Selamlar..💜Her salı akşamı olduğu gibi yine Masumların Apartmanı nı izlerken bu soru vardı dizi de. İlgimi çekti. Çok düşündürücü ve enteresan bir soru gerçekten..
Öfkeyle kendini beslemek iyi bir şey değildir, insan her zaman olabildiğince sakin ve mantıklı kalabilmeli. Elbette kızdığımız zamanlar oluyor ama öfkemizin inkitam duygumuzun bizi esir almasına izin vermemeliyiz.
Göz göre gòre yanlis yapanlar icin pek icacici tepkim olmaz. Ama hayatin akisindan dolayi hatalar, eksikler , tercihleri affedilebilir olanlar ya da Rabbime havale edilebilir olanlar olmak uzere ayiririm. Masumlar apt. dizisini de severek izliyorum ayrica.
İntikam hiç almadım ben.. İntikam almak bana göre değil sanırım canımı çok acıtanı bile affettim.. hayatıma devam etmek için onu geçip gitmem lazımdı diye düşündüm hep..
İntikam rahatlatmaz aksine bir hançer daha kendine saplamis olursun affetmek en güzeli üzerinden yük kalkar. Ama affetmek için affetmek değil tamamen içten affetmek gerekir.
affetmek cok ciddi bir durum bunu gerektirecek bir durum gelmedi sanırım basima intikam da öyle aslında benim icin cok ciddi buyuk olaylar bunlar bir gun basima gelmez umarim fakat basit yasanilan olaylarda ben vazgecerim ve defteri kapatırım hepsi bu
İkisininde beni rahatlatacağını düşünmüyorum. Zamanı gelmeden alacağım intikam ya da affetmek beni huzursuz etmeye devam eder. Onun yerine bir köşeye çekilir kendi içimde bunu sindirmeye çalışırım. Sindirdikten sonra zaten ne intikam alma duygusu kalır içimde ne de affetmemi gerektirecek bir durum unuturum çünkü o kişiyi. Beni rahatlatacak asıl şey zaman diye düşünüyorum. Zaman her şeyin ilacı diye boşa dememişler sanırım 😊
İntikam denen kavramın bende karşılığı yok, hayatım boyunca da olmayacak hiç. Affetme konusuna da gelince konusuna göre değişir ama çoğu zaman ne affederim, ne intikam alırım, hayatımdan çıkartırım o kişileri.
Sevgili funda bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için öncelikle çok tesekkürler 😊😊😊 masumlar apartmanını izlemem ayrıca. Her iki duyguyuda yaşayan biri afettiğim günlerde olur intikam aldığım günlerde., 😉😉