Anksiyetem veya borderline'ım olduğunu nasılanlayabilirim?

Merhaba annemi kaybetmekten çok korkuyorum küçüklüğümden beri bu böyle, küçükken bile geceleri nefes alış verişlerini kontrol ediyordum. Bu zamanlarda bile bir yere giderken onun yanında olma gereği duyuyorum onu bir yere tek gittiğini gördüğümde sürekli başına birşey gelmesinden korkuyorum, bazen 10'dan fazla aradağım oluyor. Anneme ve aileme birşey olacak korkusu kendime zarar verme isteğini tekikliyor, bazen ellerimin ve kollarıma jilet çekiyorum, sonra pişman oluyorum ama bu durumumu kimseye anlatamıyorum. 7 ay önce ise sevgilim olmuştu, 4.5 ay bir birlikteliğimiz olmuştu ben ayrılmıştım ama hala onu unutamadım o beni unuttu. Ayrıldığımız sıralar gine koluma jilet çekmiştim, sigara kullandığım bile olmuştu bir süre, onunla sevgiliyken bile onu aşırı kıskanıyordum etrafımızdaki herkesten nerdeyse, sadece benimle ilgilenmesini istiyordum, kıskançlığımı ve öfkemi haykıramadığım için kendime zarar veriyordum. 2 sene önce bir hata yaptım, yaptığım hatanın pişmanlığı çok ağır ödüyorum ve bu hatamı kimseye söyliyemiyorum. Öğrenilecek diye içimde bir korku oluşuyor, kalp atışım hızlanıyor ve uykusuz kalıyorum. Annemi kaybetme duygusunu düşündükçe de böyle oluyorum. Hatam öğrenilince sert tepki almaktan korkuyorum. Bazen ise insanlara çok değer verdiğimi düşünüp, kendimi değersiz ve kötü biri olarak hissediyorum, bu yüzden aklımda hep bir intihar var. 'Belki ölürsem herşey daha iyi olacak' diye düşünüyorum. Annemle kavga edincede öfke patlamalarım çok fazla oluyor, içimdeki öfkeyi ya ağlıyarak ya da kendime zarar vererek çıkarıyorum. Anneme psikoloğa veya psikiyatriye gitmeyi istedim ama randevular yüzünden gidemedim. İsmimin veya yaşımın bir önemi yok sadece bana yardım etmenizi istiyorum teşekkürler iyi günler.
Güncellemeler
+1 yıl
Kaygılarım öfkelenmemde çok büyük rol alıyor bazen. Öfkelendiğimde gözüm kimseyi görmüyor, karşıdaki kişiye şiddet uygulayıp ağzıma gelen herşeyi söyliyebiliyorum. Sonra ise pişman oluyorum ya da neden böyle davrandığımı anlamıyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Öfkelerim sonucunda çevremi sürekli kırıyorum
Anksiyetem veya borderline'ım olduğunu nasılanlayabilirim?