+1 yılValla varya en güzeli öyle, doya doya gez oh karışan yok eden yok. "Eve kaçta geleceksin? O arkadaş kimdi? Sarktı mı o sana? Bir daha o adamla görüştüğünü görmicem ümüğünü sıkarım." Diye soran yok hesap verenin yok, gez dolaş kime ne yani, her şeyi doya doya yaşa, evlenince özgürlüğün kısıtlanıyor, her şeyin belli bir plan üzerinde oluyor uyanış saatin belli uyuma saatin belli, eşinle aynı saatte uyumak zorundasın, ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın, çocukların sabah kahvaltısını yemeğini, çorabına kadar giydirmek zorundasın. Akraba ziyaretleri bitmek bilmez, evinde misafir bitmez samimiyetsiz samimiyetsiz hoşgeldiniz demek zorundasın, evin müsait olmasa bile çat kapı giren bir kaynanan olur. "Kız bu evin hali ne böyle?" diye sorar. Çakılırsın yerin dibine. Arkadaşlarınla dışarı çıkacaksındır. Kıskanç koca seni dakikada bir arar bitmedi mi hala işiniz diye sorar. Ya yaz yaz bitmek bak diyorum sana, ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KISITLANMASI SENİN KAFESTE TUTULMANDIR NOKTA. Bu cümle her şeyi özetler benden bu kadar.
151 Yorumla- +1 yıl
"Gülü seven dikenine katlanırmış." insan sevdiğini merak eder tabi. Sevmediğin bir insanla evlenirsen tabi mutsuz bir hayat yaşarsın.
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenince mutlu olunuyor diye bir kaide yok. İnsanlar bazen kendıne göre birini buluyor kaybetmek istemıyor evleniyor bazen de çoluk çocuğa karışalım evlenmek hayatın kanunu diyerek evleniyor. Mutlu olan da var olmayan da ama bir gerçek var ki yalnızlık gercekten zor. İlerleyen zamanlarda yanına bir hayat arkadaşı isteyebilirsin.
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyden önce evlilik veya evlenmemek bir tercihtir. Atalarımız 'sıcak ahırdan dana kaçmaz' ve 'yüzü güzele 40 günde doyulur ama huyu güzele 40 yılda doyulmaz' derken tatlı dil ve güler yüzün önemine aynı zamanda iyi huylu olmaya teşvik etmektedir. Eş bir kişiyi tamamlamalı, mutluluğunu paylaşıp yardımlaşarak güzel anılar biriktirerek aynı yastığa baş koyarak yaş alındığı sürece evlilik anlam kazanıyor. Çocuk yapmakta önemli elbette ama çocuklar belli bir süre sonra bağımsızlığını ilan edip gidince gene eşler kalıyor bir birine =)) Kısaca evlenip rezil olacağıma evlenmem tek başıma mutlu olmaya çalışırım, mutlu olacaksam evlilik yapmak elbette çok güzel bir şey..
30 Yorumla
+1 yılİnsan beraberce birbirini seveceği birisini bulduğu zaman evlenmenin yaşı gelmiştir. Sevmek ve sevilmek de bizi mutlu eder. Yani demem o ki; sevdiğin birisi mutluluğuna mutluluk katar, sevmediğin kişi de hayatı zindan eder. O yüzden evlenmek mi? Evlenmemek mi? Ne zaman evlenilmeli? Soruları önemini yitiriyor.
52 Yorumla- +1 yıl
Bence en iyi görüş buydu da neyse...
- +1 yıl
@baharda_papatttya teşekkür ederim hanımefendi, anlaşıldığım için mutlu oldum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
Evlilikte mutluluk daha zor çünkü iki kişi aynı anda mutlu olmazsa mutsuzluk oluyor. Çağımız problemi insanlar bir şeyleri düzeltmektense yenisini bulmayı tercih ediyor. Aslında Türkiye’de yaşayan kadınların kriterleri oldukça düşük; dayak yememek, aldatılmamak, ilgilenilmek istiyoruz ama bu bile anasının kuzusu erkeklere fazla geliyor çünkü her şeyi yapabilirim hakkımdır diyerek büyüyorlar. Bulaşığını kaldırmaktan aciz ama kendisini evin direği zannediyor. Annesi olmadan yaşayamayacak erkekler evlenip hizmetçi alıyorlar çoğunlukla. Bunların dışında bir erkek bulmak zor. Bulursan bir de üstüne aşık olursan evlenmek mantıklı ama bunun haricinde ne gerek var ki zaten
23 Yorumla
Soran+1 yılAlnı olsa da öpsem yazdiklarinin
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
+1 yılHiç bir insanın, mutlu olmak için evliliğe ihtiyacı yoktur sekerim. Eğer yalnız mutluysan bir karşı cinsin gelip zaman zaman bu mutluluğa ortak olup zaman zaman da o mutluluğun içine etmesine müsaade etmene gerek yok bence. Ama yok ben yalnız başıma mutlu olamiyorum hayatımda birini istiyorum diyorsan aramayı bırak, sen bırakınca hayat senin karşına yeni ve sana uygun birini cikaricaktir. Ama sen yine ben yalnızken nasıl mutlu olacağımı bilmiyorum diyorsan. Tek başına tatile gidebilirsin, sinemaya gidebilirsin eğlence mekanlarına tek başına gidebilir ve tek başına eğlenmeyi öğrenmeye bu küçük adımlarla başlayabilirsin. Mutluluk, huzur gibi duygulari yaşayabilmek için evlenmem gerekmiyor. Sen nasıl yasamak istiyorsan o şekilde yasa. Başkalarının baskısına kulak asma, içinden ne geliyorsa onu yap. 🌺🌺
20 YorumlaTercih meselesidir ve mutlu olmak pekala mümkündür. Evlilik mutluluğu beraberinde getirmez hem yalnız hem mutlu olmak için nasil ki cabalamak gerekir evlilikde de böyledir ancak hayat arkadaşı edinmek kafa dengini bulmak ve beraber ömür yaşamanın artıları da saymakla bitmez. Benim gönlüm herkesin ruh eşini araması ve bulunca da evlenmesinden yana. Bekar halam var 70 yasinda bazen diyorum keşke evlenseydi çocukları olsaydı torunları olsaydı hayattaki tüm varlığı yeğenleri evi parası emeklilik maaşı var ama biz mutsuz olduğunu biliyoruz ne yazık ki hayattan zevk alamiyor. Koskoca bir ev ağrıyan bacaklar tutmayan kollar baka hesabındaki para ve yalnızlık. Hüzünlü geliyor bana. Bunun yanında sayfiye yere yerleşmiş kendi yaşıtları ile cay bahçelerinde akşamlayan kimseler de mevcut karar kisinindir ne diyelim.
00 YorumlaSosyal çevrem varsa sadece gündelik hayatta sadece zamanını geçirirsin. Herkes sana zamanını ayıracak değil. Her an müsait olmayabilirler. Bu arkadaşların sadece gündüz gözüyle görebilirsin. Ya karanlık çöktüğünde. Tek arkadaşın yalnızlık ve gece olacak. Seni dinleyecek kimse olmayacak. Unutma ki insanın yalnızlık iradesi de Mum gibidir. Çabuk tükenir. Sürekli o Mum' u değiştiremezsin. Bir gün o da bitecek.
Unutma ki iyi olduğun zamanlar da sadece arkadaşların olacak. Senin iyi gününde de, kötü gününde de omzunu yaslayacağın bir hayat arkadaşı gerekecek. Bir SOKAK LAMBASI gibi seni hep aydınlatacak, Sana o lambanın içinden bakıp içini ısıtacak salih bir eş.00 Yorumla
+1 yılYaşım 38 aktif spor hayatım var az ve öz çevreye sahibim maddi kaygılarım yok olmadı şükür.. Yani mutluyum tabiki hayatın içini doldurabiliyorum.. Fakat bütün bu düzenimi bozucak birini bile bile sırf çocuk olsun kafası ilede hayatıma almam.. Hayatıma alacağım kişi şu an ki düzenime renk katmalı zorlastirmamali kolaylastirmali..
31 Yorumla- +1 yıl
Dogru soze ne denirki
+1 yılBu biraz ekonomik özgürlükle ve kendi tarzına uygun yaşayabilmekle ilgili.
ekonomik özgürlüğü varsa yalnızlık problem olmaz. Yalnızlığı problem eden, zaten istediğin gibi yaşayamıyorken, bir de hayatında kimsenin olmamasını düşünmen. Tek başına iyi bir hayat kurmayı bilmek lazım ;) (yalnızlığın ordinaryus profesörü olarak bu dediğime güvenebilirsin)10 YorumlaEvlenip mutsuz olmakta var tabiki ama yalnızlık zordur eğer doğru insanı bulursan evlilik daha güzel iki bedende tek vücut olmak huzuru artırabiliyor...
14 Yorumla
Soran+1 yılÜmidim kalmadı artik
Soran+1 yılÜmit edince beklentin oluyor ve hayal kırıklığı yasiyorsun
Ben de Aralık'ta 28'ime gireceğim aday adayım bile yokm Açıkçası bu konu biraz karışık ve çok yönlü bir konu. Yine de güçlü durup önce donanım kazanmalı, kendinizi geliştirmelisiniz. Gerisi nasib.
Sorunun asıl cevabına gelecek olur isek;
Tercih edilmiş bir yalnızlıkta şâyed yanlışa meyil var ise o zaman sakat. Evlilik çok matah birşey değil fakat elzem bence11 Yorumla
+1 yılEğer kendinle mutluysan sorun yok yani mutlu devam edebilirsin Ancak bu sana bağlı yani zaman içerisinde tek başına olmaktan sıkılıp aynı evde biriyle yaşamak isteyebilirsin veya bir çocuk çocuğunun olmasını isteyebilirsin O senin bileceğin bir şey Sonuç olarak Bazı insanlar ömür boyu bekar kalmayı tercih eder bazıları bir süre sonra artık evleneyim eşim olsun çocuğum olsun der En erken yaşta ani Bu sana bağlı Ama evlenmeden de İnsan Mutlu olabilir bence
10 Yorumla
+1 yılNasıl yaşadığına bağlı şu an evli değlm ama mutluyum ama sevglim var istesek evleniriz de henüz erken
12 Yorumla
Soran+1 yıl28 yaşında misin
- +1 yıl
24
İlla birisi çıkıcak karşına umudunu yitirme. Yalnız Ken de mutlu olursun tabi ama bu mutluluğu biriyle paylaşmanın yeri daha farklı.
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ama yaşımin geçtiğini düşünüyorum artik
+1 yılKişiye göre değişir. Ben hayatımda beni anlayabilen, benimle eğlenebilen, benimle sohbet edebilen, benimle yaşlanabilecek biri olsun isterim. Bu insanı gerçekten bulursanız evlilik en güzel şey bence:)
20 YorumlaYaşım 27 oldu. Geçmişinde ilişkilerimdw oldu. Doğru biri olmadan evleneceğime doğru biri olduğuna inanacağım birini beklemeyi tercih ettim. Mutsuz da değilim. Doğru biriyle olunca daha da mutlu olabilirim.
20 YorumlaDaha dinc daha mutlu olursun ama. bir yere kadar.
Anne baba göçüp gidince varsa kardeşlerde evlenip yuva kurup çocukları sevince ister istemez özenir insan.
Ama bir bakmışsın yaşın geçmiş içine bir pişmanlık oturur.
Yaşanır yaşanmasına ama bir yerden sonra sıkar gençken belli olmaz ama bi 50 oldun mu başlar pişmanlık.00 Yorumla
+1 yılevlenmenin önemi batılı ülkeler de önemini kaybediyor genellikle hoşlandıkları erkekler ile bir süre birlikte yaşarlar sonra ayrılırlar, böylelikle gayri meşru aile düzeni ortaya çıkar, ama bu insanı yine de mutlu eder bu ise batının özgür insan yönlerini gösterir
00 Yorumlatabi ki, mutluluk senin hayattan ne beklediğinle alakalı. eğer evliliği bir amaç haline getirirsen, evlenmezsen mutlu olamazsın.
ODTÜde okumak istiyorken Hacettepe kazanırsan mutlu olamazsın.
mutlu olmak için beklentilerine göre hareket ediceksin ya da beklentilerini değiştireceksin.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılPlanlı hayatın varsa sürekli mutlu olabilir sosyal aktivitelerin iş hayatın düzenli arkadaşların tstillerin ama çevreyi gözetleyen biriysen illa bir gün birilerine bakıp neden ben böyle değilim diyebilirsin
10 Yorumla Mümkün tabiki. Hayatına nasıl yön verdiğinde alakalı bişey bu. Ayrıca,"Evlilik mutluluk getirir.” diye de garanti bişey yok. O, senin seçiminin ne kadar mantıklı ve doğru olduğu ile bağlantılı bir durum.
10 Yorumla
+1 yılMümkün tabi evli olanlar mutlu sanki çoğu mutsuz bekarlık sultanlık bea😂
12 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı diyelim dimi
- +1 yıl
Aynen umarım sizin için hayırlısı olur çok mutlu olursunuz 💜
Bende 27 yaşındayım evlenmekten korkuyorum evlenecek düzgün erkek yok hepsinin psikolojisi bozuk yalnızlık güzel şimdilik
21 Yorumla- +1 yıl
Gözlerin hangi renk?
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmek bir şirket kurmak gibi bişi. İnsanları devletin inekleri yaptığına inanıyorum evlenmenin. Evli insanlar devlete daha çok vergi verdiğinden ve daha çok şey üretmek zorunda kaldığından evlenmenin yasallaştırıldığı ortada. Kısacası devletin lehine bir durum olduğundan yasal kanunlarla destekleniyor. Bildiğiniz kar etme arzusu bu.
00 YorumlaEvlilik hayati bir zorunluluk değil ama ileride ihtiyaç duyabilirsin. Mutlu olmak seninle ilgili merak etme.
10 YorumlaBir yere kadar mutlu olursun sonra yalnız hissetmeye başlıycaksın.
20 YorumlaBi süre sonra olmuyor. Bebek ile hayatina yenilik katmak istiyorsun
20 Yorumla
+1 yılşaka bir yana yalnızlığı yaşlandığında anlıyorsun. gençken hiçbir şey umrunda değilken yaşlanıyorsun ve bakıyorsun yanında kimse kalmamış. tek başına mutlu olabilirsin ama hayat arkadaşı gerçekten önemli.
00 Yorumla
+1 yılAslında evlenmeden yalnız yaşamanın iyi tarafları olsada insan bazen ömrünü geçirebileceği yol arkadaşı, ruh ikizi vs. Olmasını istiyor.
Gerçek şu ki insan her türlü mutlu olabilir yeter ki huzurlu olsun.00 YorumlaEn iyisi o. 27 yaşındayım bende ve çok güzel bir hayatım var. İş, arkadaş, eğlence tam olarak istediğim gibi 32 33 yaşlarına kadar da evlenmeyi düşünmüyorum. Gezip tozmaya yeji yerler yeni kültürler keşfetmeye devamm
00 YorumlaMutluluk vitrinde duruyor, evlilik ya da bekarlık mutlu olmak için bir kriter değil. Mutlu olmak için tek kriter vardır o da fedakarlıktır, verilen emektir. Yoksa o mutluluğu vitrinden seyredip duracağız.
00 YorumlaMümkün. Önemli olan hayatını nasıl yaşamak istediğin. Ama unutma önemli olan mutluluğun onda yanda bunda bulunması değil senin mutluluğu ne olarak gördüğün. Evli de olsan bekarda olsan mutlu olmayı bilmiyorsan olamazsın
00 YorumlaAlakasi yok fakat dogru insan olursa mutluluguna huzurda katar.
10 Yorumla
+1 yılMutlu yaşanır, ancak illa ki bir zaman buna ihtiyacın olduğunu hissedersin.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle mümkün:) evlenip mutsuzluktan ölmektense bekar kalmak her zaman daha iyidir. Aşktan gözü dönmeyen insan evlenmesin bence diğer türlüsü sözleşmeli birliktelik oluyor 😇
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı. Eğer hayallerini gerçekleştirirsen çok daha mutlu olursun kanka.
10 Yorumla
+1 yılBen 27 yasındayım işim var ama mutlu değilim bekarlıktan tek basına yaşıyorsun hastalansan kimse duymaz seni evine giderken sıcak çorban yok çarsıda dolasırken yanında birisi yok ama paran varsa yurt dışına gide biliyorsan mutlu olursun ama belli zamandan sonra bir aday isteyeceksin
10 YorumlaBir yere kadar mutlu olursun ama bir gün hayatı paylaşacak kişiyle hayatın daha mutlu daha güzel olabilir o yüzden zamanın geldiyse evlen.
13 Yorumla
Soran+1 yılGeçtiğini düşünüyorum kimse de yok hayatimda
Soran+1 yılInsallah
+1 yılAslında geç kalmadınız bence 30 a kadar kadar yolu var
10 YorumlaSenin yaş geçmek üzere zaren. 30 dan sonra anca boşanmış, çocuklu veya yaşlı erkek denk gelir. Elini çabuk tut yoksa evde kalıcaksın.
110 Yorumla
Soran+1 yılNasıl elimi çabuk tutucam
Soran+1 yılMinyonum aksine gençler bakıyor, 164 45 kiloyum iyi de giyinirim, ama kimseye yanaşmıyorum evde kalmis ona buna atlahan kız imajı vermek istemiyorum.
Soran+1 yılÖyle bir baskı yaratıldı ki Artık evde kaldığımi düşünmeye basladim, aslında benim durumumda bir sürü insan vardır sonuçta herkes 25 yaşında kadar evlenmiyor
Soran+1 yılYa ben evlenmek istesem on kere evlenirdim ama sonuçta çok ciddi bir karar ve ben de hiç kolay bir insan degilim, tek basima da güçlüyüm ama insan diyor bir ömür böyle gecmez
Soran+1 yılDua et bana o zaman :)
elbette mümkün. mutlu yaşamak için evlilik bir kriter değildir ki.
10 Yorumlasanki hava su, elbette mümkün şahsen ben 30 yaşındayım ve düşünmüyorum.
10 YorumlaKendini nasıl mutlu hissediyorsan o şekilde yaşa hayat senin
10 Yorumla
+1 yılTabi ki de mümkün. Hayat evlilikten ibaret değildir. Nice mutsuz evlilikler var, öyle olacağına mutlu bir bekar olursun daha iyi. Hayata biraz da pozitif bak🌺
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ewet tabiki mümkün neden olmasin dön ve etrafina bi bak evlilerin haline bak sevgili ayagina takilanlara bak kim mutlu? Evlilik cok eminseniz atilmasi gereken bi adımdır egr bu adimi yanlis art
01 Yorumla- +1 yıl
yanlis atarsaniz cok pisman we mutsuz olursunuz tek basinada mutlu yasamak pekala mümkündür
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Gayette mümkün ancak şunu belirtmek gerekir ki insan fıtratı dolayısı ile bir eş ile mutlu olması daha kolay ama gel gör ki günümüzde problemli insan okadar çokki insanın yalnız olası geliyor
00 YorumlaBi işi varsa kendi ayaklarının üstünde duruyorsan evlenmeden de mutlu olursun. Hem her evlenen mutlu olmuyor. Seni mutlu edecek biri illa karşına çıkacaktır zaten
00 Yorumla
+1 yılMaddi imkanım ve daha az kötü bir babam olsa anasını bile ağlatırım. Mutluluk olayının evlilikle bir alakası yok
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılKesnlıkle gec kalanlar pişman evlnmden hayat olmaz bunu uzmanlar soyluyor
12 Yorumla
Soran+1 yılYuva gibisi yokta gec kaldık iste
- +1 yıl
Olsun gec sayılmaz cok inceleme adam olsun yeter sana defer vereni kabul et sende
+1 yılFilmi yapiliyor bunlarin artik anlamiyor musunuz yanliz yasayanlarin psikolojisi bozuk sapık ruhlu sizofren oluyorlar yani yanliz olmuyor
00 YorumlaMutluluk sadece evlilik ile elde edilecek bir şey değil esasında ama siz bunu böyle görüyorsanız bu sizin bileceğiniz bir şey...
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sart degilki evli olupda mutsuz olanlarin sayisi evli olupda mutlu olanlarin sayisindan kat ve kat fazla
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılElbette mutlu yasamak mumkun,
yalnizken kendinle mutlu olamiyorsan esinlede olamazsin.11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru bir yorum tebrikler. Maalesef şimdi insanlar mutlu olmasını bilmiyor hayatlarına aldıkları insanı da mutsuz bırakıyorlar.
+1 yılEvlenmek,çocuk doğurmak bir yaşam biçimidir ama sen kendi yaiam biçimini de yaratabilirsin :')
11 Yorumla- +1 yıl
Evet herks sbeverwmez ama. eksik mutsuz umutsuz hisseder
+1 yılMümkün tabiki fakat içgüdüsel olarak çocuk sahibi olup mutlu olmak bir ruh hasletidir.
00 YorumlaEvlenelim. 🙂
Şaka bir kenara nasip kısmet yolun açık olsun.00 Yorumla
+1 yılTabikide ama güzel bi isin olursa oh mis gezersin tozarsın
00 Yorumla18 gün olmuş 18 gün sonra Kesin manita yapmıştır😂😂😂 mümkün
00 Yorumla
+1 yılBoşuna mı demişler bekarlık sultanlık diye evlenme kız
00 Yorumla
+1 yılBen 21 yaşındayım ve mutluyum bu halde kalmak keyifli
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer evlenen mutlu olmadığı gibi evlenmeyen de mutsuz olmayabiliyor
00 Yorumla rsp degilsen asla mutlu olamazsin evlenmeden
130 Yorumla
+1 yılBence mümkün benim de yaş 26 evlendim boşandım. . .
00 Yorumla- Devamını Gör (160)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat