Duygular bulaşıcı kesinlikle. Hepimiz bir enerjiden oluşuyoruz bu enerjimiz zamanla farklı hallere bürünebiliyor. Bazen çok pozitif bazen negatif duygularda olabiliyoruz. Dikkat ederseniz etrafınızdaki insanlar da, sizin enerjinize benzer enerjide kişiler olur hep. Ve o gün gayet pozitif bir halde iken biri çıkıp negatif bir enerji ile ortalığı darma duman edebiliyor. İşte bu duygu geçişlerini iyi kontrol edemediğiniz zaman o negatif enerjiye çok kolay çekilirsiniz.
Bu #hobi ile uğraşırken tüm duygu yoğunluğunuz pozitife geçiş yapacaktır. Sizler daha neler eklersiniz duygu yoğunluğunu pozitife yükseltmek için merak ediyorum.
Merhaba Seher hanım , sizi sorumda görmekten çok mutlu oldum. Çok doğru noktalara değindiniz. Karşımıza bazen bizi mutsuz edecek olaylar çıkabiliyor. Ama yinede biz herşeye rağmen olumsuz duygularımızı üzerinizden atarak hayata pozitif bir şekilde bakmalıyız. Genelde bu gibi durumlarda benim tek ilacım müzik dinlemek oluyor. Gerçekten de müziğin etkisi öyle büyük ki negatif enerjim tam tersine pozitif oluyor. Görüşünüz için çok teşekkür ederim, sevgilerimle :)
Bence bu söz bile tek başına duyguların bulaşıcı olduğunun kanıtıdır. En çok vakit geçirdiğimiz insanlar pozitif ise bizde pozitif, negatif ise bizde negatif oluyoruz. Bu şey gibi birini esnerken görünce esneme gelmesi gibi. Birini üzgün gördüğümde neden üzgün olduğunu bilmeden, sorgulamadan çözüm aramaya çalışmadan o birinin yanında şen kahkalar atamam ben. Tüm duygular bulaşıcıdır, hiç tanımadığınız birinin cenazesine tesadüfen katılmış olsanız bile tüyleriniz dikilebilir ölen o insan için hüzün duyabilirsiniz. Çünkü bu ortamda herkes mutsuzdur ve üzgündür. ya da hiç tanımadığınız birinin düğününe katıldığınızda eğer fesat biri değilseniz mutlu olabilir içinizde varsa kalkıp iki göbek bile atabilirsiniz. ya da yeni doğmuş bir bebek gördüğümüzde hep bu yüzden huzur dolarız, o bebek bizim hiç kimsemiz olsa bile. Sevgi de öyledir sevgi de bulaşıcıdır mesela kimse çok sevildiğinde buna kayıtsız kalamaz, onu sevmesen bile onun seni sevişini seversin. Güven duygusu da böyledir. Sen birine sonsuz güvendiğini hissettirdiğinde en sağlam güven bağını kurabilirsin.
Kesinlikle bulaşıcıdır bir insan karşında ağlarken sen gülemezsin ya da tam tersi insanlar duygularıyla iletişim kurarlar karşındaki insanın duygularını kendilerine yüklerler daha iyi bir iletişim kurabilmek için yakın arkadaşının yanında modu düşük durması kesinlikle seninde modunu düşürür çünkü onu anlayıp onun ruh haline bürünüyorsun yani kısaca duygusu sana bulaşıyor. Bu arada etrafınızda sürekli pozitif insanlar olursa hayatınız daha yaşanır hâlâ gelir.
Aynı esnemek gibi kişiden kişiye bulaşır. Etrafınızda sürekli ondan bundan şikayet eden, söylenen ve negatif eleştiren insanlarla etkileşim halinde olunca bir süre sonra enerjinizin düştüğünü ve negatif yönde etkilendiğinizi gözlemleyebiliriz. Beyin negatif tönde çok çabuk etkilenir. İnsan zihni mutlu güvenmeyi arzu eder yaşanan onca güzel haber üstüne bir kötü haber hepsini maffeder. Dolayısı ile negatif her zaman zihni etkiler ve öfke gibi güçlü bir duygudur.
Keza olumlu duygular da bulaşıcıdır. Sevinç ve coşku gibi.. Yalnız bu diğer olumsuz duygular kadar kuvvetli değildir.
Ve duygular kolaylıkla bulaşır. Daha çok negatif duygular insan üzerinde daha etkilidir diyebiliriz.
Bulaşıcıdır. Hatta duyguları ben virüse benzetiyorum. Bazı kişilere çok çabuk bulaşabilirken (ki ben de onlardan biriyim) bazılarına ise daha az bulaşıyor. Yine aynı şekilde kişiye göre daha fazla etkilenme veya asemptomatik denilebilecek kadar etkilenmeyen kişiler de olabiliyor. Bu durumlar genel olarak aslında iyi de olabilir kötü de ama ben hangi duygu olursa olsun birlikte yaşanmasını, paylaşılmasını önemsiyorum.
Bence evet bu konuda cok gözlemleme fırsatı buldum. Sureklı negatıf ve sorunlu bırınle takılan bırı zamanla aynı ruh halıne gecıyor. Bu takıntı anlamındada olsun mutsuzluk anlamındada olsun ben cok pozıtıf ve eglencelı bırıyım asla negatıf ve sureklı agrasyon yaratan yanı agresıf bırı ıle takılmam hatta işveren olarak işyerıme agresıf ve ortamın hzurunu enerjısını bozacak kısılerı almıyorum. Gnelde bayanlar daha huzursuz ve mutsuzlar yanı her sarttan etkılenıyorlar mısal bu sıtede bıle bırıne ıyı nıyetle selam ver %90 problemlı cevap verır gercı burası krıter olmaz gercı ama herkeste bır degıldır yanı karsındakını önce bır tanırsın ona göre tavır alırsın fınalde sıze negatıf enerjı yukleyen sureklı huzursuz mutsuz olan kısılerden uzak durun bence
Duygular bulaşıcıdır ama herkese aynı anda etki etmez. Kimisi karşısındaki mutlu olduğu zaman ondan daha çok mutlu olur kimisiyse sadece gülümsemekle yetinir. Yani demek istediğim duygular her kişiye aynı oranda bulaşmaz. Bunu özellikle bir süre aynı ortamda zaman geçiren insanlarda gözlemleyebiliriz. Yatılı okullar, kışlalar ve cezaevleri gibi mekanlarda genelde kimi çevirip konuşsan ruh hali bir diğerine benzerdir. Bu da duyguların bulaşıcı olduğunun ispatıdır...
Evet bulaşıcıdır, sevdiğim insanlar mutlu huzurlu olunca bende mutlu huzurlu oluyorum onların mutluluğu ile, sevmediğim insanların üzülmesi ise umurumda bile değil sonuçta benim için değersizler ve değersiz birinin hiçbir şeyine ortak olamam, sevdiğim insanların duygu ve düşünceleri beni etkiler üzgünse üzülürüm duygulanmışsa duygulanırım.
Tabiki de bir insan mutluysa karşısındakini de mutlu edebilir ya da mutsuzsa karşısındakini de üzülebilir, ama tabi bu karşımızdaki kişinin bizi ne kadar önemsediğine de bağlıdır. Mutsuzluğumuzdan mutlu olan insanlar varsa sıkıntı. Hayatımızda hep mutluluğumuzdan mutlu olan insanlar karşımıza çıksın , üzüldüğümüzde de mutlu etmeye çalışan.
Evet, mesela biri gülümseyince elimde olmadan bende gülümsüyorum biri üzgünse ben gülümsüyorum oda Gülümser ben mutluysam onlarda mutlu olur üzgünse onlarda üzgün olur bende
Biri ya da bir arkadaşınızı, üzgün veya hüzünlü gördüğünüzde sizde eyer üzüntüye ya da sevince katılmıyorsanız, sizde eksiklik var demektir, yani empati
Hangi duygu bulaşıcıdır bilmem fakat negatif ve karamsar insanların sürekli negatif konuşması sizi de negatifliğe itebiliyor. Aşırı sinir bozucu bir durum.
Duygular bulaşıcı kesinlikle. Hepimiz bir enerjiden oluşuyoruz bu enerjimiz zamanla farklı hallere bürünebiliyor. Bazen çok pozitif bazen negatif duygularda olabiliyoruz.
Dikkat ederseniz etrafınızdaki insanlar da, sizin enerjinize benzer enerjide kişiler olur hep. Ve o gün gayet pozitif bir halde iken biri çıkıp negatif bir enerji ile ortalığı darma duman edebiliyor. İşte bu duygu geçişlerini iyi kontrol edemediğiniz zaman o negatif enerjiye çok kolay çekilirsiniz.
Modumuzu pozitife yükseltecek, enerjimizi artıracak şeyler yapmalıyız. Nedir bunlar?
Bu #hobi ile uğraşırken tüm duygu yoğunluğunuz pozitife geçiş yapacaktır. Sizler daha neler eklersiniz duygu yoğunluğunu pozitife yükseltmek için merak ediyorum.
Sevgiyle, huzurla ve sağlıkla yaşayın.
Herkese mutlu günler dilerim.
Merhaba Seher hanım , sizi sorumda görmekten çok mutlu oldum.
Çok doğru noktalara değindiniz. Karşımıza bazen bizi mutsuz edecek olaylar çıkabiliyor. Ama yinede biz herşeye rağmen olumsuz duygularımızı üzerinizden atarak hayata pozitif bir şekilde bakmalıyız. Genelde bu gibi durumlarda benim tek ilacım müzik dinlemek oluyor. Gerçekten de müziğin etkisi öyle büyük ki negatif enerjim tam tersine pozitif oluyor.
Görüşünüz için çok teşekkür ederim, sevgilerimle :)