Down sendromlu bir kardeşim var 12 yasında onu çok seviyorum... babamında onu benim kadar sevdiğini düşünüyordum ama bugün sırf banyoya gitmedi diye çocuğa tokat atmış annem araya girince anneme de vurmuş ben eve gelince bağırdım çağırdım bana ses çıkaramadı, bu yaştan sonra babama vurmak istemiyorum kardeşime vasi olarak atanıp annemle onu yanıma almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ve ne kadar süre de sonuçlanır? Aynı zamanda askeri personelim ve bekarım şark görevim yakında çıkacak büyük ihtimalle uç karakol olacak, onları oraya götüremem ama babamla da kalsınlar istemiyorum, mesleğim çok riskli ben ölürsem onlara kim bakacak diye düsünmeye başladım.
Kendimi çok çaresiz hissediyorum...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Avukatlar bu konuları çok iyi biliyor. yok mu arkadaşınız avukat filan. Hatta askeri personel olduğunuz için işlemler çok çok hızlı olur..
Tanıdık bir avukat var ancak kendisi aile dostu böyle bir konuyu çevremde ki insanların duymasını istemiyorum. Babamın ilk vukatı değil bizi her gün yerin dibine sokuyor kimse duymadan bilmeden gitmek istiyorum şayet kardeşimi bana vermemeye kalkar olay çıkarır elimi kaldırmak zorunda kalırım diye korkuyorum.
Tanıdık bir avukat olmasın zaten. Çünkü babanın haberi olur hemen. Onunla konuşmadan etmeden, tam bilgi almadan harekete geçmeyin tabii ki..
şu an bir kaç siteye vs baktım ve sürecin uzun süreceği kanaatine kapıldım.
Bugün benim için bir milat olacak yıllarca bizi dövdü, annemi dövdü... hep affettik o dövdü biz affettik ailemiz dağılsın istemedik ama kendisinden nefret eder hale getirdi. Sana da tesekkür ederim kardeşim gecenin bu saatinde kendimi yalnız hissettim yazdım buraya iyi ki varsın 🙏
Çok saolasın güzel kardeşim. Sakın canını sıkma böyle şeylere. Zaten askeriyedesin. İşlemler senin için 10 kat daha hızlı olur inan ki. Önemli olan ilk adımı atmak. Hayırlı güzel bir bayram diliyorum sana ve ailene..
Durduk yere mi tokat atmış sinirli miymiş
İki hafta önce aramizda bir tartışma yaşandi. Bizi bir cemiyette küçük düsürdü o günden beridir onunla pek fazla konuşmuyorum. Parası olmasina rağmen evin hiç bir giderine el atmaz o da yetmezmiş gibi her ay arabasina veya başka bir seyine benden para ister, istediğini alamayinca evde herkesle düşman olur tamda bu dönemden geçiyor herkese saldırıyor ama sabır taştı,
Hep mi böyleydi peki
Hep değil arada böyle oluyor, normalde aramiz iyidir sinirlenince böyle oluyor. Çoçukken bizi her gün döverdi öyle yaramazda değildik, ne sigaram var ne alkol ne baska bir sey bir gün başına bir bela açmişligim, yoktur. Herkes beni ve kardeşlerimi çocuklarina örnek gösterirdi, ama babamizı memnun edemedik, ilkokulda kardesimle aynı gün okula gitmemize izin vermezdi bir gün ben giderdim, o gün kardesimi yanina alır tarlaya gotürür çalıstırırdı ikinci gün sıra bana gelirdi ben tarlaya kardeşim okula giderdi, sonra ki gün neden okula gelmiyorsun diye ögretmen döverdi. Anlayacağınız her zaman böyleydi.
Eskiler niye hep bu kadar kötü şimdiki babalara bak böyle mi bide diyorlar eskiler güzeldi diye babanla bir konuş çünkü seninde geleceğin var sende evleniceksin çocuğun olacak Bi orta yol bulmaya çalışın
Konuşursak kavga ederiz çünkü laftan anlamayan biri, bu yaşıma kadar ailem için kendimi feda ettim, kendim için hiç bir sey yapmadım, bu defa da kendimi feda etmem gerekiyor.
Evlilik konusuna gelince beni seven biri var ama ben yapamam yakında sıkıntılı bir bölgeye gideceğim ya geri dönemezsem eşime çocuguma kim bakar, diye çok düsündüm kendimi ikna edemiyorum, bana bir sey olursa annemle kardeşimi ablama veya kardeşime emanet edebilirim. Ama kendi ailemi çocugumu kimseye emanet edemem en iyisi olmaması...