Bütün gün evde olunca çok sıkılıyorum. Hiç bir şey beni motive etmiyor. Bu dönemde sen de aynı mısın? Motivasyonunu nasıl veya neyle sağlıyorsun?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bence bir insanın motive olması için idealleri hayallari olmalı öncelikle, yani tüm gün ben kendime birşeyler katmak için kendime yatırım yapardım. Pandemi de 2 ay icra işlemleri durdurulmuştu ben o işi yaptığım için evdeydim o süreçte,öncelikle yatmadan önce rutinler hazırlıyordum defterim vardı tarihli ve saatli olarak yapacaklarımı yapmam gerekenleri yazmıştım. Hiçbirzaman geç saate kadar uyumadım. Erken yatardım 11 gibi. Semtim sakin bir semt olduğu için sabah namaza kalktıktan sonra biraz da uyurdum 7 buçuk 8 gibi kalkıp koşardım parkur da, eve gelir bir ılık duş alıp kendime çay koyardım, o zaman pandemi yeni çıkmıştı havalar güzeldi, balkonda kahvaltı çay keyfi yapardım, ondan sonra kitap okuma rutinim olurdu 1 saat okur, ev işimi yapardım,öğlen yarım saat öğlen uykusu çekerdim, ingilizce çalışırdım, tekrar kitabımı okurdum hırs yapar onu bitirmem gerektiğin düşünürdüm, yıllık yapacaklarımı düşünür kendim için neler yapabilirim onu düşünürdüm, mesneviyi sevdiğim için inançlarıma zaman ayırırdım aynı zamanda, belgesel izlerdim. Türk kahvesi keyfi yapıp müzik dinleyerek şarkı söylerdim buda enerji verirdi, dans ederdim evde, akşam yemeğimi yapardım geç olmadan yemek yer akşam evde biraz spor yapardım. Sonra güzel bir film seçer film keyfi yapardım eşimle. Tavla oynardık karşılıklı, sohbetlerimiz olurdu eşimle. Yani kişinin sevdiği şeylere göre değişiyor yaptıkları. Kendi sevdiğin yapmak istediğin şeyleri belirle ona göre hareket edebilirsin. Bu değişkenlik gösteriyor çünki.
10 Yorumla
- +1 yıl
anahtar kelime "program" mutlaka günlük ve haftalık planın olsun. gün içinde neler yapmak istiyorsan programına yerleştir. işim yok deme. mesela cilt bakımı, sevdiğin diziden bir bölüm izlemek vs de iş. programını yap. mutlaka erken kalk. kalkar kalkaz 10 dakika da olsa hafif egzersiz ya da yoga yap. mutlaka uyanınca duş al.
bunların hepsini yapsan çiçek gibi geçer günün.14 Yorumla- +1 yıl
Ben de hiç sevmeme program ama elimden geldiğince uyuyorum tabii ki yüzde 100 olmuyor. olmak zorunda da değil. esnek olmalısın. olmayınca bırakmak yerine kaldığın yerden devam edip yapabildiğin kadarını yapmalısın. ertesi günkü programı da bugünkü programda elde ettiğin deneyimlere göre düzenlemelisin. örneğin çok yoğun olduğu için bugünkü programı bitiremedin yarın daha hafif yap. birşeyler uzun oldu kısalt, kısa oldu uzat. böyle yani
- +1 yıl
Rica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3Cevap
Açıkçası benim de çoğu zaman motivasyonum olmuyor ders çalışmam lazım sınava hazırlanıyorum ama motive bi şekilde ders çalışamıyorum sana önerim yapmak isteğin şeyle ilgili videolar izle ve senin onları başarabilceğine inan mesela ben ders çalışma vlogları izliyorum ve motive oluyorum 😄
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 365 cevap paylaştı. Sevdiğin merak ettign bir konu hakkında yoğunlaşmaya çalış
00 Yorumla- +1 yıl
Kendine güvenmelisin ve o Konu hakkında istekli olmalısın.
00 Yorumla Aynen bu dönemde çoğunluk böyledir, çık dışarı yürüyüş yap arkads varsa beraber takılın,
00 YorumlaMotivasuon her insanın içinde vardır kimin de bir sözle çıkar içinden kiminde başına gelen bir olaydan Motivasyon kişiden değişir Motive olmayada gerek yok zaten disiplin her şeydir motivasyonla bir cacık olmaz motivasyon gelip geçicidir.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Obsesif kompulsif oldum iyice. Yorgunluktan kendimi uyutuyorum.
07 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Ben en fazla iki hafta düzenliyim sonra motivasyonum bozuluyor düzensizliği devam ediyorum bir de rutinden sıkılıyorum
- Cevap sahibi+1 yıl
Burcun ne
- Cevap sahibi+1 yıl
Ben de teraziyim hava burcuyuz
- +1 yıl
Evde oturmak yok maalesef çalışıyorum
00 Yorumla Videolar izleyerek
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Motivasyon ve bir şeyi yapmayı istemek zihinsel bir süreçtir.
Egomuz her zaman rahat olmak, hep sevdiği şeyleri yapmak ve sevmediği şeylerden kaçınmak ister.
Ancak neyi sevip sevmediğimiz mantıksal değil duygusaldır. Bazen kendimize büyük fayda verecek şeyleri sevip fayda vermeyecek şeyleri sevmeyebiliriz.
Eğer sürekli sadece sevdiğimiz şeyleri yapmak istersek o yolun sonu istemediğimiz yerlere çıkabilir. Örneğin baklava seviyoruz diye her gün baklava yersek bünyemiz harap olur. Oturmayı seviyoruz diye tüm gün oturur hiç hareket etmezsek zamanla istesek de hareket edemeyecek duruma düşebiliriz.
Ders çalışmayı veya kitap okumayı sevmiyorsak bunun bedeli büyük olabilir. Kısacası bu konularda motivasyonumuzu egomuz belirlerse örümcek ağına ev kurmuş gibi oluruz.
Öncelikle bir konuda eyleme geçip geçmemeyi şu şekilde belirleyebiliriz.
Bu soruların cevabı genelde bize bir şeyi yapıp yapmama konusunda fikir verir.
Motivasyon konusunda hedef önemlidir.
Örneğin hedefiniz yeni bir dil öğrenmekse bu konuda yapılabilecek birçok şey bulabilirsiniz. Bazen çok azını anlasanız bile o dilde bir film izlemek bile faydalı olur.
En büyük servetimiz zamandır sevgili dostum. Sıkılacak kadar çok zaman ve imkana sahip olmak büyük bir nimettir. Bu nimetin değerini mutlaka bilmek lazımdır.
Sevgilerimle