Her sohbette sadece kendisinden bahseden insanlar bencil midir?Konuyu dönüp dolaşıp kendine getiren ve sürekli kendini anlatmayı seven insanlardan bahsediyorum.
Konuşurken sürekli kendinden bahseden insan bencil midir?
Hiç öyle düşünmüyorum böyle durumlarda bende kendimi kaptırıp kendimden bahsetmeye başlarım egolarımız deng ise harika bir sohbet nirvanası olur özgüvenli rahat bir iletişim meydana çıkar. Tabi onun egosu benim egomla deng değilse susarsa tadı kalmaz (ego kötü bişiy değil egonuzu sevin) 😅
Lafını bölüp sürekli kendi yaptığı şeyleri öne sürerek seni dinlemeyip kendinş anlatıyorsa bencil egoist ve narsist bir yapıya sahiptir ama muhabbet ederken ara sıra kendinde olan özeliklerden bahsediyorsa bu kendini tanımlayış biçimidir açıkça özelliklerinden bahseder ve zararı dokunan bir insan değildir bence böyle arada bende konuşurken muhabbetin akışına bağlı olarak fikrimi belirtirim ben bunu sevmem ben bundan hoşlanmam ya da ben şöyleyim derim yani
Egoludur bence. Egonun iyi bir şey olduğunuda düşünmüyorum. Kendini sevmek, kendine güvenmek her insanda mutlaka olması gereken bir duygudur ve bilinenin aksine ego bu değildir. Ego kötü bir davranıştır. Ve çoğu insanın egosunun altı boştur.
Asıl bilge ne kadar az bilgiye sahip olduğunu düşünüp mütevazu olan kisidir. O kişiler bile bu kadar ego kasmıyorken çoğu insanın bu denli kendini övmesi garip geliyor açıkcası.
Evet oyle kisiyle karsilastim Aman alllahim 🤦♀️🤦♀️ fazla dayanamadim oyle biri asla cikmaz karsima.. Capital letter kullaniodu birde birak kendinden bahsetmeyi seni konustumuo bile Aman Aman
Değersiz hissettirir bu insanlar. Sizin yaşantınızın asla onunkinden önemli olmadığını düşünür. Neşemizi düşürür, zamanınıza mâl olur.😏😏😏 Bencildir böyle insanlarrrrrrr
Onay almak istiyorlardır genelde, bu yüzden olumlu yorum duyana kadar susmazlar. Özgüvenleri eksik, egoları fazladır. Bu davranış bencillikten başka şeyler de barındırır yani maalesef.
Sadece bencillik olarak görmüyorum ben bu durumu. Bence onda bir eziklik, kendini kabullenememe gibi bir durum da olabilir, belki farkedilmek istiyordur, belki içten içe aşağılık kompleksi yaşıyordur
Bir arkadasim var Benimde arar arada Ama Sirf kendinden günpnden iliskisinden bahseder sonra Iki dakika Seni sorar Bazen de sormaz isim var deyip Kapatir😏