Çok kıymetli bir abim var, geçenlerde bir hususî durumdan ötürü bize geldi. Çiftçidir kendisi, iklimden ve bereketten konuşurken bu sene ne kadar az yağış olduğunu toprağın içinden biri olarak detaylıca anlatıp sonuçlarını da anlattı. Şu an çoktan çimlenmesi gereken ve biraz boy atması gereken tohumların daha yeni yeni çıktığını, şimdi de üzerine kar yağdığını ve muhtemelen bu durumun yaz sonu üretimin çok az olması ile yansıyacağını anlattı sonra da soruda kullandığınız ifadenin aynısını iletti. "Göle su gelinceye kadar, kurbağanın gözü patlad hesabı hocam, bu sene de nasibimize bu düştü, Allah hayırlısını versin" dedi. Sorunuzu da o samimiyetle okudum :)
Bu kullanılan tabir çok derinlik ifade ediyor.
Bahsettiğim abi ne kadar teslimiyet boyutunda inançlı, dinlerken tebessüm ettim. Çünkü bu kişinin tek gelir kaynağı tarlası ve ektikleri, o ektiklerinden de bu sene çok düşük kâr elde edecek ama hala hamd ediyor. MaşaAllah, bizler de keşke böyle olabilsek. Allah nasip etsin inşaAllah.
Önümüze gelen durumlara her daim hamd ile bakıp, tevekkül ile sebat edip, en nihayetinde insan olduğumuzu da unutmayıp tek sığınağımız olan Rabbimize el açmalıyız.
Hakikaten bazen hayır diye el açarız, ardlarında ne şerler gizlidir; keza yine şer diye hayıflanıp dövündüğümüz nice durumlar ardından bizlere hayırlar bahşedilir. Şu yalan dünyada iyi hatırlanmak ve hayır sahibi olmak bize de düşer inşaAllah.
Olmasa da olur mu, olmuyor işte.. Zamanında bende çok istek ve arzu ederdim. Yitirmeden bir şeyler düzelsin diye. Çok çabaladım çok mücadelesini verdim ve Allah biliyor ruhen de bedenen de çok yoruldum. Son raddeye gelmeden bir şeyler değişir diye hep umud ettim lakin kaçınılmaz sondan da nasibimizi almamıza engel olmadı tüm çabalarım. Artık nihayete erdi ve vazgeçtim. Tüm heveslerim ertesi zamana bir bir topladığım hayal kırıklıklarım oldu. İçimde nihayetinde ne heves ne istek kaldı. Şimdi gel desede, geleyim desede yaprak kımıldamıyor. Eski lezzeti ve o hayalini kurduğum şen şakrak yuvanın içimde esamesi yok. Kendime artık çocuklarımla bir dünya kurdum ve tüm kahramanları biz üçümüzüz. Kimsenin artık ne gelmesine ne gölge etmesine ihtiyacımız yok çok şükür.
Şöyle düşünsek; su gelmedi ve kurbağa can çekişti fakat ölmedi. Kendisine can suyu olacak suyu buldu ve şimdi daha mutlu... Allah Hakkımızda hayırlısını versin...
Arapça ilmi ve Hafızlik okumayı çok istiyordum hep bir engel çıktı valizimi falan toplayıp medreseye kadarda gittim yaş sınırı sıkıntı oldu.. Tekrar başka bir yerde denedim sadece hafizlikti (ne ezberledigumi bilmediğim anlamadigim bir yola girmek istemedim) .. Başka bir yerde denedim tessettur anlayışıma uymuyordu.. Böyle böyle çok engel çıktı tam oldu dediğim yerde şehir değiştirdik ailevi sebeplerden dolayı yine kaldı böyle böyle kursagimda kaldı nasip olmadı hayırlı olan buymuş demekki.. Bunun dışında takdir edilmeyi bekliyordum bir zamanlar buda olmadi şimdi iyiki olmadı diyorum kim bilir belki kibirlenirdim belki şimdiki gibi olamazdim.. İstediğim birseyler olmadı ama artik sıkıntı etmiyorum benim için hayırlı olsaydilar Rabbim nasip ederdi zaten 😊 bunlar benim tercihimdi olmaması Rabbimin tercihiydi😊
Aynı durumları yaşadım. Hafızlığım çeyrekte kaldı. Yurttan ayrılmak zorunda kaldım. Arapça kursuna devam edemedim. Yeterlilik ve kpss puanım çok yüksek olmasına rağmen atanamadım. En son hayalim gerçekleşecekti ki evladımın olacağını öğrendim ve sıkıntılı bir sürece girdiğim için ve görevlendirildiğim köyün otobüsü olmadığı için yine nasip olmadı. En başta şu duayı etmiştim ben. "ALLAH ım eğer ki ben senin dinine hizmet ederken insanları soğutacaksam, uzaklaştıracaksam, sadece maaş gününü düşünen bir Kur'an öğretme memuru olacaksam bana bu makamı nasip etme" Galiba RABBim duamı kabul etti. ALLAH bazen bizi, bizim fütursuzca isteklerimizin menfi neticelerinden koruyor. Çok çok sonra anlıyoruz🌺
@Asmha hakkınızda böyle olmasi hayirliymis demekki😊 Rabbim size hocaligi nasip etmemiş ama anneligi nasip etmiş annelik çok yüksek bir makamdir☺ Rabbim İslama vatana layık bir birey yetistirebilmeyi nasip etsin insaAllah size☺
Geçmişime baktığımda her insan gibi benim de olmayan, gerçekleşmeyen nice isteklerim olmuştur. Bazıları büyük bazıları ise şimdiye bakınca minicik kalıyor yanında. Ama dillendirmek istemem... O olmayan şeylerin ardındaki hikmetler benim bugünkü ben olmamda en büyük vesiledir. Hatta hayata ve insanlara karşı bakışımı dahi değiştirmiş, beklentilerimi azaltmışımdır. O yüzden gerçekleşmeyen şeylerin olmayışı üzerine değil, hikmetleri üzerine kafa yorarım. Bu da bana daha fazla yarar sağlar düşüncesindeyim. Rabbim olmayan isteklerimizin çok daha güzelini ahirette bizlere nasip etsin. Bu dünyada sadece hâyırlı olana talibim 🥀
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Birden fazla beklentim olmadı üstadım. Ama ben kurbağanın aksine tek bir göle mahkum beklemedim.
0
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > "Göle su gelinceye kadar, kurbağanın gözü patlar" Sizinde zamanında gelmeyen, olmayan, gerçekleşmeyen, yapılmayan neleriniz oldu?