığımız halde anlamıyoruz , restleşme rekorlarındayız?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsanları çok iyi cozdugum için 50 ye yakın kadınla beraberliğim oldu