Arkadaşlar ben 21 yaşındayım erkek kardeşim 15 yaşında. kardeşimi çok seviyorum. çok saçma sapan arkadaşları var küfürlü konuşanlar kız peşinde olanlar falan. Ben kardeşimin efendi bir erkek olmasını düzgün davranışları olsun kızlarla samimi olsun istemiyorum. ona nasıl bir konuşma yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Benim de kardeşim 12 yaşında. Aynı sorunla ben de karşılaştım fakat bizim evde küfür etmek yasaktır. Yani bu yaşıma geldim hiçbir zaman ne annem ne de babamın küfür ettiğini hiç duymadım. Eğer kardeşim evde küfür ederse olacakları bildiği için öyle bir şeye kalkışmaz. Kızlar konusunda pek yapacak bir şey yok ama küfür konusu çözülür.
Bence onunla konuşurken çok dikkatli olmalısın çünkü bu dönemlerde fazla alıngan olabiliyorlar. "Sırf benden büyüksün diye bana ne yapacağımı söyleyemezsin!" Vs. Vs. düşüncesi...
Ona bunu yapma onu yap demek yerine çok yakın bir arkadaşı gibi ol ki bir şey olduğunda direk sana koşsun. İnan bana işe yarıyor ben kardeşimle öyleyim annem-babam-abimden korktuğu için herkesten önce ilk bana koşar. Böylece sana değer verdiği için sözünüzde dinleyecektir...02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erkek bu, sen her ne kadar önlemeye çalışsan da ortamına arkadaşlarına ayak uydurmak ister. Sen gerektiği yerde hatırlatma yap sadece, uzun uzun konuşup onu boğarak daha çok öfkelendirirsin ve istediğinin tam tersi bir insan olabilir Allah korusun. Üstüne gitme, tam da ortamları öğrenip insanlarla tecrübe kazanıp hayata adım atma zamanları. Sen sadece ağırlığını koy, ailen de.
00 Yorumla
+1 yılHayırlı sabahlar.. erkek kardeşini din üzerine eğitim veren spor klüplerine gönderebilirsin.. şu anda en modası izcilik kılüpleri.. hem çocuklara izcilik eğitimi veriyorlar hem kampa gilan götürüyorlar.. aynı zamanda dini eğitim veriyorlar.. eğer böyle birşey düşünersen yardımcı olurum..
Hayırlı Ramazanlar04 Yorumla- +1 yıl
İzcilik kampları okuma veya başka şeyşer değil.. gençlerin çok hoşuna gidiyor.. ataştırmanı öneririm
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılOna doğru düzgün arkadaşlar bulmasını söyle, kötü arkadaşlarını da terk etmesini söyle. En güzeli de, sen ona iyi bir arkadaş bul bulabiliyorsan... Ona yol gösterebilecek, abilik yapabilecek, örnek olabilecek birileri varsa etrafında, onları kardeşinle tanıştır, biraz vakit geçirmelerini sağla...
09 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş ortamın da değişiyor, askere gidenler görecek; bu ülkede evrimini tamamlayamamış kaç erkeğin olduğunu... Maalesef dediğin doğru, küfür bilmeyen öğrenir, sigara içmeyen içer... Kendine dikkat etmeyen biri için bataklık gibidir askerlik, her türlü pisliği görürsün...
- +1 yıl
Yorumlar karıştı :)
- +1 yıl
Askerlikle ilgili bir konu vardı, yanlışlıkla buraya yazmışım. :D
- +1 yıl
Bu arada yanlış anlaşılmasın, askerlik güzel yerdir, gidin mutlaka... Her türk erkeğinin gitmesi gereken bir yer. Vatan millet sakarya...
Buraya da yazayım da bir sakatlık çıkmasın.. - +1 yıl
biraz bölündü, kusura bakma :)
kardeşine dönecek olursak, sırf arkadaş çevresinden dışlanmamak için kötü şeylere bulaşabilir, bu tür şeyler o ortamda hava atmak için birer malzemedir.
Ben her zaman o yaşlarda genç bir çocuğun yönlendirilmesi taraftarıyım, bunu en iyi de kendi dilinden anlayan biri, abi diyebileceği biri yapabilir..
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
39Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 323 cevap paylaştı. Sen ne konuşursan konuş seni dinlemez. Onun zihniyeti şu, aileden nasihat almam. konuşma bitene kadar tamam tamam tamam. Final sahnesinde tamam bidaha yapmıyıcam. konuşmadan sonra yine aynısı olacak. Kızlarla samimi olmazsa içine kapanık olur. derdini sıkıntısını dahi söyleyemez. pasif birisi olur. Arkadaşı önemli. 1 tane arkadaşı olsun. onunla herşeyi yapabilecek, Ama Allah korkusu olan bir arkadaş. Bu arada erkek kardeşin hiç baba dayağı yemediğinden şımarık biri sanırım :)
09 Yorumla- +1 yıl
Bu kötü oldu şimdi. Bak şimdi arkadaşım. Kardeşin erkek olduğu için kız olarak birşey anlayamazsın. Çünkü anne babasına korktuğundan birşey anlatamaz. sende kız olduğun için sanada çevresinde olup biteni anlatamaz. 15 yaşları çok tehlikelidir. Yavşak arkadaş çevresi yüzünden ben 15-16 yaşında sigaraya başladım. ilk önce bunun önlemini almanız lazım. içmez demeyin. benim ailem 3 yıl sonra öğrendi sigara içtiğimi. sonra bıraktığımı söyledim. şimdi 8 yıl oldu sigara içeli. Ergenlik çağında olduğu için agrasif olacaktır. yeri geldiğinde sana dahi bağırıp çağırabilir o yüzden fazla üstüne gitme. Erkekler arası konuşma tarzı farklıdır. Bak ben kuaförüm. gün içinde ya da bayanın olduğu ortamda efendi, centilmen olurum. ağzımdan en kötü kelime olarak pislik kelimesi duyarsın. Ama birde sen beni arkadaş ortamında gör. Çok arkadaş ortamına girdim. şakalar bile küfürlü ediliyor. fıkralar küfürlü, bir olayı, bir geçmişi anlatırken küfürlü. Diyeceğim şu. Erkek ortamı bambaşkadır.
+1 yılkardeşinle fazla vakit geçirmen lazımm... tecrübelerinden bahsetmen lazımm.. ama gerekçeli olarak tabiii.. işte böyle yaparsan böyle olur gibisindenn.. kardeşin genç daha yeni yeni kişiliği oturmaya başlıyor.. bence şimdi daha fazla doğruya yönlendirmelisinnn..
05 Yorumla- +1 yıl
aynenn.. devammm... bide gerçekten bilinçli bir dini eğitimde çok işe ararr... Allah a tam teslimiyet tarzında..
- +1 yıl
öyle değil işte arkadaşımm.. öyle çok insan var ama.. yapmadığı halt yok.. benim kastettiğim farklı bir hususs..
+1 yılşu an ne kadar konuşursan konuş pek faydalı olmayacaktır ergenlik çağında tam delilik döneminde ;)
ortamı da dediğin gibi biraz kıyak çevre dediğimiz elemanlarla dolu belli ki belli bir zaman sonra ilk ağır aşkını yaşayacak ve arkadaşlarının dediği yöntemle erişemeyince sana yönelecektir ;) o zaman nasıl istiyorsan öyle yetiştire bilirsin kardeşini :)00 YorumlaHiç bir şey yapma sadece özenmemeyi bilmeli o kadar doğru ile yanlışında farkında lmalı ondan sonra hangi ortamda olduğu farketmez kendini bilecektir her şekilde.(Sence bu iki onudaki durumu ne? Bu konularsa iyi olmasının ylu mantığını iyi kullanmasıdır bence vunuda ekleyeyim)
02 Yorumla
+1 yılilkokulda ilk platonik aşkıma şiir yazmıştım evde kağıdı saklamıştım güya. ablama denk gelmiş tabi okumuş beni görünce çok fena kızdıydı. sırf o yüzden uzun süre ablamı sevmedim. küfürlü arkadaşlarından uzak tutabilirsin ama kız konusu hassas olabilir.
00 Yorumla
+1 yılSen ne desen ters gelecek ona şu an. Hatta sen ona ters geldiğin için senden soguyup daha çok o tarafa yönelecek. Bence ona fark ettirmeden koru onu. Seni arkadaşı gibi görüp her şeyi paylaşmasını sağla. En azından ne yaptığından haberin olur
01 Yorumla
+1 yılKonuşsanda anlamaz, dinlemez. Sadece arkadaş ortamını değiştirmeye çalışabilirsin, doğru insanlarla tanışırsa iyi birisi olur. O yaşlarda arkadaşları çok önemli
01 YorumlaSen erkeklerle samimi olmazsan oda seni örnek alarak kızlarla samimi olmayacaktır zaten hiç bir kız küfür eden erkekle takılmaz.
Hem kızlarla samimi olsa ne olur ki; kızları yiyor mu?05 Yorumla
+1 yılgay olsun mu istiyorsun? uyar ablacım de küfür de nıc nıc de 15 yaş karşı tarafı fark edip cinselliği öğrendikleri yaştır kolay gelsin
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Anlayışlı olarak yaşamasına izin vererek hatalarıyla öğrenir sizden sizi danışabilceği yargılamadan azarlamadan size gelebilceğini hissetmeli ve bilmelidir bir abla olarak bu kadarı kafidir
00 Yorumlarahat bırak çocuğu.. şu an zaten seni dinlemez boş yere sorun yaşarsınız. ileride senin istediğin çizgiye kayacaktır. insanların nasıl davranacağına kimlerle arkadaşlık yapacağına ve karşı cinsle iletişimine sen karışamazsın
05 Yorumla
+1 yılbu cocuk ergenlikte küfürde etcek kızlarlada dolascak pesindede koscam kavgada edecek erkek o erkek bırak yakasını sadece esrar vs ye bulasmamsı konusunda tembihcisi olabilirsin.. baska birsey yapabileceğini sanmıyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Çocuğu içine kapanık kız gibi yapar bırakırsın bak
+1 yılSosyal faaliyetlere yönlendirebilirsin. Spor falan iyi gelir. Tüm haftasını sporla uğraşmasını sağlarsan en azından arkadaşlarından biraz uzaklaşır.
10 Yorumla
+1 yılMükemmel soru ' Onun hissettiklerine değer ver ve yalnız olmadığını hatırlat, dokunmaktan korkmamasını ama haddini bilmesini öğret, dürüstlerin ve iyi insanların hep kazandığını öğret...
01 YorumlaBende bu dertten muzdaribim gerçekten zor durum söylüyorum sana ne diyerek tersliyor.
01 Yorumla
+1 yılBu işler konuşmayla filan olmuyor, kardesimden biliyorum. Çocuğu en yakindan ve direk etkileyej faktör arkadaşları. Çevreyi düzeltmek gerek biraz
00 Yorumla
+1 yılValla bir çocuğu ailesinden çok arkadaşları yetiştiriyo. Arkadaş çevresi çok önemli. Onlardan gördüğü gibi hareket eder bence.
01 Yorumla
+1 yıl15 yaşında küfür ediyor kız peşinde koşuyor diye değiştirmek istiyorsan kardeşini kız olmasını istiyorsun demektir. hatta şimdi kızlar bile küfür ediyor erkek peşinde koşuyor. başka türlüsü yok bu 15 yaş denilen şeyin yorma çocuğu boşuna
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılbabana git bu mahalleden taşınalım de ve gidin yeni dostluklar kurarsa değişim olur
06 Yorumla- +1 yıl
sat evi başka al
çok zor değil takas bile yaparsınız - +1 yıl
öyle bak arkadaşlarını değiştirle olmuyor artık
iletişim çok kolay bir pc bir tel bir net bul dünya elinin altında
hele aynı mahallenin çocuklarıysa iş daha zor
kursa falan gönderin gitar keman falan o da olabilir - +1 yıl
en mantıklısın
hatasını kendi anlarsa daha o yoldan gitmez
+1 yılLise çağında ki çocukları bu kadar sıkmayın. Kızlarla olmasın, arkadaşı olmasın ne olacak çocuğun sonu evde bilgisayar başında takılan asosyal tiplerden mi olsun?
00 YorumlaAdam Akıllı Çek Karşına Küfür Etme Adam Ol De. Efendi Ol De... Kızlar Öylelerini Sever De.
Ama Gerçekte Şu Ki , Böyleleri Hayata Tutunamaz. Hayatını P. çliğinide bir Öğrenmesi , Kendi Keşfetmesi Gerek.00 Yorumla
+1 yıl"Kızlarla samimi olsun istemiyorum"
Bir görümce doğuyor!!!011 Yorumla- +1 yıl
Neyden dolayı? Pısırık bir kardeş istemenin sebebi nedir?
- +1 yıl
Kızlarla samimi olursa yamuk mu olacak?
- +1 yıl
Soruyu iyi anladım. Ben sadece "kızlarla samimi olmasını istemiyorum" noktasına takıldım. Sebep?
- +1 yıl
Ne konuşmuş? Küfürlü mü konuşmuş yoksa cinsel muhabbetlere mi girmiş?
Açıkçası yapabileceğin hiçbir şey yok. Ha "evden dışarı çıkamazsın" falan deyip telefonuna el koyarsan bir nebze. Ama çocuğu bastırdığın için ileriki yaşlarda bu geri teper. Şekil A ben. Çocukken bu konularda çok bastırdılar, 19 yaşıma geldim ve şimdi asla engel olamıyorlar. Belki bu kadar bastırmasalardı zamanında, bu kadar uç noktaya gitmezdim. - +1 yıl
Sözlü uyarabilirsin ancak ama o yaşta ne seni ne de anne babasını takmaz. Kişilik oluşma yaşına gelmiş. Onu izlediği filmler, okuduğu kitaplar ve arkadaş ortamı etkileyebilir ancak.
İstedigin kdr kons cevresini degistirmedigin surece ayni sekilde devam eder konsma en etkilisini yap girer cikar kafasina
00 YorumlaKardesinin arkadaslarini iyi terxih yapmaai lazim kotuleeletakilirsa kotu olir iyi eefendi cocuklarla takilirsa umarim edendi evlat olur
11 Yorumla
+1 yılÇocuğa yazık değil mi bırak kızlarla samimi olsun hayatını yaşasın.
01 YorumlaOnla fazla zaman gecirmeye bak; zamanla ailenin yapitasina donecektir. ama bunu yaparken 15 yasina inerek deneyin...
01 YorumlaErkek çocuğu o elbet kızlarla samimi olucak küfürlü konuşanlardan uzatk tut yeter
00 Yorumla
+1 yılBence bosa deneme cevresini değiştiremezsin ve yaşı da küçük değil
00 YorumlaGeç kalmışsın düşünceli abla :) ağaç yasken eğilir bu yaştan sonra değiştirmezsin.
02 YorumlaAbla erkek üzerinde otorite kuramaz tabi seni çok seviyosa belki ama baban konuşsa daha iyi olur
13 Yorumlaamaaan boşver şekerim yaaa napcan çocuğu falan bırak gitsin düzelr o :D :D :D
00 Yorumla
+1 yılbence kızlarla samimi olsun karşı cinsi keşfetmeli bu yaşlarda. çocuğun kendi benliğini kazanmasını istemiyosun anlaşılan. tipik türkiye sorunu.
00 Yorumla
+1 yılsaçınıda yana tarada tam olsun. bide gömleğini boğazına kadar ilikle.
01 YorumlaIleride düzelir adam olur biraz büyüsün söyle sen ona bir sevgili bul adam eder o senin yerine :)
03 YorumlaYaşı 15 seni asla dinlemez ürolojik bölge ile beynin yer değiştirdiği dönem
07 Yorumlababasini dinlemeyen senimi dinlecek buzaanin gecleriyle ugrasilmaz bence rahat birak bisey yapamassin cunku
06 Yorumla
+1 yılSenle vakit geçirmesini sağla sevdiği etkinlikleri beraber yapin
03 Yorumla- +1 yıl
Ozaman zor olur uzaktan takip yeterli olmaz
Bende kizlarla samimi olsun istiyprumda aşiri utangaç
00 Yorumla
+1 yılAllah kolaylık versin
013 Yorumla- +1 yıl
Büyüdükce akıllanır merak etme. Sen sadece kötü bir şey olduğunu söyle. Hatta onu ona bir hikaye tarzında anlat. Kötü bir hikaye uydur onun yaptıklarını yapan birazda abartan bir karakter uydur. Ve sonunda başına büyük bir olay gelsin. Ve onu bunun gerçek bir hikaye olduğuna inandır. Belki faydası dokunur
- +1 yıl
Yani bence bir dene. Olmazsa yine yaz buluruz bir şeyler ;)
- +1 yıl
Rica ederim. Faydam dokunduysa ne mutlu bana. Hatta bak ona anlatma onun yanında başka birisine anlat. Daha inandırıcı gelir
- +1 yıl
Annen olur baban olur veya telefonda bir arkadaşına anlatır gibi yap ama onun mutlaka duyup anlaması lazım.
- +1 yıl
Bana da haber ver ama işe yaradı veya yaramadı diye. Merak ettim :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
+1 yılBence hiç uğraşma üstünede gitme rahat bırak
08 Yorumla- +1 yıl
Normal olan o zaten çünkü o yaşta erkeklerde olan hormanal değişiklikler çok etkiliyor eğer sen bu konuda üstüne gidersen özellikle kızlar konusunda üstüne gidersen kardeşinin gelecekteki cinsel hayatını tamamen alt üst edersin
- +1 yıl
Yok öyle bir şey mi kızlarla bu yaşta samimi (bu samimiliği sende yanlış anlıyor olabilirsin kankasıda olabilir belki) olmazsa emin ol ki ilerde kızlarla diyalog dahi kurarken zorlanıcaktır ya da senden gizli yapmaya başlıycaktır yani sen boşver şu an olan olaylar normal ve daha da iyisi olan olaylardan haberdarsın senden gizlide yapabilir unutma
- +1 yıl
İyi yapıyorsunda çocuğu çok da korkutma :D
- +1 yıl
Ayrıca söylediğim gibi bu konuda çokda üstüne gitmene gerek yok
konuşma yapma örnek ol kendi tavırlarınla
10 YorumlaKendi davranislarin ile onu eyit
04 YorumlaAllah senij gibi ablayi herkese nasip etsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Kızların hep kötü iki yüzlü oyuncu oldugunu görüyorum bu sitede. Bir umut oldugunu güzelliklerin de oldugunu gördüm sizde. Kardedinize gelince bu donemde kolay kolay lafiniz gecmicek ama önemli olan bu ergenligin ileriki donemlerinde ona sahip cikmaniz. Kötü olan şeyleri kanitlariyla gosterin. Bir çocuğun en zayıf noktasi anne babasi ve kardesleridir. Ona annenizin babanızın cektigi zorluklari anlatin. En can alici noktalardan yaklasin kardedinizi en iyi siz tanirsiniz biraz oturup dusunurseniz bulacaksiniz eminim. Allah yardimcino olsun. Ins hayirli bir evlat hayirli bir kardes hayirli bir vatandaş olur. Birde kolay olmicak isiniz sakın tersine gitmeyin sirt donmeyin. Ergenlikten bizlerde gectik. Donup arkama baktigimda gülüyorum ne saçma isler yapmisim diye. Kolay gelsin
o yaşda abla nasihati ters teper :)
03 Yorumlazamanla düzelir bence
20 Yorumla
+1 yılDaha ufak cok ustune gitme geri teper
05 Yorumla- +1 yıl
Evet ama konusma ile olmaz onunla zaman gecir duzgun ortamlarda olmasini sagla yani onlar kotu duzgun arkadas bul demek isi cozmez
- +1 yıl
O zaman sen ona yanlis yolda oldugunu gostermen gerek duzgun arkadaslar edinmesini sagla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok saçma bir düşünce
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkonuşmayla anlamaz o
00 Yorumlagenetik!
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir abla olarak erkek kardeşimi nasıl doğruya yönlendirebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler