Kibarca özür diler karşı taraf halbu ki. Nezaketinden ve inceliğinden, ortalıkta elle tutulur bir şey yokken hem de. Ve kabul edilmez özrü kabahatinden büyük misali.
Özürün kabul edilmemesi kabahatin büyüklüğünden midir? Bu her zaman böyle midir??#revolution
Özürün kabul edilmemesi kabahatin büyüklüğünden midir?
Özür sadece bir kelimedir. İçinde samimiyet barındırmıyorsa ya da karşıdaki kişinin affetmesi için çaba gösterilmiyorsa özürün hiçbir hükmü yoktur. O yüzden özür kabul edilse de edilmese de bir anlam ifade etmiyordur. Özrün kabul edilmemesi sadece kabahate bağlı bir şey değildir, karşıdaki kişinin hal ve hareketleri de bunda etkilidir.
Büyüklüğünden de kabul edilmeyebilir ama hiç bir özrü kabul etmeyen insan net kibirlidir. Yani bazı insanlar için kibir, bazı insanlar için de çok kırılmışlık...
Konuya baska yerden giricem ama bu da yasadigim bu gunlerdeki olaylara dayanikli. Bazen cesur olup özür dilersin daha çok gerilmemek için, ya da kiyamadigindan ama karşı taraf bunu susistimal eder. Ve valla özür dilecegine bin pişman olursun. Insanoglu çok nankor
Ben de seni bekliyordum, konuya başka yerden girmesen şaşarım :D Valla haklısın diyorum ve şunu not olarak bırakıyorum, o özür herkese her şartta dilenmez peri'm..
Habire Herseye ozur dileyen insan ozru de cok effektif olmuo sanki biri Pardon diyip geciomus gibi. Insan 10 defa dusunup 1 defa soylemeli yoksa yanarsin😅
Konu ben değilim çarpıtmayalım piliz, kimse benim burnumdan getiremez de. O akrebin kancasını çevirip kendine sokarım konuşturma şimdi beni :D
1. Savaşmayalım sevişelim. 2. Sık sık özür dileyen, meselenin suyunu çıkaran bir kişi değil benim sorum. Masum ve özellikle soruda belirttiğim "ortalıkta elle tutulur bir şey" yokken özür dileyen, kırgınlık olmasın diye uğraşan kişi. Ne meraklısınız insanları ezme çabasına, az sakin :D
Kendisine saygisini kaybedecegini dusundugu icindir belki de. Bazi insanlar ozur dilemeyi aliskanlik haline getirdikleri icin icinde samimiyetin ve tekrarinin olmayacagina dair inanc yoksa o ozur de yok hukmundedir.
Yapıp yapıp özür dileyenler var bir de.. Alışkanlık haline getirip özürü sıradanlaştırıp kendini düzeltmeyen kesim. Ne yapılsın ne özür dilensin. İnsani hatalar sık tekrarlanmıyorsa tabiki kabul edilir..