Eveeet, diyelim ki birine tanışmak/konuşmak için mesaj attınız fakat geri dönüş almadınız. Şansınızı zorlar mısınız, o kişiye karşı kafanızda bir ön yargı oluşur mu?
Mesajınıza cevap vermeyen birine egoist damgası vurur musunuz?
Hiç tanımadığım, bir iletişimim olmayan birine mesaj atmam. Mesaj attığım kişilere de bir teşekkür ya da başka sebeplerden dolayı atmışımdır. Onlarla da bir hukukum vardır.
Hadi attım diyelim, vermeyebilir, bir damga vurmam açıkçası.
Mesaja cevap vermeyen birine egoist damgası asla vurmam. Belki bir işi vardır veya canı yazmak istememiştir diye düşünürüm herkes cevap yazacak diye bir kural yok. Eğer biri mesaj atmak istemiyorsa onu darlayıp bunaltmamalıyız, bir derdi olup olmadığını sorabiliriz ama çok da sıkıp üzmemeliyiz.
Hayır anlık olarak başka bir işi olduğunu düşünürüm ya da mesajımı görmemiş gözünden kaçmış olabilir gördüğü anda telefonu çalmış olabilir. Yani bu tarz ani durumlara tepki vermem sürekli yapılıyorsa alışılmış bir iletişim kopmaya başladıysa gözüme batar ve mesafeyi aynı oranda bende koyarım. Olması gereken de budur. Kimse kimseyle zorla iletişim sürdürmek zorunda değil bana göre. Benim hakkımda olamaz neden hemen dönüş yapmadın ya da ilk önceliğin ben olmadım demeye hakkım yok...
Hayır egoist damgası vurmam. Cevap vermek zorunda değil. Ama kibarlığından ötürü "kusura bakmayın konuşmak istemiyorum " diye bir kısa açıklama yapabilir tabi. Ama kimseye bana cevap vermedi diye egoist demem. Olabilir beğenmemiştir, belki sevgilisi vardır, belki istemiyordur. Ama eğer yardım amaçlı bir mesaj attıysam ve görülmesine rağmen hiçbir şey yazmadiysa o zaman bu benim canımı sıkabilir. İnsan en azindan " bu konuda bir bilgim yok" diye bir cevap verebilir.
Herhangi bir muhabbetim olmayan veya aşina olmadığım kişiler mesaj atmam. Ancak bir teşekkür veya bir mecburiyet durumunda attığım zamanlar olmuştur.
Cevap verip vermemesi benden bir şey götürmez, ama ondan çok şey götürebilir. Ve ego damgası yapıştırma tenezzülünde bulunmam, payıma düşeni yapmış olmam yeterli.
@ta00ta , Twitter'dan Jack Dorsey'e mesaj yazmıştım, cevap vermedi... Hahah, e ben şimdi adama egoist desem ne olacak? Zaten Twitter'ın sahibi olsam ben de egoist olurum, şu projem büyürse anımda rehberdeki herkesi silmezsem adım da ***** değil. Ben o zaman kendimle bile konuşmam.
Bence bu konuyu saplantı haline getirmemek gerek. Çünkü, son anda ortaya çıkan bir iş veya bir aksaklık iletişimi doğal olarak keser ya da durağan hale getirir. Ama kalkıp bunu düşünmeden saniyesinde "geri dönüş yapmıyor defolsun gitsin" demek bana adil gelmiyor.
hayır.. sadece benimle konuşmaya değer bulmadığını düşünürüm üzülürüm belki biraz ama egoist damgası vurmak tanımadığım birisi için ağır bir damga sanırım
Kimseye kolay kolay mesaj atan biri değilim, bu konuda biraz kibirli biriyimdir, Ancak önemli durumlarda mesaj atmak iktiza ediyorsa mesaj atarım. Ama kişinin cvp vereceğini veya cvp vermeyeceğini bilirsem ona göre bir mesaj yazarım. Cvp vermeyeceğini hissettiğim kişilere ciddi ve ucu kapalı mesaj yazarım. Uzun lafın kısası ben bana mesaj yazanlardan Tanımadığım birisine de mesaj yazmaktan apaçık nefret ediyorum...
Egoist demem çünkü aynısını bende yapıyorum. Hala okunmamışım belki yıl olan mesajlar var. Konuşmak istemiyorum, başkasına müsaitimdir ondan cevap vermiyorum. Seninde egoist olduğunu düşünmüyorum.
Yav herkes herkese cevap verecek diye bir şey yok. Egoist damgası yapmam. Tanımadığı birinin tanışma isteğine herkes niye cevap versin ki. Şu sitede bile bin türlü sapık yarım akıllı insan var hepsine cevap versen işin içinden çıkamazsin değil diğer sosyal meydanlardan cevap vermesini beklemek güç
yoo sen mesaj atııgın zaman görül dü bile atsa hemen cevap vermek zorunda degil adamın işi çıkmış olabilir ya da kadının acil başka birşeyle ilgilnemesi gferekebilir yani hiçkimse bir mesaja hemen cevap vermek zorunda degildir isterse 1 hafta cevap vermez bazı insanlar çok abartıyo adam kızın mesajına 10 dkka sonra cevap versdi diye kavga edip kız adamdan ayrılıyor saçmalıga bak
Vurmam. İstemiyordur, hayatında biri vardır.. Egolu demeyi seçmek en kolayı, ben tanımadığım insana sırf mesajıma cevap vermedi diye egolu demem. Aynı anlayışı ben de bekliyorum ama boşuna)) Benim de başıma geliyor, egolusun deyip geçiyorlar umursamıyorum artık.
Hayır, verip vermemek kendisine kalmış ama ikinci bir mesajı atacağımı sanmıyorum. Ben de mesajlara cevap vermemezlik yapıyorum, ama değer verdiğim, sevdiğim biriyse muhakkak cevap veririm.
Genelde hiç yazmam hep karşı taraf yazar ve cevap vermem egoist diyenlerde oldu orspu diyenler de çamur atmak kolay ama her yazana cevap versem bu lafları hakederdim de orası ayrı 😂
Bilmem ki yani ben bir konu icin birine mesaj atarim tanimadigim biriyse selam yazip birakmak yerine konu neyse ilk mesajda atarim direkt ona donmuyorsa utanirim yazdigim. icin ya kotu hissederim kendimi, onun hakkinda bisey dusunmem yani
Bir insan size cevap vermediği zaman yoğun veyahut çok insanla konuşuyor anlamına gelmez sadece sizinle konuşmak istemiyordur zaten sizinle konuşmak isteyen insan napar eder size zaman ayırır, o yüzden hani üstelemek bir şeyleri değiştirmez.
Zaman zaman benim. Bütün gün yatakta uzanıp milletten mesaj gelse de hemen cevaplasak diye beklemiyoruz. Geç cevaba takılan insan yazmasın mesela, böylece gereksiz triplere girmez.
Hayır tabi herkes geri dönmek zorunda değil. belki çok mesaj vardır bakmıyordur hiç birine. belki özel sebeplerden atmak istemiyordur olabilir yani. herkesin kendi tercihi. bir daha zorlamaya gerek yok. yazmaya niyeti varsa yazardı zaten.
Gençliğimde bu teknoloji yoktu cesaret eder dider tanışma teklif ederdik yüz yüze olur ya da olmazdı Şimdi sanalda yazdımı yazacakmı filan hala çok tuhaf geliyor bana
Hayır tabii ki. Sevgilisi veya sevdiği olabilir. Bu kadar abazan hemcinsim'in olduğu devirde kimseye güvenmiyor olabilir. Gayet normal ama ikinci mesajı atmam kendi kaybeder 😅