Merhaba,
Çok normal bir durum Apateistim ben. Hiç din konusunu hayatıma katmıyorum böyle insanlar yüzündende hiç görmesem böyle konuları daha iyi🚀
Hayatım önemli zaman direk benim olmalı. Din Tanrı felan zaman kaybı insanlar tarih boyun düşünüyorlar hayatları buna boşa geçerek kavga ediyorlar🚀
Tanrı varsada yoksada insanlığa bir faydası yoktur kendisi önemli ve olduğu zaman bizde deney yapıyor. 🚀
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Kafanızın karışık olduğu çok belli çünkü aşırı mantıksız konuşuyorsunuz. Bende agnostiğim bu arada ama araştırıp okuyarak, çelişkileri görerek dinden çıktım. Sizin olay epey farklı, tüm yorumları okumadım ama meal okumayı tavsiye etmişsiniz, siz okudunuz mu ki? Okusanız bir Tanrı olmadığını en azından İslam'ın Tanrısının hayali bir masaldan ibaret olduğunu bilirdiniz ve kafası karışık gibi beni yarattı, sordu mu gibi saçmalamazdınız. Sert gelebilir ama kusura bakmayın, madem yarattığına inanıyorsunuz, o halde varlığını da kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha ne istediğinizin farklıda değilsiniz veya kararsızsınız, önce kararınızı tam olarak vermenizi tavsiye ederim. Esenlikler.
02 Yorumla- 1 yıl
Bende doğru yolu bulmak için araştırıyorum emin ol diyorum 2 milyardan fazla insanın inandığı bir din sonra diyorum ama bana hiç mantıklı gelmiyor yani bende çok düşündüm agnostikliği lütfen konuşalım mı seninle ben aydınlanmak istiyorum biriyle konuşup dertlesmek
Gizli Üye(25-29)1 yılİnanmamaktan ziyade olduğunu bildiğin halde kabul etmiyorsun seninki isteksizlik sadece ayrıca dinimiz çok güzel ve adaletli eğer cehenem diye bir şey olmasaydı kötü insanlar katilam yapan insanlar cezasız kalacaktı ya da iyi kalpli iyi davranışlı insanlar mükafatlandırılmayacaktı ve sana tavsiyem dini sana kötü gösteren kişilerden öğrenme kitaplardan öğren doğadan öğren ve en önemlisi kalbinin ruhunun sesini dinle o seni doğru yola götürecektir. Ve her şeyi dört dörtlük yapmak zorunda değilsin insanın nefsi var insan hatalarından ders ders çıkara çıkara ya da bazı şeyler için çabalayarak bir yere gelirsin Allah her zaman affedicidir.
04 Yorumla- 1 yıl
Şu sorudan sonra 20 kişi uazdi hepsi de ana avrat sovdu sırf aynı fikirde değiliz diye tek düzgünce konusan sen olmuşsun teşekkür ediyorum ama adaletsizlik var mirasta bile kadinla erkek aynı miktarda almıyor erkek daha fazla alıyor peygamber 57 yaşında 17 yaşındaki kizla ilişkiye giriyor ki kaç tane karısı olmasına rağmen onun dışında zeydin karısıyla da bir ilişkisi var diye biliyorum bana çok ters geliyor yani 17 yaşındaki kızı becermek yerine neden evlatljk llarak sahiplenmemis mesela neden kadın boşanamiyor ayrilkk oldugu zaman ya da sahihlerde galiba tam bilmiyorumda kötü bişey yapanın mesela hirsizlkk elini kesin diyor ya da zina yapanın tamam zina yaptı biri ben bunu asla savunmuyorum ama karısıyla kavga eder bosanirlar ama kitapta diyor ki zina yapani oldurun öldüren cennetliktir vs vs şeyler diyor yani gerçekten aklım almiyor mesela ben kapanmak istemiyorum çarşafa girmek istemiyorum neden başkası bakmasın diye kendimi sıcaklarda kapatmak zorundayım yani bize bir hayat verilmiş ama her adımında günah her adımında günah böyle yaşanmıyor ben yıllarca kuran kursuna gittim kuran okudum namaz kıldım ama nafile bu dünyada hep garibanlar eziliyor ve zenginlere ya da bizden daha ustunlere isyan edip saldirmayalim diye öbür dünyada odullendirilecegimizi soyluyolar oda bir avuntu :)
Cevap sahibi1 yılYorumdakiler öyle çünkü her müslüman gerçek müslüman değildir ya da özümseyen müslüman değildir mesela onların yapması gereken hoş görünü ve davet etmeleri gerekirdi bu yüzden zaten dini insanlardan değil kitaptan öğren dedim. O dediğin başkasının karısıyla beraber olan tecavüz eden sanmıyorum ki kuran da geçiyor sonradan söylenilen anlatılan şeyler yani kuran dışında bir şeye inanma değiştirilip saptırılıyor çünkü ve kuran tasvirini en iyi risali nurdan öğrenirsin onları oku mesela aklındaki şeyler daha çok anlam kazanır uygulaması falan var indirebilirsin onun dışında kuranda zenginler üstün diye bir şey de yok. Kadınla erkek aynı değildir bizim doğamız böyle ama adaletsizlik de olduğunu düşünmüyorum çünkü kadınla erkek birbirini tamamlıyor erkekte güç vardır kadında başka özellikler yani düzen böyle olması gerekiyor tamamlıyorlar birbirini yani
- 1 yıl
Beni dinden uzaklastiran diğer konuda bu müslümanların çirkef olması sırf kendiyle aynı şeye inanmıyorum diye özelden sovuyolar haklı olduklarını saniyolar heralde hoş görü dini ya güya ama müslümanların hicbirinde göremezsin bunu senin gibiler hariç sağol. 🎀
Cevap sahibi1 yılDini insanlara göre yorumlama dediğim gibi risalei nur vb benzeri kitaplar okumanı öneririm ya da youtbeden güzel içerikler üreten kişiler var Mehmet yıldız gibi akla takılan yerlere değiniyor. en önemlisi de kalbinin sesini dinle eğer uzaklaştığında kendinde bir boşluk bir hiçlik hissedeceksin
Gizli Üye(18-24)1 yılİnanmazsan inanma kimse gelipte sana ona buna inan demiyor her koyun kendi bacağından asılır senin günahlarını biz mi çekiyoruz? Hayır cehennemde de sen öyle olucaksin ben dinime ve islamıma inanıyorum ayrıca dinimizde zorla kapanma diye bir şey yok şeriat kulun değil Allah'ın kanunudur neye inaniyorsan onunla yanacaksın.
06 Yorumla- 1 yıl
Çok cahilsiniz çok gerçekten at gozlugunuzu çıkarın git Kur'an'ın Türkçesini oku yıllarca okuduğun ufledigin şeyler nedir diye bir sorgula mal geldiniz mal gidiyosunuz
- 1 yıl
Kapalı misin
Cevap sahibi1 yılCahilmişim oranı buranı açığına git bari bir şeyler öğren akil yoksunu
Cevap sahibi1 yılAçıcağına*
Cevap sahibi1 yılHer ne kadar da hatırlamıyorsak bu dünyaya biz kendimiz gelmek istedik bir de bana cahil diyor
- 1 yıl
Kapalisin demi sen konuşmalarından belli aynen daha elin ayağın yokken Allah sana soru sormuş sende evet demişsin falan aynen kanka sana Kur'an'da olmayan bilimle ilgili bişi söylesem yalan dersin ama sadece git Kur'an'ı anlayarak oku sahihleri oku anladın mı senin kitabın ilk ne demiş" oku "dimi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
1) İslam 10 şey şeyden bahsediyorsa sadece 1'i korku ile ilgili. O da kişinin kendisini tıparlaması için. Kimisi sınavdan geçebilmek için motivasyon olarak ya sınavı geçmektir veyahut sınavdan kalmaktır. Bu da o mesele.
2) Yıl olmuş 2024 hâlâ 9 yaş deniliyor. Hz. Muhammed’e (asm) Peygamberlik 40 yaşında verilmişti. Hz. Aişe’nin de peygamberlikten 5-6 yıl önce, 605 yılında doğduğu kabul edilirse, evlendiğinde iddia edildiği gibi 9 yaşında değildir. Aksine 19 yaşında olması gerekir.
KAYNAK: R. W. Maqsood, “Islam”, Teach Yourself Ayn Ltd., s. 13, London, 1999; Bünyamin Erul, a. g. m.3) Mirasta erkeğin daha fazla alması gerekiyor kadına göre. Çünkü evlilikte erkeğin parası, ailedeki herkese dağıtılmak zorunda. Lakin kadının parası sadece kendine. Kocasına vermek zorunda değil. Erkek vermek zorunda olduğu için kadından "mantıken" daha fazla almak zorunda.
024 Yorumla- 1 yıl
Aynen kanka 19 bunlar yapılanın üstünü ortmektir gerçeği görün biraz
- 1 yıl
Ne kaynağından bahsediyon olum Ayşe'nin kendisi diyo evlendiğimde salıncakta sallanıyodum komşular kısmetin büyük dedi beni hazırladı diyo
- 1 yıl
Bunu cahil olmana veriyorum. Bak;
Hıristiyan din adamlarından Papaz Louis Ma’luf “El Müncid Fi’l Lügati’l ve’l Ulûmu” adlı Lügat’ında Hz. Aişe’nin 603’te doğduğunu, 623’te evlendiğini ve 696’da vefat ettiğini belirtiyor. Diğer kaynaklarla karşılaştırıldığından Ma’luf’un Lügat’ında ölüm tarihi daha geç bir tarih olan 696 olarak veriliyor. Ma’luf “Hz. Aişe’nin, Hz. Muhammed (asm) ile Mekke’de nişanlandığını, Hicret’ten 6 ay sonra Hz. Peygamberle (asm) evlendiğinde 20 yaşında olduğunu” belirtiyor. Lügat’te Hicaz bölgesinde bahsedilen dönemin özelliği “Arap geleneğinde kız çocuklarının yaşı akıl-baliğ olduktan sonra sayılırdı. Akıl-baliğ yaşı da 11 ile 13 yaş arası kabul ediliyor.”
Haliyle Hz. Aişe’nin küçük yaşta evlendiği rivayeti şu şekilde açıklanabilir: Hz. Aişe’nin 11-12-13 yaşlarında akıl-baliğ olduğu kabul edilirse,
11 yaş + evlendiği iddia edilen 9 yaş = 20 evlendiği gerçek yaşı.
12 yaş + evlendiği iddia edilen 9 yaş = 21 evlendiği gerçek yaşı.
13 yaş + evlendiği iddia edilen 9 yaş = 22 evlendiği gerçek yaşı.
Yani Ma’luf’a göre gerçek evlilik yaşı 20-21-22 yaşlarıdır. - 1 yıl
Ayrıca dönemin Arap geleneğine göre kız çocukları akıl-baliğ yaşlarına gelene kadar öldürülebilirdi. Ancak akıl-baliğ olduktan sonra öldürülemezlerdi. Eğer akıl-baliğ olduktan sonra öldürülürlerse, kız çocuğunun ailesi Dar’unnedve Mahkemesi’ne kan parası ödemek zorundaydılar.
KAYNAK: Louis Ma’luf, “El Müncid Fi’l Lügati’l ve’l Ulûmu”, Katolik Matbaası, Beyrut, 1956, s. 331.
Bundan dolayı, Hz. Aişe’nin akıl-baliğ çağına, rivayetlerdeki evlilik yaşı 9’u da eklersek, evlilik yaşının 20’li yaşlar yani gençlik döneminde olduğu ortaya çıkıyor. - 1 yıl
Hadi tamam senin dediğin gibi olsun 50 yaşındaki dedeyle olması ne kadar mantıklı
- 1 yıl
Şu an senin sorduğun soru, neden fatih sultan mehmet istanbulu fethederken uçak kullanmadı gibi. O zamanın şartlarıyla şimdi bir değil. Şu an arada 10 yaşta olsa normal karşılanıyor. Heleki eskiden erken evlilikte vardı. Dedene anaannene sor bakalım ne zaman evlenmişler? ve yaş aralığı da fazlaydı eskiden. Peygamber zamanı daha da fazla aralık vardır ve bu halk için normal karşılanabiliyor olabilir. Sen, günümüzdeki şartları eskiye taşıyıp yargıda bulunuyorsun. Eğer gerçekten neyin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan o zamanın sosyoloji yapısını da ele alman gerekiyor.
- 1 yıl
Kadınları dövün diyor Kuran'da hadi onu da açıkla
- 1 yıl
Cehennemde en çok kadınlar var diyor
- 1 yıl
Cennette her kisiye göğsü tomurcujlasmis huriler vericez diyi
- 1 yıl
İrmaklardan şaraplar akicak diyo
- 1 yıl
Bu dünyada yasaklamış cennet meyhane heralde ndksjd
- 1 yıl
1) Al direkt makalesinden https://doi.org/10.54958/iiad.1070019
2) Evet kadınlar çok var. Bak bakalım en çok hangi cinsiyet fal bakıyor, hangi cinsiyet büyü yapıyor/yaptırıyor, hangi cinsiyet dedikodu yapıyor, hangi cinsiyet arkadan iş çeviriyor.
3) Lügavî anlamı “göğsün kabarması tomurcuklanması” şeklinde olsa da “ergenlik çağına ulaşmış gencecik kızları” ifade eden bir sözcüktür. Arap zihin dünyasında “ka’ib” ve “nâhid” ibareleri kızların bedensel anlamda güzel ve çekici bir aşamaya geçtikleri gençlik/ergenlik dönemlerine karşılık gelmektedir. Buna dair pek çok dilbilimsel karine vardır. Ayrıca hûrilerin niteliklerinin anlatıldığı ayetlerde cinsel herhangi bir objeye açıktan temas edilmemiştir. Güzellikleri, çekicilikleri ve ahlaki nitelikleri genel ifadelerle zikredilmiştir. Dolayısıyla “kevâ‘ib” sözcüğüne “memeleri yeni sertleşmiş”, “göğüsleri irileşmiş”, “göğüsleri tomurcuklanmış”, “memeleri tomurmuş” gibi anlamlar vermek Kur’ân’ın üslup özellikleriyle uyuşmamaktadır. Ayetin “gencecik, çekici, el değmemiş yaşıt kızlar dilberler” veya “gencecik, olağanüstü güzellikte yaşıt kızlar” şeklinde çevrilmesi daha isabetli olurdu.
KAYNAK: acikerisim.nevsehir.edu.tr/.../nebe%2033.pdf - 1 yıl
4) 2019'da yapılan bir araştırma haftada bir şişe şarap içmenin sigara içmeyenler için erkekler için % 1 ve kadınlar için % 1.4 oranında yaşam boyu kanser riski ile ilişkili olduğunu, haftada üç şişe şarap tüketmenin ise erkekler ve kadınlar için kanser riskini yaklaşık iki katına çıkardığını buldu.
KAYNAK: Hydes (28 Mart 2019). "A comparison of gender-linked population cancer risks between alcohol and tobacco: how many cigarettes are there in a bottle of wine?". BMC Public Health. 19 (1): 316. (https://bmcpublichealth. biomedcentral. com/articles/10.1186/s12889-019-6576-9)
Dünyadaki şarabın etkisiyle cennetteki şarabın etkisini bir sanıyorsan önce bu düşünceyi değiştir. Cennette şarabın bu etkileri olmayacak elbette. Sadece içerken o zevki alınacak, diğer tüm zararlı şeyler içerisinde olmayacak. - 1 yıl
Yo Kuran'da okudum ben göğüsleri tomurcujlasmis diyodu sende gelmiş diyosun cinsel biseyden bashetmemis aynen knk
- 1 yıl
Okudum da geldim zaten sen oku bence normallestirecegine bunlari
- 1 yıl
Attığın kaynaklar ayet bile değil aw internet kaynakları neyin kafasını yasiyosun awwww NSOQJSOQJWOWJWOWJW
- 1 yıl
Yav he he en akıllı sizsiniz bize rahatlık batiyodu ondan çıktık zaten hadi aw hadi yürü JSQOJEQOWJWOQ
- 1 yıl
Altay Cem Meriç'in "İslam'a Yönelik İtirazlar ve Cevaplar" kitabında da bahsettiği gibi, "Dinin bütününü anlamak imkansızdır. Zira 50 yıl ilim iştigal etmiş bir alimin bile iddia edemeyeceği seviyede bir bilgiye bir gayrimüslim iken ulaşman imkansızdır. Bu sebeple ana meseleleri ve anlayabileceğin konuları odaklanmak senin için daha faydalıdır. Bilinmelidir ki cevaplar duyguyu tatmin etmek zorunda değildir. Bir cevap verildiyse ve aklen yeterliyse gerekli iş yapılmış demektir. Cevap aklen makul ve yeterli olsa dahi akli olanın sindirilmesi ve yeni duygular oluşturulması hemen olmamaktadır." Türevi anlayabilmek için öncelikle fonksiyonları anlamak gerekiyor.
1 yılHem kararsız olduğunu hem de inanmak istemediğini söylemişsin. Kendi kararından bihaber duruyor gibisin.
Dile getirdiklerine ve üslubuna bakacak olursak İslam dinini hiç anlamamışsın. Dinler tarihinden de pek haberin olduğunu sanmıyorum ki İslam dinini çok baskıcı olarak nitelendirmişsin.
Soru sorar gibi yapıp aslında görüş belirttiğin için, verilecek pek bir cevap da yok. Saygılar.04 Yorumla- 1 yıl
Baskıcı zaten adım atsan günah aw
- 1 yıl
: ) İnsan ne de büyük yanılgı içindedir. Mübalağa da destekleyici olursa anlamı olur. Adım atsan günah iddiası mesnetsizdir. Örneğin; şarap içmeye adım atarsan günah. Su içmeye adım atarsan günah değil. Abartın ama gerçeği saptırmayın vesselam. Zira bu konuda işin ustası şeytandır.
- 1 yıl
He zaten kimse sorsak en bilgilisi sizsiniz
- 1 yıl
Bak yine saptırıyor gibi konuşuyorsun. Öyle bir şeyden bahsetmedik ki bu çıkarımı yapasın. İçindeki öfke alevi evvela seni yakmasın. Kendini önce sükunet ve tevazu yağmuru ile serinlet. Sonra çık kendinden dışarı ve kendine, sözlerine, sözlerinin ardında durana bir de öyle bak. O Kur'an ki imanı olanın imanını, inkarcı olanın inkarını artırır. Kendine dışarıdan bak ki bu hakikat ne anlama gelir. 👋🏻
1 yılİslam, kurallarına uymayanları Cehennem'le, yanmakla cezalandırır; ama kurallarına uyanları ise ebedi Cennet hayatıyla mükafatlandırır.
04 Yorumla- 1 yıl
Bana sormadı ama sinanmak istiyor musun diye ben kapanmak istemiyorum milletin ski kalkmasin diye çok iffetli ya erkek milleti bakmasınlar o zaman
- 1 yıl
Sana kapanmayı emreden İslam, aynı zamanda erkeklere de gözlerini haramdan sakınmalarını emrediyor kardeşim.
- 1 yıl
Ayrıca her ne kadar biz hatırlamıyor olsak da bu dünyaya gelmeyi kendimiz istedik.
- 1 yıl
Hayır benim bilincim yerinde değildi arkadaşım 2 yaşındaki bebeğin önüne ateşle su ver hangisini sececegini bilemezsin kafasına göre seçer birini biseyleri sorgulayın artık lütfen
Gizli Üye(18-24)1 yılYanmak yanmamak senin elinde Allah kuluna zulmetmez
14 Yorumla- 1 yıl
Aynen kanka
Cevap sahibi1 yılSen geç dalganı
Cevap sahibi1 yılİnançsız ölmenin geri dönüşü yok ama aklında bulunsun
- 1 yıl
Sen ilk önce inandığın dini ogrende gel çok şükür ben öğrendim de öyle ciktim
Gizli Üye(18-24)1 yılyputubedan dinlerle alakalı videolar izle belki bi fikrin olur
03 Yorumla- 1 yıl
Sen müslüman misin peki
Cevap sahibi1 yılevet
- 1 yıl
Gerçekten bilemiyorum ama umarım gerçek değildir ben sırf birinin kurallarına uymuyorum diye yanmak istemiyorum ben seçmedim bu hayatı
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKeyfine bak. Muhtemelen zaten tanrı diye bir varlık ta yok.
02 Yorumla- 1 yıl
Ama milyarlarca insanın inanması hemde okumadan çok saçma aslında sahihleri vs okusalar ne kadar saçma ve mantıksız olduklairni gorruler muslumanlarin yüzde 90ı bilmiyor dinini boş boş tapıyor sadece
Cevap sahibi1 yılİnanç , aileden miras kalan öğretilmiş bir çaresizliktir. İnananlar , inançlarını asla gerçekten sorgulamazlar, arada sorgular gibi yapıp , " ben aslında cok araştırdım ve buna inandım" diyerek kendilerini ve çevreyi aldatmaya çalışırlar.
1 yılBiraz araştırma yap ama dini kaynaklardan değil. Zaten gerçeği kendin farkedersin, burdan aptallara kendine küfür ettirme boşuna
05 Yorumla- 1 yıl
Bana yardım eder misin
- 1 yıl
Ne konuda
- 1 yıl
Sen müslüman misin
- 1 yıl
Değilim
- 1 yıl
Nesin peski
Atatürk büyük Adam
02 Yorumla- 1 yıl
Çok hemde çok iyi ki yaşamış
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. inanma o zaman
03 Yorumla- 1 yıl
Doğru neyse ona inanmak istiyor
Um neden saçma sapan cevaplar... - 1 yıl
Şaka misin ben sadece Müslüman olup olmamakta tereddütteyim herşeyi kabullenmisim inanmişim ki sorguluyorum neyin kafasını yaşıyorsun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar