Daha önce psikologa görünüp görünmemek hakkinda bir soru sordum ve gorün dediler. Açıkçası orada lendiki iyi kotu anlattim ama benim neyim olabilir.
4 yıl önce 1 saniyeliğine siyah şeyler gorüyordum daha sonra 4 ay bir şey gormedim. Daha sonra tekrar görmeye başladim. Eşyalar bana bakip guluyor falan. (Duymuyorum görüyorum sadece). Biri beni öldürmek istiyor gibi düsunuyorum. Ve buna engel olamiyorum. Ayna benden bağimsiz küçük hareketler yapiyorum. Her şeyden korkar hale geldim. Karanlik, ayna vs. Genelde gördüğum şeyler yuzu babamin aynisi bir adam ama parmaklari çok kalin siyah kiyafetler damtlik falan giyiyor , gelinlikli anne' iki erkek çocuk. neyim var sizce benim. Şizofren veya bipolar hastası olabilir miyim? Aranizda pzikoloji ile ilgelenen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
4 yıl önce 1 saniyeliğine siyah şeyler gorüyordum daha sonra 4 ay bir şey gormedim. Daha sonra tekrar görmeye başladim. Eşyalar bana bakip guluyor falan. (Duymuyorum görüyorum sadece). Biri beni öldürmek istiyor gibi düsunuyorum. Ve buna engel olamiyorum. Ayna benden bağimsiz küçük hareketler yapiyorum. Her şeyden korkar hale geldim. Karanlik, ayna vs. Genelde gördüğum şeyler yuzu babamin aynisi bir adam ama parmaklari çok kalin siyah kiyafetler damtlik falan giyiyor , gelinlikli anne' iki erkek çocuk. neyim var sizce benim. Şizofren veya bipolar hastası olabilir miyim? Aranizda pzikoloji ile ilgelenen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
O soruda kendimi anlattim. Psikologa gitmedim henüz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Doç. Dr. Nurhan Fıstıkcı ve Empatist Ekibinden Merhaba!
Şizofreni; düşünme, davranış veya duygularla ilgili bir dizi sorunu içerir. Aynı zamanda uzun süreli ciddi bir ruh sağlığı durumudur. Bir dizi farklı psikolojik semptomlara neden olur. Belirti ve semptomlar kişiden kişiye değişebilir. Genellikle halüsinasyonlar veya dağınık konuşmalar, ve belirli işlev bozukluklarına sebebiyet verir.
En az 30 gün boyunca aşağıdaki semptomlardan iki veya daha fazlasının varlığı bu konuda bir profesyonele danışmanızı gerektirir.
- Halüsinasyonlar
- Hayaller
- Dağınık konuşma
- Dağınık veya düzensiz / kaotik davranış
- Olumsuz belirtiler (duygusal düzlük, insanlara ve hayata dair ilgisizlik, konuşma eksikliği)
Şizofreni için tek bir test yoktur ve durum genellikle ruh sağlığı uzmanı tarafından değerlendirildikten sonra teşhis edilir.
Şizofreni belirtileri geliştirdiğinizden endişeleniyorsanız, en kısa zamanda bir tıp doktoru psikiyatr tarafından muayene olmanızı öneririm. Şizofreni ne kadar erken tedavi edilirse o kadar iyi sonuç elde edilebilir. Doktorunuz bu durumda size belirtilerinizi soracak ve eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımı gibi diğer nedenlerin sonucu olmadığını kontrol edecektir.Sevgiler...
Hocam sağolun çok yardimci oldunuz. Bir sorum daha var kaç yaşinda başlayabilir sagolun. ❤
Tekrar Merhaba - Yazacakların çok genel eğilimlerdir. Her kişi de aşağıdaki gibi olacak diye bir kesinlik değildir.
Zira, erkekler şizofreniyi kadınlardan biraz daha erken geliştirme eğilimindedir.
Genelde erkeklerin çoğu 16 - 25 yaşları arasında hastalanır.
Kadınlarda 30 yaşından sonra görülme sıklığı daha yüksektir.
Ortalama başlangıç yaşı erkeklerde 18 ve kadınlarda 25'dir.
Çok teşekkür edrim hocam. Seviliyorsunuz. ❤❤