Kendimi her konuda çok yetersiz görüyorum, nasıl düzelteceğim?

Maddi durumu baya kötü bir ailede büyüyerek 19 yaşıma geldim. Derslerim iyiydi lise sonda özele geçtim hukuk istiyordum ama 1 tl bile bulamıyodum aç gelip aç gidiyodum herşeye kafamı çok takıyodum potansiyel varkan bu maddiyatı kafama takmaktan bir bok yapamadım. Annem sınav günü yırtık ayakkabısıyla geldi sınavı çözmeye baslamadan bitek o sahne kaldı aklımda. Sonra bidaha dersaneye asla gitmem dedim. Mezuna kaldım dersaneye sıkışa sıkışa yollucaklardı ama 1 tl harclık veremediklerinden psikolojim bozuldu gitmek istemedim. Daha kötü yaptım. Şimdi ankarada bir üniversitede iktisata başladım 1. Sınıfım. Kendimi çok başarısız hissediyorum bir yandan adalet okuyorum seneye dgsye giricem benim son sansım. Genelde cogu zaman güzel bulundugum halde güzel giysiler giyemedigimden her gittigim yerde asagılık kompleksine girdim cunku herkes ultra iyi giyiniyodu kendimi cok cirkin hissetmeye basladım. Annem bazen tıkanıyodu nefes alamıyodu bogazındaki kucuk bi problemden dolayı. Ödüm kopuyodu en ufak bi ses duysam kalbim küt küt atıyodu ödüm kopuyodu. Küçükken abimde ablamla gürültü yaptıgımızda hep gelir beni döverdi ders calısıyodu o zamanlar. Bi günde aksam cok gec geldim diye tokadı basmıstı babamda bi gün köyde aglıyprum diye tokadı bastı ama ablam icerde agladıgında hep bana kızardı sus ablan ders calısıyo diye. Bi dar pantalon giysem makyaj yapsam babam yolda biriyle karsılastıgında benden cok utanıyodu zNeyse Şu an bazı seyleri hallettik babam benden özür de diledi.. Halamın kızı cok güzel pilav yapar bende yapayım derdim anneme annem o herkesin becerebilcrgi bisey degil sen asla yapamazsın vs vs diyerek bir pilavı yaptırtmıyodu ziyan olur diye. Sonra zaten anneme meme kanseri teshiside konuldu Ama ben kendimi yanlıs anlamayın ama onu yapamazsın bunu yapamazsın abin seni döver diye diye baska seyler diye diye kendimi sakat gibi hissediyorum asırı beceriksiz asırı aptal hissediyorum. Asagılandım baya. Napıcam nasıl düzeltcem her sey yoluna gircekmi ben hukukcu olabilcekmiyim icimde hersey cok ukte kaldı
Kendimi her konuda çok yetersiz görüyorum, nasıl düzelteceğim?