Bir insanı ne kadar sürede 'gerçekten' tanıyabilirsin? Hemcins ya da karşı cins, fark etmez. 'Onu gerçekten çok iyi tanıyorum' diyebilmen için ne kadar süre geçmeli? 6 ay, 1 yıl, 5 yıl? İnsan sarraflığın ne durumda?
Bir insanı ne kadar sürede 'gerçekten' tanıyabilirsin?
İstersen 5yıl hergün bir arada vakit geçir hiçbirisi tanımak için yeterli olamaz. Hatta zamanla alakası yoktur.
Bir insanı iyi tanımanın yolu sır olduğunu düşündüğün bir şey paylaşmadan geçer.
Kavga edin ve tartışma içinde kendini ne derece kaybediyor gözlemleyin.
Küsün size nekadar değer verdiğini ozaman göreceksiniz. İlişkinin bağlı olup olmadığını ortaya koyar
Borç verin nekadar kendine saygısı olduğunu ancak böyle bilirsiniz.
Yolculuk edin deniyor ama bu konuda yolculukta nekadar ortak özellikleriniz olduğu ortaya çıkacaktır.
Bir işi ortak yapın beraber yürütün yükü size mi atıyor kendiside sizin kadar çabalıyor mu diye gözlemlediğinizde nekadar bencil olduğunu anlarsınız.
Fazla değer gösterin önemseyin. Size karşı gerçek ilgisini ancak böyle anlayabilirsiniz. Cepte gördüğü an gerçek yüzü çıkacaktır.
Yanlış yapın sonrada telafi etmek için iletişim yolları deneyin size karşı nekadar sevgisi var görürsünüz sevgi affettirir.
Onu eleştirin.
Yanlışını yüzüne söyleyin.
Bunun gibi birçok durumla yüzleşmediğiniz taktirde bir kişiyi tanıma şansınız mümkün olmaz. Mükemmel olmayın ilişkinizde çünkü insan oğlu kendisinden daha mükemmel olana nankördür. Şunuda hep aklınızda bulundurun insanlar değişmeye mahkumdur.
Bir insana hiçbir zaman tam olarak tanıyamazsınız. Çünkü insanlar zaman içinde değişir. Fikirleri değişir bakış açıları değişir. Hatta insan başkasını boş ver kendini bile tam olarak tanıyamaz. Bakıyorum kendime de ben 20 yaşındaki ben değilim. Dünya görüşüyorum bakış açım her şeyim değişmiş. Bazen öyle bir olay oluyor ki, verdiğin tepki sen bile anlayamıyorsun. Ben bu değilim diyorsun. O yüzden bir insanı gerçekten tanımak imkansız.
Bu insan yapmaz dediğiniz bir şey bir bakmışsınız ki yapmış. İçinde varmış ama şartlar oluşmadığı için bugüne kadar yapmamış ya da yapamamış. Geçen bir arkadaşıma sordum ben dolandırıcılık yapar mıyım dedim. Kesinlikle yapmazsın dedi. Oy önüme 100 milyonu bak bakalım yapıyor muyum yapmıyor muyum dedim. Gözünün yaşına bile bakmam dedim. demek ki benim içimde var ama şartları oluşmamış Çünkü ortada 100.000.000 yok 😂😂😂
Ama dürüstlüğü, karakteri, egosu bu tarz şeyleri anlamak için bir yıl yeterli.
İnsanları tanımak için ne bir gün ne on yıl yeterlidir. Zira onlar ne kadar isterlerse o kadar fikir sahibi olursun. Çoğumuz bir zamanlar çok iyi tanıdığını farz ettiği insanların artık eskisi gibi olmadığı, hayal kırıklığına uğratıldığına tanık olmuşuzdur. Bir insanı tamamen tanımak mümkün değildir. Buna zaman da yetmez fikrimce. Çünkü bunun zamanla alakası yoktur. İnsan değişir, duygular değişir ve biz şaşırırız.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen asla değişmeyen, nadir dostlardansın. İyi ki tanımışım seni.
Tanışıklık ne kadar da olsa ortak hayata geçmeden anlamak çok mümkün gözükmüyor.
Yıllarca arkadaşlık nişanlılık sürecinden sonra aynı çatıda yaşamaya başlayınca tanışmaya başlıyor insan.
Arkadaşlıklarda da yolculuk yapmak gerekir. Birlikte para harcamak, masrafı paylaşmak gerekir.
Bunlar genel kurallar dahi olsa değişen ya da - yöndeki ekonomik koşullar, kültürel koşullar davranışlara olumlu ya da olumsuz yansır. Sağlam ilişkiler bu dalgalanmalardan etkilenmez. İşte o zaman ben karşımdakini tanıyorum denebilir.
Birine güvenmek için geçirilen zaman ya da senelere ihtiyaç yoktur. Bazen 20 sene tanıdığın birine güvenemezsin. Bazen de 1 gün yeterli olur güvenmek için. Yani sana ne verdiği ve senin ne almak istediğinle ilgili bir durum. Beklentiler örtüşüyorsa güvenmek için seneler geçmesini beklemeye gerek yok..
Sanırım ben bu konuda oldukça beceriksizim ya da benim karşıma çıkanlar oldukça zeki ve iyi saklananlar cinsinden☺️Her yüzüme güleni oooo bu adamın hammaddesi diyorum, üleynnnn bir defada yanılmayayım bea🙈işte bu yüzden daha dikkatli daha tedbirli davranma kararı aldım. ben kazandım omlar kaybetti. bununla ilgili bir tekerleme bile uydurdum😄 Sen beni kandırdığını düşünüp bununla keyf alırken ben çoktan senden vazgeçip yoluna gidiyorum
Sevmiyorsam; bir hafta.. Sevdiğim zaman yanılma aldanma , payım çok yüksek olduğu için ve harcayacak bir ben kalmadığı için, sevip de tanıma çabasına girme zahmetinde bulunmuyorum... Nasılsa zamanı gelince kendi kendilerini tanıtıyorlar... Böyle iyiyim, tavsiye ederim...
Hiçbir zaman tanıyamayız. Kendimizi tam anlamıyla tanımıyoruz ki. Zaman zaman bunu ben mi yaptım? Benim böyle düşüncelerim mi varmış diye şaşırıyoruz. Başkasını net olarak tanıdım diyemeyiz. Her zaman farklı bir özelliğini Keşfederiz ve bu daha güzel bence. Bir insanı tam anlamıyla çözersem sıkılırım
Ne kadar zaman geçirsende aynı zaman gibi insanlarda değişken ve insanlarda kendini tanımama-gizleme durumu olduğu sürece bi insanı tam olarak tanıdım demek neredeyse imkânsız. En tanıdığın kişi bile (duruma-imkâna-olasılıklara) göre gün gelip şaşırtabiliyor..
Bir insanı her anlamıyla tanımak için, öncelikle onunla her anlamda paylaşımlar sağlamalısın. Kısaca yaşamı da her yönüyle paylaşmalısın... Mutlaka korkmadan, çekinmeden, kendini gizlemeden bunu yapmak pek tabii cesaret ister...
Tabiki de tanımak zaman ister ama biraz da kişinin kendini ne kadar tanıttığına bağlıdır. İlk baştan beri konuşmasında şeffaf, net olursa daha kolay tanırsın.
Kişinin hayat tecrübesi ile alakalıdır o. İnsan tecrübesi ile alakalı ben 2 dkkada tanırım mesela 10 dkkaya karakterini sayarım sana ama tanımak var tanımak var çok iyi tanımak 1 haftayıda bulur.