bende de var bundan. 299. yu söyler misin bana ben de sana 2. kitabından söylerim
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teknolojinin de etkisiyle geceleri uyumayan, gündüzleri uyanamayan insanlar olduk. Bunun doğrudan etkisiyle de hayatımızda istediğimiz huzuru, mutluluğu, yaşama sevincini kaybettik. Gece uykusunu alamayıp sabahın bereketinden de mahrum kaldığımız sürece depresif ruh hallerine boğulmaya devam edeceğiz. Zor değil, tek yapman gereken uykunu düzene sokup hayatın sana karşılıksız vaat ettiği güzelliklerden faydalanman. Hadi erken uyan ve sabahın tadını çıkar!
Değer vermeden değerlenemezsin. Aşka, insana, inanca, hayata hatta ölüme bile değer vereceksin. Köy kahvaltılarına, salyangozlara, ilikleyemediğin düğmeye bile değer vereceksin. Alan taraf olmadan, veren taraf olursan değer bilirsin. O yüzden önce vereceksin, sonra alacaksın. Değer önemlidir! Değerlerimiz, değerlidir. Değerli kalabilmen dileğiyle...
Aksine bir enayi gibi hep fazlasını katmışımdır özellikle çalıştığım lanet patronların işletmelerine. Haram olsun demekten başka da birşey yapılmıyor ne yazık ki
Yola seninle çıkmayan, yolda karşına çıkmaz. Eğer bir yola birlikte çıkmayı düşündüğün kişi seninle gelmiyorsa, onu yolda arama. Çünkü o hep arkada kalmaya mahkumdur.
Teknolojinin de etkisiyle geceleri uyumayan, gündüzleri uyanamayan insanlar olduk. Bunun doğrudan etkisiyle de hayatımızda istediğimiz huzuru, mutluluğu, yaşama sevincini kaybettik. Gece uykusunu alamayıp sabahın bereketinden de mahrum kaldığımız sürece depresif ruh hallerine boğulmaya devam edeceğiz. Zor değil, tek yapman gereken uykunu düzene sokup hayatın sana karşılıksız vaat ettiği güzelliklerden faydalanman. Hadi erken uyan ve sabahın tadını çıkar!
Aşkın temeli, karşılık beklememeye dayanır. Sen seviyorsun diye onun da seni sevmesi şart değil. Sen yapabildiğinin en iyisini yap! Aşık ol, sev, bekle, hasret çek! Ama duygularına karşılık bekleyerek aşkın içine sakın menfaat karıştırma!
Tespih koptuktan sonra ipte kalan tanelerin ne kadar önemi yoksa; yıpranmış bir aşktan geride kalan duygularında o denli önemi yoktur. Tespih taneleri yeni bir ipe dizilmeli, kalbindeki duygularda yeni bir sayfaya yazılmalıdır. Öyleyse yeni bir sayfa aç ve yazmaya başla!
Dış görünüşü umursama! Çünkü görünüş sadece yanılsamadan ibarettir. Her şeyin temizi güzel görünür ancak en değerli bilgiler tozlu sayfalarda saklıdır.
Adım atmadan yürüyemez, yürümeden koşamaz, başlamadan bitiremezsin. Hedefini belirle, planını yap ve bir an önce başla! Sabrı da yüklenebilirsen sırtına, hedefine ulaşacak ve "Aslında hiç zor değilmiş!" diyeceksin.
Dış görünüşü umursama! Çünkü görünüş sadece yanılsamadan ibarettir. Her şeyin temizi güzel görünür ancak en değerli bilgiler tozlu sayfalarda saklıdır.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
174 :)
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gözünden düşen birini gönlünle tutamazsın. Sen, sana yakışanı yap ve daha fazla düşmesine engel olmak için yardım et! Ama tekrar gözüne sokmaya çalışma!
İşte altın tepside bir gün daha.. Yeni bulutlar, taze güneş, sıfır kilometre oksijen ve nicesi... Mevlana'nın söylediği gibi: "Yeni şeyler söylemek lazım..." Uyanabildiysen bunu kutla! Her yeni güne kutlamalarla başla! Yaşayabil, yaşamayı bil! Yaşamın hakkını ver! En büyük mücadele yaşamın ta kendisi, bunu idrak et! Söyle, yeni şeyler söyle!
Yağmurda ıslandıktan sonra verilen şemsiye ne kadar işe yararsa, kalbi kırdıktan sonra dilenen özür de o kadar işe yarar. Kırmak basit, toplamak zordur. Kırmamaya özen gösterin!
Konuşmak farklı şey, söylemek farklı... Duymak çok farklı bir şey, anlamak çok çok farklı.. Herkesin seni anlamasını bekleme. Eğer herkes seni anlarsa, sende herkes olursun. Kendini anlamaya bak en başta. Kendini, kendine anlatmaya bak. Hayattaki en büyük sır, insanın kendine anlattığıdır. O yüzden sakın unutma. Birine sır vermek istiyorsan, kendine ver. Bu senin için daha emniyetli olacak!
Şekerin içinde tuz, tuzun içinde şeker olabileceği gibi; alimin içinde zulüm, zalimin içinde de ilim olabilir. Mesele zulmü alimden, ilmi de zalimden ayırmaktır. Hadi o zaman! Ayıkla pirincin taşını!
Çocuklar yalan söyleyemeyecek kadar günahsız varlıklardır. Eğer biriyle enine boyuna tartışmak istersen git bir çocukla tartış. Böylece karşında söylenen kelimelerin süslenmiş yalanlardan olmadığına emin olursun.
Dün tarihe karıştı. Artık ne geri getirebilirsin ne de geriye gidebilirsin. Yarın henüz gelmedi. Ne görebilirsin ne de değiştirebilirsin. Ne varsa bugünde var. Ne yoksa bugünde yok. Ne olacaksa bugünde olacak ve ne olmayacaksa bugünde olmayacak. Dün vardın, bitti. Yarın var mısın, bilinmez. Ama bugün varsın, işte buradasın! O zaman yaşa! Bugünü, bugün olduğu için yaşa!
Sahip oldukların senin ne kadar güçlü olduğunu göstermez! Güç kavramı, hayallerinin neresinde olup olmadığınla alakalıdır. Hayallerinin yanı başında olmaya çalış!
Aşk dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Eğer bu duyguya saygı duyar ve bu düzlemde onu yaşamaya çalışırsan sen de o duyguyla beraber yüce makamlara ulaşırsın. Ancak aşkı çocuk oyuncağı sanır, boş işlere ortak edersen; gün gelir aşk seninle oyuncak gibi oynar. Bunu sakın unutma!
Kaliteli insan yaptıklarını değil, yapacaklarını düşünür. Onun için dün geçmişte kalmıştır ve geçmişle övünmenin ne kendisine ne de başkasına bir faydası vardır. O hep ileriye bakar ve böyle olduğu için kaliteli insan olarak anılmaya devam eder. Geçmişi bırakıp geleceğe yönelin. Bu size çok şey kazandıracak.
Söylemek istediklerini konuş, merak ettiklerini keşfet, sırlarını unut, şiirlerini oku! Her insan söylemek ister, her insan merak eder, her insanın sırları vardır ve her insan mutlaka şiir yazmıştır. İnsanım, insansın, insan. İnsan yaşar ve ölür. İçinden geldiği gibi yaşa! Mesela şu an çay içmek istiyorsan, kalk ve su koy...
Adına şiirler, türküler yazılmış insanlar varsa birde bunları yazanlar var. Adın bir şiirde geçmiyorsa, bir şiirin altında geçsin. Al kalemi eline ve sevdiklerin için yaz!
Bazen birilerinin yanlış kişi olduğunu kabullenmek gerekir. Yanlışta doğru aramanın anlamı yok. Öyleyse olmayacak yollarda koşturup durma! Gereksiz yorulursun.
Koşulları nedeniyle ulaşamadığın hayallerin varsa vazgeçmeden önce koşulları düzeltmeyi dene! Hayallerine ulaşabilmek için mücadele etmekten sakın geri durma!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
edgır elın puu :D 13 olsun en sevdiğim futbolcunun forma numarası.
Hiçbir haykırış, gönlü sağır birine ulaşacak kadar yüksek değildir. Ne kadar bağırırsan o kadar yorulursun. Kendini yorma!
iyiymiş
Aaa. Bu kitap bende de vardı. Sonra başkasına hediye etmiştim..
Tamam 13-ü yaz))
Hiçbir haykırış, gönlü sağır birine ulaşacak kadar yüksek değildir. Ne kadar bağırırsan o kadar yorulursun. Kendini yorma!
Böyle kitaplardan gıcık alıyorum. Bana söylemene gerek yok. Yorum exp kazandırsın sana diye attım.
bende de var bundan.
299. yu söyler misin bana ben de sana 2. kitabından söylerim
oha üşenmedin mi yazmaya
Üşenmek ve ben😅
Bir araya gelmez ikiliyiz😅
26 ve 95 alayım ordan kuzu
26- Yaşadıklarından ders çıkarmak sermaye, başkalarının yaşadıklarından ders çıkarmak ise kardır. Kaybetmeden kazanmak varken, kaybederek kazanmak ahmaklıktır. Ahmak olma!
95-"Delikanlıyım" demekle kanı deli olunmuyor. Namın olsun istiyorsan önce arın olacak. Şerefin, şanın olacak. Feda ettiklerin, feda oldukların olacak! "Delikanlıyım" deme! "Delikanlı" desinler.
Lafı koydun oturttuk resmen 😦
Oturttun 😕
Boşa gitmesinden iyidir 😅
Knka ya🙄
Ayyhh çi çöptem kıyamam 🥺 Sen bakma bu kitabın dediklerine senin mükemmel olduğunu bilmiyor demekki🥰
Kötü kitap 🥺🥺🥺
104'ü alayım..
Mecnunu mecnun yapan Leyla'sı değil, Leyla'sına giden yoldu. Yolun doğruysa, yılma! Aşkının peşinden giden asla ölmez!
Teşekkürler..
17 söyle.
Her aldığın nefese şükretmiyorsan bile, her sabah yeniden doğduğun için şükret!
1 diyorum 😂baştan başlamak lazım 😂
Cana yakın ol ama canı yakan olma!
Öyleyim ben zaten 😂
177 diyorum bakalim ne cikacak
Vayyyy sayın "B" cim tam size göre bir kuralmış bu. Sizi anlatıyor😄
Hayatınızın aşkını değil, aşkınızın hayatını arayın! Çünkü aşk her insanda doğuştan vardır. Mesele, o aşkın can bulacağı bir hayata girebilmektir.
Tesekkur ederim bakalim😊
bakalım tutacak mı: 75
Değer vermeden değerlenemezsin. Aşka, insana, inanca, hayata hatta ölüme bile değer vereceksin. Köy kahvaltılarına, salyangozlara, ilikleyemediğin düğmeye bile değer vereceksin. Alan taraf olmadan, veren taraf olursan değer bilirsin. O yüzden önce vereceksin, sonra alacaksın. Değer önemlidir! Değerlerimiz, değerlidir. Değerli kalabilmen dileğiyle...
Aksine bir enayi gibi hep fazlasını katmışımdır özellikle çalıştığım lanet patronların işletmelerine. Haram olsun demekten başka da birşey yapılmıyor ne yazık ki
Diğerleri cevap alamamış ama 17 diyim bende 😅
Her aldığın nefese şükretmiyorsan bile, her sabah yeniden doğduğun için şükret!
Yaaa ❤ çok teşekkürler.
Ricalar❤
12 olsun
ama gec kalmisim 😕
Yola seninle çıkmayan, yolda karşına çıkmaz. Eğer bir yola birlikte çıkmayı düşündüğün kişi seninle gelmiyorsa, onu yolda arama. Çünkü o hep arkada kalmaya mahkumdur.
Iyiymis, tesekkür ederim 🌸
297.
Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylerler. Ve icraata geçmek yerine hep hazırda beklerler. Sonucu tahmin edebilirsin. Kimseye inanma!
Teşekkürler. ❤️
Kolaylık olsun 299
Bunu bana yazmaliydin bana laf sokmuşsn resmen knk😕😂😂😂
@rafaye çok kolaylık oldu sorma😅
Bayaaaa Uzunmuş.
Şunu diyebilirim ki evet Geç Yatıyorum ancak Keyfim de Moralimde Yerinde 😅
@rafaye ben bilmem o kadar satır yazdım bu gün erken yatacaksın beni deli etme😡
Oluur, 9 olsun
Üç günlük heveslere değil, ömürlük ideallere sahip ol! Aksi takdirde basit bir hayatın sıradan bir parçası olmaya devam edersin.
Teşekkür ederim 🌸
1 numara
152 gelsin
Aşkın temeli, karşılık beklememeye dayanır. Sen seviyorsun diye onun da seni sevmesi şart değil. Sen yapabildiğinin en iyisini yap! Aşık ol, sev, bekle, hasret çek! Ama duygularına karşılık bekleyerek aşkın içine sakın menfaat karıştırma!
Çoktan inancımı yitirdim bu kurala
50 hadi de
Hatalar af gerektirir. Ancak aflar hata doğurursa orada çok büyük bir yanlış var demektir. Kimsenin, iyi niyetini suistimal etmesine izin verme!
Müq laf doğru
502 teşekkürler :)
300e kadar var😄
şu an çok utandım ahsbahsja baya sallamışım :D 292 olsun :D
İstediğin kadar iyi yerlere gel. Çocukken yediğin salça ekmeğin tadını hiçbir lüks restoranda bulamayacaksın. Anılar güzeldir, unutma!
teşekkürler :)
117 söyle bakalım
Olmayınca olmuyor bazen. Sen kuzu oluyorsun, o kurt. Sen şeytan oluyorsun, o cennet. Sen kış oluyorsun, o güneş. Olmayınca olmuyor bazen, zorlama!
150, olur
Aklıyla konuşmayan insanlardan uzak dur! Yüreğiyle konuşmayan insanlardan kaç! Her onuşanı dinlemek zorunda değilsin. Arana mesafe koy.
Vayy çok güzel bir kuralmış, teşekkür ederim🌸
2 olsun
Tespih koptuktan sonra ipte kalan tanelerin ne kadar önemi yoksa; yıpranmış bir aşktan geride kalan duygularında o denli önemi yoktur. Tespih taneleri yeni bir ipe dizilmeli, kalbindeki duygularda yeni bir sayfaya yazılmalıdır. Öyleyse yeni bir sayfa aç ve yazmaya başla!
Teşekkür ederim ☺️
8. Sayfa
Sayfa değil sayı söylemelisiniz çünkü bi sayfada farklı farklı var.😅
Sende 8. Sayıyı söyleyiver alla alla
Çok manidar olmuş 🤭
64 ü söyle
Adım atmadan yürüyemez, yürümeden koşamaz, başlamadan bitiremezsin. Hedefini belirle, planını yap ve bir an önce başla! Sabrı da yüklenebilirsen sırtına, hedefine ulaşacak ve "Aslında hiç zor değilmiş!" diyeceksin.
giriş kısmını genellikle tembel öğrencilerime söylüyorum :)
18 :)
Kağıttan evler yapmaya benzemiyor hayat. Temelin sağlam olmalı...
Keşke bir seçme hakkım daha olsaydı başka bir sayı söyleyecektim
Söyle hadi😅
8
117 olsun
Olmayınca olmuyor bazen. Sen kuzu oluyorsun, o kurt. Sen şeytan oluyorsun, o cennet. Sen kış oluyorsun, o güneş.. Olmayınca olmuyor bazen, zorlama!
Yaa çok güzel ve anlamlı oldu benim için. Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 🌸
174 :)
Gözünden düşen birini gönlünle tutamazsın. Sen, sana yakışanı yap ve daha fazla düşmesine engel olmak için yardım et! Ama tekrar gözüne sokmaya çalışma!
Sanki bana bir mesaj bu ya.. teşekkür ederim 😅
Rica ederim. Yazdığımı boşa gidermeyin yeter gerçekten uygulayın. Çünkü biliyorum bu kurallara ihtiyacınız var..
İki yüz on
Gerçeklerden asla korkma! Çünkü gerçekler okyanusun ortasında bir başına kalsan bile gelir seni bulur. Tıpkı ölüm gibi...
Ben kendimi kandırmaya cok meyilliyim tam benlik cikmis😃
256..
Dağların ardında deniz, sislerin ardında güneş, kışların ardında bahar vardır. Umudunu yitirme!
Teşekkür ederim 😄
8 diyorum
62 diyorum neymiş kuralım merak ettim
İşte altın tepside bir gün daha.. Yeni bulutlar, taze güneş, sıfır kilometre oksijen ve nicesi... Mevlana'nın söylediği gibi: "Yeni şeyler söylemek lazım..." Uyanabildiysen bunu kutla! Her yeni güne kutlamalarla başla! Yaşayabil, yaşamayı bil! Yaşamın hakkını ver! En büyük mücadele yaşamın ta kendisi, bunu idrak et! Söyle, yeni şeyler söyle!
Aha vallaha ben
36 diyeyim
Yağmurda ıslandıktan sonra verilen şemsiye ne kadar işe yararsa, kalbi kırdıktan sonra dilenen özür de o kadar işe yarar. Kırmak basit, toplamak zordur. Kırmamaya özen gösterin!
Söyle bakalım
Sayı😅
301 😂😂😁
O yoookkk
150 olsun hadi
Aklıyla konuşmayan insanlardan uzak dur! Yüreğiyle konuşmayan insanlardan kaç! Her konuşanı dinlemek zorunda değilsin. Arana mesafe koy!
aynı ben valla hiç şaşırmadım
Olur
Sayı😅
200
Hiç kimse yaptıkları, yapamadıkları, yapacakları ya da yapamayacakları konusunda baskı uygulama! Unutma, zora koşarsan zora düşersin...
168😃
Bütün göğü görebilmek için; değil dünyayı dolaşmana, yürümene bile gerek yoktur. Kaldır kafanı ve seyret!
Teşekkurler bebek 👿😠🌹💞
Ricalar çukulata😠👿
9 olsun
Üç günlük heveslere değil, ömürlük ideallere sahip ol! Aksi takdirde basit bir hayatın sıradan bir parçası olmaya devam edersin.
248 diyorum.
Gönlünün bahçesinde kurduğun salıncakta önüne geleni sallarsan, mahalle parklarından farkın kalmaz, unutma!
Haydaaaaa
66 diyorum
Konuşmak farklı şey, söylemek farklı... Duymak çok farklı bir şey, anlamak çok çok farklı.. Herkesin seni anlamasını bekleme. Eğer herkes seni anlarsa, sende herkes olursun. Kendini anlamaya bak en başta. Kendini, kendine anlatmaya bak. Hayattaki en büyük sır, insanın kendine anlattığıdır. O yüzden sakın unutma. Birine sır vermek istiyorsan, kendine ver. Bu senin için daha emniyetli olacak!
Eyvallah ( :
7 :) teşekkürler
Şekerin içinde tuz, tuzun içinde şeker olabileceği gibi; alimin içinde zulüm, zalimin içinde de ilim olabilir. Mesele zulmü alimden, ilmi de zalimden ayırmaktır. Hadi o zaman! Ayıkla pirincin taşını!
18 söyle bakalim
Kağıttan evler yapmaya benzemiyor hayat. Temelin sağlam olmalı...
300. madde
Eğer birinden intikam almak istiyorsan, onu umursama. Çünkü insanlar yok saydıkça yok olmaya başlarlar.
boş oyle yurek sogumaz
Olur.
Sayı?😄
Detayı görmedim 😐 201 diyorum 😄
Sakladığın ne varsa bir gün mutlaka ortaya çıkar. Acıların, yalnızlıkların hatta ve hatta sırların.. Unutma bunu!
Teşekkür ederim. 🌸
203,
Çocuklar yalan söyleyemeyecek kadar günahsız varlıklardır. Eğer biriyle enine boyuna tartışmak istersen git bir çocukla tartış. Böylece karşında söylenen kelimelerin süslenmiş yalanlardan olmadığına emin olursun.
Teşekkürler
19...
Dün tarihe karıştı. Artık ne geri getirebilirsin ne de geriye gidebilirsin. Yarın henüz gelmedi. Ne görebilirsin ne de değiştirebilirsin. Ne varsa bugünde var. Ne yoksa bugünde yok. Ne olacaksa bugünde olacak ve ne olmayacaksa bugünde olmayacak. Dün vardın, bitti. Yarın var mısın, bilinmez. Ama bugün varsın, işte buradasın! O zaman yaşa! Bugünü, bugün olduğu için yaşa!
tamam 1 diyorum
yakmam :D
126 :D
Sahip oldukların senin ne kadar güçlü olduğunu göstermez! Güç kavramı, hayallerinin neresinde olup olmadığınla alakalıdır. Hayallerinin yanı başında olmaya çalış!
167.
Olacakları hesap ederek ömür tüketemezsin. Olacak olacaktır ve yaşanılacak bir şey varsa bu elbet yaşanacaktır. Kadere yazılanları kedere dönüştürme!
170 diyorum
Aşk dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Eğer bu duyguya saygı duyar ve bu düzlemde onu yaşamaya çalışırsan sen de o duyguyla beraber yüce makamlara ulaşırsın. Ancak aşkı çocuk oyuncağı sanır, boş işlere ortak edersen; gün gelir aşk seninle oyuncak gibi oynar. Bunu sakın unutma!
272.
Kendine güvendiğini sanıp utanmaz olan insanlardan olma! Kendine güven ama mahcup olmayı bil...
Teşekkürlerrr 🤗🤗🤗
25 olsun
Kaliteli insan yaptıklarını değil, yapacaklarını düşünür. Onun için dün geçmişte kalmıştır ve geçmişle övünmenin ne kendisine ne de başkasına bir faydası vardır. O hep ileriye bakar ve böyle olduğu için kaliteli insan olarak anılmaya devam eder. Geçmişi bırakıp geleceğe yönelin. Bu size çok şey kazandıracak.
Güzelmiş, teşekkürler
92 olsun o zaman 😊
Söylemek istediklerini konuş, merak ettiklerini keşfet, sırlarını unut, şiirlerini oku! Her insan söylemek ister, her insan merak eder, her insanın sırları vardır ve her insan mutlaka şiir yazmıştır. İnsanım, insansın, insan. İnsan yaşar ve ölür. İçinden geldiği gibi yaşa! Mesela şu an çay içmek istiyorsan, kalk ve su koy...
Ahhh ahhhh
Otuz
Zaman ilaç değil, uyuşturucudur. İyileştirmez zaman, alıştırır sadece ya da unutturur ya da uyuşturur. Her şeyi zamana bırak ama kendini değil!
Sevmedim, eyvallah
31 söyle bakalım
Saklanma! Saklandıkça kaybolursun. Kayboldukça unutulur, unutuldukça kahrolursun..
247.
Adına şiirler, türküler yazılmış insanlar varsa birde bunları yazanlar var. Adın bir şiirde geçmiyorsa, bir şiirin altında geçsin. Al kalemi eline ve sevdiklerin için yaz!
99 olsunn bakalım...
Bazen birilerinin yanlış kişi olduğunu kabullenmek gerekir. Yanlışta doğru aramanın anlamı yok. Öyleyse olmayacak yollarda koşturup durma! Gereksiz yorulursun.
Yok artık, yemek boğazımda kaldı.
Su iç😅
Düşündüğüm konu üzerine gelmesine ne demeli?
Kalbin temizmiş kirletme demeli💐
Teşekkürler☺🌺
1...
Sevdim
210...
Gerçeklerden asla korkma! Çünkü gerçekler okyanusun ortasında bir başına kalsan bile gelir seni bulur. Tıpkı ölüm gibi...
Vaoovv kitabında diyorum pek güzelmiş
263 kanka
Duvar boya, bahçe boya, araba boya, bot boya, boyama kitabı boya.. Ne boyarsan boya ama göz boyama!
257 söyle
Koşulları nedeniyle ulaşamadığın hayallerin varsa vazgeçmeden önce koşulları düzeltmeyi dene! Hayallerine ulaşabilmek için mücadele etmekten sakın geri durma!
299.