Minnettarlık; İnsanlarda bu duyguyu hissetmek artık çok nadirdir ve özellikle en çok minnet duyanlar bunu pek ifade edemezler, şaşkın bir şekilde susarlar, utanırlar ve duygularını gizlemek için de bazen öylece durup kalırlar. Peki, siz ne için ve kime minnet duydunuz? Bunu dile getiremediğiniz oldu mu?
En büyük minnettarlığım tabi ki aileme. Beni güzel bir aile ortamında büyüttükleri ve güzel ahlaka sahip olabilmem için gayret ettikleri için 🌿
Sonrasında hayatımın dönüm noktasına vesile olan bir arkadaşım var. Düşüncelerimin ve hayat tarzımın iyi yönde gelişmesinde onun payı çok büyük. Ona olan bu vefa duygum dünyada ve ahirette baki kalacak, Elhamdülillah.
Minnettarlık noktasında aileme sonsuz minnettarım, her şeyimi de onlara borçluyum ne varsa elde. Bunu aksini fikretmek yahut zikretmek nankörlük olacaktır...
Bir de, açıkçası hayatın en temelinde, dünya hayatı içinde beni önemseyip, beni sevip, beni koruyup kollayan ve hayat içinde bana da bir rol veren Rabbime ebedî minnettarlık ve sevinçle dolu sevgim var. İnsan olmanın yükü ağır da olsa, önemsenmişiz ki bizlere bu roller verilmiş, şeklinde düşünüyorum. Umarım hakkını verebiliriz rollerimizin.
Tanıdığım, konuştuğum, arkadaş olduğum, akrabalarım, ailem, çevrem hayatımda küçük ya da büyük yer edinmiş herkişiye minnettarım beni ben yapan kendimi tanımamdaki yolumda bana refaket eden herkişiye minnettarım... iyilikleri ya da kötülükleri onları bağladı bana tecrübe kattılar daha güçlü bir ben olamazdım bugnlerime şükür🤷♀️
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle bu yorumlarla bana rakip.. 🤣 Ne yapsak acaba 🤣🤣 Teşekkür ederim renk verdiniz.
Minnettarsam bunu aileme devrederim Amma ailemden evvel borçlanmamda lütüf kılan Rabbime secdelerce hamd ederim... 🌿 Rabbim, ailemin her bireyinden razı olsun.. Çünkü düşünüyorum, düşünüyorumda ailem çorap söküğü gibi gönül gözümün ipliklerini tutmuşçasına beni tek ilahımın ipine dolamış ve düğümlemiş ve ondan sonra ben o ipi açmak istememişim..
Hani savrulacağım sırada ayak bağlarımı tutuyorlarmışta kaçamıyormuşum gibi..
Şimdi şöyle iyiyim şöyle mütedeyyinim şöyle zekaya sahibim falan fistan övgülerle nefsime çamaşır makinesine atmayacağım, 😊 sadece nurlu saadet zincirinden bir tekerlek payım varmış diyorum kendi kendime, yine şükrümü Alemlerin Sultanına açarak yorumumu sonlandırıyorum..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Harikaydı, bu ne güzel bir anlatım. İnanın hayran kaldım. Yüreğinize sağlık. Rabbim ailenize sağlık afiyet versin. Ve yolunuzdan sizleri hiçbir kuvvet ayırmasın.
Aileme minnettarim benim saygılı, güzel ahlaklı ve imanli biri olabilmem için çabaladiklari için öyle bir ortamda büyümeme vesile oldukları için. Ardından hocama minnettarim benim her türlü asiliğime, kibirli halime sabr ettiği için ille de seni adam edicem dediği için Istedikleri gibi olabildim mi bilmiyorum ama her daim minnettar olucam hepsine benm için çabalamalarindan dolayi..
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne mutlu onlara.. Rabbim eksikliklerini yaşatmasın. 🎈
Başta Rabbime sonsuz minnettarım... Bu ifadelerim, çok nakıs belki çok eksik kalabilir... Allah affetsin... Sonrasında ailem, annem ve 1-2 dostum... Minnet duyduklarımız, en çok değer verdiklerimiz...
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Maşaallah, Rabbim her şeyin en güzelini nasib eylesin. Nerelerdesiniz göremiyorum sizi bu arada? Bir sıkıntı mı var acaba?