Fotoğraflarım fotojenikliğim filtrelerle birlikte.. Konuşma tarzım konuşma şeklim yalanlarım felan hep sanalda istediğim kişi oldum ama reelde ezik olmak beni mutsuz etmiyor çünkü gerçek hayatı bilmiyorum. Sanalda bir şekilde yaşayabildiğim kadar yaşıyorum ergenlikte dikkat çekme isteklerim vardı ama hiç bunun için uğraşmadım şükür ergenliğim de bitiyor gibi hissediyorum ama sanki tekrardan dikkat çekmek değil de fark edilme hissi başladı bu sefer bende. bir yandan o kadar umursamazım ki reel halim umrumda değil bakımsızım ama bu önemli değil. Sadece fotoğraf çekilmek için mesela temizlik ve bakım yapıyorum. Sadece sanaldan sevgilim olduğu zamanlarda bakımlı rolüne bürünüyorum ya da mecbur kalıyorum zaten. Çünkü sürekli sanalda daha iyi olmak daha iyi olmak olmak istiyorum. Eğer birden reelde güzel olursam aşırı özgüven gelir ve sanalı unuturum cidden. Reelde olaylar nasıl oluyor işler nasıl dönüyor hiç bilmiyorum gerçek hayatın önemini, değerini.. Reelde sadece rahat oluşum önemli ama sanalda geçtiğimde bir yarış ve rahatsızlıkkar başlıyor hatta belki sanal reelden daha kötüdür kendimi yıpratıyorumdur belki de sanalda. Ama belki de bu iyidir çünkü sanal reelden daha karmaşık vezorluysa sanaldan reele geçersem bu bana yardımcı olur mu ne kadar yardımcı olur zorlanır mıyım bilmiyorum. Cidden hayatsızım hayatım olsa ne olucak ki sanki sanalda bir şeyler olsa ne olucak ki sanki? Sadece sanalda istemediğim bir şey olduğunda reele hızlıca geçiş yapabiliyorum. Güzel olan kısmı bu hiçbir şey olmamış gibi hatta internet icat edilmemiş gibi bir kafada oluyorum sanalda üzülünce. Olması gereken de zaten bu. Üzülmüyorum ama sanala girince umursamaz olan ben bir şeyleri takmak zorunda kalıyorum. Reelde de hiçbir şeyi takmıyorum kafama. Kafam çok karışık bi edebiyat yapsanıza ama mantıklı ve kısa edebiyat olsun okumam yoksa 😂 siz olursunuz benimkileri bence.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bence burda sadece kendini kandırıyorsun. Pembe panjurundan in sanlar , sanal hayatın olan, evine bakıyorlar ve sadece senin hayatını bu şekilde sanıyorlar. Bu güzel bir şey mi değil. Reel ortama baktığımızda da farksız değil insanlar yüzlerce sorunu olsa bile dışarda gülerek umursamiyormus gibi gezebiliyorlar. Ama burası senin gerçek hayatın değil.
Reel hayat senin yaşadığın hayat sanalsa bir hiç.14 Yorumla- Soran+1 yıl
Yani seni sanaldan beğenenler de mi aynı sen gibi olan insanlar diyorsun. İşte bunun olmamasına dikkat ediyorum. Peki öyle olmayanların zamanına da yazık değil mi ben gibi biriyle reelde de böyle bu kız diye arkadaş oldukları için. Tabiki yazık ama ben kafama koydum ve sanalı reele geçiş basamağı olarak kullanıyorum ve yemin ederim o insanları pişman etmicem. Hayatlarında kalıcıyım. Yeter ki beni de reelden bir tanıdığıymış gibi görsün sevsin benim onu kandırmama rağmen.. Reel hayata gelince dediklerini bile anlamakta güçlük çektim benim için reel hayattaki rol yapan insanlar bile benden üstün geliyor bana. O kadar sosyal zekam yok işte..
- Cevap sahibi+1 yıl
Insanları gözünde Bu kadar büyütme.
Demek istedğin de şuydu sanalda nasılsan reelde de öyle ol - Soran+1 yıl
Evet her şeyi unutup tüm bu dediklerini unutup bunu deneyebilirim belki.. Teşekkürler
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
denemeden ne bilebilirsin ne öğrenebilirsin gerçek hayatı. imaj çizmek için birşeyler yapmaktan vazgeç, gerçekten olması gerektiği için ya da içinden geldiği için yap başkası ne kadar havalı, bakımlı vs desin diye değil
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yeni doğmuş bebek gibi konuşuyorum ama cidden durumum bu.. Bir şeyler yapmaktan vazgeçsem de insanlardan bir farkım olmalı ki sevsinler beni diye düşünüyorum. Kız olarak dünyaya gelmişim ama bunun hiçbir gereklitirdiği şeyi yapamiyorum. Mutluluk ne bilmediğim için kafamda bir plan yaptım ve bu şekilde mutlu olucağımı düşünüyorum. eskiden sanalda söylenenleri çok önem serdim hatta hayatta sanalla erken yaşta tanışmış olmam belki de benim için bir artıdır. Hayatı ordan öğrenmeye başladım ama hala hayata geçemedim bir türlü. Ama sanalda da bir amacım olmayınca eskisi gibi boşlukta hissediyorum çünkü bu zamana kadar sanalda yaşamışım şuanda araftayım resmen sanalı ben nasıl umursamam felan kafasındayım. Eskiden kalma eskisi gibi şeyler yapıyorum imaj çizme olaylarını ama sonra diyorum ki napıyorum ben ne gerek var. Reelde zaten hiçbir zaman yapmadım bu imaj çizme olayını. Hani bunu insanlar kendi aralarında reelde konuşurlar ya bir birine öğüt verirken felan imaj çizmemek gerek hayatta diye. Ben bu olayın daha sanal kısmını yeni yeni atlatıyorum. Daha reelde sanalda ki ilk hallerim gibi olur muyum acaba diye düşünüyorum. Ama çoktan ergenlikten çıktım. Sanki sanalda ki ergenliğimden çıkmış gibi hissediyorum çok saçma...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
22Cevap
- +1 yıl
Aslında akıllı bir genç kadınsın ama neyi nerde ne zaman doğrularla hareket edebileceğini bilmiyorsun.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Güzel birisi olsaydım bunun bir önemi olmazdı insanların gözünde. Hayır öyle değil desen bile benim zihniyetin böyle bazılarını ne dersen de değiştiremezsin benim de bu dediğini yapmayı istemem için önce güzel bir kız olmam lazım. Çok sabırsızım önce ilgi verilsin sonra ben bir şeyler yapayım hayatta diyorum. Çünkü hayatta değmeyecek şeyler yapmak istemiyorum. Nerede ne yapacağımı bilsem de güzel olmadıktan sonra istemem. Ben işte öncelik veriyorum bazı şeylere ve sırasıyla olmadığım sürece tatmin olmuyorum. Hayatımı bile sistemli ilerletmek ıstıyorum ama zamanı gelmeden hiçbir şeyi düşğnmek istemiyorum. Ne zaman güzel bir kız olucam o zaman kendime göre daha akıllı daha çalışkan daha mükemmel birisi olucam. Şuanda da çalışkan bir insanım mecburen ama kişiliğim çok tembel. O yüzden bu istediğimin olmasını istiyorum.
Bence sadece kendin ol insanları sev insanlara yardım et o zaman hayat senin için güzelleşir bundan hiç şüphen olmasın kendini ezik olarak neden görüyorsun onu anlamadım dış görünüşün ile alakalıysa bunun hiç bir önemi yok bende arada sırada dış görünüşümle alâkalı ön yargıya kapılıyorum ama daha sonra pozitif olduğumda çok yakışıklı olduğumu fark ediyorum o yüzden hayata pozitif yönden bak
00 Yorumla- +1 yıl
Hayat senin hayatın , bakımlı olmak ayrı temiz olmak ayrıdır , temizliğine dikkat et , bakım senin için önemli değilse bunu kimsenin bilmesine gerek yok , kimseninde yargılama hakkı yok. Kendini yaşa , eziklik nedir yaa bunlar boş. Sağlıklı isen herşey tamam demektir. Baş döndürürsün buna suphen olmasın.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Gerçek hayata adapte olabilmen için kendine ilham verici şeyler yapabilirsin. Mesela öz bakım gibi, sana yakışan saç modelini yaptırırsın iyice adapte olup, sana yakışanı giyersin böyle daha kolay olabilir. Yavaş yavaş reel hayata dönersin. Az vakit geçirirsin. Mesela günde kaç saat geçiriyorsan sanalda yarıya indir onu. Dışarıda daha fazla vakit geçir. Motive edici filmler izleyebilirsin.
00 Yorumla - +1 yılhttps://youtu.be/ZbKmoz7vhl0
Bu arkadaşların skecini izle, kendine gelirsin 😀01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yahajajjaahahh😂😂
Eskiden bende böyleydim yaşamak istediğim hayatı sanalda yaşamaya çalışıyodum ve bu çok kötü egonu tatmin etmeye ve kendini kandırmaya çalışmaktan başka bişey değil zaman ilerledikçe insanda karakter eksikliklerine yol açıyor sana tavsiyem acilen kurtul o sahte hayattan yoksa kendini çok daha kötü hissedersin sanala çalışmak yerine reele çalış kendini geliştiricek şeyler yap
00 Yorumla- +1 yıl
Sana tavsiyem ya oldugun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Böyle yalanla dolanla hayat yürümez cok yanlız kalırsın 👌
00 Yorumla - +1 yıl
Biran önce sanal hayattan çık. Yoksa gelecekteki reel hayatın mutsuz geçer
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 706 cevap paylaştı. Bi soruda ben sorayim yorumculara okuyan var mı ben okumadım
00 Yorumla- +1 yıl
E sosyallik var sanırım sende kanka. Sanal ortamda hapsolmak yerine biraz dışarı çık yeni birileriyle tanış sosyal olmaya çalış. Aslında bu sıralar herkes senin gibi sokağa çıksak kol gibi ceza var xjsnje Ergenliktendir belki de kanki.
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
17 yas sendromu bunlar ne kadar rahatsın kı ne zaman reşit olacksın
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. geççektete öyle ol korkma bende öyleydim çok ezildim ama artık öyle değil
00 Yorumla- +1 yıl
Dışarıya çık, yeni insanlar tanı, eve hapsetme kendini. Hobilerin ve sosyal aktivitelerin olsun
00 Yorumla salakmısın ya egolu olacan arkadaşım olacan sikmişim milleti takıl kafana göre
00 YorumlaEzik olduğun düşüncesini kafandan atarak kurtulabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
sanalı bırakıp gerçek hayatta nasıl bir insan olacağınıza karar verin bence.
00 Yorumla Herkes oyle😀😅
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama ben bu herkesin en iyisi olmak isterdim sanalda iyiysen en iyisi olucam ha şöyle anlama saçma salak yarışlara girmiyorum aslında ben güzelliğim ve insan ilişkilerim açısından baktım olaya onlar önemli çünkü benim için. Sanalda tanıdığım ve zaman geçirdiğim kişilerin çok olmasınu ve bunu yaparken de onlarında beni istemesini sağlıyorum. Ama bu kişilerin ben gibi olmamasına dikkat ediyorum. Çünkü öyle olursa zaman kaybı sçma slk bir şey olur. Reel insnalara kendimi bırakıyorum sanalda ama öyle şeyler oluyor ki onlar da bana kendini bırakıyor 😂 çünkü reeli olan insan için sanal da reel de aynıdır. Kimseye ihtiyaç duymaz ama sanaldan da sevse reelden de sevse aynı olurlar. Fakat ben reelden sevemem bu yüzden sanaldan sevebileceğim bu şekilde olan kişilerle konuşuyorum ben gibi yalan söyleyenlerle hadi yalan söylemiyorum artk desem de kandırıyorum sonuçta insanları olmadığım kişi olarak bu dediğim tarzda insanlarla konuşuyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aynı davranışları gerçektedede sergile
010 Yorumla- Soran+1 yıl
Güzel bir kız olsam 1 dakika durmam herkesle yatarım 😂 o kapasitedeyim ama önüme geçen şey bu.. Sanalı da güzel olmadığım için kullanıyorum. Eğlence kısmı benim için güzel diyen insanlar. Oyun oynama video izleme felan bunlar bile umrumda değil resmen güzel olabilmek için yaşıyorum. Mesele davranış değil onu takmıyorum. Güzellik olsa her şey sonradan gelir zaten.
- Soran+1 yıl
Sanal hayata daha çok hakimim bu yüzden orda daha az üzülüyorum. her şey eşimin altında ve kontrlümde. önemli olan güzellik bunu kafama taktım üzgünüm. Beni hayata bağlayan şey de sosyal medya hatta. O da olmasaydı intihar ederdim belki de. Belki öyle birisini bulursam sanalda bu arayışıma devam etmem. Onunla beraber sanalı başka amaçlar için kullanırız ;) güzel birisi olmadan sevilecğime inanmıyorum ama sanaldan bu sevgiyi az çok tattım bu zamana kadar. Gerçekten sevebilen insnalara oluyor ama benim bu iç dünyamı bilmedikleri sürece benim onlardan gideceğimi de bilmiyorlar. Ben de duygularıyla oynamış oluyorum onların.
- +1 yıl
Sana kendimden örnek vereyim bende yakışıklı bir insan sayılmam şuana kadar bir elin parmağı kadar ilişkim oldu vede bunların 1 i hariç hepsi insta ya da ksden tanıştığım kişileridi hepsiyle başta harika başladı sonra iş reele geçti reeldede güzel devam etti lakin sonra hepsi birden değişti ilgisi azaldı gerçekten sanaldan tanıdığım o kişilerde senin dediğin gibi resim güzeliydi sana öyle demiyorum kesinlikle görmeden haddime değil zaten diyeceğim o ki karşılıksız sadık tertemiz gerçek sevmek mükemmel bir his ama değecek insanı seni asla bırakmıyacak sevgisi azalmayacak işte o kişi gelirse bu fırsatı kaçırma eline bir daha geçmez Bi yerden sonra sanal insanın özgüvenini dibe çökertiyor hayatın anlamını yokediyor
- Soran+1 yıl
Sen onu sanalda güzel reelde çirkin olmasına rağmen sevmişsin ve onun sana olan ilgisi azalmış gerçekten çok tuhaf. o kişiler dediğin kadar kötü değildir. Benim hiç cesaretim yok önce sanaldan reelimi gösterip kandırdım seni demek yerine direkt reelden birisini bulmak isterim. Sanalda havalıysam havalı kalayım çünkü beni sanaldan bırak buluşmayı reelimi göstermemi sağlayacak kadar bile seven olmadı. Orası benim için apayrı bir dünya. Ve evleneceğim kişiyi oradan seçmem. Görüntülü girdiğim insanlar da oldu gerçekten tipime rağmen sevdi. Ama ben o kişiyi sevmedim beğenmedim mesela. Şöyle bir ilişki de isterdim öncelikle güzel veya yakışıklı olduğumuz için tanışıp daha sonra sevmek daha güzel geliyor çünkü önce sevmek bana saçma geliyor önyargılıyım bu kadsr güzel varken neden önce sevip sonra tipimi görmek istesin ki diyorum. Ama ne zaman gerçekten güzel bir kız olsam bu ön yargım geçicek gidicek. Fakat beni öyle olduğumda da bu sefer başkaları kandırır diye korkuyorum.
- +1 yıl
Sen kendinde görünüşe önem veriyorsun buda hata cidden bu önyargını kırman lazım yoksa mutlu olman çok zor güzelliği önemse ama o kadar aşırı bel bağlama tipe hoş görünsün yeter de mesela mükemmel olmasını bekleme hatan o sadece sev güzelliği önemseme tamam karşıdaki çirkin de olmasın lakin harika da olmasın önce çok sevsin sana değer versin
- Soran+1 yıl
Evet haklısın teşekkür ederım 🙏💕
- Soran+1 yıl
😇😇❤
- +1 yıl
sosyal medya fenomenlerinin bir çoğu böyle
010 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama onlar başarıyorlar. Ve reelde de gerçekten iyiler. ezik ya da havalı dememden neleri anladınız bilmiyorum da başarıyorlar mı başariyorlar en azından bir yerde hayatları var ama kendi yüzleriyle kendi bbenlikleriyle bu çok da kandırmak değil aslında. Sanalda birisi iyiyse reelde de iyidir diye düşünüyoruz ister istemez bizi etkileyen birisi olursa. Kendilerininsanal ve reel inde bir fark olmadığım için herkesi öyle sanıyorlar ama ben fotolarda felan bambaşka birisi gibi çıkıyorum ciddiyim.
- Soran+1 yıl
Sosyal medyada evet olduğumdan Daha iyisi değilim insanlar böyle algılıyor. bambaşka birisiyim. Keşke daha iyisi olsam da video felan çekebilsem yani. görüntülü felan girebilsem. Normalde alttan almaktan nefret ederim ama ben dünyaya sanalda milleti mutlu etmeye de gelmedim valla. Öyle güzel kızlar var ki yüzünü görsen mutlu olursun cicilik yapmasına gerek kalmaz ben nelerle uğraşıyorum sanalda sürünüyorum resmem birisiyle evlensem o beni parasıyla estetik oldurur mü diye bile düşünüyorum İlk tanıştıklarıma o kadar güzel şeyler yapıyorum ki evleniriz bile diyorlar.. Ama ben istemiyorum.
Değil mi ama ben sırf bunun için biriyle evlenmek istiyorum yani beni estetik yaptırırm seni diyor ama ben sevemedim onu. Aramızda 8 yaş var. Ve benim estetik olmak dünyadaki en büyük isteğim o bana bunu yaprsa benim gözüm dışarı da kayabilir ama tabiki o da karşılığını ilk alan ve en güzel şekilde bana bunu yaptığı için sevgiyle geri alan kişi olur. Çünkü lazer estetik bu tür şeyleri yapabilmek için evlenmek istiyorum. Hem o eşinin güzel olmasını istemez mi değil mi? Bu evlendikten sonra olsa ben yaşanmadann bir an önce iyi olur hayatımı yaşamak istiyorum çünkü. Bunun için evlenmeyi bile düşündüm - +1 yıl
seni çok iyi anladım
- Soran+1 yıl
resmen soru yazıcam şuraya birisi bana estetik parası versin kulu kölesi olam diye. Ben ailemden hiçbir şey istemedim küçüklüğümden beri istemiyorum da. Hiçbir şey için de ağlamadım. Ben bu şekilde davranmış olmamın karşılığını istedikçe onlar paramı çar Ççur ediyor yine bir şey demiyorum. Okuyorum ama ne için okuduğumu bilmiyorum. Bir gün Kendi paramın olabileceği fikrine mesleğimin olucağı fikrine bile inanasım gelmiyor. Geleceğimi düşünmüyorum her şey hemen olsun istiyorum ama bunu haykırmıyorum haykırmayınca da kursağımda kalıyor bu hayatta tek istediğim şey lazer olmak ve estetik şu isteğim gerçek olsa hayata bağlanıcam hiç sağlığın var oyun bütün var deme çünkü çoğu insanı istediği şeyi yapıyor ama onlara aciyorum çünkü o kadar basit şeyler yapıyorlar ki parayla.. Benim ilk isteğim budur daha sonra istediğim şeyleri bulurum hayatta şu an için bana bu ulaşılamaz bir şey. Ama sanki lazer olmuşum gibi gidiyorum cinsellikle uğraşıyorum güzel bir kızmışım gibi gidiyorum sevgili yapmaya çalışıyorum.. brn kendi değerimi bu şekilde anlıcam. Ne kadar çabuk anlarsam o kadar iyi benim için çünkü birilerine şimdiden muhtaç olma isteği başladı. İnsanlar ben güzelken bana kendi değerimi hissettiricek. Çünkü ben kendi kendime anlayamıyorum. Hani zeki olmayan insanlar vardır ya ben de aynı şekilde zeki değilim ama güzel olduğum zaman bir şeylerin değişeceğini biliyorum kendimi tanıyorum. İstediğim şey ne kadar kötü saçma olsa da bunun farkındayım. Doğal güzel kızları anlayamıyorum bile..
- +1 yıl
şu an merak ettiğim şey gerçekten bu kadar takılacağın kadar kötü mü görünüyorsun kısmı oldu
- +1 yıl
bende sanalda o kadar çok kişiyle dost oldum arkadaş oldum ki
ancak dönüp baktığımda reelde sevgiliyi bırak arkadaşım bile yok haldeyim - Soran+1 yıl
Gerçekten takıldığım kısmı artık birilerine anlatmak istiyordum. Ve güzel olmadığım için eğlenceli ve zeki olmam gerek diye düşünmekten dolayı da arkadaş edinemiyorum. Eskiden küçükken güzel olmadığımı bilmeyenler yeterli diyordum bu yüzden mutlu i oluyordum eğlenceli oluyordum ve baya arkadaşım vardı. Ama şuanda bununla yetinemiyorum güzel olmama gerek artık o şekilde arkadaşlarım olsun artık sanalda diyorum kendi kendime. ama reelde güzel hissetme kısmını bile istemiyorum gerçekten direkt güzel olmam gerek :)
- +1 yıl
bence kendine bir sabır yönetimi uygulayarak rahatça plana uyabilirsin.
yaşında daha çok genç - Soran+1 yıl
Sabır yönetimi ne demek bilmiyorum evet daha gencim çok şükür çok geç fark etmedim.
Kişilik & Karakter konusunda 348 cevap paylaştı. Tanıyalım seni gor. eden ir şey diyemem
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 308 cevap paylaştı. çözülebilinir bir konu
00 YorumlaNe diyon abla ya özet geç
00 YorumlaBu sitenin çoğu kişisi öyle.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
kendini reel hayata adapte etmeye çalış
029 Yorumla- Soran+1 yıl
Olmak istemiyorum neden bu güzelliği bırakayım. Ama birisi elimden ttutar da yardım ederse bu reelden bir kişi olucak tabiki. Çünkü sanaldan bana reelle ilgili yardımcı olmaya çalışanlar olsa da onları takmadım asla.
- Cevap sahibi+1 yıl
kaç yaşındasın ki hayatını sanaldan yaşamak seni çok tecrübesiz kılacak bunu bil eninde sonunda reel hayata geçeceksin. çünkü oksijeni reel dünyada alıp veriyorsun.
- Soran+1 yıl
İşte bu yüzden sordum ya bu soruyu ne yapıcam bilmiyorum şuanki hayalim birisi benim dış görünüşmü gelip komple değiştirse ama o zaman çalışmayı felan da bırakırdım ve çok kötü şeyler olabilirdi. 18 yaşindayım. Çok güzel olmasam da normal bari olsaydım keşke diyorum. Çünkü bence normalin altındayım ama çok da çirkin değilim.
- Cevap sahibi+1 yıl
sanaldan seninle sevgili olanlar seni görmüşler sevgili olmuşlar. demek ki reelde de bu potansiyel var. bende çok beğenmiyorum dış görünüşümü fakat dünyaya bu bedenle geldik ve mutlu olmak zorundayız
- Soran+1 yıl
Evet o potansiyel var ama neden daha fazlası olmasın ki değil mi? Sadece bu imkansız değil ve çok merak ettiğim bir duygu güzel olmak... İşte güzel olan insanlar iister istemez hayata adapte olmuşlar bu haksızlık değil mi ne yaparlarsa yapsalar mutlu olma ihtimallleri yüksek. İhtimali bırak daha mutlular..
- Cevap sahibi+1 yıl
bazen insan kendini beğenmiyor ama dışarıdan görünüşümüz kendi düşündüğümüz gibi olmuyor. 18 yaşındasın önünde uzun yıllar var. evde oturup reelden bir kişi bulma hayali kurmak pek doğru bi karar değil nasıl sanalda bulduğun kişileri internete bağlanarak buluyorsan reelde de hayata bağlanman lazım
- Cevap sahibi+1 yıl
yani ben de senin gibi düşünüyorum güzel insanlar hep daha fazla ilgi görüyor. güzel yüz güzel el güzel ses... insanların ilgisi onları mutsuzluğa itmiyor fakat zeki bir insan o kadar fazla ilgi görmüyor. ama şunu unutma arada kalite farkı var. zeki insanlar nasa gibi önemli topluluklardan ilgi görürken güzeller yollardaki sıradan insanlardan ilgi görüyor
- Soran+1 yıl
İnternete saf duygularla bağlandım hayata da saf duygularla geldim ama bunu devam ettirebilmek lazım.. Tabiki o kadar da kötü değilim zaten sadece kendimin düşündüğümden daha güzel olduğunu fark ettim filtreler sayesinde. aynı insanların kendini sanalda daha güzel görünce demek böyle de olabiliyorum en güzel halim buymuş demek deyip gidip estetik olmaları gibi ben de bir farkındalık yaşadım ve potansiyelim olduğunu düşünüyorum. Zaten çok çirkin olsydım kendimi filtelerle bile fark edemezdim değil mi? Haklısın hayata bağlanmam gerek zaten ben zeki olduğumu da yeni yeni fark ettim güzellik gibi.. İnsanlara da güzel olduğunu sonradan fark ettim felan diyorum sanki güzel mi şimdi gibi filtreyle fark ettim foto çekilmeyi öğrendim felan diyemiyorum da.. Ben hayata bağlıyım gerçekten ölmek felan hayatta istemem zaten. Sadece ilgiye bağlı değilim hayatta ama sanalda ilgiye o kadar bağlıyım ki ilgisiz yapamıyorum. Ama reelde ilgi verilmiş verilmemiş umrumda değil. Bunu yaşayamadım çünkü. Hatta güzel olsam bu zekamın önüne geçmezdi bence beni daha da zeki yapardı. Sadece hayata daha da bağlanırdım fakat bu sefer başka şeylerde zorluk yaşamaya başlayabilirdim ve bu zorluklar ne onları da bilmiyorum..
- Cevap sahibi+1 yıl
gerçekten zekisin bu kadar analiz yapıp bu düşünceleri elde edebiliyor olman büyük başarı. sanalda güzelsen reelde de bir şekilde güzelsindir. günlük hayatta dışarıda yolda sokakta insanlar sana illaki güzel olduğunu ya da çirkin olduğunu hissettiriyorlardır. böyle bi durumda sana kendini hep çirkin mi hissettirdiler?
- Soran+1 yıl
Hayır tabiki güzel hissettirenler de vardı bana kendimi, buna güvenmem gerekirse. Zaten bende potansiyel var deyip durduğum şey şu:bebek yüzlüyüm ve bu çok güzel bir şey eskiden kimseyi güzel ya da çirkin diye eleştirmezdim bile kendimin bile farkınds değildim. Ama insanlara kendim kendime değerlendirmeye başladığım zaman gerçekten de herkesin güzel olmadığını gördüm. Bebek yüzlüyüm ama reelde ufacık sorunlar bile çok fazla göze batabiliyor.
- Soran+1 yıl
Kendimi üstün bile görmeye başladım bazı insanlardan güzel fotolarımı gördükçe bu fotoda güzel çıkmak da benim şansımmış gerçekten.
- Cevap sahibi+1 yıl
bence o zaman kendi kendine kuruntu yapıyorsun çoğu insan bunu yapıyor. gerçek hayatta sana güzel olduğunu hissettiren insanlar varsa bir çok kişinin gözünde güzelsindir. tipiyle dalga geçilenler çirkin olduğu için kötü muamele görenler var... Sen sanal hayattaki kişiliğini iyi analiz etmişsin bu hoşuma gitti. bence bir de reelde dene. kız olduğun için kolay sosyalleşirsin illaki ilgi göreceksin. tecribe edinerek insanlar gerçek hayatta nasıl sahteler ya da gerçekler şahit olursun
- Soran+1 yıl
Evet arkadaşım beni bile geçtin felan demişti hatta. Güzel olup fotojenik olmayanlara da üzülüyorum 😂haklısın ben en azından hiç kötü muamele görmedim sayılır. Zaten güzel olan çirkin olanla dalga geçseydi işler daha da kolay olurdu ama karaktersiz daha çok olduğu için güzellikle alakalı değil işte dalga geçmek.. Sanaldan sıkıldım zaten ama bırakmayan insanlar var tam bırakıcam diyorum biri geliyor çok güzelsin diyor daha fazla fotoğraf çekesim geliyor 😂😂 reelde de bir şeyleri sadece izlemekle kalmak istemiyorum çünkü yıllardır bildiğimiz gözlemci insanlar ne yapıyor sanki benim onlardan farkım ne ki? Onlar çevreyi izledi durdu da ne oldu ben sanalda bile onlardan daha çok yaşamışımdır hayatı 😂 ama elbette reelde de edebiyat yapmayı bırakmak istemem. Evet bu kız olduğum için fikrini geç fark ettim ama kendi kendime fark ettim bu en önemli olan şeydi benim için çünkü düşünsene küçükken bana sen kızsın erkeğe istediğini yaptırırsın gibi şeyler söyleselerdi eğer ben feminist olurdum ve bu ssosyalleşmemde etkili olmaz tam tersine kötü olurdu ben de kendimi geç yetiştirsem de geç olsun güç olmasın değil mi :) evet daha şahit olacağım çok fazla şey var hayatta...
- Cevap sahibi+1 yıl
çok kitap okuyorsun galiba
- Soran+1 yıl
Hayır kitap okumaktan nefret ediyorum :)
- Cevap sahibi+1 yıl
uzun uzun kendini ifade ediyorsun bi de edebiyat diyorsun ya kitapla aran iyidir sandim
- Soran+1 yıl
Yok hayır ifade edebildiğime sevindim teşekkür ederim yardımların için iyi geceler ☺☺😊
- Cevap sahibi+1 yıl
iyi geceler
- Cevap sahibi+1 yıl
ilgimi cekti biraz o yüzden.. iyi geceler
- Cevap sahibi+1 yıl
bu hayat hakkında daha neler düsünüyorsun bana anlatabilir misin
- Soran+1 yıl
Tabi konuşuruz sonra ☺
- Soran+1 yıl
Bu arada aynı şehirde yaşıyoruzz ☺
- Cevap sahibi+1 yıl
tamam teşekkürler😊 hadi ya iyi tesadüf olmuş
- Cevap sahibi+1 yıl
arkadaş ekleyebilirsin
- Soran+1 yıl
Tabi ekliyorum ☺
- Cevap sahibi+1 yıl
tamamdır😊
- +1 yıl
bence siz olursunuz sjsjs
- Cevap sahibi+1 yıl
anlamadım?
- +1 yıl
ya ikiniz bence birbirinize çok iyi gelirsiniz diyorum sjjdd
- +1 yıl
sanaldan sevgili yapan reelden de yapabilir.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Sanalda bir şekilde yapabildiğim kadar yapıyorum diyorum ya. Sanalda cidden yapabiliyorum ama reelde yapmam ben kişilik özelliklerimi yazdım dikkat edersen sanaldan da istemememe rağmen bazen kendimi yapmış bir şekilde buluyorum ve ben bu değilim diyorum. 2 ayrı kişiliğim var. Hatta 3 evde sanalda dışarda farklıyım. Ama hepsinde de kötüyüm bence yine de bu umrumda değil çünkü rahatlık benim için her şey. Rahat bir insan oluşum sanalda da bir şeyler yapmamı engelliyor ama bir yandan da güzel bir kimlik görünce gaza gelip daha da yapasım geliyor.
- +1 yıl
yanlıs bilmiyirsam çoklu kişilik bozukluğu diye birsey var belki onun gibi birsey yaşıyorsun
- Soran+1 yıl
Hiç de rol yapamayan bir insanım ama bu hastalık sayesinde yapıyor olabilirim ister istemez hatta bir arkadaşim bana yüzüne gülüyorlar hemen kırıtıyorsun role giriyorsun felan demişti.. Kişilik bozukluğu değil de ilgi gösteren olunca anında değişiyorum. Bu benim alışık olmadığım bir şey çünkü. Ve kendi değerimi de anlamaya başladım şöyle ki eskiden insanlara sadece resmimi atıp beğenmelerini isterken şuanda bu bak zaman kaybı geliyor çünkü güzel olduğunu biliyorum. Cevabından emin olduğum bir şeyi yapmak gibi geliyor artık. Ve cevabından emin olduğun şey arttıkça sen de bir şeyler istemeye başlıyorsun hayatta. Bunu hak ediyor mu diye bile düşünüyor insan. Olaya değil de kişiye bakmaya başlıyor artk. mesela şuanda ne tepki vereceğini bilmesem bile olaya da değer mi değmez mi diye düşünüyorum önce insanlara sonra olaylara bakmaya başladım. Çünkü önce insanları önemsiyodum artk olayları önemsiyorum ve çünkü kendimi önemsiyorum ☺
sanal halını gormek lazım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. evet
00 YorumlaRahat ol
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sanalda çok havalı ama reelde eziğim. Bu durumdan nasıl kurtulacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
İnsanın sanal alemde istediği profili çizmesi kolay.
Çünkü istediği zaman bu kimliğe bürünüyor makyajlı ve iyi giyimli oluyor. Ancak reel alem bundan farklı. O alemin içinde duygular var, kırgınlıklar, kızgınlıklar, hayal kırıklıkları var. Bu yüzden insanın sanal alemde gitmesi mümkün değil bir süre sonra istemese bile bu yaşantının içine girecek.
Sevgilisi olacak evlenecek, bunları sanal ortamda yapmak mümkün değil. O yüzden benim önerim; bir an önce sanal alemden çıkıp reel aleme geçmeniz. Bir süre sonra çıkma gücünüzü ve güveninizi kaybedersiniz çünkü aslında reel alem içinde yaşandığı zaman sanal alemden daha kolaydır. Çünkü olmayan bir yaşantıyı sanal ortamda sürdürmek gerçekçi değil.
İnsanlar farklı imaj veriyorlar ve sonrasında da bu imajın esiri oluyorlar. Benim size önerim; bir an önce hayatınızı yönlendirmeniz. Reel hayata geçmeniz ve orada yaşantıyı sürdürmeniz. Çoğunluk reel hayat, azınlık sanal hayat olursa daha iyi olur.
merhaba size yazabilir miyim mümkünse