Şizofreni nedir , belirtileri nedir, şizofren miyim?

Merhaba, bende bu özellik uzun zamandır vardı fakat bu karantina sürecinde malum sürekli evde olmaktan daha fazla arttı ve tedirgin olmaya başladım. Kendi kendime rol yapıyorum etrafımda birileri varmış gibi ama aslında yok. Baya kafamda hayal kuruyorum konuşuyorum karşındakinin diceği şeyi de ben kafamda belirliyorum, durup dururken role girebiliyorum ağlama gülme kızgınlık vs, şu sıralar odaklanma sorunum da var. Genelde bu kafamda senaryosunu yazıp oynadığım şeyler şu an sahip olmadığım gelecekte olmak istediğim şeyler oluyor ama yaşadıklarım hayal kurmaktan gerçekten çok uzak. Ve kurduğum bu senaryolar oynamalar falan bölüm bölüm gün gün devam ediyor nerdeyse. Bir şeyi 2 hafta bile götürdüğüm oldu. Asosyal biri değilim. Üniversite öğrencisiyim , okullar açıkken bunu yapacak çok zamanım olmuyordu vaktim arkadaşlarımla geçiyordu az yapıyordum genelde yatmadan önce boş kaldığımda ama şu an bol bol zaman var iş iyicene çığrından çıktı. En istediğim şey bunu azaltmak hatta bitmesi. En korktuğum şey ise bunun şizofreni başlangıcı olabilcek olması. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Bunları yazınca çok saçma geliyor ama artık uzman birilerine sormam lazımdı.
Şizofreni nedir , belirtileri nedir, şizofren miyim?