Arkadasim temizlige cagirdi Bende kabul ettim bu kotu bir sey mi, arkadaşımın kötü biri olduğunu gösterir mi böyle bir teklif yapmasi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Arkadaşınız sizlere küçükte olsa iş teklif etmiş. Bu işi her şekilde birine yaptıracaksa da başkasına vermek yerine size teklif etmiş. Bu bir yardım değil, emeğinizin karşılığı olan ücreti vermek istemiş. Burada bir emekten söz ediyoruz. Yardım değildir bu.. Ve kendinizi asla kötü hissetmeyin.
Ayrıca ben de olsam ve gerekli olduğu takdirde bunu yaparım, gerekirse temizliğe giderim. Bunu aşağı görecek adamın da aklına şaşarım.
Diğer yandan, Sizler evinizin nafakasını çıkarmak maksadıyla bu işe gitmek istemişsiniz. Şayet kendinizi bu sebeple kötü hissediyorsanız bunu kendinize yapmayın.
Ortada güzel bir emek, bir özveri var. Rabbim tüm sıkıntılarınızı gidersin en kısa zamanda..
Her şey gönlünüzce olsun.150 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTemizlik yapmayı neden aşağılayıcı bir iş olarak görüyoruz? Şüphe ediyorum böylelerinin insanlığından. Doktorluk öğretmenlik kasaplık neyse bu da öyledir bir meslek bir iştir. Nasıl ki bir öğretmene tanıdık bir dershaneci gel benimle çalış diyorsa bunun da ondan zerre farkı yok. Tek fark bu şeyi aşagilikca bir iş olarak gören beyinlerimiz. Bazıları arkadaşına şerefsiz bile demiş. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamış değilim. Ve arkadaşın olduğuna göre ayrıca bize nasıl biri olduğuna dair hiçbir bilgi vermedigine göre yorum yapamayız. Belki gerçek bir dosttur sırf karşılıksız verirse senin gururun incinir diye bu yolu seçmiştir belki tıpkı burdaki temizlik yapmayı gururum kaldırmaz diyenler gibi bu işi aşagilikca bir iş olarak düşünüyordur ve aklınca seni aşağılamak içindir. Bunu sen bilebilirsin sadece. Ve kabul etmen de güçlü bir kadın olduğunu gösterir. Onun niyetinin önemi yok bir işe ihtiyacın var ve buldun. Emeğinle çalışacaksın bunda hiçbir problem yok. İlerleyen dönemde hoşuna gitmeyen bir şey olursa da nazikçe reddedersin işi uzatmadan
00 Yorumla
Arkadaşını en iyi sen tanırsın ve niyetinin kötü olup olmadığını sen daha iyi bilirsin. Benim aklıma iki ihtimal geliyor. Birincisi sana para teklif etse kabul etmeyeceğini düşünerek böyle bir yola başvurmuş olabilir. İkincisi ise niyeti seni küçümsemek olabilir. Yani belki seni çok kıskanıyordur ya da ne bilim diğer ortak arkadaşlarınıza bu durum anlatarak eğlenebileceğini düşünüyor olabilir. Bunu bilemeyiz. Ancak arkadaşının bu teklifini doğru bulmuyorum. Paraya ihtiyacın olabilir, fakat seni kendi evine temizliğe çağırması aşağılayıcı bir durum. Farklı bir çözüm bulabilirdi.
Bu arada sen yanlış bir şey yapmıyorsun, aksine seni takdir ediyorum. Güçlü bir kadın olduğunda şüphen yok. Bu teklifi herkesin kabul edebileceğini sanmıyorum. Cesaret isteyen bir durum. Ayrıca eğer kabul edersen bir teklifte bulunmak istiyorum.172 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok sağol
- +1 yıl
bu arkadAşın yanlış düşündüğünü düşünüyorun ya çok negatif bir düşünce yapısı var ya da avam tabakadan değil
iş iştir para kazanıyorsan yapılır
aşığılamakla alakası olduğunu düşünmüyorum
Kötü günümüzde yanımızda olan bize el uzatan insanlar hayatımızda olması ne güzel. Arkadaşını en iyi sen tanır, sen bilirsin sana bulunduğu teklif art niyet var mı yok mu diye. Öncelikle üslup çok önemlidir. Takımdığımız tavırda önem arz ediyor. Sizi rahatsız etmeyen bir üslupla söylemiş ise o zaman bir problem yoktur. Sizin maddi anlamda kötü olduğunuzu bilmesini nedeni galiba sizin ona söylemiş olmanız. Demek ki ona karşı güvendiğiniz ve yakın bulduğunuz için paylaştınız. Oda size yardımcı olmak adına evine temizlik için çağırmış.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
89Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşınızı yeterince iyi tanımadığınızı düşündürdü bu soru bana.
Ne niyetle böyle bir teklifte bulunduğunu anlamıyorsanız onu tanıyamamışsınız demektir.
Üç yönden düşünelim, evinin temizlenmesi lazım yabancıyı çağırmaktansa sizi çağırıyor ki hem siz para kazanacaksınız hem de onun evi temizlenmiş olacak ikinizin de işi görülecek kazan kazan durumu yani.
İkinci yönden bakarsak borç verebilir miydi, neden borç versin ki, yani mantıksal olarak borç alsaydınız onu geri ödemeniz gerekirdi bu da size ekstra sorumluluk yüklerdi oysa bu şekilde emeğinizle kazanmış olduğunuz için ödemeniz gerekmez. Böyle de düşünmüş olabilir.
Üçüncü yön; Arkadaşınız sizi küçük görmek için böyle bir şey yaptı diyelim, onun bu yaklaşımını bu olaya kadar fark etmemek sizin hatanız olurdu.
Olumsuz düşünmek yerine arkadaşınıza soradabilirsiniz, sonuçta arkadaşsınız.
Sizi rahatsız edecekse kabul etmeseydiniz daha iyi olabilirmiş.
Kolay gelsin..00 Yorumla Hayir neden kötü bisi olsun. Bende en yakın arkadaşımı cagirirdim. öyle evlere gidecek biri değil de bana gelirken rahatsızlık hissetmediği için gayet memnunDu. Hatta haftada üç gün gelirdı yemek falanda yapardı. Benim içinde çok iyi olurdu güvendiğim sevdiğim birine bırakmış oluyodum. Arkadasinin niyetinin seni ezmek olmadığını bildikten sonra bence hiç kendini kötü hissetmene gerek yok. Sole solum Ihtiyacim olsa beni çağırsa arkadasim hiç düşünmem valla giderim. Ona buna gitmekten daha iyidir benim nazarımda
20 Yorumla
+1 yılİyi bir şey olduğunu söyleyemem çünkü benim için bu fazlasıyla gurur kırıcı bir şey. Şayet bu benim başıma gelseydi o kişi arkadaşım olamazdı. Bu konularda çok fazla gururluyum.
110 YorumlaKötü demeyelim ama doğru arkadaş olsa para karşılığı sana evini temizletmez o parayı sana kendi gönlünden bir şekilde çıkarıp verir ihraçlarını görmen için, yerinde olsam gitmem o kişiyle sohbetime mesafe koyarım.
Eğer para ihtiyacın varsa da böyle şeyler yapma, evet temizlik yapabilirsin başkalarına ama bu yakın çevren olmasın veya freelancer olabilirsin malum sitelerde.11 Yorumla
Soran+1 yılYok ben hiç temizlik yapmadm ki aynı apartmanda oturuyoruz is yok felan dedim oda bunu söyledi
yanlış anlamayın ama bu teklifi kabul ettiğinize göre buna benzer işler yapmanın size o kadar da ağır gelmeyeceği bir kariyeriniz var. Yani herhangi birinin evine temizliğe gitmeniz muhtemel. Bu durumda arkadaşınızın sizi aşağılamaya çalıştığını düşünmek yersiz. Ama mesela siz parasal olarak zora giren bir doktor veya mühendis olsaydınız o zaman Türkiyenin kültüründe sizi eve temizliğe çağırmak sizle dalga geçmek gibi olurdu. Aslında temizliğe gitmek ayıp bir şey değil. Batıda her kariyerdeki insan bunu yapabiliyor ama bizde öyle değil. Ancak yine de madem ki kabul ettiniz o zaman burada bir sorun yok
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır buna benzer bir isim yok ben doktor da olsam param kalmasa yine gider temizlik yaparım para kazanmaktan gocunmam , ama arkadasimin bu şekilde yaparak beni küçük düşürüyor mu diye sordum
Gizli Üye(18-24)+1 yılMerhaba bu duruma benzer birșeyi annemde yașamıștı. Annem maddi durumumuz iyi olmadığı için bir ara temizliğe gitti ama çok kısa bir süreliğine 1haftamı ne gitmiști ve böyle şeylere hiç alıșkın değilde hayatında ilk defa çalışmak zorunda kaldığı için baya zorlanmıștı neyse en yakın arkadașı hamile olduğu için temizlik yapamıyordu ve annemden yardım istedi annem zaten kadına yardımcı oluyordu ama o gün ișe gitmesi gerekirken arkadașına temizliğe gitmiști ve arkadașı ona temizliğe gittiği yerdeki paradan daha fazlasını teklif etmiști annem kabul etmedi ama eve geldiği zaman arkadașının bu yaptığına çok mutlu olmuștu hatta anlatırken gözleri dolmuștu. Hikayeyi pek iyi anlatamadım ama genel olarak arkadaşın bence sana yardımcı olmak istemiș olabilir. Bunu en iyi sen bilirsin çünkü onu tanıyan kişi sensin
10 YorumlaOkurken benim zoruma gitti şahsen. Ama niyetini bilemeyiz. İyi bir insandır ve onunda evinin temizliği için birine ihtiyacı vardır. Ve başkası yerine arkadaşım kazansın diye düşünmüş olabilir. Ama bilmiyorum yine de iş ve arkadaşların bu tarz şeylerde bir tutulmaması lazım bence.
40 Yorumla
+1 yılKimlik bunalımından hasarla ayrılıp; kendi vicdanını para, mevki uğruna insanlığıyla ters düşüren bireyden bir kesit. Daimi olarak karşısındaki insanı ezmeye çalışmak ona iyilik yaptığını var sayar nitelikte el uzatma gösterişliğinde bulunarak ezmeye çalışır. Bu tip insanların iç dünyasında müthiş bir ego savaşı vardır. tamam ego güzeldir karşısında ki insanı ezmeyerek ve her şeyden önemlisi onun bir insan olduğunu aklından çıkarmayacak kadar.
20 Yorumla
+1 yılNiyet güzel ama uygulama yanlış. Kendisi çağırmak yerine başkasının çağırmasını sağlaya bilirdi. Hem aranızda ki ilişki arkadaştan işçi işveren pozisyonuna dönmezdi, hemde sana çaktırmadan sende bu soruların oluşmasına neden olmadan yardım etmiş olurdu.
20 Yorumla
+1 yılHayır kötü biri olduğunu göstermez. Ancak size iş verenin arkadaşınız olması da pek hoş değil kanımca. Teklif yapılır, yardımcı olmak amacıyla. Kabul eden siz, onu o derecede görmeye yatkınsanız sorun yoktur. ancak aksi söz konusu ise kötüdür tabii.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAslında kötü bir şey değil ama sana söylemi önemli. Gel bizim evi temizle parası neyse veririz mi dedi yoksa gel bize temizliğe yardım et biz sana emeğinin karşılığını veririz mi?
Ben işsizken arkadaşlar, tanıdıklar beni de yardım amaçlı çağırırlardı ama para verirlerdi. Çok iyi geliyordu o zamanlarda. :)10 Yorumla
+1 yılkeşke karşılık beklemeden yardım yapacak kadar durumu çok iyi olsa ya da karakteri... belkide senin gurunu incitmemek için böyle yapmıştır. halinde tavrında değişiklik olursa ki umarım olmaz. erdirme kendini... bunlar yahudi davranışları... insanları bir bedel karşılığında kullanmak. düzgün müslüman olsak keşke fitremizi zekâtımızı ihtiyaç sahiplerine verebilsek... ahhh ahir zamandayiz
10 Yorumla
+1 yıl50 lira mı verecek? Puhahahhahahaa. İlk başta arkadaşını düşünmüş demiştim ama fiyatı görünce gülme tuttu. Yarım gün temizlik bile 150 lira. Arkadaşın düzecek insan aramış. Başka eve temizliğe git daha iyi
30 Yorumla
+1 yılYengeme yardıma gitmiştim. Tabi para almadım ama millete para vermiş gibi lanse etmişti. Arayana haber veriyordu. Yardımcı Kadını çağırmadım, yeğenim geldi onun yerine diye. Yani seninki çalışmak oluyor. Bence gayet normal. Bende para alsaymışım keşke. Kendini bişey sanmazmış belki o zaman diyorum
10 YorumlaBana temizlikte yardım eder misin diye çağırarak iş bittikten sonra şunu al az olsa da harçlık dediyse iyi eğer ki gel bende temizlik yap para vereyim dediyse bu iş bitmiştir bir daha arama konuşma yüzyüze gelmemeye çalış
20 Yorumla
+1 yılSen temizlik islerine giden biri isen kötü degil ama sirf sana para vermek icin temizliğine cagirdiysa hoş degil. Bunu yapacaksa farklı bir şekilde de yapabilirdi Yinede kötü niyetli olmamak lazim al paranı gerisini cok düşünme
20 Yorumla
+1 yılvallahi erkek halimle çoğu kadından iyi temizlik güzel yemek yaparım. o yüzden zaman zaman yakınırım keşke erkek gündelikçi yemek kültürü olsa diye. bence arkadaşın iyi niyetli yaklaşmış. direk para verse belki kabul etmeyecektin veya borç olarak görecektin. böylesi hem emek karşılığı almış olacaksın hemde borç gibi olmayacak. oldukça mantıklı geldi bana.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yılBelki senin karşılıksız maddi yardım teklifini reddeceğini düşündüğü için bunu yapmış olabilir ama benim ki sadece tahmin malum akradaşınızı en iyi siz tanırsınız.. Belki başka yöntemle yardım edebilirdi ya da aklına gelmedi sonuçta hassas bir konu.. İyilik veya küçümsemek arasında çok ince çizgi var yine siz bilirsiniz..
00 Yorumla
+1 yılYani şöyle söylim, ben arkadaşımı evimi temizliğe çağırmak yerine ona yardımcı olmaya çalışırım, eğer para kabul etmeyecek biri ise kendi evime çağırmak yerine çevremde ona iş bakarım, ya da çevremde temizliğe ihtiyacı olan kişileri sorar yönlendiririm. Ben arkadaşımı para için çağırmazdım.
00 YorumlaEğer meslek olarak zaten ev temizliğine gidiyorsanız arkadaşınıza gitmiş olmanız rahatsızlık ya da gurur kırıcı değil. Ben servis veriyorum herhangi bir konuda arkadaşım başkası kazanacağına sen kazan diyor. Temizlik olunca mı gurur kırıcı bence gayet mantıklı ve 2 taraflı kazanç. Kimse iyi ya da kötü değil bunun için başka sebeplerimiz de olabilir. Başarılar bol kazançlar.
00 Yorumla
+1 yılDirek verse bi kabul ederdin iki kabul ederdin üçüncüde o yardımı almazdan devir kötü oldugu için cagarmış ve yardımcı olmak istemiş altında artniyet aramamak gerek benimde yakın bir arkadaşım aynı durumda olsa başkasına gönderip çalıştırcagıma gel şu işi yap derdim bunda bir art niyet yok güzel arkadaşların var
00 Yorumla
+1 yılO arkadaşinin niyetine bağlı belki ek gelir olur hem arkadaşım benim elalem geleceğine o gelsin diye güvenmis ve yardım etmek istemiş olabilir. Belki de sadece ezmek küçük düşürmek ben senden üstünüm demek istemiş olabilir. Onu zaten sen anlamışsındir az çok.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeden kotu olsun?
Temizligimi kucumsuyorsun, anlayamadim.
Yok yani bir ise bas vurunca seni ise aldilarmi bu seni kucumsemekmi oluyor?
Arkadasin durumun kotu diye sana yardimci olmak istedi, baskasina da yaptirabilirdi ama seni dusunerek yapti bunu.00 Yorumla İyi niyetle yapılmış kötü bir hareket. Yani gel yardım et dese sonra da sana layık değil ama yoruldun diyip bir miktar para verse daha hoş olurdu
böyle gel temizle demek pek olmamış gibi.30 YorumlaKendi evine temizliğe çağırması düşündürücü. Yardımcı olmak istiyorsa, başka bir evde temizlik işi bulabilirdi sana. Arkadaşın için kötü biri diyemem. Niyetini bilemeyiz. Ama ben garipsedim.
30 Yorumla
+1 yılÇıkarıp eline para titusturmasi çok daha iğrenç bir şey olur. Zaten yaptıracağı bir şeyi arkadaşına yaptırıp onun kazanmasına vesile olmuş. Bu kötü bir şey değildir. Elbette tavır da önemli.
30 Yorumla
+1 yılKendince iyi niyetli bir davranış bence. Sana yardımcı olmak istemiş ve bu ince bir düşünce. Tutup eline para sıkıştırmak yerine böyle bir şey önermiş, sana katkıda bulunmak istemiş. Bana göre emeksiz yere para vermektense böyle bir şey teklif etmesi daha iyi. Arkadaşının durumunu bilmiyorum ama bence imkanı olsa sana düzenli iş de verirdi.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. iki ucu boklu değnek. ederinden fazla veriyorsa iyi niyetlidir. amele ucreti vercekse kucuk dusuruyor.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKabul edeceğin şekilde çağırdığına göre kötü bir şey değil 😊 eğer para vermek istese ve bu seni üzecek olsa daha kötü olurdu. Birde arkadaşın seni temizlik konusunda üzecek şekilde davranırsa işte o zaman anlarsın durumu :)
30 Yorumla
+1 yılay gerizaklı ben asla öyle birşey yapamam arkaşım bizim eve evi temizlemek iç. in gelse bende ona yardım ederim beraber temizleriz mal senin arkadaşın gitme
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılKötü bişey şöyleki, arkadaşına yardıma para ile gidilmez
Arkadassa seni para ile çağırması şık değil
Yardımcı olmak istiyorsa bir çok yolu var11 Yorumla- +1 yıl
mesela su olsa arkadasın yardıma ihtiyacım var diye çağırsa sen de gitsen karşılıksız yardım etsen sonra dese ki biraz param var ihtiyacın varsa sana vereyim sonra veririsin zamanlada ya benim ihtiyacım yok geri vermene gerek yok helal olsun...
Hem sünnete uygun Allahın hoşuna gider, hem sen rencide olmazsın hem de bu soruya gerek kalmazdı.
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe kötü biri ne de iyi biri hem senin işin görülüyor hem onun işi görülüyor yabancıya para verene kadar tanıyıp güvendiği birine tekkif etmiş ben de 2 haftadır gidiyorum eşimin akrabasının evine temizlik ütü falan yapıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldedikleri gibi arkadaşını en iyi sen tanırsın nasıl biri olduğunu sen bilebilirsin. iyi biriyse sana yardım etmek istediği için iyi niyetli olarak çağırmıştır yani sana direkt para vermek seni utandırabilir diye hassasiyet göstermiş olabilir. kötü biriyse de bunu zaten ne niyetle yaptığını anlarsın.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşın bu iş için zaten birine para verecekmiş yabancıya vermek istememiş seninde ihtiyacın olduğu için ilk aklına gelen sen olmuşsun güvendiği insan olduğun için olabilir, evine yabancı birini sokmak istemiyor olabilir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 354 cevap paylaştı. Yani bilemedim ben faydalı olmaya çalışırdım ama evimi temizleterek değil. Benim arkadaşlarım değerli🍀🍀
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer bunu yardım etmek için yaptığına eminsen kötü bir şey değil. Direkt para vermek seni incitebilir diye böyle bir teklif sunmuş olabilir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yani bence yanlış yapmış onun yerine sana destek olmak için verseydi onosrayi belki daha doğru olurdu diye düşünüyorum
10 Yorumlasenin maddi durumun kötü al bu parayı demesi daha onur kırıcı değil mi en azından yanlış anlamanı engellemiş olur borç gibi olmamış olur sende o paranın altında ezilmezsin? mantıksız mı?
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEğer alay konusu yapmayacaksa iyi bir şey aslında fakat 50 TL çok saçma geldi bana ben 2 haftada bir yardımcı tutuyorum ev temizliği için 200 TL aşağıdan çalışmıyor bu sektörü yapacak kişiler
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBunu bilemeyiz, sen daha iyi bilirsin arkadaşını ama kötüye yormamak lazım, biraz patavatsızvari ama niyetinin kötü olduğunu sanmıyorum. Bu tür şeyleri aşalım zaten artık herkes birbirine bir şekilde destek olmalı corona sayesinde daha iyi anlaşıldı.
00 Yorumla
+1 yılYoo bence kötü değil mantıklı hem temizlik hem de sonunda para alcan kötü durum değil bence 😊 küçük durucu bisey öldüğünü sanmıyorum temizlik normal bisey evimizde yapıyoruz zaten başka yerde yapsak düşermiyiz hayır
00 YorumlaGitmezdim. Kesin içinden böbürlenip kendini bi halt sanıyordur
10 Yorumla
+1 yıleğer ederinden fazla para verirse iyi biridir normal temizlik ücreti verirse net cimridir
12 Yorumla- +1 yıl
Yorumların bi tanesine yazmış 50 TL verecekmiş arkadaşı
- +1 yıl
oha cok az
En kötü borç verirdim. Arkadaşıma gel evimi temizle diyemem
10 Yorumla
+1 yılNamusunla Çalışmanın neresi kötü, yeterki namusunla çalışma (kendini satma).
10 Yorumla
+1 yılHayır değil ama ağzına sakız edip heryerde konuşursa o zaman canın sıkılır
10 YorumlaO kötü niyetli de olsa Sen çok iyisin ve her zaman kazanıcan boşver
10 YorumlaHayır. Eğer ölece verseydi parayı asıl o zaman kötü olurdu. bence sen onlara fiziksel yardım edmiş olucaksın hem onlar sana maddi olarak. Biyoloji de bile var bu. Mutalist ilişki.
00 Yorumla
+1 yılborç versin önce sonra ödeyemezsen helal etsin eğer kabul etmezsen iş teklif etsin.. ama komik paralar veriyorsa iyi niyetli degildir.. bu ülkede herkes birbirini kullanıyor çünkü
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 510 cevap paylaştı.
+1 yılNormal arkadaşlar arasında temizliğe yardım amaçlı çağırılır. Zaten durumunu bildiği için normal. Eğer temizlikte sana oturmayıp yardım ettiyse iyi niyetlidir
00 Yorumla
+1 yılBelki direkt para yardımında bulunsa seni mahçup edeceğini düşünmüştür o yüzden böyle bir yol izlemiştir. Yine de arkadaşının niyetini en iyi senin bilmen gerekir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 694 cevap paylaştı. süpermiş, Türkiye'de yapanı duymamıştım ama başka kültürlerde normal karşılanıyor. para yabancıya gitmiyor, güvenilir insan eve giriyor ve işi de kaytarmayacağını düşünüyordur. herkes kazanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmaddi durumun kötüyse arkadaşın evini temizletmeden de ufak destek olabilir illa evini temizlemene gerek yok bu biraz tuhafmış
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 342 cevap paylaştı. Yani böyle yardım da olmaz kusura bakma. Madem arkadaşım diyorsun o zaman harbiden yardım etsin. Artık patronum demelisin ayrıca
10 Yorumla
+1 yılCalışmak ayıpmı ve arkadaşının destek vermesı neden kötü olsun ki.
20 Yorumla
+1 yılBana garip geldi yani acıyor mu sana anlamadım
21 Yorumla- +1 yıl
Acımıyor ama sanki farklı amacı var gibi
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Bence hoş değil bu. Kötü hissettirebilir insana. Yardım yapılırken, karşınızdakinin duygularını önemsemek gerekir.
00 Yorumla
+1 yılCanını sıkma benimde arkadaşımın ablası para versem evi temizler misin demişti arkadaşıma tanımadığı birine evini emanet etmek istemiyo olabilir
00 YorumlaYok para ile yapıyorsun
Ama bizde bir kültür var aran açılınca
Banada temizliğe de gelirdin diye kounsabilir00 Yorumla
+1 yılSize maddi destek verse kabul etmiyecek borçlu hissedecekdiniz, emeğinizin karşılığını veriyor ve bence hoş bir hareket
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Maddi durumum kötü diye arkadaşım evine temizliğe çağırdı, bu kötü bir şey mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler