Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Sizi çok iyi anlıyorum. Geçmişin izleri hemen kolay silinmiyor. Benim uğradığım haksızlıkları duysanız kelimeler yetersiz kalır. Ben herşeyi Allaha havale ettim. Neden? Allahın bildiğini kuldan saklayabilir misin? Allahın adaleti tecelli ediyor. Zaman ve sabır kardeşim herşeyden önce. Sen yaptıklarından emin ve doğru olduğuna inanıyorsan sana kim ne derse desin yaptığı ile kalacak. En basitinden küçük bir şey anlatayım. Annem babamın vefatı ile çok üzüntüler çekti. Rahatsızlandı büyük abim evli bizden uzakta oturuyor. Babamın rahatsızlığı uzun sürdü, annem ile ben ağırlıklı baktık. Babam öldü annem hastalandı. Anneme günde sabah ve akşam olmak üzere iki sefer uğrarırım. Temizliğini yaparım , çamaşırılarını yıkarız. Yemeğini kendi yapar, ben de yaparım. Her sabah sekizde gelir kahvaltısı, ilacını, kahvesini yaparım. Akşam alışveriş yemeğini organize eder eve gelirim. Hafta sonu onda kalırım diğer işlerini yaparım. Çamaşır, toz almak, yemek, alışveriş diğer işlerini. İki tane teyzem var. Bir teyzem ortalığı karıştıran, abimi dolduran, bulandıran biri. Diğer teyzem kendi halinde eşi yatağa bağlı ağır hasta. Ortalığı karıştıran teyzem sürekli abimi doldurarak beni nerede ise işi olmayan, sorumsuz, hatta annemin emekli maaşını alacak utanmasa hırsız diyebilecek kadar kışkırttı. Abim kendi kardeşini tanımaz mı " sen annemin emekli parasını naptın?" gibi kırıcı hareketlere maruz kaldım. Allah biliyor annem hastalanmasın, morali iyi olsun, yemeklerini güzel yemesi için yaptıklarımı. Bu da haksızlık ama Allah o kadar büyük ki karşıma bana inanan, sevgisi ile ısıtan harika bir kadın çıkardı. Bana inanan, benimle üzülen, benimle gülen bir eş. Diyeceğim o ki zaman herkesin ne olduğunu çıkaracak. Ne oldu şimdi biliyor musun pandemi ile? "aman abim her şey sana kaldı iş yükün arttı aman diyim dikkat et sağolasın" bile nerede ise demeye geldi durum. İlla böyle şeyler mi olmalıydı? kim bakıyor annesine? eve geliyorum yemek yemeden gözüm kapanıyor. Her gün iki sefer uğra anneye, iş yap üstüne bir de kendi işim , evim var. Anlatabiliyor muyum neler yaşadığımı? geçmişi bırak , takılma inan sabret. Herşey düzelecek kendi hayatına, inandığın, bildiğin yolda yürü tek tavsiyem.
222 Yorumla
Soran+1 yılAllâh şifâ versin yardımcınız olsun
Soran+1 yılHerkesim imtihanı kendine ağır. Benimki de bundan farksız
Soran+1 yılZor gerçekten...
Soran+1 yılSiz bahsedince hatırladım muhabbeti
Soran+1 yıl2013 ten beri bu sitedeyim ben eski üyeyim burda.
Soran+1 yılEvet. Neyse
Soran+1 yılUlu orta yazma özelden yaz o zaman. Gerek yok boşver unutmuşsun...
Soran+1 yılmesaj atılmıyr. Mesele tavrın. Neyse bırak dağınk kalsn
Soran+1 yılUluorta yazmana kızdm hâlâ da devam ediyorsun buna. Tartışmayalım hiç
Soran+1 yılSamimi olsaydn özelden yazardın cevabını da alırdn tanıdığım sen ile şu an gördüğüm sen arasnda fark var. Uzatmayalm. Unuttuğunla kal
Soran+1 yılO senin bahanen hep aynı. Bana saygın olsa ulu orta yazışmaya zorlamazdn zaten uzatma artk yeter
Soran+1 yılGerçekten unutmuşsun. Cidden çok uzadı muhabbet
En İyi Cevaplar
+1 yılİlk önce Allah yardımcınız olsun. Rabbim sizi bu sıkıntıdan kurtarsın.
Şöyle düşündüğümüzde aşağı yukarı birçok kişi aynı sıkıntıları yaşamış olabilir. Belki sizin durumunuz daha ağır veya siz çok daha hassassınızdır. Ama dediğim gibi birçok kişi şu anda geçmişin yükleriyle yaşıyor.
Değer verdiğim birisi bana sen eğer geçmişte yaşarsan bugününe ve geleceğine zarar verirsin demişti. Evet bu ilk başta imkansız gibi gelebiliyor insana ama gerçekten öyle.. Hiç değmeyecek insanlar için geleceği yakmaya değer mi? Halbuki bugün ne güzel umutlar vaad ediyor bize. Geçmişe takılıp kalmak, içinizde o durumları aşamamak size ciddi zararlar vermiştir. Güvensizlik problemi bunlardan sadece birisidir belki de..
Bugüne, geleceğe, bugün ve gelecekte her daim yanınızda bulunan o insanlara da haksızlık etmemek gerekir. Unutmayın bunların da üzerinizde hakkı var. Siz bu günlere hakkını vermeyerek, haksızlık etmiş oluyorsunuz, unutmayın..
Yorumları okuduğumda profesyonel destek almanıza rağmen geçmediğini söylemişsiniz. Bunu artık siz kendi kafanızda halletmek zorundasınız. Anladığım kadarıyla dini inancı olan da bir insansınız. Allah'ın ne kadar adaletli olduğunu söylemiyorum, siz bunu biliyorsunuz zaten..
Bir ablam bana geçmişin yuklerinden kurtulmaya çalışırken hep birilerini suçlarız, onların yüzünden bu haldeyim deriz ya da daha vahimi sürekli kendimizi suçlarız demişti. Ama bunlar benim imtihanlarım ve bunlar benim acılarım, ben bu acılar sayesinde şu anda bu kadar olgun ve güçlüyüm diyebilmeli insan diye de eklemişti...
Unutmayın o insanların bir iradesi vardı ve bu iradelerini kötü yönde kullandılar size karşı. Ama bir de bunların üzerinde Allah'ın kaderi var. O insanlar bunu yaparken de o kader tecelli ediyordu.. Bunları düşünmek sizlere inşallah iyi gelir. Bunları düşünürken Allah'ın hiçbir kuluna zulmetmeyeceğini bilmel yüreğinize şifa olacaktır InşâAllah.
Bir de o insanları yakınınızda bulundurmayın, muhatap olmayın, kaale almayın. Heleki sizin üzgün olduğunuzu görmesinler. Aynı ortamlarda bulunmaya maruz kalırsanız da her zaman başınız dik durun, bu sizin özgüveninizi de artıracaktır..
Unutmayın eğer değişmek istiyorsak buna ilk önce kendimizden başlamalıyız.. Affetmek de mükemmel bir çözüm yoludur. İnşallah acılarınız size ayak bağı olmaz, sizi hep daha çok güçlendiren bir vesile olur. Hayırlı günler dilerim.94 Yorumla- +1 yıl
Bir de bu acılardan kurtulmanın bir diğer yolu, o acılarla, bunlara sebep olanlarla, içimizde hesaplaşmaktır. Bu birçoğumuza ağır geldiği için hala o günlerin yaraları kabuk tutmadı bir türlü. İnşallah, siz bunu gerçekten yapabilmiş bir kişi olursunuz.
Kusura bakmayın biraz uzunca oldu fakat İnşallah bu satırlar biraz da olsa size iyi gelir..
Soran+1 yılAllâh râzı olsun bacım :)
- +1 yıl
Âmin ecmain olsun 🌸
Soran+1 yıl:)
+1 yılKalk ve silkelen.. geçmiş yaşandı bitti.. tecrübeler ders niteliğindedir ki bizler aynı üzüntüler ve sorunlarla karşılaştığımız zaman aynı tepkileri vermemek adına.. daha bilinçli ve donanımlı olmalısın ki.. bugün hayiflandigin şeyleri tekrarlamak adına.
33 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle... Zâten çıtkırıldım değilim. Yas, melânkoli değil de ağrıma gidiyor hâlâ...
- +1 yıl
Gitmesin güzelim.. beterin beteri var.. bu yaşadıklarının sana kattıkları ve aldıkları ne ise ona göre bir yol ve mantık üret..
Soran+1 yılZâten kâr sayıyorum da haksızlığa tahammülüm yok. Görüş için teşekkür.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen nedense umursamamaya çalışıyorum..
Zamanla ofkem diniyor.
Ama senin geçmemiş..
Üzerine düşünülmesi gereken bir şey..016 Yorumla
Soran+1 yılÇok canım yandı. İnkârlar, haksızlık ağrıma gitti. Ailem boşver diyor takıntı bu diyor ama değil. Bazen öyle oluyor ki 1 kere aklima düştüyse haftalarca çıkamıyorum etkisinden üzüntü ve sinir dolu oluyorum
- +1 yıl
Bence de takıntı..
Soran+1 yılTakıntı değil defter kapanmadı. Ağrıma gidiyor
- +1 yıl
10 yıl olmuş.
Bence o defter çoktan kapanmaliydi.
İstemsizce aklına gelip buna kitlenip kendini kuruyor ve durduk yere olumsuz duygular hissediyorsan takıntı olduğuna inanıyorum.
Ama en doğru teşhisi, kararı bu işin uzmanları psikiyatri doktorları verir..
Bu durumdan rahatsız oluyorsan doktora görünmekte yarar var..
Soran+1 yılGittim çâre olmadı geçmiyor
- +1 yıl
İlaç kullandin mi?
Soran+1 yılKâr etnedi. Yıllardr kullanmyrm bıraktm. Reçetesz haffti ztn
- +1 yıl
Seni bu duygulara iten düşünce ne tam olarak?
Neyi kabullenemiyorsun?
Soran+1 yılSırf kendini temize çıkarmak için kelime oyunu ve yalanla inkâr edip birşeyleri hiçe saymasını... delil yetersizliğimi... Uğradığım haksızlıkları
- +1 yıl
İlahi adalete güvenmen ve O'na bırakman gerek.
Bunu neden yapmıyorsun?
Soran+1 yılYapıyorum inanıyorum da ama geçmiyor
- +1 yıl
Sabırlı olmalısın..
Bence sen karşı taraf yaptıklarının cezasını çekince rahatlarsin..
Soran+1 yılAma bunu göremiyorum...
- +1 yıl
Bu Allah'a kalmis bir karar artik.
Yeri ve zamanını ancak O belirler..
Kalplerdekini en iyi O bildiği için O'nun kararıdır..
En iyi olasılık ahiret hayatindadir.
Er ya da geç hak ettiğini alacak sende gönül rahatlihina ulaşacaksın.
O nedenle acele etmemekte yarar var.
Doğru olan sabretmek.
Soran+1 yılAllâh râzı olsun...
- +1 yıl
Amin tüm inanan ve tüm iyi insanlardan inşallah.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılEn doğrusu allaha havale edip, ilahi adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanmak...
41 Yorumla
Soran+1 yılÂmennâ...
- Kişilik & Karakter konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılHerşeyin fani olduğu gerçeğini hatırla
Birgün sende dahil olmk üzere tüm insanlık tek tek bir tüy gibi uçup gökyüzüne karışıcak hiç yaşanmamış gibi, hiç üzülmemiş, hiç yüreğin sızlamamış, hiç mutlu olmamış gibi koca bi yala açılıcak gözlerin vuslat taşına değince başın
Bu kdr fani ve kısa bir hayat için ruhu yormaya ezmeye vakkın var mı?
Bi rütüel yap
İçine dön ve kendine yaptığın tüm haksızlıklar için kendinden özür dile sana yapılanı yarada havale et bu dünyadanın iki ucu var burda görülmeyen hesaplar ebedi alemde birbir görülür yeterli rabbine güven ve ona havale et
Hayat kuşa ölüm ani
Böyle olumsuz düşüncelere kafa görüp ruhuna işkence etmeye hakkın yok
Hayata güzel yönden bakmaya çalış
Vardır bunda da bi hayır de geç
Aksi taktirde kendini ziyan etmekten başka hiçbir kazanç elde edemezsin
Mutlu olmanı dileğiyle##31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Bunun tek ilacı sineye çekmektir aslında. Her derdin yol ve yöntemi farklı olabilir. Ben de çok haksızlığa uğradım. Sivil hayatta da askerlik hayatımda da. Başıma silah bile dayandı hiç abartmıyorum. Ölümden korkmadıkça kimse size bir şey yapamaz. Senin bunları tekrar hatırlaman acı çekmen muhakkak ki Gayretûllah' a dokunacaktır. Kul'um bu haline sabrediyor mu yoksa isyan mı ediyor, bunlara şükredip beni anıyor mu? Bizi koruyup gözeten O değil mi? Hep bir imtihan içindeyiz. Feleğin çemberin bir bir geçiyoruz. Artık yaşadıklarımı Allah c. c. beni sınıyor, gücüm yetmediğini de mukadderat diyorum. Aşkın Yolu bir. Dert tasa mümîn kullar içindir. Hayır ve şerrin Allah c. c. 'tan geldiğine iman ettik. Sineye çekip misafir edeceğiz.
20 YorumlaSoruna davet ettiğin için teşekkürler.
Aslında üç beş cümle karalayabilirim ama ne kadar profesyonel bir destek vermiş olurum orası meçhul.
Sağolun her postuma yorumlarınızla destek verdiniz. Benimde baştan savma mesnetsiz öneriler sunmam doğru olmaz.
Sabah konuyla ilgili sağlam bir araştırma yapıp sonra yazacağım. Şimdilik iyi geceler11 Yorumla
Soran+1 yılOtomatik davet gitmekte. Sağolun ilginiz için :)
Geçmişe takılıp kalmak insanın kendisine zarar verir sadece. Allah nefes verdikçe inşallah umut vardır. Bunları yapanları Allah’a havale edip ahirette hakkını almak en doğrusu. Dünya hayatı sonsuz değil böyle kendini üzen şeylerle heba etme. Kimsenin umrunda olmasan da sen kendinin umrunda ol. Sagopa’nın dediği gibi “Ben bana kendim için lazımım”
34 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir noktaya geliyorum ki bazen anlatamam hem burda hem ahirette çeksinler istiyorum
Soran+1 yılİntikam, kötülük değil.
Ağrıma gidiyor aşamıyorum beynimin içi kaynıyor resmen- +1 yıl
Pekala özür dilerim intikam almak olarak düzeltiyorum kötülüğü. Ağrına gitmesi bir nevi nefs imtihanıdır belki de. Hiç böyle düşündün mü, yani bu benim başıma nasıl gelir, gelmemeliydi gibi düşünceler belki de nefs tezahürüdür. Oysa bu dünya imtihan dünyası ve hepimiz kendi hayatlarımızda çeşitli imtihanlardan geçiyoruz. İntikam hakkın olsa da bence en güzel intikam onların sana zarar veremediklerini göstermendir bence. Sürç-i lisan ettimse affola.
İnsan hertürlü imtihana uğruyacaktır, önemli olan bunun bilincinde olmak..
Yaşadığın olumsuzlukları içinden atarak Allah'a havale etmen gerekir.
"Hasbunallahu ve ni'mel vekil" Allah en güzel vekildir..
İnşirah suresini de sık sık okumanızı tavsiye ederim10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığım acının kaynağına odaklanırım. O acıları bana yaşatan kişiler kendi haytlarında iseler bende yaşadıklarımı unuturum. Çünkü eskilerin çöpten farkı yoktur. Kaldıkça çürür, çürüdükçe kokar, koktukça sadece sahibine eziyet olur.
İntikam hissi ise insane en fazla acziyete, aşağılanmaya düşüeren hisler arasındadır. En büyük intikam, birilerine verilecek en büyük ceza onlar varken yok sayılmalarıdır. Benim giderilemeyecek acılara, yarım kalan geçmişlere uyguladığım ilacım bu.10 Yorumla
+1 yılHer şeyin geçip gidici olduğunu kabul edip, geçmişte uğradığın şeylerin tekrarının olmaması adına zihnini güçlendirmen gerek.
30 Yorumla
+1 yılHaksızlığa uğradığın konu aklına geldiğinde bunun intikamını aldığını düşün. İçin mi soğuyor yoksa vicdan mı yapıyorsun. İçin soğuyor, bu düşünceden kurtuluyorsan intikam al.
12 Yorumla
Soran+1 yılİçim soğumuyor üzülüyorum yine de yetmiyor samimi pişmanlık yaşasınlar istiyorum
- +1 yıl
Onun çözümü yok, kimsenin karakterini değiştiremezsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 yıl geçmiş...
Çok üzüldüm. İnşaAllah aşarsınız bu durumu. Benzerî bir iftira yaşamış idim, atamadım uzun yıllar üzerimden kirini. Hâla arada sinirlenip, boğuluyorum kendimce...
Ama geçmiş değişmiyor. Allah görüyor ve herkese verecektir hakkını. Düşünmemeye çalışmak ise en iyi çözüm... Ötesi kinden başka bir şey olmayacaktır zira.10 Yorumla
+1 yılArkandaki köprüleri yık ki, ilerlemekten başka çaren kalmasın :) takılı kalmanın bi anlamı yok.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısnz
Ugradigin haksizligin konusu nedir ve haksizlik yapan kim olayi tam bilmeden yorum yapmak cok hos degil ayrica hakliysan ilahi adalet var hakkin yerde kalmaz
10 Yorumla
+1 yılUmursamaz olmayı bileceksin. En doğru benim diye olmaya devam edersen bu devam eder. Hayat toz pembe değil artık. Eskiden de vardı kötülükler ama bu zamanda daha da azdı.
10 Yorumla
+1 yılValla bende senin gibiyim, bin bir tilki bile kafamda gezmekten yoruluyor ama, vicdanen rahatlığını hatırla boşver. Farkın zaten bu onlardan.
10 Yorumla
+1 yılİnsan Kendinin yeryüzünde küçük bir zerre olduğunu farkedince hiç birşeyin ardına düşmüyor herşeye gülüp geçebiliyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hak sahibi mutlaka hakkını alacak mahşer gününde hakkını alanın varsa sevabını alacaksın sevabı yoksa günahını vereceksın üzülme karlı sensin 😊
10 YorumlaBunlara aşamadığın şeyler değil de travmaların desek daha doğru olur. Bilinçaltında derin izler bırakan şeyler bunlar. Bir sürü bilinçaltı temizleme yöntemi var tavsiye ederim. Terapinin de iyi geleceğini düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmişi ardında bırakmazsan geleceğini de sağlam temeller üzerine kuramazsın.
Unut bütün kötülükleri00 Yorumla
+1 yılNe oldunu bilmiyorum ama kesnlikle Profosyenel yardim al faydasini gorursun
10 YorumlaHapiste haksız çürüyen insanlar oldu kanka idam edilenler oldu onları düşün unut geç
10 YorumlaŞimdi sana ne desem belki malayani gelecek ama geçmişi hatırlayıp üzülmek emin ol insanın gelecegini etkiliyor
Geçmişte yaşadığın bazı olumsuzlukların şimdiki hayatını etkilemesine izin verme
Bunu bi şekilde aşmak lazım10 Yorumla
+1 yılGeçmişi sil geleceğe bak o günler geri gelmeyecek o günlerde çektiklerinin mükâfatini alacaksın cennette inşallah cezasını da onları sana yaşatanlar alacak
10 YorumlaOturup aslinda seni uzen o duyguyu bulup yuzleseceksin
00 Yorumla
+1 yılBiliyorum bunu geçmiyor. Kafada bitiyor ama o haksızlık o hak etmeyiş sanki intikam alsanda geçmiyecek gibi. Umarım unuturuz.
10 Yorumla
+1 yılGeçmişten kurtulman gerek hatırlatan her ne varsa hayatın çıkart takılı kalma aksine huzursuz okursuz
10 Yorumla
+1 yılKonuştuğunun o kişilerden farklı bir kişi ve kişilikte olduğunu kendine göster.
10 Yorumla
+1 yılunutmak ve affetmek erdemliktir bu sana yakışır :))
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılAlışırsın...
11 Yorumla
Soran+1 yılSanmıyorum
+1 yılHerkes hakettiğini bir gün bulacak merak etme.
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle de hiçbir şeye ağlamayan en gözünden yaş gelmeyen ben onları düşündükçe boğuluyorum ağlıyorum geçmiyor acım. Ki çok soğuk duran biriyim
+1 yılBu nasıl bi kimdir 😅
011 Yorumla- +1 yıl
Bu nasıl bir kindir 😅
Soran+1 yılKin değil. Uğradığım haksızlığı unutamıyorum affedemiyorum
- +1 yıl
Çık hepsinin yüzüne haykır o zaman rahatlatıcı oluyor
Soran+1 yılYaptım zamanında ama kâr etmiyor
- +1 yıl
Afedersin ama git ağızlarına sıç başka yolu yok 😂
Soran+1 yılSırf kendilerini temize çıkarmak için inkâr ettiler birşeyleri. Herkes hayatına bakıyor 10 sene olmuş ben hâlâ affedemiyorum. unutamıyorum ailem takıntı diyor ama değil
- +1 yıl
Kendine yapıyorsun yaptığını onlar hayatını yaşıyor sende sal bence artık
Soran+1 yılÖyle olmuyor...
- +1 yıl
Anladım ama olmalı
Soran+1 yılSağol...
- +1 yıl
Rica ederim bu arada 10 yıl dedin yaşın kaçtı senin
+1 yıldüşünmemeye çalış
02 Yorumla
Soran+1 yılRumuzunu değiş öyle gel ya
- +1 yıl