Sözlü iletişim
Yazılı iletişim
Giyim
Vücut dili
Susmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İletişim fakültesi mezunu olarak sosyal hayatımızda en etkili iletişim sözlü iletişimdir.
Düzgün diksiyon
Tonlamaları doğru kullanmak
Takılmadan akıcı konuşmak gerekir.
Ayrıca kişi ya da toplulukla konuşurken göz teması kurmakta önemlidir. Kişi sadece size odaklanır ve çabuk ikna olur.
Eğer daha ters ve gergin bir konu konuşacaksanız arkanıza ayna alın. Kendi yansımasını gören kişi sesini yükseltemez ve aşırı sinirlenemez.
Ben en iyi kendimi yazılı ifade ederim. Bazen sözlü tartışmak yerine PDF dosya hazırlayıp gönderirim dostalarima bile. Cümleler, sözler itina ile seçildiğinden, itinasiz olanlar değiştirildiğinden kırıcı olmaz. Ama soz kurşun gibidir. Bazen istemeseniz de çok can yakar. Ve ağızdan çıkan soz bir daha geri dönmez ama yazılı metin değiştirilebilir.
Ya G Hepsi ya da H Hiçbiri :)
Farklı kişiler, farklı durumlar, farklı iletişim şekli veya iletişimsizlik şekli.
Bir insan hepsini aynı seviyede kullanabilmeli.
Tahmin ettim 😂
Hayır seçeyim dedim ama yok seçemiyorum 🤣
Senin cevabını yazmamışsın, benim yerime sen seç? :)
Cevap
24Cevap
Sözlü iletişim bazen yazarak insan anlatamıyor
Etkili iletişimin en iyi yolu beden dilini doğru kullanmak ve sözlü iletişim ile kendini ifade etmek.
Aslinda iletisim bir surectir. Bu sureci en etkin sekilde kullanmanin yolu sozlu ve beden dilini bir arada dogru kullanmaktır. Ağzın konusalim derken bedenin iletisime kapaliyım diyorsa sonuca varamazsin
Sözlü iletişimle birlikte, yüz ifadesi, vücut dili de etkilidir. Hoş karşındaki kendini bilmez, cahil, ön yargılı biriyse hiçbir şey fayda etmez. Zaman kaybından başka bir şey olmaz.
Sözlü iletişimdir
Herkes özgürce birbiriyle tartışıp konuşabilecek zekaya sahip
Bazıları olmayabilir emin değilim
Konuşmak kendini en iyi şekilde ifade etmeyi sağlar
İkna edici sözlü iletişimi beden diliyle desteklemek... yani ezberden çok ikna edici olması etkili olmasını sağlayacaktır.
Boş insan kendini konuşup bilge biri gibi gösterir fakat vücut dili öyle değil insan sahte davranamaz vücut dili ele verir
Bence Sözlerle anlatamadığımız birşeyi diğerleriyle şekillerle nasıl anlatalım ki
Çünkü insanlar karşınızda nasıl davranıyorsa öyle davranıyordur ve kendini öyle belli ederler
Konuşarak ifade etmek bir ifade özgürlüğünün olduğunun farkına varmak gibisi yok
Ben konuşarak daha iyi derdimi anlatıyorum.
@_Slash_ cem abi olayı özetlemiş dağılabiliriz.😀😀
Bence fazla üstüne düşmeden konuşmak
Susan kadından korkacaksın 😀😀😀
Beden Dili iletişim de ikna etme de güçlü
Sözlü iletişim etkili oluyor.
Özü sözü bir olan yani sözlü 😊
Beden dili ile. birlikte sozlu
Karşidakinin mal olmaması
Dilinde tüy bitince random atmak
Beden dili ve sözlü tabikide
Pet bardağa ip bağlıyorduk ya uçtan uça heh ondan
Sözlü yüz yüze tabiki
Sözlü iletişim daha etkilidir.
Sözlü iletişim.
Konuşmak, telefon
sözlü iletişim candır bro
Gerçek görüşü ancak bu şekilde yansıtırsın 😉
vucut dili
Sözlü iletişim
Susmak
Kuş dili cikcikcik
Ne demişler insanlar konuşa konuşa anlaşır
Sözlü iletişim..
Yzüzyüze konuşmak.
öpüşme
Yazılı iletişim
Duman.
vücut dili
yazı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim. Her iletişim tekniğinin farklı bir yeri ve ağırlığı vardır.
En etkili iletişim her zaman samimi ve dürüst iletişimdir.
Çok yaldızlı ve süslü cümlelerle konuşanlar vardır. Her bir kelimeleri size türlü duygular yaşatır ancak bu cümleler yalandır veya sizi kötü eylemlere sürüklemek için söylenmektedir. Böyle bir durumda bu süslü cümleler ağızlarından hiç çıkmasa daha iyidir.
Çok güzel yazı yazanlar vardır. Onların yazdıkları mesajları, makaleleri ve kitapları beğenerek okuruz. Ancak bu yazıların içeriği samimi ve dürüst değildir. Belli bir amaçla ve çıkarlar doğrultusunda insanları yönlendirmek için yazılmaktadırlar. Böyle bir durumda o güzel yazıları hiç yazmasalar daha iyidir.
Çok şık ve alımlı giyinenler vardır. Bir ortama girdikleri zaman ışıl ışıl parlarlar ve dikkat çekerler. Ancak o giysilerin içinde gerçek bir insan yoktur. Kıyafetler o kişi için başkalarına üstün gelmek ve onları etkilemek için giyilen bir tiyatro kostümüdür sadece. En iyi dolandırıcılar genelde en şık giyinenler arasından çıkar. Böyle bir durumda o giysileri hiç giymeseler daha iyidir.
Beden dillerini aynen bir oyuncu gibi etkili kullananlar hatta bu işin eğitimi alanlar vardır. Sizinle konuştukları veya hitap ettikleri zaman son derece etkileyici bir imaj çizerler. Ancak bu etkili beden dili sizi kandırmak veya yönlendirmek için özel olarak kullanılmaktadır. Böyle bir durumda o kişi bedenini hiç hareket ettirmese çok daha iyidir.
Susmakta bazen önemli bir iletişimdir. Bazı kişiler öyle susarlar ki size son derece derin ve bilge bir görüntü çizerler. Arada konuştukları zaman da belirsiz ve sanki çok felsefi içerikliymiş gibi karmaşık laflar ederler. Ancak bunun sebebi genelde ya bu kişilerin konuşacak bir fikirleri olmaması ve özellikle susarak kendilerine bilge görüntü vermeye çalışmaları ya da karizmatik görünmeye uğraşmalarıdır. Bazı kişilerde susmayı bir cezalandırma yöntemi olarak kullanırlar. Sizinle uzun süreler boyunca konuşmayarak ve imalı mimikler yaparak kendinizi suçlu hissetmenizi sağlarlar. Böylece hem sizi cezalandırırlar hem de suçluluk duygusuna sokarak yönlendirirler.
Böyle bir durumda bu insanlar ağızlarını hiç kapatmasalar daha iyidir.
Kısacası sevgili dostum. Önemli olan iletişimin şekli değil, içeriğidir.
Sevgilerimle.
Çok teşekkür edwrim önemli bir ayrıntıya farkındalık kattığınız için😌