Arkadaşlar aşırı tembelim ne geldiyse başıma tembellikten geldi ders çalışmadığım için 3. senede kazanamadım. Üniversiteyi çalışsam eminimki iyi şeyler yaparım 21 yaşındayım ama hayat enerjim çekilmiş gibi hiçbişey yapmıyorum sadece hayal kuruyorum hayallerde yaşıyorum resmen lütfen yardım edin bu durumdan nasıl kurtulabilirim canım dışarıya çıkmak istemiyor çok uyuyorum ve yiyorum hiç bişey istediğim gibi gitmiyor insanlar arkamdan alay ediyor gene bir halt olamadı diye çok fazla hayal kuruyorum özgüvenim yok hiç bir işi beceremiyorum lütfen dalga geçmeyin
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
Güncell
Merhaba,
Siz aslında işin zor kısmını halletmişsiniz. Sürekli hayal kurduğunuzdan bahsetmişsiniz. Demek ki gelecekle ilgili bir vizyonunuz var. Bu çok önemli çünkü birçok insan gelecekte kendini nasıl bir hayat yaşarken hayal edemediği için motive olamıyor ve hayatta başarısız oluyor.
Peki siz neyin hayalini kuruyorsunuz? Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsunuz? Eğer gerçekten bunların farkındaysanız neden motive olarak ders çalışmıyorsunuz? Hayaliniz iyi bir üniversitede okumakla hiç ilgili değil mi? Peki o zaman bu hayalinize ulaşmak için neler yapmanız gerekiyor? Bunları yapmak için neyi bekliyorsunuz? Diyelim ki üniversitede okumak sizde heyecan yaratmıyor ve motive etmiyor. Peki hayalinizin peşinden koşmaya neden enerjiniz yok?
Anlattıklarınıza istinaden şunu söyleyebilirim. Hayaliniz sizin gerçek kimliğinizle uygun olmayabilir. Yani size ne kadar cazip gözükse de aslında sizin kabiliyetleriniz, meraklarınız, var oluş şeklinizle uyum göstermiyor olabilir. Çünkü eğer gerçekten öyle olsaydı, bırakın tembellik yapmayı, onun peşinden koşmanızı kimse engelleyemezdi. Motivasyonun en güçlü -belki de tek- şartı güçlü bir gelecek vizyonudur.
Ama bazen hayaller şöhret, başarı ya da zenginlik gibi aslında insanın temel değerleri ile alakalı olmayan sanal parıltılarla cazip gözükebiliyor. Ve bunlar kişinin özüyle örtüşmediği için yine de onu ayağa kaldırmaya yetemeyebiliyor. Sizin durumunuz bununla ilgili olabilir.
Size tavsiyem hayallerinizi mutlaka dışsal motivasyon kaynaklarından (zenginlik, unvan, şöhret gibi) çekerek gerçek kimliğiniz, sizi siz yapan değerleriniz, meraklarınız ve yetenekleriniz çerçevesinde yeniden değerlendirmeniz yönünde olacaktır. Sonrasında ise bunu ayakları yere basan bir hale getirmeniz, yani bununla ilgili üniversite ya da hangi eğitim kurumuyla olursa olsun bir öğrenme sürecine doğru motive olmanız çok daha kolay olacaktır.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.