Anneme ne yapsam yaranamıyorum. Sürekli bağırıp çağırıyor. Yerinden kalkmaz sürekli bana emir verir şunu yap bunu yap diye. Resmen evin hizmetçisi oldum. Misafirlerin yanında felan dinlemez bağırır çağırır. Artık psikolojik olarak çöktüm resmen. Okul tercihlerime bile karışıyor. Sabah gözümü açar açmaz söylenmeye başlıyor. Babamı dolduruyor sonra babam bana patlıyor , bir kızın kaldıramayacağını derecede çok ayıp küfürler ediyor. Aklımdan bileklerimi kesmek bile geçti. Bide yaz tatili evden dışarı adım atmıyorum , bilgisayarı bile annem dışardayken açtım. Sürekli annem tarafından itilip kakılıyorum. Yani banada diyor senden gıcık alıyorum diye. Evlatlık olsa bu kadar kötü davranmaz o derece. Siz olsanız napardınız? Resmen çaresizim.
Cevabın nedir?
Ya sende mi, ben artık anlamıyorum cidden bizden ne istediklerini. Senin durumunun aynısının biraz daha kötüsünü yaşıyorum, annem sürekli bana bağırıyo, çağırıyo, beni aşşağılıyo, insanların içinde beni rezil ediyo. Bana artık üvey annem gibi davranıyo, nekadar bazı şeyleri bahane etselerde, annemin de babamında, abim olucak o gerizekalının da benden nefret ettiklerini biliyorum, her gün, her saniye, her dakika biri yanıma gelip bağırıyo durduk yerde, beni aşşağılıyolar, sanki ben bu aileden değilmişim de evlatlıkmışım gibi davranıyolar, artık şüphelenmeye başladım, bir ara okulu bırakmıştım ama 1. 5 hafta sürdü, sınıf 1. siydim. Hocalar çok severlerdi beni, bu 1 hafta öncesinde, 1 hafta okula gitmedim, herkes beni hocalara yanlıl yanlış anlatmışlar, çok kötü şeyler söylemişler hakkımda, ailesinr terbiyesizlik yapıyo, çok kötü biri, artık o bizdende kötü falan diyerek hocaları inandırmışlar, ve notlarımı tamamen düşürmüş hocalar, arkadaş bile demediğim o gerizekalılar beni okulda ağlattılar, hemde kaç kere. Ben artık okuldan soğudum, ya tek 1 gün bile okula devamsızlık yapmayan bem, şimdi okula gitmek bile istemiyorum, okula gitmemin tek sebebi sınıftaki 1 insan, o benim değerlüm, aşkım, canım. Ölürüm ben onun için. Sevgiliyiz ama çok seviyorum, annemden bile belki çok seviyorumdur. Ama artık hiç gidesim yok, başını dersten kaldırmayan ben, artık kitapkarın yüzüne bile bakmak istemiyorum. şu an abim bana hakaretler saydırıyo, durduk yerde, bende 1 yaş büyük sadece, hiçbişe yapmıyorum kü ben ona, benim be zararım olabilir ben onları kesmiyorum, öldürmüyorum, çok üzülüyorum, abime bişe bile söyleyemiyorum, annem hemen araya giriyo, "ya sussana, benim oğlum sana bişe mi yapıyo kesiyomu" falan diyo, sınıftakilere ve hocalara rezil oldum okula gidicek yüzüm kalmadı cidden. Notlarımı da düşürdüler, annem beni evlatlıktan reddetti karşısına alıp ciddi ciddi konustu benle, beni bu evden ve bu aileden atmalarına az kalmış, bileklerimi kestim, ama geberemedim maalesrf 😖😖😔😔
313 Yorumla- +1 yıl
Simdi nasilsin
- +1 yıl
Ona inananların hepsini allah çocuklarıyla ve kendi canşarıyla sınadı ama ben şu an aklıma geldi yine öyle yürekten beddua ediyorumki hepsi benden özür dilesin hepsi bama mujtaç kalsın alşah onları öyle dertlere düşürsünki tek çareleri bende olsun el aman ederek kapıma af dilemeyeyalvarmaya gelsinler
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bu durumları biliyorum. Çoğu kişi bu durumda emin ol kardeşim. Anneni karşına al ne derse desim dinleme. Ve anlat ne düşündüklerini. Artık dayanamıyorum durmadan bagırıyorsunuz benim dayanabilecek gücüm kalmadı. Ben senin kızınım neden böyle davaranıyosun. Yaptıgın günah anne ben sana karşı gelmek istemiyorum ama sende bana böyle davranma. Bunları söyle kardeşim. Eger karşına alamıyorsan anneni bu çözülmez. Biliyorum anlamaz diyeceksin ama ne olursa olsun o senin annen belli etmesede hatasını muhakkak anlayacaktır. Sen pişman olacagın şeyler yapma bilekleri kesmek sence bir çözüm mü? Dua et ve güclü ol! Senin yapacagın budur.
2916 Yorumla
Soran+1 yıldaha önce çok denedim. ama vicdanı yok sanki. hiç dinlemiyor ben konusmaya kalkınca sıkılıp arkadaşıyla mesajlaşıyor . Bazen sanki yokmuşum gibi hissettiriyor. yinede zaman ayırıp yazdığın içi teşekkür ederim
- +1 yıl
Ah kardeşim bazen gerçekten anlayamıyoruz insanları demi. Dayan sen kardeşim ne olursa olsun. Beraber yasayacagın zaten bir kaç yıl. Allah sabır versin bizlere
- +1 yıl
Ben evlendim ayrildim annem bana cok kufur ediyor akraba evliligi yaptim ama hep kotu ben hep kotu ben annem bana oyle kufur ler ediyor ki yani ölmem lazim aslinda bunlar yazsam inan ama siniz ja ben uvey evlat da degilim arkadas lar allah rizasi icin evde hep bozim. kavga var artik bende yasamak istemyiorum napaliyim bilmiyorum bana ne yapabilirim biri bana soylermisin lutfen
- +1 yıl
@kaderim03 kardesim karsina cikan ilk firsatta yeni bir hayat arkadadi bul evlen cunku boyle ailene yuk olmussun gibi oluyosun bide onlar seni azicik el gibi goruyodur buna emin ol genelde bosananlar oyle oluyo keske anne evine donmeseydin
- +1 yıl
20 yaşındayım. Annem küçükken beni hep insanlar içinde küfür edip vuruyor du birkez 15 yaşında soyundurup insanlar içinde aşağılayıp yürüttü. O olay beni derin etkiledi bir bayanı bayan yapan ne kadar özel bölge varsa jiletle parcaladm. 18 yaşına gelince küfür ve bu tarz muammeleye dayanamıyordum babam vs hickimse yoktu bende maddeye başladım 20 yaşındayım Şu an uni kazandım farklı bir sehirdeym normal yaşamım var hala aklıma geldikçe iki üç duble bişey deviririm ama suç benim değil ben oyuncak çağında bir çocuktum
- +1 yıl
@BubblegumBich senin adına gerçekten çok üzüldüm bende 15 yaşındayım şiddet üstüne şiddet uygulanıyor evde valla bir koruyucu aile çıksa hemen gidicem o derece beni zorla tesettüre soktular sonra açılmak istedim demiri ısıtıp öyle dövdüler şu an bile komşudan yazıyorum ama intihar edicem gerçekten yapicam bunu bu gece hakkınızı helal edin
- +1 yıl
@Üzüldüm183828 ne durumdasiniz merak ediyorum
- +1 yıl
@BubblegumBich merhaba, ailenizle gorusmeyin. maddeyi ve alkolü bırakın. kuran okuyun. namaza baslayin ibadet edin
cennetinizi kurtarın. anne babaniz imtihandir. uzaklasin onlardan - +1 yıl
@BubblegumBich farkli bir sehirdeymissiniz. ne guzel hic gecmisi dusunmeyin. ailenizle tartismayin gereksiz. kendi hayatinizi kurun
- +1 yıl
Gerçekten bende aynısını yaşıyorum kaç defa anlatmaya çalıştım bu sefer iftiralarla üstüme geliyorlar üste çıkmaya çalışıyorlar gerçekten bıktım
- +1 yıl
Kimin kimden önce öleceği hiç belli olmaz ama bizi yokluğumuzdan sonra değerimiz bilinir iki metre toprak altına girdiğimiz de seviliriz hayat böyle kız olmak böyle kız olmak çok zor
- +1 yıl
Ne yapsam boş beni sevmiyor çok ağır sözler söylüyor ve daha 12 yaşındayım her gün bulaşık yıkamadım diye tekme tokat vuruyor bende insanım diğer kardeşlerime verdiği değerin yarısını bana verseydi keşke her işine yardım ederdim, sözünden çıkmazdım ama sevmiyor işte her şeye bahane buluyor beni hep vuruyorsun diyorum hak ediyorsun oh oldu diyor bana takma bi laf takmış herkes biliyor:(
- +1 yıl
@İsratosunn ablacım bana yazsana özelden ya
- +1 yıl
@kaderim03 merhaba fazlasını yaşamış birisi olarak benşm sana tavsiyem mümkün olduğunca hiç muhattap olmamaya çalış çünkü bu ünsanlar asla düzelmeyecek yapabileceğin tek şey hayatta kendine bi hedef belirle asla kimseye belli etme hedefini sap gçsterip sol vur kendi ayakların üstünde maddi olarak durabileceğine inandığın anda o ondada kızıyla birlikte bi entirkalar çevirdiler iite o zaman çok içten bir beddua ettim içimden o bağırsakları çatlasın insallah dışına çıksın dedim içimden 3 ay içinde kolon kanseri olup bağırsakları dışarda öldü,
- +1 yıl
beden küçük ayakkabıyla dolaştırırdı ayaklarımdaki dizlerimdeki demir sopayla ezilen kemikşeriö halen sızlıyor, liseyi bitirince 0niversiteyi iki kez kazandım okumama engel oldu masrafı bahane etti babamı doldurdu üniversitede askeri okula gidecektim evraklarımı yırttı göndermedi, evden çıkmama engel oldu o dönem, zorla başkasıyls evlendşrmeye çalıştı babam o süreçte vefat etmişti, babaö öldüğünde 18 dim notere götğrğp malvarlıklarını sattı, işe vaşladım 7 sene sadece 2 bluz bir ayakkabıtyla işe gittim aldığım maaşı olduğu gibi eline verirdim yine bu işkenceler devam etti işe giderken yol parası yemek parasıda vermezdi tğberküloz oldum hastaneye 2 kez geldi sadece tğm akrabalara komşulara benim akıl hastanesinde yattığım gibi bi yalan anlatmış, işin garip yanı kendş sülalesi onun tğm yalablarına inanırdı beni dışlarlardı benim uyuşturucu kullandığımı eve hiç para vernediğimi gecekeri dışarda kaldığımı söylemiş yanı 2 ay maaşımı vermedim artık üniversiteyi açıktan bitirdim kayıt kitapiçin lazımdı gifip patronumla görüşüp beni işten attırdı geceleri eve gelmiyo erkeklerde kalıyo dedi, aynı yalanı mahalleyede yaymış bide mahalöenşn gençlerine beni dövdürmek için onlarda bi o kızı biliyoruz o kız dğzgün işine bak demişler, sonra bir gün bir snda kendi memleketine gitti evdeki tğm eşyaları aldı bana yataşacak yatak bile bırakmadı perdeleri bile almış, o eve eşya alıp talamata devam edebilirdim ama halamlar burada kalma mahalleye dedikodu yaymış bizde kal dedi 2 ay kaldım sonra misafir 1 aydan fazla olmaz gibi laf sokmalar vs allah sonra yüzüme baktı bana kurumsal bir iş çıktı şehir dışında sprna o işede engel olucak bi takım iftşralu entrikalar ıkarıldı ama ben o fuesatı iyi değerlendşrip gittiğim şehirde kaldım ve daha kurumsal başka işte başladım bie daha çalıştığım lirketi kşmseye söylemedim, şu an çok huzurluyum ama bana yaşattıkları burada bitmemişti ölürken son ana kadar kötülük yapmaya devam etti
- +1 yıl
kötüleşti gerisini anlatmaya gücüm yetmiyor bu arada babam çok zengindi zırnık verdirmedi bana kendi bacıları ve kızıyla paşlaytı yedi içti geberdi her verdiğim beddua tuttu ona en son 6 yıl önce o ölmeden çnce bi arsamız satılıyordu ondada kızıyla birlikte bi entirkalar çevirdiler iite o zaman çok içten bir beddua ettim içimden o bağırsakları çatlasın insallah dışına çıksın dedim içimden 3 ay içinde kolon kanseri olup bağırsakları dışarda öldü, cenazede daha fazla entrikalar döndü aradab zaman geçtikçe ortalık duryldukça arkamdab dönen dolapları bilip susanlar konuşmaya başladı neşer neler dönmüş duydukça daha çok sinirlendim son kalan bir ev vardı ne kirası verildi ne ben içinde 1 haftadan fazla durdurulmadım soköazdu durdurmazdı p evin kirasını kızı alıyordu 6 yıldır yine içim yanınca ekstra bi bedduada ona verdim deprem oldu başına yıkıldı tstmin olmadım mezardada rahat etmesin dedim sel vurdu kemikleri dışına çıktı onu toğrak bile kabul etmedi taşa gömmüşlerdi bana o küçücük tertemşz kıza attıpu iftiraların hepsi yalandı benimle alakasız ne varsa hiç bir düşmana bile yapılmayacak iftiralar attı bana ben tertemşz biriydim bemşm 28 yaşına kadar hiç erkek arkadaşım bile olmadı evden işe ya da okuldan eve biriydim hiç benzemezdik ben evlatlık bşle olsam bu ladar eziyet etmemesi gerekirdi bir hayvana bile o ladar eziyet edilmez bazen diyorumki bebeklen sobada yakıp öldürseymişde bu kadar travmayı yaştmasaymış çevirdiği entrikalar romana yetmez bu dünya içn en büyük sınavlrdan birisiydi o kadın
+1 yılben de senin durumundayım, annem kücüklüğümden beri bana iğrenç davranır hep, 3 kardeşiz ve tek benimle sorunu var. büyükannemde büyüdüğüm için neyse ki küçükken çok fazla travmatik şey yaşamadım ama bir örnek vereyim sert sopa vs gibi şeylerle bu bazen demir bile oldu daha küçücük halimle kemiklerime kemiklerime vururdu, büyükannem vefat etti, ergenlik dönemimin içine etti annem hep hakaretler edip durdu, kariyer anlamında bir hayalim vardı ona yaklaşmak üzereyken de içine etti. sanki kötü biriymişim gibi bahsedip her zaman kendini haklı duruma sokan aptalın teki, büyükannemin vefatına daha çok üzülür oldum ve hiçbir zaman kabullenemedim bunu yıllar geçmesine rağmen. yakın arkadaşlarım da hep nefret ederler annemden aptal aptal hareketlerinden dolayı, nasıl sabrediyorsun diyorlar hep, şimdi o arkadaşlarımla başka bir şehirde hayatımızı kurmaya başladık ve nasıl g*tü tutuşuyor evden ayrıldığım için anlatamam, 2 kere intihara kalkıştım ama iyi ki ölmemişim diyemem. çünkü artık çabalamaktan çok sıkıldım, sabrımı tek zorlayan hareketinde öldürebilirim bile o kadını o kadar kafayı kırdım ki anlatamam, zaten hem psikolojik hem de fiziksel olarak kafamı çok fazla vurmaktan da böyle oldum, ortaokuldan beri çok ciddi öfke problemlerim var camlara aynalara bile kafa attığım oldu, bir kolum baştan aşağı yaralarla dolu kendime zarar vermekten dolayı. hayatımı s*kti anlayacağın. ve hiçbir yaşadığımı kabullenmiyorum ve kabullenemeyeceğim bu hayattan nefret ediyorum gerçekten. insanların ne kadar güzel anneleri oluyor onlara hep çok imreniyorum, hep büyükannemi annem yerine koydum sanki gerçek annem ölmüş gibi hissediyorum. okul öncesi okumayı öğrenen, geleceği parlak ve herkesin dahi dediği biriydim, şimdi ise işe yaramaz biriyim onun yüzünden. bu hayatı gerçekten s*kiyim herkesin başına hak etmediği şeyler geliyor her zaman, yüzüne balgam atmayacağın insanlar hep iyi yerlerde olur, iyi olanlar ise kötü yerlerde.
163 Yorumla- +1 yıl
sabret diyenlere falan da çok kızıyorum çünkü neden böyle b*ktan bir şey yaşamak zorundayız ki anlamıyorum ben hala? bir insana annesinin iyi davranması olması gereken değil midir?
- +1 yıl
Kız olduğumuz için.
+1 yılMerhaba. Aynı durumun biraz hafifini ben de yaşıyorum. Yani kızım annesi ile yaşıyor. Biz boşanmak üzereyiz. Çocuklarla çok kavga ediyor. Bazen benim onlara kızmami sağlamaya çalışıyor. Ama ben çocuklarımı yolda bulmadım. Ortada ipe sapa gelen bisey yoksa sırf anneleri mutlu olsun diye kızmam. Bence sen babanla konuş. Babalar böyle sert falan gorunsede inan yürekleri yumuşaktır. Birçoğunun. Babana durumu açık açık anlat. Ama sanirim annene yapacak bisey yok. En azından baban senin üstüne gelmesin. Annen de böyle giderse ilerde cezasını çeker. Seni kendinden soğutarak. Ama şunu da belirteyim. Yaşın ı bilmiyorum ama. Sakin bu durumdan kurtulmak için evlilikfslan düşünme. Yani sırf evden kurtulmak için sakin öyle bişey yapma. Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun. Babanla konuş bakalım ne diyecek. Olmazsa ikiniz birden annenle konuşursunuz. Birazda üstüne giderek. Onu yalnız bırakarak. Ufak çaplı bir ceza ile. Kesin çözüm değil ama aklıma bunlar geldi.
174 Yorumla- +1 yıl
Valla bravo abi. Sen ne güzel babasın öyle bende 15 yaşındayım şiddet üstüne şiddet uygulanıyor evde valla bir koruyucu aile çıksa hemen gidicem o derece beni zorla tesettüre soktular sonra açılmak istedim demiri ısıtıp öyle dövdüler şu an bile komşudan yazıyorum ama intihar edicem gerçekten yapicam bunu bu gece hakkınızı helal edin
- +1 yıl
😢😢
- +1 yıl
@Üzüldüm183828 dur dur. aileni kizdirma şu an onlarin dediklerini yap. dahada dovmesinler seni sureklimi dovuyorlar yoksa bazenmi? onlari kizdirmadan 18 yasina kadar idare et sonra okumak icin farkli bir şehire gidersin
- +1 yıl
Ama anneler de babaları dolduruyor benim babam hemen dlluyor zaten oda geliyor üstüme annem çalışıyor benim de kardeşime ben bakıyorum yemeklerini yapıyorum evi her gün temizliyorum bide yetmezmiş gibi annem gelince iğrenç hakaretler ediyor abi on beş yaşındayım derslerime katılamıyorum kardeşim benim telefonumdan katıldığı için çok yoruldum hiç bir çözümü yok
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
29Cevap
- Aile & Toplum konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılYaşadığınız durumun çok zor olduğunu anlıyorum. Annenizin size karşı davranışları, kesinlikle kabul edilemez. Ebeveynler, çocuklarına sevgi, şefkat ve destek göstermekle yükümlüdür. Annenizin davranışları, sizin için çok üzücü ve yıkıcı olabilir.
Bu durumda yapabileceğiniz bazı şeyler var:
Annenizle konuşmayı deneyin: Annenize, davranışlarının sizi nasıl etkilediğini sakin bir şekilde anlatın. Ona, size karşı daha saygılı davranmasını istediğinizi söyleyin.
Bir yetişkinden yardım alın: Annenizle konuşmaktan sonuç alamazsanız, bir yetişkinden yardım alın. Bir öğretmen, danışman, aile büyüğü veya başka bir güvendiğiniz kişiden destek alabilirsiniz.
Kendiniz için sınırlar belirleyin: Annenizin size karşı davranışlarını kabul etmeyin. Ona, davranışlarının sizin için kabul edilemez olduğunu açıkça belirtin.
Kendinize iyi bakın: Bu zor dönemde, kendinize iyi bakmayı unutmayın. Sağlıklı beslenin, düzenli egzersiz yapın ve yeterince uyuyun.
İşte size yardımcı olabilecek bazı spesifik öneriler:Annenizle konuşmaya karar verirseniz, bunu sakin ve samimi bir ortamda yapın. Ona, davranışlarının sizi nasıl hissettiğini anlatın. Ona, sizin de duygularınız olduğunu ve bu duygulara saygı duymasını istediğinizi söyleyin.
Anneniz, konuşmanızı dinlemeyi reddederse, ısrar etmeyin. Sadece ona, sizin için önemli olduğunu ve onunla konuşmak istediğinizi söyleyin.
Bir yetişkinden yardım almak istiyorsanız, güvendiğiniz ve saygı duyduğunuz birini seçin. Bu kişiye, yaşadığınız durumu anlatın ve ondan destek isteyin.
Kendinize iyi bakmayı unutmayın. Bu zor dönemde, kendinizi sağlıklı ve güçlü tutmak için elinizden geleni yapın.
Aklınızdan bileklerimi kesmek bile geçti dediğinizi duyunca çok üzüldüm. Bu tür düşünceleriniz varsa, lütfen bir uzmandan yardım alın. Yaşadığınız travmayı atlatmanıza yardımcı olacak birçok kaynak mevcuttur.Unutmamanız gereken şey, bu durumun sizin suçunuz olmadığıdır. Annenizin davranışları, onun kendi sorunları ile ilgilidir. Siz sadece bir çocuksunuz ve sevgi ve destek görmeye hakkınız var.
50 Yorumla
+1 yılBu durumu ben bir erkek olarak yaşıyorum. Yaşım 18. En baştan başlayayım anlatmaya. Babam ben 6 yaşındayken hapise girdi 5 sene yattı. Annem bizi hep döverdi. Oyuncak isterdik olmazdı. Her neyse yokluk... Babam hapisten çıktığında psikolojisi bozulmuştu. Beni ve abimi tartışıyoruz diye hep döverdi. Tekme tokat. Şimdi dövmüyor dövmekten beter ediyor. Ya tamam belki yakışıklı değilim ama bı insan çocuğuna Hele şuna bak nasıl çirkin. diye konuşurmu. Çevrem beni çok sever. Hatta beni görenler erkek çocukları olmasını çok isterler. Kendimi beğenmiş biri değilim lütfen yanlış anlamayın. 12 yaşında bütün arkadaşlarım oyun oynarken ben pazarda çalışıp harçlığımı çıkarmayı tercih ettim. Aynı zamanda hurdacılık yaptım. Bahçe ektim. Tavuk baktım. Çöplerden kağıt topladım. Niye? Aileme destek olmak için. En büyük abim benim kadar olmasa da çalıştı. Yani çöp çöp dolaşmadı. Ortanca abim sigara içmeye başladı alkol kullandı. Birçok kez kavga çıkardı. Yani onun yüzünden başımız dertten çıkmadı. Çalışmaz ama çok para harcar. Gelelim bana. Annem babaannemi hastaneye götürünce 6 yaşındayken beni evde tek bırakırdı. Vallahi sabah kalkıp omlet yapıp çay demlerdim. Annem bana hep cüce derdi. Kuzenlerim benden boyca uzundu. Bilmem belki de beslenmemden dolayı kısa ve sıskaydım.12 yaşında işe başladım. Aynı zamanda okurdum. 8 sınıfta bulunduğum ilçedeki en iyi 3. Anadolu lisesini kazandım. Yaranamadım. Söz verilen telefon alınmadı. Maddi durumumuz iyi değildir dedim sesimi çıkarmadım. Abilerim çalışmaya başlayınca hep parayı kendilerine aldılar. Ben o yaşta çalışırken annem babam parama göz dikerdi. Karda yağmurda çamurda hep pazarda çalıştım. Tamam dedim parayı verdim. Bazen vermek istemeyince annem evde olay çıkarıyordu. lisede Okulda herkes kantinden yerken ben param bitmesin diye haftanın 5 günü evden domates ekmek götürdüm. Annem tatile giderdi. Evi silerdim süpürürdüm çamaşırları asardım bulaşıkları yıkardım tuvalet banyo vs. Evi siler parlatırdım. Hiç pahalı ayakkabı istemedim. Para yok denilip ayağıma 3 numara büyük abimin ayakkabısı giydirildi. Öyle okula gittim. Annem tatile çıkınca evde yemek pişirdim. Her türlü yemeği. İçli köfte bile yapardım. Bı köyde arsamız var. Orada ekip biçip satıyorum. Babam annemi aldatıyor. Annemin haberi yok. Babam içki içiyor sanki bizim haberimiz yok. Bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum. Ama annem beni stresten bunaltıyor. Sorumluluklarım konusunda öyle bilinçliyim ki okulda her göreve ben seçiliyorum. İlce halk meclisi üyesi oldum. Derslerim çok iyi. Sesim de çevrem tarafından beğeniliyor. Törenlerde hep türkü söyletilirim. Sırf yol param çıksın diye rast geldiğim bira şişelerini toplayıp satıyorum. Yol param ve harçlığım bittiğinde istediğimde azar işitiyorum. Böyle bir dönemde aylık 70 TL alıyorum. Bazen 50. Maddi durumumuz çok şükür bu aralar tahmin edilemeyecek kadar iyi. Sizi ailem gibi görüyorum utanarak söylüyorum. 20 bin lira para giriyor eve. Gelen kira hariç. Ama ben giyecek elbise bulamıyorum. Abim parayı har vurup harman savuruyor. Ben... Okulda yemek yemiyorum. Aç kalıyorum. Eve gelene kadar. Eve gelince yoğurt yesem bile annem kızıyor. Yaz olunca kıslıkları yapıyorum. İpe biber diziyorum. Salça yapıyorum. Siyasi parti tarafından okullarda görevlendiriliyorum. O derece güveniyorlar bana. Bu dediklerimden biri yalansa sabaha çıkmayayım. Gelin görün ki bu akşam yanlışlıkla küçük bir magnet saati kırdığım için bu yaşımda (18) annemden dayak yedim üzerine de babamdan azar işittim. Abim gazı verdi. Şimdi anlıyorum ki bunca sene çabam boşaymış. 3 liralı bir saat kadar değerim yokmuş. Anlatsam destan olur derler ya. Aynen öyle
373 Yorumla- +1 yıl
O okadar güçlüsün ki hep böylr ol kendi yolundan vazgeçme bu dünyanın sonu da var öbür dünya da muhakkak hesaplaşıcaz.
- 14 gü
Nerde yaşıyorsun
+1 yılBen düpedüz bir yalancıyım...
Ne dersem yalan , ne anlatsam boş veya ters...
Niye Annem bana inanmıyor, bir kez olsun ya ben çok mu istiyorum? Benim 3 tane abim var ve niye 4. Erkek olarak bu dünyaya gelmedkm diye her günümü lanetliyorum. Erkek olarak gelmek varmış bu hayata, veyatta bu aileye...
Kız olmak niye suç Allah'ım ben dayanamıyorum. Peki niye bu adamlar benim abilerim ve kardeşlerim olarak bu dünyaya gelmediler. tamam artık annemden bahsetmeye başlasam daha mantıklı olur. Ben 18 yaşındayım ve Avrupa da yaşıyorum. Bizim ahlak kurallarımız türkiyedekinden pek farklı değil. Mesela bir erkek arkadaşım olması katiyen yasaktır, yazışma vs. Böyle şeyler den ben zaten annem yüzünden korkuyorum, o yüzden herşeyden kaçıyorum. Yarışmayı bırak, benim arkadaşımın erkek arkadaşı olduğu için artık onunla görüşmem yasaklandı resmen. Bir defasında benim yakınım larda olan biriyle yarışmaya başladım ve annem 1 gün sonra öğrenip bana hayat dersi vermeye çalıştı. Neymiş geldiği şehrinden sadece kötü insanlar varmış Yarışmayı hemen bırakmamı söyledi. Ben o korkuyla, o anın utancilya bütün gece duş da ağlayarak geçirdim. Allahtan abilerim öğrenmeden bırakmışım yoksa ikimizi de gebertirlermiş... Allahın aşkına benim abilerim kendim den utanacak kadar iğrenç ve ayıp şeyler yaptılarki aklım almıyor bu hayatı. Abiler niye bukadar acımasız? Ve anneler niye onların günahlarını görmezden gelip bide ört bas ederler sanki sütten çıkmış ak kaşık gibiler. Ben kapalıyım namazımı kılmaya özen gösteririm çok şükür, ama...
Kendime zarar vermeye başlatıyorum... başladım.
Bileklerimi kazımaya başladım çünkü kendimi öldürmek istedim. Psikolojim çok bozuk kendi ailemden nasıl kaçarım nereye giderim diye planlar kurarım. Bu düşünceleri anlamak için benim annemle tanışmak zorunda kalırsınız... veyatta abilerimin en küçüklerinle, 23 yaşında sadece 5 yaş farkımız var ama or**** muşum gibi bakar bana. 4. Sınıfta, ana okuldayım, oje sürmüşüm bir doğum günün de yapmışız ve silme şeyi bende olmadığı için ertesi gün öyle okula gittim diye abim beni neredeyse sözleriyle öldürdü. Or**** muşum... mavi oje sürdüm diye. Ben 9 yaşında kendisi 14...
Bir olay var bizim evde, benim oturma odamızın perdesi incecik ve ışık açtığında ne var ne yok gözüküyor dışarıdaki sokaktan... şimdi bizimkiler çok sever hele akşam vakti o ışığı ila açmaya. Ben söylüyorum bizim dışarıdan kepengemiz var onu bari ilk önce kapatın ki ben geçe bilim. Neden? Çünkü ben Allah kahretmesin kapaliyim ama ev halimle tabiki açık başlı dolaşıyorum. Ben kızıyorum çünkü gerçekten her gün, her defasında yeniden açıklamak zorunda kalıyorum bide üstüne azar işitiyorum çünkü kepengeyi kapatıyorum diye...
Bu ne saçmalık ya Rabbım, hele annem o öyle olay çıkartır ki sanki ne varmış. Bide en sacmaolan annem de başı kapalı bir kadın. En azından o beni anlaması gerekiyor ama neredeeeeee. Bir gün ben sinirli bir tavırla ışığı kapattım kepengeyi kapatmaya gittim ve aynı zamanda kızıyorum onlara ama bağırmadan sadece sinirliyim. Abim bi fıttırdı beni neredeyse dönecekti resmen ışığı kapatıp sonra yine açacaktım diye... bi yapıştı yakama, ilk defa orda bir sinir krizi geçirdim. İlk defa orda patladım annem abimi sakinleştirmeye çalışır ("kızı biliyorsun işte birak gitsin") ve ben annemin dedikleriyle öyle bi çıkalım ki. Sus artık, Sus. Allahım benim canımı al diye ilk defa orda dua ettim...
Ben öyle bağırmışim, onlar da hepbirlikte bi tuttular mi beni ben daha daha sinirleniyorum ki, beni bırakın gidim, nolursun odama gidim diye cirliyorum. O an o içimdeki birikmiş hisslerle patlicam gibi bir hissederken beni tutuyorlar sakinleş diye bağırıyorlar, bende diyorum beni bırakın sakinleşecegim zaten ama ruh hastaları bırakmıyorlar. Ben hala bağırmaktan alamıyorum kendimi. Annem Sus artık herkes duyu seni beni daha da çok sinirlendiriyor, beni değil de başka lari ne düşünecekler diye korkuyor. Yahu ben kriz geçiriyorum, benim Psikolojiimi artık sonuna kadar bitirmiş siniz ve bunu hala hiç umursamıyor. İşte sonunda benim küt gidip bayılmışım. Ruhumu okadar yormuşlarkine, vücudum dayanamayıp bayılmışım. Uyandığımda hickimse bayıldığımi anlamamış herkes annemin başında onu sakinleştirmeye çalışıyorlar... Ben uyanır uyanmaz hemen kendimi artık çözüp tuvalete kaçıp kapıyı kilitledim. O kapı benim hayat kurtarıcım. O kapı olmasa şimdiye kadar ya dayaktan, ya da Psikolojikmen ölmüş olurdum.
Benimle niye uğraşıyorlar ki? Yahu sizin yüzünüzden ben sizden o kadar çok soğudumki, kardeşlerim olsun annem babam olsun, evdekileri görememek için eve gelmez ya da odadan çıkmaz oluyorum. Çünkü bir kelimeye bile dayanacak gücüm kalmadı artık. Ne yapsam suç, yalan, uydurma...
Benim odamın kilidi yok, ve bu benim için çok büyük bir problem. O yüzden ben tuvalet kapısına şükrederim. Soyunsam, ağlasam, derste olsam bütün ailemin umurunda değil. Yahu ben 18 yaşında olan bir kızım... abilerime yapsam, ölmüş olurdum zaten. Ailemin beyinleri nasıl bukadar hasta olabilir ya. Onlar yüzünden ben kriz geçirip her gün biraz daha ölüyorum. Ben ölmek için dua ederim. Maddi durumum yüzünden anca 2 sene sonra okuyabiliyorum. Benim hayalim ÇOK uzaklara gitmek ve ailemi bir daha görmemek. Hepsinden ayrı ayrı nefret ediyorum. Benim gözümde artık hiç bir değerleri yok.
Biz bu yaz 3 haftalığına memlekete geri döndük, okul tatili var diye. Sadece annem ben, ve küçük kız kardeşim. 2 gün sürmedi, yeni bir kriz. Allah'ım aklımı oynatacam sandım. Benim kelebeklere karşı çok ciddi bir fobim var. O akşam mutfakta o kadar büyük ve siyah bir kelebek gördüm ki. Üstüme sonra uçtu ve ben ölüm korkusuyla alamaya başladım kulaklarımı kapatiyormuşum onu fark ettim. Yere kıvranıp, vücudumu kipirdayamaz oldum. Ama avaz avaz ağlıyorum. Annem çok korkmuş hemen gelip beni kucakladı ve beni zar zor ordan kaldırıp odama götürdü. Ben 10 dakika filan yavaş yavaş sakinleştirmeye başlıyorum. Annem ondan sonra beni bırakıp gidebilirdi. Sonunda sakinleştirdi. Sonra bi an sövmeye başlar bana ne alaka bukdar ağlaman gerekli miydi, herkes seni duydu Sus artık diye bi sinirlendim. Bir insan benim o fobim olduğunu bile bile nasıl böyle iğrenç birsey söylebilirki. Ben ozaman sinirlenip anne çık odamdan diyip kapıyı açtım. Annemden uzaklastim artik beni aşılamaya başlar ve bağırmaya başlar. Ben onun yüzünden yeni bir sinir krizi geçirip yeniden ağlamaya başlarım. Annem benim böyle ağır ağır almamın çok sinirlenir ve üstüme üstüme gelip bana sus, Sus artık diye bağırır. Sanki ben öyle sakinlesip susmaya başarırı. Ben anneme lütfen bir saniye beni dinle, diyorum yalvarırım, sen çık vallah ben kendi kendime sakinleşecegim diyorum. Ama annem dinlemezki ve devam bağır artık kes sesini diye. Benim ağlama mima dayanamazmış, ama bende annemin bana nefes alacak alan bırakmadığına dayanıyorum işte. Lütfen beni dinle diye ağlarım, nolursun çık ben sakinleşecegim. Annem sonra deliye dönmüş cesi gibi kendine vurmaya başlar, ben bunu napip da hakketti seni diye bağırır. Annemin bu hallerinden çok korkarım, sanki beni dönecekmiş gibi bakar o yüzden ben tuvalete kaçıp kendimi oraya kilitledim eninde sonunda. Ve annem ona cildirip beni oradan çıkarmaya çalışır. Ben annem yalvarırım, nolursun beni bırak ben çıkamam Anne nolursum git diye. O kapıyı kırmaya çalışır. Allahın aşkına bunun böyle davrandiginda ben sanki o kapıyı açarım. Daha da çok korkmaya başlarım. Ağlarım. Yalvarırım. İşte böyle. O gün hayatımın en kötü günlerden birisi olarak geçiyor. Kendimi nasıl öldürürüm diye düşünüp durdum. Sonra n e yapacağımı bilmeyip bu sayfaya düştüm, acaba Allahın kulu BIR insan var mı bu dünyada annesi onu psikolojikmen maf eden.
İşte benim hayatım. Bir yalancı olarak yaşarım bizim evde.100 Yorumlaİnsanlar ne hallerde neler neler yaşıyorlar hala gülümseyeniliyorlar, sen simdi annen sana sinirlendi iki de küfür etti diye moralini bozuyor kendini kötü hissediyorsun... Boşveeeerrr yaşamaya gülmene bak gül gülümse güldür. Anneni harika sanma yaşadıklarına bakoş açısı onu etkilemiş ve agzı huyu pislenmiş... Aslında annen acınacak halde. Ona acı. Ama muhtemelen davranış konularında senin cahil oldugunu dusunerek, senden yardım almayacaktır. Bu kötü düşünce ve davranışların hepsi annene ait. Annen hasta. Nasılki ayaklarından sakat birisine hadi koş. Neden koşamıyorsun diye sinirlenemiyorsan, kafadan sakat birisinede hadi düşünceli ol diye sinirlenemezsin. Sen annen gibi olma hayata bakış açını değiştir. Hayat yaşamaya eglenmeye koşmaya gülmeye güldürmeye yeri geldiğinde başaramadıgın mantkklı şeyler için üzülüp başarmaya çalışmaya deger... Hasta insanları düzeltecek kişi psikologtur psikiyatrist.. Unutmaaaaa teklif bir kere edilir. 1 den sonrası ısrara girer. Olacagı varsada olmaz. Sevgiyle kal... Bu tecrubelerimi az önce bir kardesime yazmıştım. Umarım sanada yardımcı olur 😊
110 Yorumla
+1 yılBenim annemde öyle ama daha 13 yaşındaolduğum için hiçbirşey yapamıyorum. Herzaman benle dalga geçiyo ve azarlıyo ona hep bunun benim geleceğim için iyi olmadığını ve onun yüzünden özgüvenimi kaybettiğimi söylüyorum ama herzaman lafı dolandırıyo ve kaçıyo. Benim birde ablam var oda aynı şekilde annemle kavga ediyo yinede ablam kaldırabiliyo. Fazla evde durmuyo ve arkadaşlarıyla geziyo, babamda işte olduğu için hep bana patlıyo. Tekbaşıma bunu kaldıramıyorum ama kaçacak yerim yok. Hergün aşağlanmaktan bıktım. Bazen bana vurup sadece şakaydı diyerek güldüğü oluyo ama ben ona artık vurmayı kes diyerek vurduğumda günah işlediğimi filan söylüyo, sanki o hiç işlememiş gibi. Annem her birşeyi kaybolduğunda ya da birşey kırıldığında bana gelip soruyo bana hiç güvenmiyo. Ona kaç kez ben yapmadım desemde bana hiç inanmadı. Ondan uzak kalmak için odama kapattım kendimi ve bazen okadar sinir oluyorumki ağlıyorum. O ise hala kendi kendine söylenip duruyo. Onunla hep kavga ettikten sonra üzülüyorum ve bu sefer özür dikicem diyorum ama her özür dilemeye gittiğimde bana yine bağırıyor ve kavga başlıyo. Anneme artık eskisi gibi olmadığımı söyledim ve ağlamaktansa onu tehtit etmeye başladım ama hala gülüyo. Ona artık kendimi öldürmek istediğimi söylüyorum ama yine gülüyo beni hiç ciddiye almıyo, kendi hayalarını bana atıyo hatta arkadaşlarıma bile hırsız deyip onları bile suçluyo ama bunun kurtuluşunu hala bulamadım herzaman bana bakıp beni aşağlayıp alaycı bir şekilde gülüyo. Babamı da parmağında oynatıp parasını alıyo ve istediği herşeyi elde ediyo artık bıktım. Niye benim annem böyleki diye düşünüp duruyorum. Ama bir kaçış yolu buldum liseyi şehir dışı okuyup ailemden uzak kalıcam. Pişman olucağımı sanmıyorum. Sağlıklı bir hayat yaşamam için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum.
62 Yorumla- +1 yıl
Senin gectiğin yollardan ben coktaaan gectim. Benim annem beni öldürmeye calisti. Aylarca psikiyatriste gittim. Yüksek doz antidepresan verdi. İntihara kalkistim. Ölecektim. Ama ölmeyi bile beceremedim. İyi ki de ölmemişim. Cünkü bu bana verilen 2. şans. onu iyi kullanmaliyim değil mi? Ve sakin sakin sakin kendi vucüduna zaarar verme. Ben onu da yaptim. Ve şu an dişari cikmaya utaniyorum. Bak zarari hak eden senin vucüdun değil asla değil. Ne olursa olsun lütfen yapma kendine zarar verme. benim bu siteye üyeliğim yoktu. Senin yorumunu görüp kaydoldum yardimci olmak istedim. Cünkü sende kendimi gördüm , tabi daha hafifini. İstersen yardimci olmak isterim canm. Bana mesaj atabilirsin. Sakin umudunu yitirme, tabi bu durumdayken umut diye bir şey yoktu bende. Her neyse... Kendine iyi bak dediklerimi unutma
- +1 yıl
@BlckCt ne güzel başkalarına yardımda bulunmak istiyorsunuz bende 15 yaşındayım şiddet üstüne şiddet uygulanıyor evde valla bir koruyucu aile çıksa hemen gidicem o derece beni zorla tesettüre soktular sonra açılmak istedim demiri ısıtıp öyle dövdüler şu an bile komşudan yazıyorum ama intihar edicem gerçekten yapicam bunu bu gece hakkınızı helal edin
Nerden başlasam bilemiyorum ben daha 17 yaşındayım ve bir kızım ama bu zamana kadar hiç kız gibi hissedemiyorum babam ve küçük kız kardeşim haricinde kimse bana iyi davranmıyor evde 6 kişi yaşıyoruz annem ve babamın başka çocukları da var , annem çok arkamdan konusyor sanki bu aileden değilim gibi varsa yoksa oğlu beni öldürse birgün abim yinede oğlumun bı bildiği vardır der hayat o kadar Zor ki ben 13 yaşımda okulu bıraktım tembellikten mi hayır aileme destek olmak için çalışmak için bıraktım 12 saat sadece 50 TL çalışır babama sigara alırdım çünkü icmezse anneme kötü davranırdı yine kıyamazdim hiç anneme başka çocuklar gibi hiç ikiletmedim dediğini biriyle konuştum bı sevgilim vardı ailesi bize tanışmaya geldi ve ne kadar kötu anim ne kadar kirli çamaşırım varsa hepsini ilk gördüğü insanlara anlattı neden neden çok soruyorum kendime anne evladını korumazmi daha çok benim kızım yapmaz demez mi ben düğünlere garsonluğa giderken abim evde yatıyordu ben anneme para verip ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken abim annemin son parasını elinden alıyordu zorla , bikere parasını çaldı annem dilek almıştır dedi arkadaşlarımın yanında beni defalarca arayıp rezil etti ama oğlu almıştı bikere bile uzatmadim aynı gün affettim neden dişlaniyorum ben kimseye bişey yapmadım ki hep iyi yaklaştım hep yanlarında oldum benim suçum ne? Hayla bı okulun önünden geçerken tenefüs zil sesi duyunca kafayı yicek gibi oluyorum şimdi bile soğuk odada tek başıma oturyorum evimiz sobalı ve hava çok soğuk üşüyor muyum hayır insanların soğukluğu daha korkunç ☹️
41 Yorumla- +1 yıl
Merhaba yanıt yazmak için kayıt oldum gördüm okudum kendimi gördüm biraz daha kötüsünü yasiyo olabilirim yasadim daha doğrusu. evin en büyük çocuğuyum liseye gectigim de zorla okuldan aldılar kuran kursuna verdiler hafız olmam için sabrettim nefret ettim soğudum ama bitirdim öyle böyle. Açıktan lise okuyorum hayatımı kariyerimi mahvettiler fikirlerime asla saygı duymadilsr psikolojik şiddet gördüm evden kaçtım telefonumu kirdilar kapiyi bile kitlediler dışarı cikmayim diye dedim kendime ben nerde yanlış yaptım reşit oldum artık dışarı bile cikamiyorum bahane olmadan nefret ettirdiler hayata dair hiç bı hedefim amacım yok sabretmekte istemiyorum artık sana diyeceğim şey canını sıkma okulunu bitjr başka bı sehire git uzaklas muhatap olma onlardan uzak dur. İnan seni çok iyi anlıyorum.
ben daha hafifini yaşıyorum, annem başka şeylere sinirlenip hep hırsını benden çıkarıyor. Resme yeteneğim var ve bu alanda gelişip bununla ilgili bir gelecek istiyorum. Annem hep haklıdır annem asla yalan söylemez annem yanlış bir söylese bile anne olduğu için haklıdır asla yanılmaz. Bileklerimi kesiyorum yüzüme tırnaklarımı geçiriyorum bir tek bu şekilde sinirim çıkıyor. Daha bu sabah yeni kalkmış uyku sersemiyim bu kafaylada ders çalışamam yani televizyon izliyom sonra kalktım, sersemliğim geçsin diye balkona oturdum niye ders çalışmıyon diye geldi oklavayla dövdü. Ben ders hariç bir şey yapamam, ben hep yalan söylerim, bir günüm mutlu geçerse diğer gün bunun acısını çekmek zorundayım, yaşıtlarımın hatta benden küçüklerin yaptığı şeyleri ben yapamam çünkü ben beyinsizim ben a*ptalım ben daha çocuk olduğum için haklı olamam kaç kere intihar etme hayalleri kurdum, kaç kere ellerime bir sürü hap alıp tekrardan bıraktım elime geçirdiğim iple kandimi boğmaya çalıştım kaç kere bilieklerimi kestim bilmiyorum ne yaparsam yapim oolmmuyoo işte! Birde babamıda dolduruyo hep kendisi kusursuzmuş gibi davranıyo her şeyime karışıyo ya ben kendim bile test çözemiyorum çözdüğüm yerleri alıyo zorla kendi konturol ediyor eminim kendim çözsem daha iyi olcam kızacam bağrıcam çağrıcam diye ders çalışmama izin vermiyor resmen ağlamakta suç aşağlayıp duruyo birde böyle zamanlar dayanamayıp ağlıyorum ne zırlıyon/zırlama falan diyo bana istemediğim şeyleri zorla yaptırıyor bu evden kaçıp gidicem bir gün...
10 Yorumla
+1 yılKardeşim ben bi erkek olarak yazıyorum
ben 17 yaşındayken annemle babam ayrıldı annemi tercih etmek zorunda kaldım çünkü ben anneme çok düşkünüm annem çalışamaz ama babam çalışır bi şekilde çaresine bakar dedim ama annem öyle değil çaresine bakamaz 17 yaşındayken derslerim çok güzeldi okulda örnek öğrenciydim maddi açıdan dolayı okulumu bırakmak zorunda kaldım çalışmaya başladım 17 yaşında iş hayatına atıldım bi ev tutum evin eşyalarını aldım bi kız kardeşim ve annem ile birlikte yaşamaya başladık kız kardeşime annem düşkün bende anneme düşkünüm şu an 24 yaşındayım yılarca çalıştım emek verdim ama hiç bi zaman olsun ne annem ne kız kardeşim benim iyiliğimi istemediler sebebini bilmiyorum ben kötü biride değilim kötü bi abilik yapmadım kötü bi evlatlık yapmadım her zaman düşündüm aman aman kimselere mıhtaö olmadınkar dedim yılarımı verdim emek harcadım onların gözünde çok kötü biriyim kız kardeşim annemin ağzından burnundan getirir ama annem kız kardeşimi her zaman kolar beni hiç bir konuda kollamaz ben askere gittim askerdeyken bille benden para istediler paramız yok para bul dediler bi şekilde para bulurdum atardım rabbim beni biliyor onlarıda biliyor şu an bu yazıyı bille yazarken duygulanarak yazıyorum annemin sesini duyuyorum beni şu an kesiyor millete para getirir verirsem 1 günlük için çok iyiyim ama ertesi gün sonra çok kötü biriyim onların gözünde evlenmek istedim 3 yıllık konuştuğum kızla aramı açıp beni ayırdılar bunları yapan annem ve kız kardeşim sabrın sonu selamettir diyorum çok dua ediyorum ama yüzüm gülmüyor rabim kimseyi ailesiyle sınamasın herkesinde yardımcısı olsun gerçekten çok zor bi durum helleki istenmeyen bi evlat olmak çok zor bi durum arkamda dağ gibi bi babam yoktur melek gibi bi annem yoktur annem sabah akşam beddua verir bana babam desen aramaz umursamaz olan çocuklukları çalınmış kişilere olur üzülme kardeşim dua edelim allah elbet yardım edecektir
20 Yorumla
+1 yılYaşım 16. Annem küçüklüğümde bana iyi bakardı, severdi falan. Ama bağırırdı. Annem sürekli bağırıyor, başkalarının annelerine çok imreniyorum. Çok seviyorlar, ailesine düşkün insanlar var. Kardeşim doğduktan sonra ona yüklenildi. Ben kıskanç değilim, ona bakmaları zaten iyi. Bir zaman sonra annemin bana bağırışları cidden beni kötü etkiliyor. Ben kukla falan değilim. Bunun yüzünden dün gece artık gerçekten ağladım, babam cezaevinde. Haksız yere tutuluyor sonuçları bekliyoruz. Babamı annemden daha çok seviyorum. Annem bana sarılmıyor, öpmüyor, koklamıyor bile. Ama yemeğimi suyumu verir, beni besler, ben gitsem arkamdan üzül (ebilir). Ama babam beni çok destekler, annemle değil babamla aramda çok iyi bir bağ var. Aşırı derecede. Babamın bana verdiği sevgiyi derinden hissediyorum, öper koklar. Ama annem öyle değil. Öpmez, sarılmaz, temas kurmaz. Somut bir sevgi beslediğini düşünmüyorum. Konuşur eder. Ama soyut bir sevgi gösterir. Kardeşim, daha yedi yaşında. İkinci sınıfa gidiyor, ona bile bağırıyor. Onun özgüveni düşmüyor mu? Benim psikolojim etkileniyor. Ben artık alıştım. Bugün bana "Furkan sen bana neden surat yapıyon? Onca dert varmış gibi bir de senin suratını mı çekicem?" dedi. Balkona çıkıyordum o sıra. Odama geçtim ve bunu yazıyorum. Dayanılacak bir acı, ama nereye kadar bilmiyorum. Bağırmasından hiç memnun değilim, beni bazen iğneliyor, yaftalayıcı. Küçük düşürüldüğümü hissediyorum. Bir seferinde kamuflaj pantolon aldım. Özel harekâtçı olmak istiyordum, bunu giyindim ve üst kata (yengemlere) çıktım. Balkonda oturuyorlardı, herkese sundum ve kendimi sergiledim. Annem uzaktan "Bunu ne diye aldın ki, nerede giyicen boşu boşuna aldın" dedi. Ve bunu evde de söylemişti. İğneleniyorum. "Annem ölse üzülmem, bana babamı getirin" kafasına bile giriyorum bazen. İntihara götüm yemiyor, cehenneme gitmeye meyilli değilim. İmtihanımı oluyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Yaşadığın herşeyin aynısını yaşıyorum benim babam da ceza evinde o beni az çok seviyor.
+1 yılAynı şekilde banada yapıyor annem yani sürekli namaz kılıyorum dua ediyorum düzelsin diye ama yok yani diyorumki "anne lütfen bu evde küfür istemiyorum" etme diyorum sinirlenir SUS diyor ve bunun gibi ağır hemde çok ağır küfürler ediyor ben artık alıştım artık her gece ağlıyorum yapıcak bişey yok babam bana hak veriyor annem babamada kızıyor bağırıyor artık babamda bıktı ama maalesef dediğim üzere ben bıktım kardeşim bıktı babam bıktı yani işin sonu ne olucak bilmiyorum kardeşimi hep ayrı tutuyor sürekli beni aşağılıyor ben lgs den 304 aldım diye salakmısın lan sen diyor ve küfür ediyor benim gerçekten sinirimi bozuyor ve bana vuruyor onuda söliyim işte arkadaşlarıyla okadar samimi konuşuyorki sanki onlar can kardeşleri ama bana öyle bir davranıyor ki sanki ben düşmanıyım yalan yok bende bazen çok sinirleniyorum ve hakaret yani "ya sus" diyorum en fazla ama durduk yere demiyorum arkadaşlarımın annesine bakıyorum öyle iyiler ki bide ben diyorum neden benim böyle bir ailem var diyorum ve dediğim üzere ağlıyorum tabi belli etmemeye çalışıyorum yani kimi koysan senin veya benim yerime kimse bunu kaldıramaz ve psikolojik olarak ağlar ve psikoloji'si bozulur benim bozuldu umarım düzelir yani sanada geçmiş olsun bu durum çok kötü ne kadar namaz kılsam sanırsam işe yaramaz gibi ama sende kıl ve dua et eminim yarıcaktır sürekli abdestli dur küfür etmeye çalış gerçekten işe yarar ama benimki işe yaramaz yani ben annemi tanıyorum artık yazarken bile ağlıyorum çünkü okadar kötü davranıyor ki insan böyle "NEDEN BEN?" sorusunu soruyor ve gerçekten üzücü bir durum ortaya çıkıyor yani değdiğim üzere namaz kıl abdestli durmaya çalış eminim yardımcı olmuşumdur biraz kendi içimi döktüm kusura bakma yani senin olayda benim gibi ama yani destek olalım birbirimize hiç moral düşürmeyelim
30 Yorumla
+1 yılYani bunu bende cekiyorumevimde resmen hizmetci mualemesi goruyorum hersey yapmaya calisiyorum ama bir tane is yapmasam cok kotu bagirihor sucum olmasa bile yani kucukken hic boyle degildi ben buyudukce boyle davranmaya basladi ornek verirsek ictigim cay bardagini masanin uzerinde unuttum oda yani salonda birakti ve sonra benimkini gordu ve kac yasina gelmissin bilmem ne laflar etmeye basladi artik dayanama zhale gelmeye basladim. Sende cay bardagini salonda birakmissin dedigimde daha halen kizmaya basladi abime ve babama sikayet ediyor ve onlarda bana kiziyor babamla biraz kavgalarimiz oluyo ve hemen araya girip bana bagirmaya basliyo artik bagirmalarindan biktim ve bende bigun patlicam ama ne zaman
60 Yorumla
+1 yılSeni o kadar iyi anlıyorumki... ben annemin mötülüğünden allah inancımı bile kaybettim bir annenin bu kadar kötü olmasına kız çocuğunu bu kadar yıpratmasına izin beren bir yaratıcıya inanmıyorum artık kendi annemi anlataam sayfalarca kitap olur. Kısa kesip ne yaptığımı anlatacağım. Tek kurtuluşun okumak... ben oludum öğretmen oldum memleketimden uzak bir yere atandım kendi isteğimle. Ve kendi memleketimden isteyenlerim olmasına rağmen başka şehirden biriyle evlendim. Şimdi çok ama çok mutluyum ama inan bazen bunlar da çözüm olmuyor. Atanmış öğretmen olmuş olmam iyi bir eşimin olması annemi daha da sinirlendiriyor. Çünkü hep kendi boyunduruğunda kalayım istiyordu. Her neyse... şimdi uzağım ama etkileri hayatımda devam ediyor. Uzaklaşmak sadece biraz acımı hafifletiyor. Uzaklaş... sadece uzaklaş...
81 Yorumla- +1 yıl
Hersey ayni sadece atanamadim çünkü bu evde kafayi toplayamıyorum
Her anne anne değil jer insanda insan değil bazoları insan görünümlü şeytan, o yüzden yok cennet annelerşn yaakşarı altındaymış vs yol çyle bişe her anne için geöerli değil kedi köpek bile saip çıkıp kolşar biizmki satmaya çalışırdı insanlık suçu vardı insan hakşarı nerdeydi kimse neden sahip çıkmadı bilmiyoeum o eziywtlwre taş olsa demir olsa dayanamzdı komşular kurtarıdı onlar gittikten sonra gene başlardı sadçst bir psikopattı akıl hastanesşnde yatmalıydı cinayete teşebbüsten aşırı tehşikeliydi kprku filmi gibiydi umarım sonsuza dek p şu an yattığı mezarda işkence görür
40 Yorumla
+1 yılBen annem ile hiç iyi geçinemiyorum! babam hapse girdiğinden beri bana baya kötü davranmaya başladı. Mesela bana bağırıyor , dövüyor ve beni ''Anormal , deli'' diye çağırıyor! artık katlanamıyorum... Ben okuldayken birkaç kez kriz geçirdim ve eve gönderildim arabayla... eve gelince annem ben şoktayken beni arabada dövdü... beni bir keresinde de boğmaya çalıştı... evden kovduda! buna artık dayanamadım , ve bir jilet alıp kollarıma çizik attım , saçımı kestim... sonra pskiyatriğe gittim. antisiyeptik bozukluğu yazıyordu kağıtta... yani beni o lanet olasıca doktor bile anlamamıştı! herkes annemi haklı olarak buluyor!!! artık kendimi asmıp öldürmeyi bile denedim ama yapamadım... çünkü korkağım. Artık bu dünyada bana yer olmadığını anladım.
51 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bende benzer olaylar yaşadım yaşadığın şeyleri anliyorum inan çok zor adına çok üzüldüm 18 yaşındayım okuldan aldılar zorla artık ne yapacağımı bilmez oldum psikologa gittim ilaçlar kullandim nafile. Hayata dair hiç bı amacım kalmadı.
benimde annem aynı şekilde aslında bir nebze herşey normalken bütün anneler gibi. ama daha az önce sırf derslerimi yapmama 1 saat geciktim diye bana ettiği lafların haddi hesabı yok. elimde geçirdiği tırnakların izleri hala duruyo. gerçekten sana şunu söyleyebilirim bir tartışma içindeyken onu küçük düşürecek şeyler de ve kendini acındır. eğer benimki gibi gene umursamazsa kapıyı kilitle. onu zorla açtırırsa gene sadece dediğini yap ve uzan. nefretle beslendiği için bunu sevmeyecektir. ona sakin ve sesini incelterek cevap ver. hem böylelikle sinirini bozarsın. sana fiziksel bir eylemde bulunursa da... bırak bulunsun başına bişey gelirse onun yüzünden olur. ben öyle yapıyorum
31 Yorumla- +1 yıl
Sürekli kavga edince öyle gördüm şöyle gördüm diyor ev işiyle kafasinj bozmuş sürekli çenesini açıyor susmuyor onun yuzunden evden kaçtım psikologa gittim ilaç kullandım nafile. liseye geçtim okuldan aldılar okutmadilar zorla kuran kurshna verdiler nefret ettim dinden imandan iğrenir oldum 18 yaşına geldim hala laf ediyor baskı yapıyor bıktım artık ne yapacağımı bilmiyorum
Selam arkadaşım. Ben 34. senemi doldurdum anne eziyetinde. Küfür, dayak, iftira, aşağılama, alay etme, küçük düşürme, gitmediğim psikolog okumadığım kitap denemediğim yöntem kalmadı nerdeyse. En son işte bikaç ay önce dayanamayıp bir hocaya gidip sordum. ne yapmalıyım diye? Yapacak hiiiiçbirşeyin yok o senin imtihanın dedi. iyice yıkıldım. sabah uyanıyorum kavga etmek için hemen sabah 6,5 ta yanıma gelip tip tip bakmaya başlıyor yüzüme söyleniyor sessizce beni alttan alttan sinirlendirip sonra ben kızınca yaygarayı koparıyor, sonra babama da yalan söylüyor bana bağırdı diye.. Daha örnekler çok. Anlatsam roman olacak kadar çok hem de. Bu konuda onu karşına alıp konuşmak en son çare olmalı. Zalimin zulmünü körükler onu şımartırsın başka bişey olmaz daha da azar. Çok büyük ihtimal bir kere seni kıskanıyor. Sindiremiyor. Allah ıslah etsin. hidayet versin. Ne diyelim..
81 Yorumla- +1 yıl
Git artık evden
+1 yılbenımde annemdede var bu sorun nıye bılmem 27 yasındayım bı kere şefkatle sevgı ıle yaklştıgını bana bı kere bıle sarıldıgını bılmem hatırlamıyorum hat safada sinir var bagırır çagırır tek derdı maddıyat ve ev temızlıgı kafayı onla sıyırmış durumda evde kardeşimlede bnlede babamlada geçınemez hep söylenır bıtane ıyı bişe yapmiş degılız 27 senedır onun gozunde hep o haklı beddua küfür eder durur daha bı sevgı sözcugu gormuş degılım bu yaşa kadar babamsa aksıne melek gıbıdır Allah basımızdan eksık etmesın Babam olmasa anneme katlanamazdık..
32 Yorumla- +1 yıl
ve benım butun gelecegımı mahvettı 14 yasında ilkokul bıter bıtmez babamın çok okutmak istemesıne ramen engel olup okula gondermedı kız kısmı okumaz tavrı ıle 14 yasında benı tekstıle sürdu okumaz denılen kızlar 14 yasında çalısmaya başlatılıyor genede annendır dıyorlar karsı gelme elımden geldıkçe alttan alıyorum evlıyım 7 senedır ama aynı bınadayız sıfr babam kardeşimden kopamadıgımdan uzaklaşamadım onlar içın annemede katlanıyorum ne yapayım sız söyleyın :(
+1 yılBende aynısını annemle yaşıyorum sopa durumlarda.
canım çok yanıyor bir keresinde küçükken annem çok sinirlendi bıçak aldı seni keserim falan dedi takmadım çok ama olsun yapabilir en azından bekliyorum. O sıralar Annem babamı çok dolduruyodu rütinim şoyle idi. Sabah dayak öğlen dayak Akşam baba dayağı böyle bir keresinde günler bu benimde çözümüm yok ama ya intihar ederim ya da annem falan beni öldürür gibi ama çözümünü bulucam ya büğürsem bi pisikolak a götürürüm ya da böyle kalırlar çarem yok20 Yorumlabenim annemde aynı şekilde... yalnız kalmak istiyorum dediğimde illa ki altında bir neden arıyor. ağladığımda bana niye ağlıyorsun diye bağırıyor ve beni dövüyor. ne kadar annem ile konuşmayı denesem de beni anlamamakta ısrar ediyor. fikirlerimi gözden geçirmiyor bile. bana ağza alınmayacak küfürler ediyor. arkadaş edinmemi istemiyor. arkadaşlarımla konuşmamı istemiyor. onlarda kalmama veya onların bizim evde kalmasına izin vermiyor. istediğim hiç bir şeyi yapmıyor. saçımı boyatmak istiyorum dediğimde tamam diyor ertesi gün fikirini değiştirip hayır izin vermiyorum diyor... beni kıyaslıyor yaşıtlarım ile. erkek ikizime hiç bir iş yaptırmazken hep bana temizlik yaptırıyor. çekmecemi kaptmayı unuttuğumda bana bağırıyor ve ğlmaya başlıyınca dövüyor. babam da bu durumdan mutsuz ama boşanmayı düşünmüyolar. ben boşansalar daha mutlu olacağımızı düşünüyorum... ama nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum sonuçta babama annemle boşan diyemem
10 YorumlaAh ah malesef bizim hayat böyle benim annem. babamda ayrı üvey annemle ve babamla yaşıyorum üvey kiz kardesimde yanimizda okuyo dershanede bu sene lise son babam beni okutmadi biraz zeka geriligim var diye evdeyim ev işleriyle uğraşıyorum kurslara falan gidiyorum bana pek değer vermiyorlar tamam ev hanımligi ayri o başka birşey yemek ütü çamaşır falan ama bunların yaptığı biraz terbiyesizlik sürekli hizmet bekliyorlar üvey kızkardeşim yatağını. Toplamaz masasını falan temizle mez silgi tozları durur öyle ve yaparım ama. cok aşırı savunanlar bişey diyemiyorum artık en son bağırdım artık üvey kardesime psikolojim cook bozuldu küçük oğlan kardesimde var o bana satastigi zaman babam kız hasta ya da anormal. hasarli uğraşma der çok gücüme gider öyle konuşması küçük kardesimde bana sen hastaymışsin. der bana diklenir öyle çok aşırı mutsuzum
20 Yorumla
+1 yılBEN BÖYLE BİR DURUM YAŞIYORDUM ESKİDEN.. ANNENLE KONUŞ VE SARIL ONA KONUŞUP HALLEDİLEBİLECEK BİRŞEY BU. ANNENE ''benim nasıl biri olmamı istersin'' de , ve onun senden istediklerini yap. sende ona kendi isteklerini söyle benle annem öyle hallettik şidi çok mutluyuz arkadaş gibiyiz. AYRICA ANNENLE KİBAR VE NAZİK KONUŞ. Sakın öyle birşey söyleme.. Allah kimseye anne baba acısı yaşatmasın. . Annen seni sevmeseydi 9ay karnında taşırmıydı? Annen seni sevmeseydi seni o kadar büyütüp buralara kadar getirirmiydi? Annenin hakkını asla ödeyemezsin.. Eğer annenin bu huylarından rahatsız oluyorsan birgün annenle karşılıklı oturup sohbet edin. Annen ve sen birbirinizden ne istediğinizi konuşun. Sen onu kırma. O seni hiç kırmaz.. ANNENDEN ÖZÜR DİLE VE TÖVBE ET !
10 YorumlaBu kesin algi meselesi. Bikeresinde ucağa pinmiştim, ucak havalandiktan sonra, yanimdaki baya stresten nerdeyse bayilma noktasine gelmisti, oflayip pöflüyordu, sanki her an ucak düşecekmiş gibiydi, ben ise yolculuğun keyfini cikariyordum. Demem o ki hersey algi, mesela benim anem de ben araba kulanirken, hep diken ustunde yolculuk yapiyor sanki her an kaza yapicakmişiz gibi :D yolda giderken bazen kemerini cikarmasi gerekiyor ve elleri kermerdeyken ikide bkr yola bakiyor :D bikeresinde anneme nargile alicam dedim, bana bagirdi cağirdi, eve oyle sey sokturmam dedi, ve ağlamaya başladi, ama nargilenin daha ne oldunu bilmiyor, hersey algi, demem o ki boyle şeyler oldunda sakin kal sen ondan daha akili oldunu biliyosun zaten
20 Yorumla
+1 yılSoruyu açmışsın herkesin yarasını deşmişsin. Gerçekten aile elinde çoğu genç ve çocuk eziyet görüyor. Devlet kendini hissettirmiyor sanırım. Kimse ailesini bırakıp devlet yurduna da gitmiyor. Bir denemek lazım. Derdi olan 183 û arasın diyorlar. Onlara da çok güvenmiyorum. Yine de ananız babanız kadar eziyet edemezler sanırım. Denemekten zarar gelmez.
20 Yorumla
+1 yılBöyle bir arkadaşım vardı annesi çok kötü davranirmiş hem kardeşine hemde kendisine. Sonunda annesi kanserden öldü yaşadıklarını duyan roman olur heralde. Herkes anne baba olamıyor malesef. Herkes evlatta olamıyor Allah yardimcin olsun, zor bir durum.
10 YorumlaDurumun gercekten cok ama cok zor Bir anne ve babanın cocuguna bu denli davranması Cocuk ıcın katlanılmaz bı acı oluyor Allah sana sabır versın Ben senn yerınde olsa guzel bı ıs bulurum gider bir kac arkadas ev tutar orda kalırdım Hergun hakaret hergun azarlanacagıma Hiç olmazsa arkadaslarımla kafam dinç olurum Bu senin saglıgına cok buyuk zarar verır arkadasım dikkatli ol Psikoloji doktoruna ye giip görünmelisin kesinlikle
30 Yorumla
+1 yılAblacım ben de bunları yaşıyorum diyebilirim. Annem bana çok kötü davranıyor beni hiç sevmiyor gibime geliyor 😞 onun dediklerini yapıyorum yine yaranamıyorum. Gerçekten çok zor bir durum. Bana sürekli bağırıyor. Bu durumdan bıktım artık. Evden gidip tek başıma kimseyi tanımadığım bir yerde yaşmak istiyorum. Ailemden, arkadailarımdan, sevdiklermden... Çok uzakta...
40 YorumlaAnnem bana da surekli kotu davraniyor o kadar yardimci olmya calisirim falan ama sen bi ise yaramion bari otur ders calis surekli ders calismadim diye bi anda konusmayi keser ayni evin icinde bi anda lisenin ortasinda tasinid psikojim altust oldu tum duzenim degisti yok neymis bunlar bahaneymis biktim artik ondan
00 Yorumla
+1 yılbende yaşıyorum küçükken hayatımı mahvetti 3 yaşlarında şiddet gördüm babamdan ayri tutulmaya çalişti anne dediğim kadın ve annemle babamın ayrılması için her şeyi yapardim piskolojimi annem bozdu duygularımı annem bozdu yaşama sevincimi annem bozdu okul sevincimi annem bozdu komple sevincimi bozdu benim annem babam tam tersi çok iyi bir insan ama sevdiğinden ayrılmıyor nabalım hayat böyle 13 yaşına girecem hatta intihar etmeyi bile düşündüm 😭
20 Yorumla
+1 yıl14 yaşındayım ve liseye yeni geçtim okulum uzak olduğu için sürekli ailem tarafından sözde şiddet görüyorum. Ne zaman bişey istesem yüzüme hatalarımı okulun servis parasını vuruyorlar. Boşuna okuma senden bişey olmaz gibi psikolojik olarak baskı altındayım. Yaz tatilinde sokağa dahi çıkarmıyorlardı ve sürekli evdeydim. Okutmamakla tehdit ediyorlar okul kitap istiyince sürekli bağırıp sanki bi bok yapıcan da diyip sürekli ezikliyim durdular.
30 Yorumlabenimkide sürekli bağırıyor. üstelik seni görmek istemiyorum dedi. sokak arkadaşıymışım gibi davranıyor. bence reddetme ama imkanın varsa başa bir eve çık ya da akrabana git nasıl olsa kıymetini anlayacaktır. hele tek çocuksan daha kısa zamanda bu yöntem işe yarar. bende bunu yapmayı düşündüm ama daha 10 yaşındayım.
20 YorumlaBenim annem bana birşeyi yapmamı ister 5 tane şey birden ben başlarım ilk şeyi yapmaya annem yapsana diye bağırır benim saçımı ve kulağımı çeker yavaş diye. Biryere giderken ben giyindikten sonra benim başka bişey yapmamı ister sonra 5 saniye sonra beni döver gelemezsem kapıyı üstüme kilitlemeye çalışır
10 Yorumlaben olsam ne yapardim soyleyeyim. Ailen siddet uygulamiyorsrsa cok fazla. hegun kafani gozunu kırmiyoraa sabret universiteyi farkli bir yerde oku
Ya evlen ya da ev tutup arkadaslarinla oku10 Yorumla
+1 yılsen sadece OKU.. Kimseyi dinleme anneni falan boşver evet zor bir durum ama okuyup iyi bir iş bulunca o evden gitceksin kendi evini tutcaksın ve kendi hayatını yaşıcaksın allah sabır versin..
40 Yorumlasabret kardeşim, ileride kendi evin , eşin olur rahat edersin ama eger ileride mutlu olmak istiyorsan , bilek kesmek gibi şeyleri aklına getirme.
10 YorumlaPsıkılojık sorunları var hrlde bu kdr kotu olmaması gerekıyo
10 Yorumla
+1 yılAl bicagi sik anasini tehdit et ben bile sinir oldum
10 Yorumlasen annenin açıgını falanmı yakaldın yani ilginç gelen mesajlasması
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Sanaldan başka bir face açıp bir adamla konusuyordu.
Benim annemde böyle sımavdan 80 alsam bile yaranamıyorum. Hemde annemin benim kadar boyu var bana çok kızıyo. Bide kardeşime kızım diyo bana Mira şunu getir, kardeşinin suyunu doldur. Artık bıktım yani burama kadar geldi.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaynanan olmasın o :D O nasıl birşeydir güzelim ya? Sor babana bence başka hatundan mı peydahladın beni diye. ya da bir an önce ayrıl o evden.
13 Yorumla
Soran+1 yılimkanım olsa ayrılacağım zaten. ama şu an çaresizim resmen. Kaynanam olsa daha iyi davranır yani.
Cevap sahibi+1 yılEvlenme durumun falan yokmu?
Soran+1 yılyok ben istemem evlenmeyi. Daha yaşım 19
Hiç annenle konuşmayı denedin mi neden bana böyle davranıyosun diye
13 Yorumla
Soran+1 yılevet ama beni takmıyor ki. Açıyor işte telefonu arkadaşıyla mesajlaşıyor aradada bana dönüp kaşlarını felan kaldırıyor hani dinliyorum ayağı verip. Bu sefer ben sinirden bitiyorum ama sesimide çıkaramıyorum.
- +1 yıl
ÜNİ DEN SONRA RAHAT OLUR AMA YURT TA KAL ANNEN YURT PARASI VERMEZSE BABAN VERİR ODAMI VERİMİYOR AMCALARIN YARDIM EDER KIZIM SEN DERSLERİNE ÇALIŞ ÜNİ BİTİR YANINDA GÜVENDİĞİN BİR EŞ BUL ÇOK GÜZEL HAYATIN OLACAK UNUTMA SONRA ANNEN ARICAK Kİ KIZIM ÖZÜR DİLERİM DİYECEK SENDE OLMAZ DİYECEKSİN ANNEN DİYECEK Kİ KIZIM SÜTÜMÜ HELAL ETMEM SENDE DE Kİ BURAYA KENDİ AYAKLARIM ÜZERİMDE GELDİM SEN BAKTIN DA NE OLDU FİLAN DEME TAMAM ANNE DE ÇOK KONUŞMA ARARSA DA SESSİZE AL ANNE İŞ GÖRÜŞMESİ VARDI SMS ATARSIN 30 DK SONRA SEN RAHATINA BAK BENİM ANNEMDE ÖYLE
+1 yılBenim annemde öyle. Gerizekalılar, salaklar... Hatta benimle birlikte babamı da azarlıyor. Babana çekmişsin, diyor. Ben intihara bile kalkışmıştım.
30 Yorumlaailenden yakın olduğun başka bir yok mu teyzen abin ablan falan
11 Yorumla
Soran+1 yılAnnemi çoğunlukla dolduruşa getiren teyzemler zaten. Bu sene sınav felan vardı kızlarından yüksek puan çekince başka şeyle kötülemeye başladılar beni. Bende çok içine kapanık biriyim zaten. Öyle çok yakın olduğum birisi yok
1 yılAynı sorun bende de var ablama ayrımcılık yapıyor bana kötü davranıyor ve yaranamıyorum ne yapacağımı şaşırdım ağlayacağım sensiz ağlıyorum duysa ağladığımı ona bile kızacak
00 Yorumla
+1 yılAnnem ben ve kardeşim arasında çok ayrımcılık yapıyor onu çok seviyor ama benden nefret ediyor bağırıp çağırıyor bana Allah uzun ömür versin diyor annemi nasıl düzeltirim
10 YorumlaSabir edwceksin ya da evleneveksin ya da uniye gidip kurtilacan
20 YorumlaBen de aynıyım sırf onların istemediği yere gittim diye kızdılar yeter artık 1 değil 2 değil 3 değil 5 değil 10 değil😭
00 Yorumla
+1 yılAlah belalarini versin ne diyeyim, kendini koru kardeşim, Rabbim yardimcin olsun.
10 Yorumla
+1 yılSeni cok iyi anliyorum inanki daha kotusunu yasiyorum her gün
00 YorumlaSağlam bir işe başla ve arkana bile bakmazdım
30 Yorumla
+1 yılTarafsiiiiiiiz yaklas
05 Yorumla
Soran+1 yılNe tarafsızı? ne alaka allah aşkına ? susmak dışında birşey yaptığım yok zaten.
- +1 yıl
Yas kaç? Anlattigin kadar basit olamaz..
Soran+1 yıl19 yaşındayım
- +1 yıl
bir çok şeyi gore bilecek yastasin buksdar sessiz kalmanin sebebi ne acaba hic sordunmu kendine
Soran+1 yılBaskı var. Soruda belirtmedim ama bazen şiddette uyguluyorlar
Yaşlaninca huzur evine birakmakla tehdit et
41 Yorumla- +1 yıl
😢😢
Ne yaptın da bu hale geldi annen?
08 Yorumla
Soran+1 yılDerslerimde istedikleri kadar başarılı olamadım. Bide biraz içine kapanık ve sessizimdir annem hep cıvıl cıvıl bir kızı olsun istermiş. Öyle diyor.
Soran+1 yılYoo gayet iyi. Sadece biraz sinir problemi var. Antideprasan kullanıyodu.
- +1 yıl
İnsan bir şey mi yapması gerek ilaki bazı anneler iyi davranmıyor olabiliyo
- +1 yıl
Burda senin suçun yok Herkez başarılı olamıyor kimse dört dörtlük deyil okumakta zor hiç birşeyin kolayı yok anneler babalar biraz daha yardım etse belki herşey yoluna girer
Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı. Jileti unut bununla başlayalım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBüşo bu kadar mı düştün
00 Yorumla
+1 yılÜni oku ya da evlen başka çaresi yok...
10 Yorumla
+1 yılAllah kurtarsin bir kac yil daha dayan.
20 YorumlaElini op ksybedersen değerini anlarsin
00 YorumlaKaç yaşındasın peki?
01 Yorumla
Soran+1 yıl19 yasındayım
Annem bana kötü davranıyor
10 YorumlaAnlıyorum benim annemde aynı öyle konuşmayı dene
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi