Kendimi işe yaramaz ve bomboş biri gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Merhabalar. Birilerine yazma ihtiyacı hissettim. Ben kendimi işe yaramaz ve değersiz hissediyorum. Yks sınavına 3. kez gireceğim. Bakıyorum elimde hiç bir şeyim yok. Bir işte çalışmıyorum. Yeteneksizim. Babamdan para alıyorum. Evde tek başıma düzeni sağlayamıyorum diye öğrenci koçu tuttum kendime, babam veriyor parasını. Tamam aile çocuğuna tabii ki de bakmakla yükümlü. Onlardan para almayıpta kimden alacağım ki? Fakat en ufak bir şey oluyor mesela. Babam başlıyor küfür etmeye. Ananı si... Geçmişini si... demeye. Ettiği küfürler gücüme gidiyor. Evde ki küçücük muhabbet kuşuna çok ötüyor diye bile ediyor ona da. Yaptığı, söylediği sözler kalbimi yaralıyor. Kendimi işe yaramaz ve elimde hiç bir şeyin olmadığını hissediyorum.
Mesela çok uç bir örnek vereceğim size. Güney koreli bir blackpink adlı kız grubu var. Dünyayı kasıp kavuruyorlar. Kendi paralarını kazanıyorlar. Tamm onların da illaki zorlukları vardır. Ama bir şekilde ayaktalar. Bizden örnek vereyim; aleyna tilki mesela. Kızın nefret edeni çok ama kendi parasını kendi kazanıyor. Kendi ayakları üzerinde duruyor.
Allaha şükürler olsun ki bir ailem var. Ailem olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.
Ama böyle örneklere bakınca 20 yaşında, yeteneksiz, işe yaramaz, elinde hiç bir şeyi olmayan, bağımlı, kötü biri gibi hissediyorum.
Sizce bu hislerden nasıl kurtulurum?
Ne yapmalıyım?

Kendimi işe yaramaz ve bomboş biri gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?