Kitap okursan kelime haznen gelişir, daha akıcı konuşabilir ve iletişim gücün artar derlerdi hep. Peki sizce sesli kitap dinlemek de aynı faydaları sağlar mı?
Sesli kitap dinlemek ile o kitabı okumak aynı etkiyi gösterir mi gelişim açısından?
Sesli kitap dinlemek de iyi ama okumanın özellikle internetten değil de bizzat kitap alıp okumanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. O kitabı aldığımızda hazırlanışındaki emeği görmek ve her sayfasının kıymetini bilerek okumak bize daha fazla artı kazandıracaktır.
Şu örnekten yola çıkacağım. Biz kadınlar konuşmayı severiz ve her gün yakın bir arkadaşımızın hayat hikayesini dinleriz ve ne hikmettir ki o hikaye bir roman serüvenliğindedir. Şimdi de şöyle bir bakıyorum o zaman bütün kadınlar kendini geliştirmiş olmalıydı. Ama sonuç olarak elde var sıfır. Çok üzülerek söylemek isterim ki bizim kadınlarımızın çoğunun tek itemi altın günü eşliğinde dedikodu yapmak. 🤷♀️
Evet bunu ofiste her gün yaşıyorum. Alışveriş muhabbeti, arkadaş muhabbeti, iş çıkışı şuraya gidelimler falan. Seviyorsunuz sohbeti. Ben sessiz bieiyim bilmiyorum yaşımında verdiği bir şey belki dinlemeyi çok seviyorum yeri gelince az ama öz konuşmayı.