Günaydın herkese, Tüm olumlu yanlarımıza rağmen, bütün çabalarımıza rağmen bazen ya göze batarız ya da gözden düşeriz ve buna anlam veremeyiz. "Zarafet göze batmak değil, akılda kalmaktır." derler.. Peki; göze battığımız insanların bir gün gözünden düşersek? Hadi bakalım yorumlayalım. Göze batmak mı yoksa gözden düşmek mi size daha ağır gelir? Hangisiyle yaşamak daha zor?Sun_shine Kişilik & Karakter
Elbetteki gözden düşmek bana daha ağır gelir. Hem sevdiğim, değer verdiğim insanların gözünden düşmek beni incitir hem de kendi hatalarımla yüzleşmem gerektiğinden bana daha ağır ve zor gelir. Bir de sebepsiz yere gözden düşme olayı vardır ki, o insanı daha çok yaralar.
İnsanların gözüne battığım durum çok nadirdir. Oluyorsada bu karşıdaki kişinin problemi olduğunu düşünürüm çünkü çözümleyici ve yapıcıyımdır. Karşımdaki kişinin gözünden düşecek kadar uzatmam iletişimi bunu anladığım ilk anda uzaklaşırım hiç değilse değerimle gitmiş olurum 🤷♀️
Hayatımdaki önemli insanların gözünden düşmek üzer, ağır gelir. Çünkü bizler hep sevdiğimiz insanlar tarafından onaylanmak ve kabullenilmek isteriz. Göze batıyorsam bekleneni vermek yerine kendim gibi olmaya devam ediyorum demektir bu da hoşuma gider açıkçası.
Birisinin gözüne batmak kolaydır ve göze batmak aslında kıskançlığın bir belirtisidir bu yüzden birisinin gözüne batmak canımı bir nebze sıksa da gözden düşmek kadar sıkamaz. Çünkü gözden düşmek sana olan saygının yitirilmesidir ve bu o kişinin gözünde seni değersizleştirir. Bu yüzden gözden düşmek bana daha ağır gelir.
Kötü anlamda göze batmak hoş bir durum olmaz kimse için ama gözden düşmek daha ağır çünkü güven yitirmek, eskisi gibi sevilmemek ya da değer görmemek gibi durumlarda gözden düşünce daha ağır gelir kişilere.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Geniş bir perspektiften bakmışsın. Güzel yorumu, teşekkür ederim.
Gözden düşmek, ağırdır... Baş aşağı düşmek gibi... Belki de bir soğumaya vesiledir... Göze batmak ise, olumlu-olumsuz iki yönü vardır... Olumlu yönü, sevindiricidir, hoşumuza da gider... Olumsuz yönü ise, sinir bozucu olan kişiler için söylenir...(Belki çok iyi bir durum değil ama gözden düşmeyle kıyaslanmaz)
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok doğru söylediniz. İkisinden de emin eylesin bizi.
Birinin ayıldığı bayıldığı bir huyum, bir başkasının gözüne batabilir. Bu normal aslında. Bir kusur, bir kıyafet, hatta elde ettiğimiz başarı bile batabilir insanın gözüne. Ama gözden düşmek bizim hatamız sonucunda olan bir şeydir. Bu daha ağırdır.
Eğer niyetimden eminsem aslında ikisi de umrumda olmaz. Çünkü kendimi biliyorum ve vicdanım rahat. Ama eğer bir hata sonucunda tercih yaparsam ikisi arasından, tabiki gözden düşmek. Karşıdaki insanda artık o ilk değerinin kalmaması canımı daha çok acıtır.
Göze batmakla gözden düşmek arasında ki ayrıntıda kaybolmak akıl işi degildir ki ikiside umrumda olmaz birinin gözünden düşüyorsam o öyle istediği içindir ve onun problemidir. Diğeride aynıdır çıkarlarına ters düştüğün için ya da kıskançlığından göze batıyorsam onun problemidir. Beni ilgilendiren kısım ise gözde olduklarımın kıymetini bilmek.
Birinin gözünden düşmem için ilk önce benim onu gözden çıkarmam gerekiyor insanlara çok şans veririm son şansını da kullanmış olur bu nedenle göze batmak daha sinir bozucu geliyor onu da ifade edebilene karşılığını veririz ağır gelmez benim daha önemli sorunlarım var 😅
Gözden düşmek göze batmaktan daha ağır gelir diye düşünüyorum. Hak edilmeyen bir tavırla karşılaşırsam ve anlayıp dinlemeden beni yargılarlarsa bu bana ağır gelir.
Günaydınlar. Hayatta her şey böyle değil mi ki zaten, elde edileni korumaya çalışmak her zaman çok daha uğraştırıcıdır. Yükselmek, göze batmak kolay. O gözden düşmemek önemli, zor ve daha ağır.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen de öyle, batmak ve düşmekten ibaret. Bunun haksız bir sonuç olması da ağır geliyor insana. Teşekkür ederim güzel yorum için.
Rica ederim hocam. Haketmediğimiz bir muameleye maruz kaldığımızda, o kişi bizim değerimizi bilmeden ölmezmiş der peygamberimiz. Can sıkmaya gerek yok. :)
Göze batmak yine akılda kalır ve hatırlatır ama gözden düşmek elbette daha ağır gelir. Birde elinden geleni yapıp, haksız hukuksuz yere yalan yanlış iftiralar atılarak gözden düşmek te en ağırı olur insana...
'göze batmak' deyimi daha olumsuz hissettiriyor, birini/birilerini yaptığım ya da yapmadığım biseyle tahrik ediyormuşum hissi.. Diğerini problem etmem 🤷♀️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Günaydın 🌺 Gözden düşmek ağır gelir. Hem de yanlış anlaşılarak, sebebi bile yokken, hak edilmeyen sözler duyarak...