Kişi konuşurken sözleri size acı bile verse sonuna kadar dinlemeyi başarabilir misiniz?
#Neyimbenmayki

Karşımdaki kişinin yüz mimikleri, konuştuğu konuya göre değişir. Çünkü karşımdaki kişi konuşmasında beni küçümsemek amaçlı konuşuyor ise saygı duymam. Yanı saygı duyulacak şeyler vardır, bir de duyulmayacak... Onun dışında tabi ki dinlerim. İletişim de önemli unsur dinlemektir. Dinlersen karşılıklı iletişim kurmuş olursunuz. Saygı da önemlidir. Çünkü saygının olmadığı yerde saygısızlık, kabalık, laubalilik gibi şeyler boy göşterisine çıkar. O yüzden konuşurken saygıyla konuşup karşımızdaki kişiye de konuşma hakkı vermek ve seviyeli olmak çok güzel bir durumdur.
Boş konuşmuyorsa can kulağıyla dinlerim
Eğer ki bahsi geçen konular bir insanın şahsiyetine yönelik olumsuz olgular içermiyorsa veya bu kişinin sözleri bilgisizliğinin bir ürünüyse, dinlemeyi sürdürmem..
Gerekmedikçe konuşmamaktan yanayımdır her zaman, hakim olmadığım konularda da ahkam kesmem.
Düşüncelere elbette ki saygım vardır, ama bir yere kadar..
Siteye ara vermiştiniz galiba, hoş geldiniz diyelim.
Çok teşekkür ediyorum..
İnsanları iyi bir şekilde dinlemeye çalışırım. Karşı tarafın sözlerini kesmek ve konuşmasına müsade etmemek yanlış olur, rahatça düşüncesini dile getirebilmeli.
Teşekkür ederim 🙂
Rica ederim 🙂
Cevap
11Cevap
Benim gülme problemim var. İnsanların yanında bazen gülüşlerime engel olamıyorum bu durumdan muzdaripim ama törpülenmiyor da. Babam bazen ciddi ciddi konuşurken gülesim tutuyor yiyorum azarı xd azar yedikçe de daha çok gülesim geliyor daha çok güldüğüm için de azarın dozu artıyor bu sefer azarın dozu arttığı için gülüyorum. Bazen de sokakta gülesim gelir bir an Kahhaha atarım sonra insanların deli mi bu? Bakışları daha çok güldürür beni falan, çok zor durumdiyik. Xd
Güleceğin sıralarda aklına kötü bir olayı getirmeyi denedin mi? Başka bir çözümü yok gibi 🙂
Onlar daha komik gkfkos
Anlamak için dinlerim sıra bana gelsin diye beklemem.
Karşımdaki kişinin anlaşılmaya ve dinlenilmeye ihtiyacı olduğunu bilir ona göre davranırım.
Diyalog halindeysek zaten dinliyorumdur. Dinlemekten hoşlanmadığım kimselerle diyalog kurmam.
Karşımdakinin konuşma kabiliyetine bağlı. Saatlerce dinlesem çıt çıkarmayacağım insanlar da tanıdım, tek cümlesine dahi katlanamadığım da
Eğer ki tanımadığım ve bir şey hissrtmediğim biriyse dinlerim eğer ki sevdiğim insan ve yakın gördüğümse tabi ki saygı duyarım ama netice de davranışımdan rahatsızlık duyabilir
Evet, dikkatli ve sessizce dinlerim. Bazen duruyorlar ve neden konuşmuyorsun diyorlar? Sözlerinizin bitmesini bekliyorum diyorum.
Sıkıcı konuşuyorsa onun kalbini kırmamak için dinliyormuş gibi yaparım ama ilgimi çekiyorsa dikkatli dinlerim
Herkesin acısı kendine yeni acı gerçek yaşamasan anlamaz insanoğlu ve ben pek dinleyemem cevap veririm hazır cevap biriyim tez canlıyım da denilebilir
Lafimin bölünmesinden sinir olduğum için evet başarabiliyorum.
Sevdiğim ve saygı duyduğım insansa elimden geldiğince saygıyla dinliyorum
Başarabiliyorum. Düzgün iletişim için beklemek şart.
eğer konuyu boş yere uzatıyorsa lafı böler ve konuyla ilgili hızlı ilerlemesi için sorular sorarım ki neticeye gelsin. hala uzatıyorsa kafam dağılır başka düşüncelere dalarım.
Sinirli değilsem evet
Ben konuşmaktan ziyade dinlemeyi seven biriyim
sıkıcı birisi ise dinlemem
Genelde ewt
Kimin konuştuğuna bağlı
Ne konuştuguna bağlı
Hemde nasıl
Tabikide gayet iyi dinlerim
Evet
Hayrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?