Elleriyle sürekli önümde çiçek olmuş gibi karşımda duruyordu. Bir yerde okumuştum ben de.. Karşındaki insan ellerini bağlar ve o şekilde konuşursa seninle "savunma içindedir." ne kadarı doğru pek anlamamıştım tabiki ben. O kişi ile pekte barışık bir halimiz yok şu an. Her neyse beden dilinden pek anladığımı söyleyemem. O sebeple belki de çoğu insanı yanlış anlamamın sebebi de bu'dur. Ondandır dilini çözemediğim insanlardan kaçışım.
Bağzıları bazı hareketleri gayri ihtiyari yaparlar , ona bakarım önce eğer bilinçli bir şekilde jest ve mimik kullanıyorsa beden dilinden anlarım. Ama yanlış anlama her zaman olabilir, sen birine birşey söylüyorsunda , o kişi söylediklerini yanlış tarafa çekebiliyor, bu yüzden böylemi demek istedin diye soranlara hiç kızmam , eğer sorup açıklama yapmasam " bu adam bana böyle dedi veya ima etti diyebilirler.
İşitme engelli olarak az işaret dili biliyorum. Haberlerde bazen yabancı çevirmenlerin, devlet büyüklerinin konuşmalarını işaret dili ile neler anlattıklarını bazen yanlış anlıyorum.