Olmaz olur mu? Hem de çok güzel olur. Delikanlılık cinsiyet değil yürek meselesidir. Erkek olup da yüreği olmayan, kadın olup da yüreği dünyalar kadar olan ne kadınlar var. Kendinden emin, kendi ayakları üstünde durabilen, kimseye minnet etme ihtiyacı hissetmeyen, sadakatli, gururlu ve korkusu olmayan her kadın delikanlıdır. Delikanlılık cinsiyette değil, yürekte aranır.
İşte benim konum kadının delikanlısı olur tabiki de neden olmasın. Ancak delikanlı dediğimiz şey erkek gibi davranıp böyle ağız yapmalar efendime söyleyeyim tesbihtir veyahut gaddar olmak değildir. Delikanlı dediğin zaman akla ilk merhamet gelir açık sözlülük, doğruculuk, dürüstlük ve cesur olmak gelir. Delikanlılık kadın veya erkek ayırt etmez karakteri olana yakışır olmayana yapışır iğrenç hal alır ☺️
Şimdi sen farzet ki şu soruyu sormuşsun; aslanın dişisi olur mu? Ben de sana soruyorum? Aslanın dişisi yok mu? İşte senin sorun böyle bir soru. Aslan, aslandır değil mi? Dişisi de erkeği de... İşte aynen öyle, delikanlılık cinsiyetle alakası olan bir şey değildir...
Hem de nasıl, Adamlık erkeğe mahsus bir sıfat olsa da Kadına da çok yakışır hatta Kadına daha çok yakışır. Bir kadına adam dediğinde o gerçekten adamlık yapmıştır, Erkekte zaten olması gereken bir durum olmasına karşın MADAMlığı tercih eden çok olur...
Bunda en büyük etken nasıl bir Ailede yetişti, ya da takıldığı arkadaş ortamı, bulunduğu semt, bunların hepsi etken, yani tabi ki olur hatta bazı delikanlı diye geçinen karı kılıklı erkeklerden daha delikanlı olur.
Delikanlı erkeklere özgü bir sıfattır. Yiğit kahraman çalışkan mert dürüst vs. anlamları taşımaz. Yani bir maharet marifet veya yetenek değildir. Tıpkı OĞLAN gibi. Peki siz oğlan kız gördünüz mü?
Bir çoğu ilgi budalası ve karşı cinsten gelecek en ufak bir ilgiye bile aç o nedenle sayıları Azda olsa var ayrıca delikanlılık cinsiyete değil, duruş ve çizgiye bakar...
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Kadının delikanlısı şudur. Sözünün arkasında durur. Bugün a diyip yarın b demez. Yalan konuşmaz bol bol. Gizli saklısı olmaz. Her zaman dürüsttür. Var mı böyle yok bence o ayrı
Delikanlı diye tabir ediliyorsa eğer sanırım ben de içindeyim o grubun. Bence delikanlı olmak cinsiyet meselesi değil haysiyet ve şahsiyet meselesidir. Keyifli geceler.
Kadına bağlı her erkek gibi, bayan oluşunun riayetlerine uydukdak sonra mesela iffetine sahip çıkan bir bayan, yeryüzünün en kıymetli kadınıdır lutfüdur🤭iyi bir suç ortağı olabilir, semt semt gezip delikanlılıktan bahsetmeden nasıl olunur gösterebiliriz. Hiç bişey söylemeden açıklmadan, ne diyordu şair "Edep ve zerafet insanı gittiği yerde Sultan yapar"
delikan lılık tabiki erkeklere özgü dür. deli kanlı adı üstünde kanı deli gibi akan... yani kadının kanı öyle coşkuluy sa üzgünüm ama bir sorun vardır o kadında.
Bence olur.. sözünde duran ne yapacağını bilen mıy mıy etmeyen laflarla karşısindakini geçiştirmiyen. neyse o olan yalansiz biri bence delikanlıdır. saygi duyarım👍
Cinsiyetle bağdaştırılmamalı bence tamam genel olarak erkekler için kullanılmış bir cümle delikanlılık ama kadın olsun erkek olsun sözünün eri ve dürüst olmalı.
Delikanlı tanımı Michelle Rodriguez e benzemekse bana uyar ama tespih sallayan bi kadına tutulurum ben sen ne ayaksın hesabı tokadı başarım hiç yakışmışyo kadınlara böyle seyler
olur ne sadist kadınlar ne delikanlı kadınlar kızlar var keza ben sadistim bana kötülük yapan dünyaya kaötülük yapanları itina ile dövmeyi seviyorum siyahtan vazgeçemiyorum tarzım sim siyah kısa uzun giyimek var yani bol bol