Dine yönelmek istiyorum ama yönelemiyorum ön yargılıyım ne yapabilirim? ( yazı uzun cidden okuyup yazacak baksın bildirirm boş)?

ben 19 yaşında bir gencim dine yönelmek istiyorum müslümanlığa Elhamdüllah müslümanım ama dindar biri değilim pek oruç harici pek birşey yapma aslında böyle değildi
ailem ise çok dindar desem yalan olur. Annem açık biri zamanında namaz kıldı ama bıraktı sonra ama din kurslarına falan gidiyordu. Kur-an okur arasıra
Babam ise sürekli bana der namaz öğren diye ama hastalığım var ilacım var bahanesiyle oruçta tutmaz ya da bayramlar hariç namaz kıldığı görmedim ya da oturupta Kur'an okuduğunu

ve sanırım 14 yaşında sonra sorgulamam yabancılara daha çok özenmem yani amerika japonya ingiltere vs tarafına ve özel okula ( anafendi özel okul bilen bilir fetö okuluydu :D biz farkında değildik tabi ) sonucu ciddi anlamda soğudum

Çünkü 14 yaşında ergen olan bir çocuğa tehdir eder bir biçimde dini anlatmak bence çok saçma mesela topluyorlardı bizi pazarcının eline değmeyin çok günah diyordu he 14 ysşındakide pazarcının eline çok meraklıydı

işte o şekilde soğudum sonra 11 sınıftada sınıflar değişmesi alan değişimi yni sonucu gene çoğunluğu baş örtülü dindar kişilerden oluşan bir sınıfa düştüm. Aslında ilk ön yargım yoktum ama sonra saçma tavırları dahada ön yargılı olmama sebep oldu çünkü mesela oturuyorum dalmışım sol elle yemek yiyorum kız çabuk diğer eline al çok günah demeye başladı bir gün resim çiziyordum bu neden çıplak dedi bende çıplak değil sadece vücut hatlarını çizmeye çalışıyorum diyordum tuhaf bakış atıyorlardı hatta biri bana benim annem camiye gitmez erkekler onu görür diye arkadaşlarıyla ev kiraladılar orada namaz kılıyor vs demişti
ama maşallah küçük günahları kafa taktıkları kadar büyükleri takmıyorlar benden beter dedikoduları yok sevdiğim çocuk sevgilim olayları vardı banada saçma geliyordu

ne kadar utansamda izlediyseniz bir başkadır dizisindeki psikolog gibi hissediyorum. Türbanlı insanarı görünce ki herkes öyle değil tabikide ama işte algı
Dine yönelmek istiyorum ama yönelemiyorum ön yargılıyım ne yapabilirim? ( yazı uzun cidden okuyup yazacak baksın bildirirm boş)?