• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Kıyaslama alışkanlığı nasıl yok edilir?

DreamWhileAwake
DreamWhileAwake Takip Et
FenomenMaster Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
69
Yapay Zekaya Sor
Kendini sürekli başkaları ile kıyaslayan birisi bu alışkanlıktan nasıl kurtulabilir?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Aydın Serdar Kuru
Aydın Serdar Kuru Takip Et
Algı Yönetimi
  • Selamlar,

Kıyaslama beynimizin bir ölçme biçme aracıdır.

Bir orta boy yoğurt almak istediğimiz zaman orta boy yoğurdun ne olduğunu bilebilmek için onu zihnimizde büyük boy ve küçük boyla kıyaslamamız lazımdır.

Yani kıyas teknik bir beceridir.

Ancak bunu insanlar ve olaylar için kullanmaya başladığımız zaman iş biraz ilginçleşmeye başlar.

• Güzel ve çirkin, iyi ve kötü kavramları oluşturmaya başlarız ve bu kavramların merkezinde de egomuz bulunur. (yani bize göre iyi veya bize göre kötü)
    • Kıyas tuzağına düşmemek için olayları daha geniş gözle bakmaya ve egonuzu mümkün olduğunca dinlememeye çabalamak önemlidir. Buna "hikmetli bakmak" denilebilir.
    • Örneğin evde sakin bir ortamda güzel bir müzik dinlerken sokaktan üç tane ambülans siren çalarak geçerse egonuz hemen "bu ne kardeşiiim yaa" diyerek ayaklanır. Çünkü onun için kendi rahatı daha önemlidir.
    • Ancak hikmetli bakan birisi o ambulansların içinde birilerinin zor durumda olduğunu veya zor durumda olan birilerine yetişmeye çalıştıklarını. Şu an kendi durumunun rahat olmasının buna empati duymasına engel olmaması gerektiğini düşünür ve bırakın rahatsız olmayı içinde "Allah kim zor durumdaysa yardımcısı olur inşallah" diyerek geçirir. Kendi içinde bulunduğu rahat duruma şükreder.
    • Ya da akşam arkadaşlarıyla bir kafede otururken (şu aralar oturamıyoruz ve ne büyük nimet olduğunun farkına varıyoruz) yanınızdan geçen garson koca bir bardak sıcak çikolatayı üzerinize döktü ve tüm elbiseleriniz çikolataya bulandı üstelik de yandığınız için canınız acıdı.
    • Ego burada çıldırır "Arkadaşım dikkatli olsana, aptal adam, yaktın beni elbisem de mahvoldu. Şimdi ne yapacağım bu halde. Şikayet edeceğim sizleri. Mahvedeceğim. Siz kimsiniz benim üzerime çikolata döküyorsunuz" diye ortalığı birbirine katar. Hem kendi akşamı hem de tüm kafedekilerin akşamı rezil olur.
    • Ancak hikmetli bakan şu şekilde düşünür. "Allaha şükür çok yanmadım. Olur böyle şeyler. Oldukça da komik olmuşum yahu. Demek benim kazağın çikolata içmesi gerekiyormuş. Garson acaba çok mu yorgundu? Neyse Allah'tan benim üzerime geldi ya şu yan masadaki bebeğin üstüne gelseydi. Neyse önce bir garsonu sakinleştireyim kim bilir o da utanmış ve korkmuştur. Sonra da gidip üstümü bir temizleyeyim. Üstümdeki desenler ilginç olacak ama olsun. Bu da değişik bir akşam oldu" der.
    • Konuyu arkadaşlarıyla eğlenceli bir sohbet vesilesi yaparlar, garsonun gönlünü alırlar. Üstelik kafe sahibi gelip hem özür diler hem de onlara güzel kahveler ve özel tatlılar ikram ederler. Akşam olduğundan daha eğlenceli bir hale dönüşür.

Kısacası sevgili dostum, kıyastan kaçamayız. Ama kıyaslarımızı hikmetli bir şekilde yaparsak dünyamız güzelleşir.

Sevgilerimle.

7
    1 Yorumla
    • DreamWhileAwake
      DreamWhileAwake
      +1 yıl

Görüşünüz için teşekkür ederim :)

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Yok edilemez. Dogadaki herseyi kiyaslariz malesef. Bir seyin tatli oldugunu anlamak icin aciyla, yumusagi sertle, yuvarlagi dikdörtkenle, inceyi zayifla, büyügü kücükle vs. kiyaslar dururuz. Kiyaslamadigimiz nesne ve canli yoktur dolayisi ile kendimizide kiyaslariz- mesela insanin kendine iyi demesi icin kötü insanlarla kendini kiyaslamasi lazim vs. Dis görünüstede öyle bu yüzden güzellik göreceli cünkü herkesin güzel anlayisindaki baz aldigi güzel farklidir ona görede kiyas yapar.
    Dis etkenler yüzünden mesela bazen kendimizi buna mecbur hissede biliyoruz aile, arkadas, toplum yüzünden kendimizi kiyaslar dururuz
    bu kiyas öyle bi hal alir ki kendimizi kiyasladigimiz insandan nefret ederiz ve ister istemez ona hayranlik besleriz- bu iki sey cok zittir aslinda ama o insan artik bizim olmak istedigimiz insan haline gelir ve ona nekadar yaklasirsak toplum icinde o kadar kabul görecegimizi düsünürüz. Komik olan ise kendimizi kiyasladigimiz insanda kendini baskasi ile kiyaslar.
    Bunu herkes yapiyor ister istemez ama bazisinin dozu az bazisinin dozu cok.
    Ayarlamak ise özgüven isi.

1
    0 Yorumla
  • _Jante_
    _Jante_ Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Hayatı bir yarış olarak görmekten vazgeçmesi gerekiyor öncelikle. Yaşıtlarım şunu yaptı, bunu yaptı ben hâlâ yapamadım kafasından çıkması gerekiyor. Benim 30 yaşımda sahip olduğuma bir başkası 50, bir başkası 15 yaşında sahip olabilir.

Hayat adil değil. O nedenle bu hayatın sadece bizim olduğunu ve bizim de kendimize göre bir zamanımızın olduğu idrak etmekle yok edilir.

4
    2 Yorumla
    • _Jante_
      _Jante_
      +1 yıl

Teşekkür ederim. :D

Yorumla
    • DreamWhileAwake
      DreamWhileAwake
      +1 yıl

Rica ederim 😀

Yorumla
  • Kravat_takan_adam
    Kravat_takan_adam Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    +1 yıl

Kıyaslama yapan kişinin kuvvetle muhtemel özgüven ve takıntı gibi problemleri vardır. Öncelikle kendine güvenmesi ve biraz umursamaz olması lazım. Bunun yanında da kendiyle barışık olursa sorun büyük ölçüde ortadan kalkar.

2
    2 Yorumla
    • Kravat_takan_adam
      Kravat_takan_adam
      +1 yıl

Teşekkürler 😊

Yorumla
    • DreamWhileAwake
      DreamWhileAwake
      +1 yıl

Ben teşekkür ederim 😊

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

42

Cevap

39

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.

Kendini severek ve değer vererek. bir insan sürekli kendini başkalarıyla kıyaslıyorsa öz güveni çok düşüktür. şahsen kendini seven ve ne kadar iyi olduğunu bilen biri başkalarını önemsemez zaten kendisinin iyi olduğunu bilir karşılaştırmaya gerek duymaz.

1
    0 Yorumla
  • Teddmozby
    Teddmozby Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 27
    +1 yıl

Selam, kıyaslama alışkanlığı bence yok edilemez ama aza indirebilir. İnsan düşük olan taraflarını kıyaslar ve iyi olduğu tarafları kıyaslamaz. Bizlerde düşük olan taraftarımızı saptayıp, buna göre hareket edersek bence en aza indirgeyebiliriz diye düşünüyorum.

2
    0 Yorumla
  • CatKong
    CatKong Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Kendisinden daha zor ve daha kötü olan insanlara bakarak. Başkası ile sadece başarı yönünden kıyaslamak güzel olabilir. Bir hedef ve istek uyandırır insanın içinde. Diğer geri kalan konularda ise yıpratır çok gereksiz çünkü. O yüzden sahip olduklarına odaklanmalı ve kendi yerinde olmak için can atan insanların farkına varmalı. Özellikle sağlık olarak.

1
    0 Yorumla
  • Suskunbiradam
    Suskunbiradam Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl

Kendine güvenle alakalı olduğunu düşünüyorum. İnsanın kendine güveni inancı tam değilse başka birileriyle kıyaslama ihtiyacı içine girer. Bu durumu atlatmak yine insanın kendi elinde olan bir şeydir. Kendini daima motive etmeli, kendine yapamazsın başarısızsın gibi kelimeler kullanmamalı ve her yakaladığı fırsatı lehine çevirmeyi bilmelidir.

1
    0 Yorumla
  • SunshineofNefertiti
    SunshineofNefertiti Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 107
    +1 yıl

Merhaba,
    Bu sefer uzun uzun yazmıyayım. İnsan fikir düşünce daha doğrusu insan beyni karşılaştırma, mukayese etme güdümlüdür. Başarı ve amaçlar bu mukayese sebebiyle sağlanır. Kontrol edilebilir ama sorudaki gibi yok edilemez.

1
    0 Yorumla
  • Cennetenbirçiçek
    Cennetenbirçiçek Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 27
    +1 yıl

Kıyaslanma alışkanlığı özgüvensizlikten kaynaklandığını düşünüyorum kişi özgüvenini geliştirir ise bu durumda ortadan kaldırılır.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bunu bizzat yaşamış birisi olarak söylüyorum ; belki tamamen yok edemez ama en azından kendini olduğu gibi kabul ederek bu durumu en aza indirir.
    Örneğin evimiz ya da burnumuz gayet güzel olsa da bunu sürekli başkaları ile kıyasladığımız zaman elbette eksik yönlerimizi fark edeceğiz, yoksa dahi gözümüzde var olacak. Bu nedenle en güzeli insanın kendini olduğu gibi kabul etmesidir. Eğer değiştirme imkanımız yoksa çok da düşünmemek lazım. 🌟

1
    0 Yorumla
  • Anı_yakala
    Anı_yakala Takip Et
    Bilge Yaş: 43 , eic 88%
    +1 yıl

Ben bunun biraz da ailelerden kaynaklandığını düşünüyorum küçükken sürekli yaşıtlarıyla kıyaslanan, yarıştırılan çocuk bunu zamanla alışkanlığa dönüştürürüp büyüyünce de devam ettiriyor yani ben belli bir saatten sonra bunun değişeceğini sanmıyorum

1
    0 Yorumla
  • ѵαℓεɳƭเɳσ
    ѵαℓεɳƭเɳσ Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl

En çok sevmediğim durum bu. Her insan kendine göre özellikleri vardır. Parmak izleri nasıl farklıysa. Bu durumu ortadan kaldırmak için kendinden pay biçmeli insan.

1
    0 Yorumla
  • FuulYAY
    FuulYAY Takip Et
    Yoda Yaş: 54 , eic 97%
    +1 yıl

Kimseyi kıyaslamassın olup biter, hiç bi beyi kafaya takmaya değmez hayat kısa , yaşa hayatını gelişine göre, kıyaslamak mutsuzluk getiren bir, pusikolojik, saplantı dır

1
    0 Yorumla
  • hercai89
    hercai89 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 94%
    +1 yıl

Ben kendim özelim. Benim hayatım özel.
    Ve ben biliyorum ki "Yarasanın bana vermiş olduğu güçle her turlu zorlukların üstesinden gelebilirim."

1
    1 Yorumla
    • hercai89
      hercai89
      +1 yıl

*Yaradanin

Yorumla
  • _LydiaMartin_
    _LydiaMartin_ Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Tamamiyle yok edilemez. Bunun iç güdüsel birşey olduğunu düşünüyorum. Kusurlarımızla barışık olarak, kendimizi severek bu durumu az'a indirmemiz mümkün.

1
    0 Yorumla
  • K4H1N
    K4H1N Takip Et
    Xper 1 Yaş: 45
    +1 yıl

Bence psikolojik destek almalı. Benim bir benzerimin olamdığı gibi bir başkasınında bir benzeri olamaz her insan irade, fikir her şeyi ile bir birinden fakrlıdır bunu düşünse bile böyle bir kıyaslamaya girmenin ne kadar anlamasız ve gereksiz olduğunu görecektir.

1
    0 Yorumla
  • AltınYaprakS
    AltınYaprakS Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.

Ya zaman zaman bunu herkes yapar ama bokunu cikarmamak lazim. Dusunsene dunyada ne ust duzey insanlar var, onlari tanımıyorsun bile, yanindakileri olcut aliyorsun. Mesele daha iyi olmaksa senin özendiğin kisi de pek onemli olmayabilir bu bakımdan.

1
    0 Yorumla
  • XRedSonjaX
    XRedSonjaX Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Çok zor da neyini kıyaslıyor ki, herseyini mi? Hayatına kendine zindan etmekten Başka bir şey değil 🙄

1
    0 Yorumla
  • nilayaz
    nilayaz Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Kıyaslamayı alışkanlık edinmiş biri bence biraz da olsa özgüvensizdir. Kıyasladığı şeyler kendinde eksik gördüğü özellikleridir.

1
    0 Yorumla
  • Suha95
    Suha95 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 77%
    +1 yıl

Kendi yetilerine yeteneklerine odaklanmalı herkes kendi hayat kurlarında zamana karşı yarışır

1
    0 Yorumla
  • _BeBeRuhii_
    _BeBeRuhii_ Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 49%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.

herkesin farklı bir karakter birey oldunu düşününce fikrin değişiyor

1
    0 Yorumla
  • Luccᴀ u
    Luccᴀ Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 94%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Kıskançlık duygusu yenilmedigi sürece kıyaslama huyundan vazgeçmek zordur.

1
    0 Yorumla
  • SasukeUchihaxD
    SasukeUchihaxD Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 90%
    +1 yıl

Ego denen şeyden kurtulup alçakgönüllü olarak ama ezilmeden kurtulunarak kurtulabilirsin.

1
    2 Yorumla
    • SasukeUchihaxD
      SasukeUchihaxD
      +1 yıl

İddiacılık ve kendini övme gibi huyun varsa yaptıklarını övüyorsan bu gibi şeyleri yapmayarak başlayabilirsin. Övgü başkası tarafından yapılırsa övgüdür. Kişi kendi kendini övmesi hakimsiz mahkeme sonuçlamak gibidir.

Yorumla
    • SasukeUchihaxD
      SasukeUchihaxD
      +1 yıl

Ne kendini öne çıkar ne de geride tut.

Yorumla
  • Zelişdiyebiri
    Zelişdiyebiri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 72%
    +1 yıl

Bence senin bi özelliğin o
    yani zor yok edilir gibi 🙂

1
    0 Yorumla
  • suuuuu13
    suuuuu13 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 58%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 568 cevap paylaştı.

Anlaşılmak ve farkedilmek bılıncıyle
    Aynı zamanda yargılama yapmadan🙏🏻🙏🏻🙏🏻

1
    0 Yorumla
  • LovecezaM
    LovecezaM Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

En iyi olmak istiyorsan, kıyaslama yapmak zorundasın..

1
    0 Yorumla
  • cancurr
    cancurr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı.

Kendi hayatına odaklanıp başkalarını umursamamakla...

1
    0 Yorumla
  • mayis_akimm
    mayis_akimm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Yavaş yavaş kıyas yapmayı bırakarak ama zor bu bir hastalık çünküsü.

1
    0 Yorumla
  • Oladabilir3
    Oladabilir3 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Yok edilmekten ziyade en aza indirgeyebiliriz o da nasıl olur. Olanı kabul edip onu parçamız kabul ederek istemediklerimiz dışlayarak beğenmediklerimizi iteleyerek değil onların da bizi biz yapan olduğunu özümsediğimiz zaman olur...

1
    0 Yorumla
  • Çikileta4
    Çikileta4 Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    +1 yıl

Kendi ışığına güvenen başkalarının patlamasından rahatsızlık duymaz

1
    0 Yorumla
  • Atalantee42
    Atalantee42 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Kendini her halinle ssevmeyi öğren ve şükret nasıl mı şükredim dersen bı hastaneye git cerrah paşa olabilir oradaki insanlara bı bak emin ol kurtulursun bu durumdan:)

1
    0 Yorumla
  • asdbetul
    asdbetul Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26
    +1 yıl

Bilmiyorum cok sukur kiyaslama ihtiyacida duymuyorum

1
    0 Yorumla
  • düşünmektükenmektir
    düşünmektükenmektir Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Kıyaslamayarak yok edilir.

1
    2 Yorumla
    • DreamWhileAwake
      DreamWhileAwake
      +1 yıl

Mükemmel öneri

• düşünmektükenmektir
      düşünmektükenmektir
      +1 yıl

Kısa ve net.

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İyi olduğu ve yapabileceği bir şey bulmalı ezik olmamalı kendini geliştirmeli

1
    0 Yorumla
  • Dersçalışmamgerek
    Dersçalışmamgerek Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

çoğu erkek Türk kadınını yabancılarla kıyaslıyor. Tedavi görsünler!

1
    0 Yorumla
  • sadecekimmm
    sadecekimmm Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 79%
    +1 yıl

Kendini sevmeye başlayarak

2
    0 Yorumla
  • saffet4646
    saffet4646 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 48%
    +1 yıl

Kıyaslama kıskançlıktan kaynaklanır

2
    0 Yorumla
  • Ayzıiıttt
    Ayzıiıttt Takip Et
    Master Yaş: 108 , eic 32%
    +1 yıl

Senden bir tık kötü olanlarla kıyaslayarak :/

2
    0 Yorumla
  • kanatlarikirikkus
    kanatlarikirikkus Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 50%
    +1 yıl

huylu huyundan vazgeçmez

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Kendini başkalarıyla kıyaslamadan önce kendi yeteneklerinin farkında olmalısın.

1
    0 Yorumla
  • Hhnbjnnm
    Hhnbjnnm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 68%
    +1 yıl

Kendini olduğu gibi severek

1
    0 Yorumla
  • diskriminant_e
    diskriminant_e Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Benim yok öyle bi alışkanlığım,

1
    0 Yorumla
  • Profilozof
    Profilozof Takip Et
    Bilge Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 481 cevap paylaştı.

Karar verme yönünü geliştirerek.

1
    0 Yorumla
  • AçarakŞah
    AçarakŞah Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 80%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Özsaygıyı geliştirerek. Biraz da ego.

1
    0 Yorumla
  • esmeralda72
    esmeralda72 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 73%
    +1 yıl

herkesi eşit görerek.

1
    0 Yorumla
  • avucumdakikelebek93
    avucumdakikelebek93 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 72%
    +1 yıl

kendini bilmesi sevmesı lazım

1
    0 Yorumla
  • tunahanççoban
    tunahanççoban Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 57%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 641 cevap paylaştı.

Kendini seversen kıyaslamazsın kimseyyle

1
    0 Yorumla
  • SilahsızKuvvetler_
    SilahsızKuvvetler_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Başkalarını önemsemiyerek.

1
    0 Yorumla
  • Osmanlı-Beyefendısı
    Osmanlı-Beyefendısı Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Kendisi gibi olamayanlara bakarak

1
    0 Yorumla
  • pirasa554
    pirasa554 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Ben edemedim nasi ediliyo ogrenirsen soyle

1
    0 Yorumla
  • Jokeface
    Jokeface Takip Et
    Master Yaş: 105 , eic 97%
    +1 yıl

Edilemez yoksa boşluğa düşersiniz eheheh

1
    0 Yorumla
  • emre00488
    emre00488 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Kendini yetersiz bulan insan kıyas yapar.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Yok edemezsin fakat aza indirebilirsin

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Kıyasladığın ünlümsüleri görmezden gelerek

1
    0 Yorumla
  • ben_ozgurlugum
    ben_ozgurlugum Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 378 cevap paylaştı.

kendini dev aynasında görmeyerek

1
    0 Yorumla
  • doanylmz
    doanylmz Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 692 cevap paylaştı.

Kıyaslama yapmayarak 😊

1
    0 Yorumla
  • Zünübe
    Zünübe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 42%
    +1 yıl

Kendini kıyasla bak nasıl bırakcan

0
    0 Yorumla
  • sertanbalmis
    sertanbalmis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Başkasını umursamayarak sana ne başkasından

1
    0 Yorumla
  • suntotheworld
    suntotheworld Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25
    +1 yıl

Yani herkes farklıdır

1
    0 Yorumla
  • Bgmmms3
    Bgmmms3 Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 94%
    +1 yıl

Özgüven kazanarak

2
    0 Yorumla
  • Şahsimesele
    Şahsimesele Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Kendini kabullenerek canım.

1
    0 Yorumla
  • aşkıbulamayan
    aşkıbulamayan Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    +1 yıl

Kıyaslama olmazsa gelişme olamaz

1
    0 Yorumla
  • kuralsız_89
    kuralsız_89 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Kendi iyi yanlarını bularak tabiki

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kıyaslama alışkanlığı nasıl yok edilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sivilceleri sıkma alışkanlığından nasıl kurtuluruz? 13 cevap verildi
Kekoluk nasıl bırakılır? 5 cevap verildi
Küfür alışkanlığı nasıl bırakılır? 12 cevap verildi
Tembellikten ve olumsuz alışkanlıklardan nasıl kurtulunur? 8 cevap verildi
Stalklamaktan nasıl kurtulunur? 14 cevap verildi
Bir alışkanlık nasıl bırakılır? 14 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sizce kadınların görünmeyen emekleri nedir?
  • Canınızın tak ettiği oldu mu?
  • Sizce insan en çok hangi konuda kendini kandırıyor?
  • Hayatınızda oturtmak istediğiniz sınırlar neler?
  • "Hallederiz" erkeği çekiciliği.. Zor anlarda çözüm odaklı olan erkekler ilişkide bir adım önde midir?
  • Gözlerini kapadığında kimin yüzü kalbini dolduruyor?
  • Biri senin için ne yapsa mutlu olursun?
  • Sevgiliniz hangi burç arkadaşlar?
  • İlk görüşte aşık okduysanız %90 dış görünüşüne aşık olmuşsunuzdur bence😅, sizce nedir?
  • Size dedenizin ya da nenenizin adını koysalardı isminiz ne olurdu 😂?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨