Konuşmalarımız ve beden dilimiz insanlarla iletişimi olumlu veya olumsuz bir şekilde etkiler. Pozitif yapımız, olumluyu düşünmemiz insanlar üzerinde belli düşünceye neden olur. Şöyle biraz düşündüğümüz zaman olumlu düşünen ve pozitif insanların çevreleri her zaman kalabalıktır. Siz peki, davranışlarınızla, kurduğunuz iletişimlerle insanları etkilediğiniz zaman kendinizi daha enerjik hisseder misiniz?
Birini etkilediğiniz zaman kendinizi enerjik hisseder misiniz?
Kendi hayat felsefemde doğallığı severim. Kendimi olumsuz düşünceden arındırmaya odaklayabilirim. Pozitif hayat dolu hissetmek yeniden doğmuş gibi bir his veriyor bana her sabah buna uyanmaya ve kendimi güneşe bakarak yenilemeyi çok seviyorum ruhum huzur buluyor. Gün içinde iletişimimi daha olumlu sada sakin ve dingin kullanabiliyorum. Yeni insanlar tanımayı onları keşfetmeyi onlardan bişiy öğrenmeyi seviyorum. Farkında olmadan bu iletişime kendimi kaptırdığım oluyor. Sonrasında karşımdakini etkilediğimi hissetmek bazen bana çok keyif veriyor. Bu hissi seviyorum. Ben gibi insancıl birisi olursa karşımdaki harika keyif verici bi zaman geçirilebiliyor. Ama insanız bazen bu iletişim bu etkileşim bağ kurmak istiyor daha yakınlaşmaya cekebiliyor. Bununda bilincinde olduğum için sınırlarımı çiziyorum. Bu siteyi bana bağlayan bir durumda budur. Burda sorularda görüşlerde kurduğum diyaloglarla sınırlı bir etkileşim oluşturabiliyorum. Kendi özel dünyama dahil etmeden bu etkileşimi yaşayabiliyorum. Bu enerjiyi sevdiğimin farkındayım. Sınırlar içindeki etkileşimi seviyorum. Tanımadığım birinin sorusunda ona iyi gelicek bir görüş yazmak ona iyi hissettirmek bana çok iyi hissettiriyor. Bunu uzun zamandır yapıyorum.
Burda uzun görüşlerimi fenomenlik yolunda kendimi kanıtlamak adına yaptığım düşünülebilir. Ama ben bunu fenomenlik hırsı ile yapmış olsaydım daha titiz hareket edebilirdim. Ben olduğum gibi davranmayı seviyorum. Belki biraz geç sahip olabilirim ya da hiç fenomen olmayadabilirim. Çünkü bazen keyfi olarak eğlenceli görüşlerim oluyor kısa yazılarım bazen keyfi sorularım. Ama biliyorum ki eğlenmek keyif almak için burdayım ve insanlara iyi hissettirecrk görüşler yazmakta bunların içinde. 🤷♀️
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Emeğine sağlık, tek kelimeyle faydalı bir görüş. Umarım arkadaşlar bundan faydalanır. Teşekkürler.
İnsanları etkilemek gibi bir derdim yok eskiden birinin benim hakkımda olumlu olumsuz düşüncelerini çok onemserdim ama artık takmiyorum kim ne derse desin iyi veya kötü ben kendimi biliyorum.. Tabi abartilmadigi sürece güzel sözler duymak herkesi mutlu ettiği gibi benide mutlu eder
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayırlı sabahlar, teşekkür ederim bu net ve detaylı görüş için.
Hayırlı akşamlar, hiç birini etkilemek için ekstra çabam olmadı. Çünkü girdiğim ortamlarda pozitif olduğumu ağzımdan çıkacak tek sözün dahi yettiğini söylerler. Hayat dolu, neşeli ve sesimden pozitiflik akıyormuş. Gayet olumlu enerji verdiğimi belirtenler olmuştur.
Öyle bi çabam. yok ama farkındayım bazı durumların, söylüyorlar da... yani ne yönde etkiledigime bağlıdır durum açıkçası... örneğin; fikrilerim benimsenir beğenilir, mutlu olurum demekki faydam dokunacaktır vb..
Aslında kimseyi etkilemek gibi bir niyetim yok, sadece kendim olduğum için kabul edilmek isterim. Hatta kişi bunu dile getirmediği sürece de etkilendiğinin farkına varmam. Birini etkilemiş olmak elbetteki kendimi daha iyi hissetmemi sağlar. Özellikle de bunu etkilemek için değil de kendi benliğimle, kendim olarak yaptıysam.
Kötü bir durum olmadıkça ben zaten hep içindeki çocuğu yaşatmaı bilenlerdenim😇 deli doluu eğlenceli neşeliyimm💃💃 insanların tepkilerine göre değil kendi ruh halime göre neşem değişebilir. Bu bağlamda sorunuza cevap verecek olursam onların tavrı değil benim kendiiii iç huzurumla alakalı bir durum hakeden çok sevdiklerime karşı tabi ki neşemi ikiye katlayabilirim.. 🥳🎈
Yorumlardakinin %99 u kimseyi etkilemek için bir şey yapmazmış. Cok komiksiniz... Bir erkeğin dişiyi etkileme arzusu, bir dişinin erkeği etkileme arzusu içgüdüsel ve ilkeldir. Soruya cevap verecek olursam zeki, kaliteli ve büyülendiğim insanları etkilemek beni inanılmaz şımartır, iyi hissettirir. Onun dışında insanlarin benden etkilenmesi pek umrumda olmaz cunku Turkiye'de yasiyorum ve bu cok normal bir sey.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Görünmez titreşim ağı gibi bağlıyız birbirimize. Olumlu ya da olumsuz titreşimler salıyor gönderiyoruz. Şahsen yaptığım her olgu tekrar geri dönüyor bana. Olumlu her geri dönüş çok mutlu ediyor beni ve bu karşıya yansıyor tekrar. Böyle bir döngü içindeyim..
Güzel bir etki bırakmışsam enerjik hissederim. ancak çirkin bir etki bırakmışsam tüm enerjim kaybolur üzülebilirim. gerçi ben kolay kolay kimseyi kötü etkilemem ama kötü etkilediğsem de hak etmiştir.
Pozitif etki olur, bu kesin... İnsanda; motivasyona, takdire, beğenilmeye karşı bir hoşlantısı olur... İnsanda pozitif etki de yapar... Bu illaki bunu başkalarını etkileme çabası olarak değerlendirmek yanlış olur. İnsan doğal haliyle, karakteriyle, saygısıyla, özgüveniyle, duruşuyla yine karşındakini etkileyebilir...
Kimseyi etkilemek için ekstra bir çaba içerisine girmem. Ama kendim olarak birilerini etkilediğimi hissedersem de etkileyebilen bir yanımın olması hoşuma gider normal olarak.
Genel olarak insanlarla iletişimin iyidir ve girdiğim çoğu ortamin enerjisini yukselttigimin de farkındayım ve evet bu bana kendimi baya iyi hissettiriyo. Aslinda hep yüksektir enerJim ama tavan yapsa kime ne zararı olur ki:))
Kim hissedetmezki. Kişisel diyologlarda insanlarda iz birakirım genelde ve bundanda mutluluk duyarım fakat kalabalık ortamlarda ön planda olmayı sevmiyorum. Bundan dolayı bir kitleyi etkilersem rahatsız hissedebilirim belki.
Çok enerjik ve pozitif bir insanımdır araba çarpsa o anki yüz ifademe gülerim fakat bi ara bir arkadaşım "ay sen hep çok mutlusun ne güzel hiç derdin yok" demişti. O an anladım ki insanlar sadece iyi gün arkadaşı aradıkları için pozitif insanların enerjilerini sömürüyorlar. O çok pozitif insan da seviniyor (yazık) çok arkadaşım var diye. şu an ne enerji kaldı ne pozitiflik arkadaş kavramından korkar oldum.
Birini etkilemek adına bir şey yapmam. Önemli olan da zaten bir şey yapma çaban olmamasına rağmen etki yaratmaktır. Bu durumda tabii egom okşanır yalan yok