En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Öncelikle merhaba herkes hata yapabilir önemli olan hatayı anlamaktır.
Açıkçası ben de yapım gereği insanlara kin gütmem aksine bana kötülük yapana bile iyilik yapmaktır derdim, düşmanım olsa bile... Yaparkenki düşüncem “Ben bugün bunu yapıyorum o da bana yarın iyi davranır/ bana yardımı dokunur” değil. Bunun nedeni şu: Zor koşullarda büyüdüm mutsuzluk nedir bilirim. Bir insanın kalbini kırmanın, bir insanın göz yaşına neden olmanın bir dünyayı yıkacağını bilirim. Çok ağladım ama ağlatamam. Yüksek ihtimalle o da zor şeyler yaşadı veyahut belki onu böyle yetiştirdiler bilemeyiz. Belki ona ulaşırsan ondan özür dileyebilir ve helallik alabilirsin. Bu seni kötü bir insan yapmaz veya düşük biri. Aksine büyük bir erdemdir hatayı anlamak. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Güzel günler dilerim. ❣️30 Yorumla
- +1 yıl
Melek şöyle söyleyeyim! İki sebebi var ; 1. Si "kızda kronik asosyallik ve ya da ciddi düzeyde kişilik bozukluğu var... ya da o yaşta insanların gerçek yüzünü ve hayatın ne anlama geldiğini anlamış" olmalı. Ben öyle düşünüyorum melek..
10 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- +1 yıl
Sanıyorum ki..
Bu durumun sebebi kızmaması yani size tepki göstermeme sebebi belki de mücadele etmek istememesin kaynaklanabilir
ya da sizin gösterdiğiniz zorluklardan daha zor şeylerle mücadele ettiği için sizin ona çıkardığınız zorlukların aslında onun için pek önem teşkil etmediğini düşünerek size hiç kin gütmemiş olabilir
Sizinle konuşma zorunluluk olabilir onun için belki konuşacak sizden başka kimse yoktu sizde onu anlamak yerine farklı davrandınız genç yaşta farklı olana karşı ya da yumuşak başlı olan insanlara karşı davranış şekli üç aşağı beş yukarı okul ortamlarında benzer olur
Kin güdüyor mu gütmüyor mu bilemeyiz elbette fakat geçmişe baktığınızda bu durum sizi rahatsız ediyorsa ve pişmansanız sizin adınıza güzel bir gelişme olmuş olabilir
Belki o arkadaşınız şu anda nerede ne yapıyor bilmiyorum ama eminim ki daha büyük zorluklarla baş etmek zorunda kalıyor..40 Yorumla Kimi si iyidir... İyi insandır... Belirttiğiniz şekilde bir lise dönemi geçirdim...
Bakımsızlık değil, imkansızlıklardan... Burda fakir edebiyatı yapmayacağım, ancak yoktu o zamanlar, belkide ailemin durumu pek iyi değildi... Hiç kimse 1 dönem boyunca aynı montu giymek istemez, heleki aynı dönem boyunca... Babam ancak yetişiyordu. Annem ise ev hanımı... Size neden böylesiniz diye kızacak, büyük, küçük görecek değilim... Yaşam acımasız ne yazikki... Yaptığınız davranış size özel de değil... Ne yazikki bu şekilde yaklaşım ve eleştiriler hep var ve var da olacak sanırım...
Yalnız size söylemek istediğim birşey şu :
Evet, o zamanlar bir bot, ve bir elbise ve bir mont ile günlerini geçiren insan, yani ben de öyleydim..., Şu anda 26 000 M2 lik şantiye alanında herşey 2 dudağımızın arasında,...
Sadece ne istediğimizi soruyolar, araç, çek defteri... Mutlaka hepsi iş için...
Evimde, sayısını unuttuğum , takım elbise dolabım ve ayakkabı dolabım var...
Herşeyden öte , dıştan gördükleriniz ile ilgili sahip olduklarım, aslında, yüreğimdeki iyiliği ve insanlığı öldürmesin, beni şımartmasın diye mevlaya dua ediyorum...
Çünkü biliyorum ki, iyi gününün kıymetini bilmeyen, kötü gününe tez ulaşır... Ve geçmişim geleceğimi şekillendirmede insana herzaman ışık tutar... Unutmamayı sağlar, yaşama sıkı sıkıya sarılmayı sağlar... Ve hep daha iyisini yapmaya teşvik eder... Ne oldum değil, ne olacağım demekte de fayda olsa gerek... ( Görüş, soruya davetiniz üzerine yazılmış olup, hiçkimseyi rencide etme amacı taşımamaktadır., saygılar ).30 Yorumla- +1 yıl
Hayaller insanların gerçekliğine bulaşan birer item gibi. İnsanlar ise hayatlarını hislerine bulaştıran bir organizma sanki. Elbette insan olarak bazı yerlerde kendine benzeyen kişiler insanın hoşuna gider, bu onunla uyum oranını yükseltir. Aynı zamanda kendisinden farklı olana hep bir adım geriden bakmaya mahkumdur insan. Bu tür olaylar birer örnek teşkil ediyor benim nazarımda.
İnsan kendini ait hissedemediği ortamda bulunmayı istemez. Çok azı bunu başarır. Bu kız için konuşursak eğer okula gelmeye mecbur olduğu ve de bunu böyle hissettiği için kendi çerçevesinde size karşı kötü olamamış çünkü kendisi ve de bahsetmiş olduğun üzere şartları sizlerden biraz daha farklı olması sebebiyle bu durum gerçekleşiyor.
Okula gelmeye mecbur ama ait hissedemediği yerde olmaya mecbur olmayan bir kişilik görüyorum. Bu sebeple okula gelip normali sürdürürken okul dışı etkinliklerde uzak kalmayı tercih etmiş. Ya da belki istediği halde bir ihtimal mezuniyet elbisesi bile alacak parası olmamış hiç. Bunlar mücbir sebep oluyor. Kendim de şahit olmuşluğum var. Bu tür sahnelere. İnsanlar çözülmesi zor birer diferansiyel gibi. O kızın kişiliği tahmin ediyorum ki hep bir mahçubiyetle sürüklenmiş. Yani size kin tutamamış olmasının sebebini şöyle izah edecek olursam eğer. Koşulların onu bu hale sürüklediğinin farkında olduğu ve de bu sebeple sizin suçsuz bir kategoride olduğunuzu düşünmüş olup kendine ve de koşullarına kızmıştır. Bu sebeple size karşı kin beslemeye hak görmemiştir kendisinde.10 Yorumla Yazdıklarınla nickin çok çelişmiş @o_bir_melek. Ama yazmışsın ya aynı hırka aynı bot diye. Siz fakirliğin ciğerine işlemesini bilmezsiniz. Ben sana bu hareketin anlamını şöyle ifade edeyim. Hayatında öyle sorunları var ki sizin gibi şeytanları dikkate bile almamış sadece. Siz kendinizi bişey sanmışsınız. Ben de o bir hırka bir yelek kızın durumundaydım çünkü. Sizin gibiler hiç umrumda olmadı. Ama şimdi çok çok iyi yerlerdeyim ama sizin gibileri hala dikkate almıyorum. Sanırım alışkanlık yapmış :)
90 Yorumla@o_bir_melek yaptığın o kadar yanlış bir şey ki sen burada bunu övüne övüne anlatmışsın çok doğruymuş gibi o kız size hep " iyi davranmış" ama siz insan olmadığınız için anlamamışsınız yazık aileleriniz de sizin gibilerini eğitime gönderiyor yazık cidden sizin için üzüldüm.
Bunu burada yazmak yerine gidip helalik almanız gerekiyor he ama o kız size hakkında helal eder ama siz bunları yine bir başkasına yaparsınız bu arada sizden korktuğu için değildir susması ailesine laf söz gitmesin diye düşünceli bir kızdır eminim72 Yorumla- Soran+1 yıl
Herkes hata yapabilir zamaninda onu demek istiyorum.
Bunu bir de burada neden açıklıyorsun ki?
Senelerde kuzenimin verdiği palto ile okula gittim, babam gurbetçiydi ve bk gibi de paramız vardı. Evlerinin içinde kendileri varken bile satın alırdık onları.
Senelerce erkek çantası taktım ve yamalı giydim ama bunu ben yapmadım.
Ailem böyle uygun gördü ve elimde olan bir şey değildi.
Çocukken bile farkındaydım ama böyle şeylerle dalga geçilmemesi gerektiğinin. Çocuk değil şeytan yetiştiriyoruz o okullarda da. Kimseyle dalga geçmedim, kimseye kötü davranmadım ama alay edildim, hor görüldüm. Bu tarz şeyler yaşayan insanların da ellerinden tuttum.
Şimdi onlar nerede... Ben neredeyim. İlahi adalet şaşmaz.
İstedikleri şeyi alıp giyseler de statüme yetişemezler artık, Allah büyük.70 YorumlaÇoğu İnsan çok "medeni" , laik dinden uzak bir hayat yaşıyorlar ve her yaptıkları yanına kAr kalacak sanıyor fakat herkes yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyecektir ya bu dünyada başına gelecek kaza belalarla vs ya da öldükten sonra ahirette. Siz kız gurubu olarak o FAKiR kendi halinde kızı sıkıştırıp gücünüz o garibana yettiği için onla uğraşıp "zulüm" yapmışsınız. O eğer ALLAH'tan sizelere ceza dilerse.. bu konuyla ilgili HADiS = ____ "Mazlumun, haksızlığa uğramış kimsenin duasından sakının korkun : çünkü onun duası ile ALLAH (cc) arasında perde yoktur."
Yahudi sinangoda, Hristiyan kilisede evlenirken incil'e el basıp yemin ederlerken tabiki burda taş heykellere tapan ve dinsiz hayat yaşayan insanların bunu anlamasını bekleMEMEk lazım ama yinede ben bildiğimi söyliyim.62 Yorumla- +1 yıl
Kin tutmak veya insnaları kırmak iyi insanlara terstir, sadece hesaba almazlar ve umursamazlar. Bu sebeple yapılan ve söylenen şeyleri havada bırakır, etkilenmezler. Bakın o gitti, belki sizleri hatırlamayacak bile. Ama hepinizde birer imzası var. İyi bir kızdı ve hedefine giderken, kimseyle gereksiz tartışmalara girmedi. Hayatında başarılı olmasını diliyorum.
100 Yorumla Siz nie zorbalik yapmaya devam ediyorsaniz oda iyi insan olmaya devam ediyor yaptiginiz seylerde cok ergenceymis kendini ezik hisseden baskalarini ezme derdinde olur kizin hergun ayni bot ayni kifayet giymeside sizi hic alakadar etmez bunu elestirmeniz bunun hakkinda konusmaniz bile be kdr küçük dusunceli insanlar olduğunuzu gosterio bide burda tuaf olanin siz degil kizmis gibi gelip yazman acayip acayip sacma yillar gecti ve sorgulaman kisi kizin davranislari degil senin davranislarin olmayindi bunca senedir beynini gelistirememn ayni yerde tokezleyip kalman cok ezikce ve üzücü biran önce buyumeni kendini gelistirmeni tavsiye ederim
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 476 cevap paylaştı. Ya sizin aileniz size hiçmi terbiye vermiyor?
Her haltı bildiğinizi iddia ediyorsunuz da edepten, insanlıktan neden hiç nasibinizi almadınız? ne yazıktır senin gibi okul bitirmeyi eğitim sanan kör cahiller, yani eğitimli egitimsizler yarın birgün çocuk sahibi olup yarım yamalak ahlaki degerlerinizle çocuk yetiştirecek siniz.. sen o arkadaşını anlamıyorsun ya hani, kendini zorlama senin gibi aptal grubu insanlar kalbi güzel insanlardan anlayamaz..73 Yorumla- Soran+1 yıl
Her insan hata yapabilir
- +1 yıl
Git işine ya lise çağlarına gelmiş bir insan karşısındakinin imkanlariyla maddi sikintilariyla dalga geçiyor onun gururunu kalbini kırıyor sonra buna hata diyor.. yok yaa.. kusura bakma sen vicdanını böyle rahatlatabilirsin ama kalp kırmanın milletin gururunu incitmenin hata değil yanlış olduğunu küçücük çocuk bile bilir.. hatayı her insan yapabilir ama bazı şeyler hata değil yanlıştır.. yanlış yapmışsın büyük. ayip etmişsin. O kıza ulaşıp gerçekten gönlünü alıp ondan ozurler dileyeceginiz yerde surda merak ettiğin konuya bak.. pes doğrusu !
- +1 yıl
O kıza yaptığınız doğru bişey değildi sizden arkadaş dostluk göremediği için gelemedi sessiz olduğu için aranızda ezildi ondan kendisini sizden soyutladı kin gütse ne olacaktı kız asosyal özgüvensiz içine kapanıktı siz daha da ittiniz belkide o kızı oraya şimdi ki hayatıda aynı şekilde devam esiyo belkide ama sizinle konuşması yüne sizden başka kimse olmaması sınıfta yalnız sizi her gün görüyo sizinle konuşmasa sohbet etmese kimle konuşacak her gün gördüğü kişiler yine sizdiniz ama yanlış işte öyle çocukları hep ezdiler..
30 Yorumla Burada anlatacağına gidip helallik alıp, ayaklarına kapanıp özür dileseniz az. Kızın yerinde olsam şeytanınızdan bulun derdim. Utancınızdan, pişmanlığınızdan yerin dibine girmeniz gerekir. Eğer hiçbir şey hissetmiyorsanız ve gelip kızın yaptığını sorguluyorsanız idinizle kalmışsınız, gelişememişsiniz demektir. Tebrik ederim, insanlıktan nasibinizi alamamışsınız anlayacağın.
71 YorumlaSenin gibiler yüzünden okula gitmek istemeyenlr çok misal ben : ) öyle çok yargı vardı ki gözleriyle bazıları sözleriyle kimse arkadaş olmazdı kapı kolunu kırıp üstüme attılar neler neler bıraktım lise 1de açıktan okuyorum böyle de birşey anlamıyorum !!! Neden kim gutmezdi demişsin. Ya benim gibi yapıp okula gelmeyebilir di o ne yapmış iyi davranmayı seçmiş belki insafa gelirsiniz diye : ). Özür dilerim ama şu an sinirliyim gerekli durumlarda kendimi savunurdum okulda ama o durumda dışlanmak hic kimse hak etmez aynı zamanda zevk mı veriyor bu dışlama olayı
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Zorbalığa uğrayan kızcağız içine kapanmış kin güdecek bir duygusuda kalmamış. Kim bilir aile içinde yaşadığı maddi ve manevi zorlukların üstüne sizlerin tavrı yıkıcı br kalp yaratmıştır onda. Muhtemelen şu an bile psikolojisi iyi değildir yerinde olsam onu bulur helallik isterdim
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 582 cevap paylaştı. valla ne kızı nede sizi eleştirmek dorğu olur soruna gelirsek bazı insanlar gerçekten pozitifdir herşeyin iyi yanına bakar bazısıda çokdaha başka dertlerle meşgul olduğundan denilenleri yapılanları umursamaz kardeşim
30 Yorumla- +1 yıl
Bende bu tarz olaylar yaşadım açık olucam. Bende kin gütmedim hiç. Çünkü sizin kendi ayıbınız. Karşımdaki bana karşı ne kadar böyle olursa olsun ben pek fazla takmam umursamam hatta.
60 Yorumla Ne kadar kötüsünüz ya o kız size ne yaptı da ona böyle kötü davranmışsınız sizi ilgilendirmiyor nasıl okula geldiği bence bence sizden korktuğu için iyi davranıyordur çok sevdiği için değil söyliyim de
60 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kız sessiz olur olmaz sana ne axxmk kezbanı SXXG işine baksana sen şeref yoksunu pixxxç varoş
Ben olsam senin ağzına sıxxçardım kızın aptallığı haklısın
BxxOK herif seni. Şıllık şırfıntı anaxxn da mı böyle
İnşallah yaşattığının daha daha beterini yaşarsın427 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Öyle bi şey yok o kızın yaşadığını ne sen ne de bu şırfıntı anlayabilir burda gelip de bana duyar kasmayın
Bu dediklerim ona az bile çok çok çok daha fazlasını hak ediyo bu sokak kızı - Cevap sahibi+1 yıl
Yorumum istediği kadar şikayet edilsin kaldırılsın
Bu pislik yaptıklarının hesabını vericek - Cevap sahibi+1 yıl
Adam öldürse kasıtlı olarak sonra da pişman olsa tamam mı diyeceksin
- Cevap sahibi+1 yıl
Kızı resmen dışlamış bu OxxÇ
- Cevap sahibi+1 yıl
Bu duyguyu anlayamazsın yaşaman lazım
Ama zamanında yaşayan herkes anlar - Cevap sahibi+1 yıl
Bu kızı benim elime verseler saçlarını yerlerde sürükleye sürükleye dolaştırırım okul tuvaletlerinde
Sonra da o zavallı kızın karşısına çıkartıp özür dilettirip yalvartırdım
Ama inşallah bu pislik herif yaşayacak yaşattıklarının bin katını o kız umarım hakkını haram etmiştir bu kenar mahalle dilberine - Cevap sahibi+1 yıl
bi de o bir melek yazmış pis şeytan
Cehennemi boylıycaksın öbür dünyada - Cevap sahibi+1 yıl
O kız umarım seni ezer geçer yüzüne tükürür
- +1 yıl
Haklısın ben dışlanma, eziklenme, dalga geçilme gibi şeylere maruz kalmadım. Ki benim değindiğin şey ağır küfürlerin. Herkes kızın hatasının farkındadır ama o her ne yapmış olursa olsun küfür etmek bir insanın ağzına yakışmıyo. Ve adam öldürmek diye verdiğin örnek ile benim dediğim şeyin arasında dağlar kadar fark var.
- Cevap sahibi+1 yıl
Sen o duyguyu yaşamadan anlayamazsın
Bu kezo o kızı kıskanmış belli ki tipinden belli oxxçun orpxxsun ztn gitmiş kızı dışlamış bana yapsa ağzının payını yüz kere verirdim bu şıllığa
Normalde küfür etmem ama bu çok kötü ve ağır bi olay
Gxxötü kalkık kezban - Cevap sahibi+1 yıl
Normal hayatımda asla küfür eden biri değilim yemin ederim ama bu konu çok çok farklı gerçekten yani başıma böyle bi şey gelmedi
Ama maalesef lisenin ilk senesinde bizim derslerimize giren bi hoca sırf beni tanıyo diye bi kız "bu hoca ona böyle böyle böyle diyo, sürekli ona iyi şeyler söylüyo" tarzında şeyler söyleyip kıskanmıştı
Gittim hesabını sordum anında ve eğer biri beni sinirlendirirse baya da uzatırım ben. yani lafları sıralarım kötü şeyler söylerim
Aşırı derecede uzattım, kıza haddini bildirdim sonra bi daha gıkı çıkmadı
Bu şeref yoksunu kız aynı zamanda bi derste başka bi hoca beni övdü diye sessizce "inek" demişti bana duymuştum ve aynı şekilde tepki verdim
Kimse kimseyi sinir edemez edene de haddini bildiririm ben
Açık sözlüyüm sivri dilliyim
Bulaşana bulaşırım
Ama onun dışında kimseye ne iyilik ne de kötülük yapmam - Cevap sahibi+1 yıl
Umrumda değil devam etmiycem ztn iki saniye sonra unuturum hadi bb
- +1 yıl
Ne güzel yazmışsın ağzına sağlık icim rahatladu
- Cevap sahibi+1 yıl
@Kamelyalı_Kadinnn teşekkür ederim ablacım
İnsanların hele ki zor durumda olan insanların böyle kendini bi bxxxok zanneden kezbanlar tarafından ezilmesini istemiyorum - Cevap sahibi+1 yıl
hayır bi de gidip kızı kışkırtmış bunu söylüyo burda şırfıntı
- Cevap sahibi+1 yıl
Ne diyelim aferin sana bravo mu diyelim
Özür diliyorum çok pişmanım demesi gerekirken o kız bize niye iyi davrandı diye soruyo - +1 yıl
Mecburi kaldığım bir yurtta bana bunun aynısını yaptılar korkudan ses çıkaramıyor insan bilirim. İkinci senemde kptu olmayi de seçtim bana böyle yapanların ağzına ettim. Değiştin dediler sana neler yapmışız demediler. Baktım kötü olunca öyle de seviliyorum ki demekki kötüye kötü olacaksın agzine edeceksin. En yakın arkadaşım sürekli ağlardı gördüğü baskıdan bunlar iflah olmaz
- Cevap sahibi+1 yıl
Allah yaşattılarını yaşatsın bunlara
Kötüye kötü olacaksın
Aptallığa gerek yok, doğru yoldayız - Cevap sahibi+1 yıl
Senin adına da üzüldüm işte yukarda anlattığım gibi ben de benzer bi durum yaşadım ve hadlerini bildirdim
- +1 yıl
Çok sariyo böyle kevaselere hirlamak off tadından yenmiyo keşke o zamanlara gidip daha heyetini yapsaydim. Saçını başını yoldum bir tanesinin ne güzeldi
- +1 yıl
@Cho_Chang Bu bir hata değil hata özür dileyince geçer ama bu yara ömür boyunca devam edecek aynı şeyleri yaşadım Tamam belki bu kadar ağır değildi ama ben de dışlandım ve şu an hala ömrümün sonuna kadar insanların beni dışlayıcıanı düşünüyorum psikolojime çok büyük etkileri oldu Hatta öyle bir hal almıştı ki ruh halim bakkala gidip bir şey fiyatını bile soramiyordum onlar da benimle dalga geçecek benimle alay edecek diye
- Cevap sahibi+1 yıl
@paramiz_vardi_yedik
Lütfen bize bu tarz şeyler yapmaya çalışan insanları hayatımızdan çıkaralım bize ne yaptılarsa hesabını soralım
Bunlar ucuz şahıslar, bunlar için canımızı sıkmaya değmez
Benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşayan insanlarla bi arada olmak beni daha da güçlendirdi ve mutlu etti
Lütfen özgüvenimizi yükseltelim ben başardım sen de başarabilirsin
Bunlar için değmez gerçekten değmez - Cevap sahibi+1 yıl
Normalde küfür gerçekten etmiyorum yani yemin ederim etmem ama bu kız resmen kasıtlı olarak iğrenç bi şey yapmış ve hâlâ yaptığı hatasının farkında değil
Kızı sorguluyo hâlâ
Ben hatalıyım, özür dilerim demiyo - +1 yıl
Umarım öyle olur ama ben o insanlardan uzaklasamadim gerçekten hani uzaklaşmayı istedim ama olmadı mecburdum Onlarla aynı ortamda bulunmaya umarım üniversitede öyle olmayacak kendime maddi manevi her yönden geliştireceğim lise zamanlarımda babamın maddi durumu pek iyi değildi ama şu an düzeldi umarım aynı şeyleri tekrar yaşamayacağım
- +1 yıl
@paramiz_vardi_yedik basit bir hata olarak adlandırılması çok saçma insanların hayatları karariyor ve yaslarida küçük değil yani
- +1 yıl
Çünkü o senin gibi karatersiz değildi
İmkanları doğrultusunda okumaya çalışıyordu hatta o kadar saf ve temiz bir kalbi vardı ki sana bile merhamet gösterebiliyordu110 Yorumla Asosyal olabilir, kişilik problemi olabilir. Aynı montu ve ayakkabıyı giymesi küçümsenecek bir şey değil. Demek ki maddi imkanları o kadar. Bununla dalga geçmen seninde kişilik olarak daha çok yolun olduğunu gösterir.
Kötülüğe iyilikle karşılık veren bir insana rağmen yine kötülükle gitmeniz aynı şekilde kişilik yönden eksik olduğunuz anlamına gelir. Yani hatalısınız.
Ayrıca bu soruyu açmanda aslında yaptığının doğru olmadığını bilmen ve vicdanen rahatsız olmadığın anlamına gelir.00 Yorumla- +1 yıl
Yaptığın şey kendi çevrenden güç alıp başkalarını tartaklamak
Yanına 3-5 benzerini alıp başkalarına aslan kesilmek ne : D
Sizin gibi kompleksli insanları hiç sevmiyorum sürünüz olmayınca hiçsiniz Qq30 Yorumla - +1 yıl
Fakirlik zordur. bir insana bulunduğu ortamda hakaret edilmişse ve bu hakaret giyimi, kuşamı ve fiziksel özellikleriyse, bunu size belli etmez ama evde hüngür hüngür ağlar. Siz bunu o kıza sağladınız. Kafanıza çok yazık üzülüyorum
40 Yorumla Bir gün aynı şeyi de sen yaşa diye susmuştur ayni seyi ya sen ya da evlatlarin yasicak ayni aciyi sıkıntıyı cekecesin Allah affetsin bizi de böyle yapmaktan muhafaza eylesin
50 Yorumla- +1 yıl
Evde şiddet görüyor olabilir. Daha fazla zorbalıklar görmüştür. Bunlar ona vız geliyor olabilir. Ya da bu kişi gerçekten mazlum biridir. Allah sizin belanızı inşallah vermez. Bence bul helallik al kızdan.
32 Yorumla- +1 yıl
@araniyorw Orası ayrı bir olay zaten.
Yaşadıkları ve/veya hâlâ yaşadığı olaylar onu olgunlaştırmıştır. İyi bir kızmış, umarım kaybetmediniz onu? Onunla arkadaşlık en güzel şey, çünkü öyle biri, arkadaşına daima destek verir.
10 Yorumla- +1 yıl
Yalnız kanka sen de insan değilmişsin yaa... senin için nefret doluymuş.. Allah senin gibilerden uzak tutsun, Rabbim senin gibilerle karşılaştırmasın bizleri
41 Yorumla - +1 yıl
Zorbalık yaptığını nasıl bu kadar kolay ve utanmadan itiraf edebiliyorsun
60 Yorumla - +1 yıl
Benimle aynı kaderi paylaşan bir kız. Bana göre o zamanlar sadece bir kabus geride bıraktım. Yola devam ettim.
40 Yorumla yemeğini evden getiriyordu hımm çok kötüymüş size iyi davranıyordu hımm çok kötüymüş bence saçmalamadan kapat konuyu
20 Yorumla- +1 yıl
Medeniyetsiz mısın? Utanmadan yaptığın rezilliği anlatıyorsun bir de
51 Yorumla- +1 yıl
Senin ki hata yapmak değil ki düpedüz terbiyesizlik, saygısızlık.
Okurken kızcağıza ettiklerinize üzüldüm
İnsan evladıymış31 Yorumla- +1 yıl
Karakteri oturmamış küçük insanlar kin güder. olgun ve farkındalığı yüksek olanlar oluruna bırakır uğraşmak istemez küçük hesaplar yapmaz kendi hayatında kendi halinde yaşar.
10 Yorumla - +1 yıl
O kızın durumunu yaşamış biri olarak söylüyorum. Benim aklımdan geçenler onunkinden de geçtiyse ondan korkun. Ondan özür dileyin bence. Hala şansınız varken.
40 Yorumla Bu kızla tanışmak ya da bir kere görmek isterim gerçekten.
42 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
kin gütmediğini nereden cıkarıyorsun. belki cidden maddi anlamdan sıkıntı çekiyordu ve tek amacı okulu bitirip kendini kurtarmaktı. kin güdüp gütmediğini ancak eline güc geçtiği zaman anlarsın
40 Yorumla - +1 yıl
Kendine neden ben kötü davrandım diye sorman gerekiyor. 😃 o doğru olanı yaptı. Sen yanlış yaptın. Soruyu yanlış soruyorsun
21 Yorumla - +1 yıl
Kızın ailevi sorunlarını bilemezsin kızın giydiği kıyafetle veya montla o kızı yargılayamazsın sizin o kızı kışkırtmaya çalışmanız ve o kızın sizi masiye almayıp hiçbir şey olmamış gibi davranması Bence bir olgunluk göstergesi gerçekten çok Ergen mişsiniz lise hayatın boyunca benim de maddi açıdan Sıkıntılarım oldu o kız az çok anlayabiliyorum Gerçekten sizin gibi insanlar yüzünden 2 dakika güleceğiz eğleneceğiz diye insanların bir ömürlük hayatını mahvediyor sunuz
00 Yorumla - +1 yıl
Yorumlarda kızın üstüne pek gitmeyin, kıza davranışı yanlış olsa da, o zaman gençlerdi sonuçta.
O kızı anlayabiliyorum aslında. Belki evde falan sorunları vardır. Belki fakirlerdir ve bu yüzden yazın aynı hırkayı ve kışın aynı montu giyiyordur. Aslında kızın yaptığı davranış en doğru olan şey. Belkide en basiti sizden korkuyordur ya da sizinle kötü geçinmek istemiyordur, belki de sizinle arkadaş olmak istiyordur. O kızla tanışmak isterdim.00 Yorumla - +1 yıl
Hayat bazı insanları erken olgunlaştırıyor boşver aklın yetmez gibi öyle şeylere
30 Yorumla Belkide sadece arkadaş olmak istiyordur iyi davranırsa iyi davranıcağınızı düşünüyordur veya sizi iyi olarak cezalandırıyordur büyüklük gösteriyordur keşke böyle olmadaymış ama her okulda olur bu tarz şeyler yapıcak bişey yok:/
10 Yorumla- +1 yıl
Demekki temiz kalpli bir kızmış kin tutmamış sizin gibi kötü kalpli olmayı tercih etmemiş
10 Yorumla - +1 yıl
Kötülüğü bilmiyordur ve bilirsin segment olayı. Rütbesini bilen kızdır. Belki sizi mi 2. Sınıf gördü kendini mi bunu konuşunca anlarsın.
10 Yorumla Fakir insanlar bu hayata 10-0 geri başlar ama zamanla kişiliği öyle güçlü olur, öyle genleşir ki insanlık timsali birer örnek olurlar.
10 YorumlaBenimle de ugrasan öyle salaklar vardı Senin gibi Ben onlarla tek kelime etmez Yanlarından bilr geçmezdim yüksek notlar alırdım onlarda karşı sıradan bana havlarlardi Ama o kızcağız hata etmiş hiç konuşmamalıydı sizlerle
20 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğiniz kız çok iyi niyetli olduğu için olabilir ama unutmayın ki bir insan ile dalga geçmek üzmek kırmak doğru değildir
00 Yorumla - +1 yıl
Rezilliğini neden anlatma ihtiyaçı duydun ki? İnşallah aynısını senin kızına ve oğluna da yaparlar ileride..
46 Yorumla- +1 yıl
Tamam bir hata yapmış ama belli ki pişman, gelmiş burada sorguluyor, neden diyor. Onun çocuklarına böyle yapılması senin hoşuna mı gider. Aksine bu yaptığından bir ders çıkarıp çocuklarına öğretmeli. Ben ettim siz etmeyin demeli. Umarım çocukları edepli olur. Ve umarım öbür kız iyidir.
- +1 yıl
@Cho_Chang Bu hata değil aptallık. Kusura bakma. Çocukları da böyle bir durumu yaşarsa o zaman o zavallı kızı anlar işte..
- +1 yıl
@Chp_Chang Görüşüne saygı duyuyorum. Yanlız böyle aptalca davranışta bulunması ve burda anlatması ister istemez çok zoruma gitti
- +1 yıl
Anladım peki
- +1 yıl
Seni aforoz ediyorum, artık Müslüman filan değilsin.
10 Yorumla Hep iyiler gider desene belki de sizleri sadece Allaha havale etmiştir
10 Yorumlaasiri bos bir insansin bir de soruyorsun neden kin gutmuyor diye utan biraz. kiz sizin gibi gereksizleri takmamasi gerektigini biliyordur bu kadar basit
40 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Aynı şeyleri ben lisede yaşadım. Yaptığım hareketlerden dolayı değil dış görünüşüm yüzünden sınıftakilerin çoğu dışlarda. Buna rağmen kimseye kin tutmadım.
00 Yorumla - +1 yıl
Demek ki sessiz çekingen biriymiş. Kendini bile savunamiyormus😒
00 Yorumla - +1 yıl
Her insanın belirli bir seviyesi vardır. O kız da sizin seviyenize düşmemiş
61 Yorumla- +1 yıl
Öyle ölmez füze atsaydin reis
- +1 yıl
Kırılmıştır çok ama sizinle 4 yıldn sonra bir daha görüşmeyceği için umursmamıştır
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Senin yaptığını yaparsa onun da senden farkı kalmaz.
10 Yorumla - +1 yıl
Senin neren melek miiş diye düşündüm şu an
71 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bi an benden bahsediyosun sandım yalnız değilmişim oh be
20 Yorumla - +1 yıl
Muhtemelen evde işler daha kötüydü sizi bari kaybetmemek için ergenliklerinize aldırış etmemiş 🤗
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. İnsan olmayı başarmış demek ki
40 Yorumla- +1 yıl
Aşırı g. ri zekalıymışınız gerçekten tebrikler
40 Yorumla Senin bunları anlaman mümkün değil
40 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Selamlar,
İnsan sosyal ve gruplar halinde yaşayan bir varlıktır.
Her insan kendine benzer gördüğü diğer insanlarla bir grubun içinde yer almak ister. Grup içinde olmak ona kendisine güvende hissettirir. Gruptan dışlanmaksa korku ve değersizlik duygularına yol açar.
İnsanların olduğu her ortamda kısa zaman içinde gruplaşmalar başlar. Hızlı bir şekilde benzerler birbirlerini bularak gruplar oluştururlar. Bu grupların genelde bir veya bir kaç lideri bulunur.
Bir ortamda var olan grupların içine giremeyenler "sıra dışı" ve "garip" görünür. Bu sebeple ne olursa olsun grupların içinde yer almak tamamen tek başına kalmaktan iyidir birçok insan için.
Grupların kendilerine göre kuralları, konuşma ve giyinme şekilleri vardır. Grup üyelerinin birbirine benzer şekilde giyinip, konuşup ve düşünmesi beklenir.
Grubun kurallarına ve liderliğine uymayanlar önce gruptan dışlanmayla tehdit edilir ve hareketlerine devam ederse gruptan dışlanır.
Grup dışı kalanlar ya kendileri ayrı bir grup oluştururlar veya tamamen tek başlarına kalarak o ortamda psikolojik hatta bazen fiziksel baskı görmeye başlarlar. Bireyselliğin çok gelişmediği kabilesel toplumlarda her insanın bir gruba ait olması beklenir ve birinin tek başına kalmayı tercih etmesi tüm gruplar için tehdit olarak algılanır. Bu sebeple gruplar tarafından baskı altına alınan bireyler onların saldırganlıklarını üzerlerine çekmemek için türlü baskıya göğüs gererler, ta ki ortamdan ayrılabilene kadar.
Okul veya iş ortamı gibi ayrılamayacağınız ortamlarda bireysel kalmak isteyen insanlar ya bir grubu tercih ederek sanki onlardanmış gibi rol yaparlar. Ya da mümkün olduğunca her grupla aralarını iyi tutmaya çalışırlar. Ancak bu tür bir durumda bu kişi tüm grupların ortak hedefi ve kum torbası olur. Çünkü onu koruyabilecek bir gruba ait değildir.
Aslında bireysel insanlar çağımızı yani modern insanı temsil eder. Gruplar içinde varlığını sürdürebilenler daha eski bir programa sahiptirler. Grup dışı yaşamak aşırı zorlu olduğu için esasında bireysel ve özgür düşünceli insanlar kendilerini bir grubun üyesi gösterirler ve dışarıdan o grubun kurallarına uyar gibi yaparlar. Ancak bu da sorunludur. Çünkü münafık ve iki yüzlü bir yaşam onları beklemektedir.
Tavsiyem yaşamınızın geri kalanında insanların bireysel tercihlerine saygı göstererek ve mümkün olduğunca başkalarında olumsuz hisler ortaya çıkartmadan yaşamaya dikkat etmenizdir. Bu soruyu sormanız zaten hatanızın farkında olduğunuzu gösteriyor ki bu son derece güzel bir şey.
Size dikkatli olun tavsiyesinde bulunmamın sebebi şudur ki;
Dünya alemi denen denklemde yaptığınız her iyi veya kötü şey size aynı şekilde geri döner. Devranlar hep değişir. Bir gün güç sizdeyken yaptığınız her şeyi zaman geçince aynı şekilde başkaları size yapar. O yüzden en akıllıca yaşam insanları mutlu etmeye çalışarak ve onların kişisel tercihlerine saygı duyarak yaşamaktır.
Sorunuza cevabımı istediğiniz ve cesaretle hatalarınız hakkında soruları gündeme getirebildiğiniz için teşekkür ederim. Bu sizde büyük bir gelişme potansiyeli olduğunu gösteriyor.
Sevgilerimle.
Bu yüzden bir bilen demişler size ne güzel ne açık bir şekilde yorumlamissiniz daha üstüne konuşulmaz bence