bu soruyu lütfen düşünerek cevap verin. ben üzerinde çok düşündüm ve bir sonuca vardım ama sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Değerli Dostum Merhaba!
Bu sorunuzu çok beğendim, böyle bir soru sorduğunuz için teşekkür ederim.
Bu soruya cevabım biraz felsefi olacaktır umarım beyinleri yakmam.
- Öz yani Arkhe vardır.
- Bu anlamda özümüzde toprak varsa o toprak ileride sulanarak çamur olabilir. Maksimum değişim budur, çamur sonradan suyu çekilince kurur ve yine kuru toprak olur. İşte bizlerde böyleyiz. Yani insanın huyu/mizacı değişir ama bu şekilde bu örnekteki gibi bir değişime maruz kalabilir.
Umarım beyinler hala sağlamdır.
Saygılarımla...
insanın karakteri değişir mi sorusunun kendi görüşüme göre cevabı:
insan iki türlü karakter alır. anne karnında iken aldığı karakter ki bu değişmez istisnalar hariç.
diğeri de çevreden, aileden, yaşadığı ortamdan kültürden alır bu karakteri ( huyu) değişir.
çevresinde aldığı huylar: içki, kumar, sigara, yaşadığı yerin kültürü vb. gibi alışkanlıklardır. aslında bu karakter değil alışkanlık ve bunları değiştirebilir. Anne karnında aldığı huyları ise: merhamet, merhametsizlik, duygusallık, cinsel dürtüler, sertlik, yumuşaklık, ön yargılar, hızlı veya yavaş konuşmalar, sakinlik , acelecilik, kıskançlık ( belki duruma göre değişebilir), vb. gibi daha bir çok karakter. bu dürtüler ne eğitimle ne de yapmaya çalışarak değiştiremessiniz. değişmeye çalışırsınız ama bir hafta belki 3 gün değişir o da yapmacık gibi olur sonra bir bakarsınız yine eski özünüze dönmüşsünüz.
bu karakterler insanın içine yapışıktır sadece bulamadığınız zaman veya yasalardan, kurallardan , ayıpsanmaktan korktuğunuz için bastırırsınız ama fırsatını bulduğunuz an hisleriniz sizi yaptırmaya zorlar. eksi yönde bir hisleriniz var ama farkında değilsiniz çünkü ortamda görmediğiniz için yapmazsınız ama bir yerde gördüğünüz veya fırsatını bulduğunuz an bir bakarsınız o şeyi yapmak isteyeceksiniz.
günümüz çağında her şey özgürce yapılabildiği için insanların karakterlerini açıkça gösterebiliyor.
bunun bir çok örneğini biliyorum ama çok uzun olur diye yazmadım
Yaş geçtikçe tercihlerimiz huyumuz suyumuz değişiyo kişiye göre değişir bildim bileli aynı kafayı yaşayan ve hala devam eden insanlarda gördüm, kendini geliştiren yetiştiren törpüleyen insanlarda gördüm, önceden çok sinirli biriydim şu an daha sakin, önceden kafama her şeyi takardım saatlerce kendimi anlatmaya çalışırdım şu an haketmeyene cümle bile kurmuyorum. Daha kalabalık çevre isterken yalnızlığa koşuyorum. Şu an kendi içime döndüm yaşadıklarım ve kişisel gelişimi kitaplarının katkıları büyük..
Kişiye göre değişir kız kardeşim 17 yaşında 1 sene içinde o kadar çok değişti ki iyi anlamda. Annem bile şaşkın biz 30 yaşına kadar bu huyla gider sonra değişir oda kötü tecrübeler yaşarsa diyorduk, yaşla ilgisi yok ve dediğim gibi kişiye göre değişir bi atasözü varya eşşek geldin eşşek gidiceksin. Okudukça, yaşadıkça, gezdikçe, gördükçe, gözlemledikçe, değişirsin. Değişmiyorsa atasözü bi gelmeli aklımıza 👀
insan iki türlü karakter alır. anne karnında iken aldığı karakter ki bu değişmez istisnalar hariç.
diğeri de çevreden, aileden, yaşadığı ortamdan kültürden alır bu karakteri ( huyu) değişir.
çevresinde aldığı huylar: içki, kumar, sigara, yaşadığı yerin kültürü vb. gibi alışkanlıklardır. aslında bu karakter değil alışkanlık ve bunları değiştirebilir. Anne karnında aldığı huyları ise: merhamet, merhametsizlik, duygusallık, cinsel dürtüler, sertlik, yumuşaklık, ön yargılar, hızlı veya yavaş konuşmalar, sakinlik , acelecilik, kıskançlık ( belki duruma göre değişebilir), vb. gibi daha bir çok karakter. bu dürtüler ne eğitimle ne de yapmaya çalışarak değiştiremessiniz. değişmeye çalışırsınız ama bir hafta belki 3 gün değişir o da yapmacık gibi olur sonra bir bakarsınız yine eski özünüze dönmüşsünüz.
bu karakterler insanın içine yapışıktır sadece bulamadığınız zaman veya yasalardan, kurallardan , ayıpsanmaktan korktuğunuz için bastırırsınız ama fırsatını bulduğunuz an hisleriniz sizi yaptırmaya zorlar. eksi yönde bir hisleriniz var ama farkında değilsiniz çünkü ortamda görmediğiniz için yapmazsınız ama bir yerde gördüğünüz veya fırsatını bulduğunuz an bir bakarsınız o şeyi yapmak isteyeceksiniz.
günümüz çağında her şey özgürce yapılabildiği için insanların karakterlerini açıkça gösterebiliyor
Cevap
4Cevap
Kendimden örnek verirsem değişmez değişmeye çalışıyorum en sonunda tekrardan özümde buluyorum kendimi
İçinde iyilik varsa bir süre sonra yaşadıklarının etkisiyle değişir ama yoksa istediğin kadar anlatsan nafile.
İnsanın canı çıkarda huyu çıkmaz
huylu huyundan b**lu b*kundan vazgeçmez demisler
günümüz çağında her şey özgürce yapılabildiği için insanların karakterlerini açıkça gösterebiliyor.
Değişebilir
Değişir
Evet kendimden biliyorum çok değiştim
Ewet hepsi değişti
Değişirr
Tamamen değişmese de fikirleri bakış açısı değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?