evet ne düşünüyorsunuz bu konuda cevaplarınızı alalım :)
Cevabın nedir?
+1 yılHehh işte ben bunu anlayamıyorum. Niye hep erkek ödüyor? Kadın erkek eşit değil miydi hani? Bende çalışıyorum ve cebimde Allaha şükür param var. Sevgilimle biyere gittigimizde ben elimi cebime atınca çok kiziyordu kavga ediyorduk sonra. Parası olmayınca da görüşmek istemiyordu anliyordum nakit sıkıntısı varsa bende var hayatım çekinme diyodum yine kavga cikartiyodu. Ondan sonra zaten korkuyorum elimi cebime atmaya. Bigün o odesin bir gün sen. Bunda ne gibi bir ayıp olabilir ki. Tamam cebinde paran yoksa söyle kıza en azından bu sebeple gelemiyorum de o kız zaten anlar durumu gelme demezki gel ben yardimci olurum der. Tabi bazı kızlar varki parası için birlikte olan onlar ayrı tabi onlara yedirirsen keriz olursun. Sevdiğin kişiyle aranda böyle bir mesafe olmamalı bence. Bu mesafedir yani başka bişey değil. Kısacası bayanlarda herseyi erkeklerden beklememeli. Yoksa esitiz demeye hakkın yok senin
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılödersem soğurum param olmadığı için değil kafa yapısından dolayı erkeğin işi o.
441 Yorumla- +1 yıl
aynen işte bu yaaaaa ben de asla paradan dolayı değil erkek olan öder bitti
Cevap sahibi+1 yılrapsodi sen gevşeksen o senin sorunun godoş gibi kıza hesap ödetirsen o iş olmaz. romantikiz teşekkürler canım :) ;)
- +1 yıl
ne dmeek gizlicim böyle klavye başında erkeklik taslayanlara gıcık oluyorum
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle kıza hesap ödeten gitsin etek giysin. Erkek dediğin gururlu olur az
- +1 yıl
bu güne kadar hic ödetmedım ama senın gıbılere ödetmek lazım, erkeğin işiymiş kadınının bir işi var sen onu yapıyorsan öderiz zaten
Cevap sahibi+1 yılterbiyesizlik yapma. Bu benim görüşüm ne olduğumu bile bilmeden konuşuyorsun hayaıtmda sadece tek sevgilim oldu. uzun ilişki olur neyse o yakınlık olur durumu olmaz bilir anlarsın ama kızı hem dışarı çıkarmak hem ona ödetmek terbiyesizlik başka bişey değil.
- +1 yıl
ya bunlar adam değil ki laf anlatma erkek olsalar böyle yazmazlar zaten
Cevap sahibi+1 yılaynen ya oh bir güzel yiyor kıza ödetip kalkıyor hesabı garson erkeğe uzatıyor erkekte kıza düşünemedim.
- +1 yıl
Eve gidince ödeşirler bro
- +1 yıl
işte adam olsalar o kadının parasını almayı gururlarına yedirmezler bunlarda utanma yok
Cevap sahibi+1 yılaynen canım neyse :) kaldıramadılar ağır geldi :D :D
- +1 yıl
sana burada laf anlatcak değiliz boşver canım sen git yat uyu
- +1 yıl
erkek de öder kadın da öder... İlişkilerinde erkeğinin görevinin hesap olduğunu düşünen zihniyet acaba kadının görevinin ne olduğunu düşünüyor?
Cevap sahibi+1 yıloff yeter buda benim düşüncem saygı!
- +1 yıl
bunların hepsi asalaklar ya yazık gerçekten mikropsunuz canım ya :)
Cevap sahibi+1 yılyani gerçekten pes bunu normal görmek çok enteresan nasıl bir ruh hali içindesiniz anlamadım hadi erkekleri anlıyorum kızlarda eksiliyor inanamıyorum.
- +1 yıl
onlarda erkeklere yaranmaya çalışan asalak kızlar canım boşver onlar gıcık oldukça ben mutlu oluyorum sen de öyle yap :)
- +1 yıl
bende senin kafa yapından dolayı senden soğudum şu an :D
Cevap sahibi+1 yılprensoberyn çokta önemli değil ;) ayn1299 teşekkürler :D
- +1 yıl
ah be kızım ne yüklendiler sana öyle :)
Cevap sahibi+1 yılhaklıyım herkesin görüşü var benimki bu.
- +1 yıl
bu kıza sataşanlarda yürek yok ki delikanlı değiller bir defa
- +1 yıl
Her fikre saygi duymayan insanlardan bisey beklemek Bir yana Tartismaya bile girmem
- +1 yıl
ama hesap ödücen die soğumanda gerekmez :):))::):)
- +1 yıl
haklısın tek tabanca bu boş insanlara laf anlatılmaz
Cevap sahibi+1 yılLaf anlatmayacagim bende artik :)
- +1 yıl
ödersem soğurum nedir l*n öyle sen sevmiyomusun adamı olmaz öyle şey valla o zaman ayrıl ilerde diyelim adam sıkıntıya girdi ne yapcaksın bırakcakmısın cocuğu sende en iyi cevap secmisin bunu -1 veriyorum
- +1 yıl
bir sen varsın hıammına
- +1 yıl
saçma konuşmuşşsun erkekler kölemi birliktelik emek ister
Elbette erkek ödemeli ancak arada bir kız elini cebine atmayı bilmeli. Tamam akşam yemeğine gittiniz erkek ödesin ama bir kafede içtiğiniz kahvenin çok da kabarık olmayan hesabını varsın kız ödesin. Ben hep öderim ama yanımdkai kızlar da dediğim gibi bir kahvenin çayın hesabını öder. Ama her defasında bu salak ödüyo zaten anlayışında olan bir kızla da işim olmaz. Dahası e ben zaten onunla sevgiliyim işte zaten sevişiyoruz daha ne hesap ödeyecem diyen kızla hayatta işim olmaz zaten. Şey kızdan farkı yoktur onun. Bakın söz konusu olan sevgiliniz bile olsa !! bu dediğim geçerli. Ama çocuk çok zengin ama kız öğrenci falan sa tamam her zaman erkek ödesin. Ama bunu erkeğe bir görev olarak atfetmeyin. Sizin için söylüyorum. Bunu yapan kız basit kız çaresiz kız izlenimi verir ki erkek namlunun ucuna sürer kızı.
01 Yorumla- +1 yıl
bende zaten bunu demek istedim sürekli kızın parasını kabul eden adam olamaz
Ben kızların da böyle sorumluluklar alması taraftarıyım. Çünkü küçükken hep baba karşılasın büyüdün biraz sevgili karşılasın evlendin kocan karşılasın kendine güveni olmayan hep birilerine yaslanmaya alışan bir topluluk doğuyor sonra. Kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durmayı ayağını yorganına göre uzatmayı da öğrenmeli. Hadi hesabı sen öde asla demedim ama daha sonrasında hadi şuda senden diyerek teşfik etmişliğim olmuştur konu oradaki 3 kuruş değil onun da kendini güçlü hissetmesini sağlamaktır.
13 Yorumla- +1 yıl
haklsıın ama böyle gördük alıştık kadın hesap ödemez.
- +1 yıl
ama değişmez artık.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
250Cevap
+1 yılŞöyle bir şey var. Benim bir sevgilim vardı. Azerbaycadan gelmişti okumak için.. ben de universite okuyorum. Devletten aldığım bursla geçiniyorum. Beb ona burs kartımı verdim butun parayı çekiyodu. Ailesinden destek gelmiyo diye yaptım. Ama o beni hiç dusunmedi. Otobys parası bile vermedi. bir yere goturutdu tokum derdim yanımda yer içerdi ben şeker hastasıyım aç kalmamam gerekiyor bunu biliyodu ama sabah sekizden akşam 5e kadar yanyanaydık tek bişey yemediğimi gorurdu yine de rahattı ben otobus param yok diye okula gitmedim bir donem. Bu 4 ay boyle devam etti. Cafede falan buluşmadm benim için para harcamasın dyr ama faso fiso. Butun param onda olmasına rağmen ordan burdan para bulurdum cafeye gittiğimizde ben oderdim Ne biliyim işte. İnsanda anlayış olacak. Yoksa para insanın elinin kiri. Bitlikte yaşıyosan elini cebine atacaksın. Ama buna değen biri için yapacaksın
31 YorumlaErkek öder kız ödemez, diyen kız cikarcidir hic kimse kusura bakmasin. Yerken icerken berabersiniz de odemeye gelince o niye sadece erkegin isi olsun. Ayrica ona yuklemek her seferinde dusuncesizlikten baska bisey degil. Belki durumu yok belki mahcup olcak. Erkegin gorevi hesap odemek diye bisey yok. Bu devirde herkes Sabancı ve Koç'un oğlu degil
63 Yorumla- +1 yıl
ya bak bir simit yersin sorun değil ama erkeklik gururu diye birşey var
- +1 yıl
Erkeklik gururu falan fasafisoo.. kadınlık gururu da var o zaman, sen tasimiyor olabilirsin ama ben dibine kadar yasiyorum
He hesabi ikiye bölüp odemek bence de hos degil ama bir gun o oderse yarin sen odersin, budur dogrusu. Bugun o yarin o ertesi gun o gitmez oyle. Seni bilmem ama biz ogrenciyiz, kimse kimsenin cebini beslemiyor.
+1 yılİnsanların hayatta her döneminde iyi durumları olacak diye bir kaide yok, maaşımı alalı çok geçmemişimdir, aylık hesaplamamdan geriye eğlence için bayağı para artmıştır tabi ki de öderim. Ama baktın ay sonuna yaklaşıyor sevgiliyle birlikte yardımlaşarak ödenir hesaplar. Hesabı erkek öder diyen kadın saf kezbandan başka bir şey değildir. Çoğu zaman erkek ödemeli, evet, ama bu işi her zaman erkeğe yıkmak da yazıktır günahtır yapmayın. Hayat müşterektir, sevinçler gibi sorumluluklar ve zorluklar da sevgiliyle, eşle birlikte paylaşılır.
11 Yorumla- +1 yıl
doğru yazmışsın arkdaşım
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsla hiçbir şekilde sevgilim hesap ödeyemez ancak ben hesap ödediğimde karşı çıkması gerek ne bilim trip atması gerek ben ödediğim için biraz rahatsız olması gerek. En iyi cevap seçtiğin hanımefendi gibi o erkeğin işi gözüyle bakmaması gerek. Belki kendisi çok rahatsız olmuyor ama erkekleri de para olarak görmüyordur belki sadece yanlış telaffuz etmiştir orasını bilemem ancak toplumda erkekleri para olarak gören çok bayan var. Ben böyle birine bırak yemek ısmarlamayı oturması için boş koltuk bile uzatmam. Demek istediğim parasında değilim ancak enayi yerine de konmak istemem. Zaten öyle bir kişiliksiz bir bayanla sevgili olmam...
11 Yorumla- +1 yıl
işte bizde böyle düşünüyoruz ama o asalaklar hemen saçma yorumlar yazdılar bence senden biraz erkeklik öğrensinler keşke gizli olmasaydın
+1 yılErkek adam hesabı öder diye diye bütün kızları paragöz yaptınız zaten erkeklerin gözünde.
Beni şuraya götür aşkım, burada yemek yedir aşkım deyip hesaba el bile uzatmazsan o erkek seni nasıl görür?
Karşınızdaki de bir insan. Belki parası az belki durumu o an iyi değil hiç düşünmeden erkek öder diyorsunuz bu yanlış.
Sonra sevgilim benimle niye görüşmek istemiyor diye şikayet ediyorsunuz.31 Yorumla- +1 yıl
bak arkadaşım beni tanımıyorsun bile eski sevgilimle bir yere gittiğimizde hesabı ben öderdim parası olmadığından tamam mıı böyle gereksizce yorumlar yapmayın
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılsoru su olmali... kizlar surekli erkegn hesap odemesine izin verir misiniz?
hesap odemek erkegin isi falan degildir. ha ilk bulusmada erkek odemelidir ona katiliyorum ama daha sonra erkegin yine baskinligi olsa da kadinin devreye girmesi gerekir.
para yiyici miyiz oglum biz? ben erkek olsam bu kadar paranin karsiligini soke soke alirim o zaman e hade buyur!11 Yorumla- +1 yıl
sende öyle sor canım :)
+1 yılvalla benim sevgilim yabancı bizde allahtan öyle takıntılar yok türk olmak zor iş onunla yaşadığımdan beri çoğu gereksiz takıntıyı aştım kafamda gerçekten biz çok kapalı yetişiyoruz... pencere çok dar neymiş erkek ödermiş erkek kölemi saçma sapan kurallar bir bizim burada var erkeğe gereksiz yüklenip parası olmayan erkeği dışlıyorsunuz...
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBenim bir arkadaşımın sevgilisi istisnasız her yerde arkadaşıma ödetiyordu. İkisi aynı yerde çalışıyordu, gelir düzeyleri de eşitti yani..
Bence hesabı %50 %50 ödeyebilirler, bazen %100 erkek öder, bazen %100 kadın. Bazen de örneğin 19 TL hesap çıktı. Erkek ya da kadın 15 TL'sini, 2 TL'yi de kimde bozuk varsa o ödeyebilir. Bence esnek olunmalı.20 Yorumla Yiyip içip hesap ödemeyen hatunlara acayip gıcık oluyorum. arkadaş çevresi sevgililer vs. ben zaten gitiğim mekanda arkadaşlarım dahil hesap ödetmemeye calısırım sonuçta çalışıyoruz sıkıntı değil para ama bayan arkadaşlar en azından o elinizi bir çantaya atın bir cüzdanınızı çıkartın olmaz vallahi olmaz diyin ama ben ödeyeyim nolur bunu yapın ya başka bir şey istemiyorum ya da beni şaşırtın. ben lavaboya gittiğimde o hesap çoktan ödenmiş olsun nerdeee..
01 Yorumla- +1 yıl
kardeş güncellemeyi okuduysan aynı şeyi konuşuyoruz zaten ben de çok hesap ödedim ama elini cebine atmayan ADAM olamaz bana göre
+1 yılBen hesap ödeyen kadına saygı duyarım bunun anlamı şudur. Ben seninle olmaktan mutluyum, seni sponsorum olarak görmüyorum önemli olan seninle vakit geçirmek gerisi bütçemiz dahilinde olur. Onun dışında sevgilim olursa genel olarak hesabı öderim zaten ondan öyle bir beklentim olmaz. Ama hesap konusunda bunu yapması çok hoşuma gider
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Erkeğin gururu ile ne alakası var. Ben üniversite okuyorum erkek arkadaşım da öyle. Aile durumumuz iyi olsa da ikimiz de belli bir bütçe ile geçiniyoruz. İki o ödüyorsa bir de ben öderim. Asıl ben yediremem böyle bir şeyi gururuma. Ha benim param ha onun. Gözüme zerre batmaz.
10 Yorumla
+1 yılBir erkeğin bugünde sen öde demesi çok itici olur ama şahsen ben herdefasında onun ödemesini istemem sanki parammı yok birgünde ben jest yapayım ne olacakki hayat müşterek değilmi bunun erkek illaki öder ile bir alakası yok onnar centilmenlik adına ödetmiyorlar ama yinede ben kızın ödemesinde de bir sakınca görmüyorum ama bu tabi erkek Demeden kız kendiliğinden yapacaksa geçerli :D ama erkekler zaten kendileri hiç hesab ödetmiyorlar diye bu o insanı dogru insan süper insan yapmaz!!!
00 YorumlaKesinlikle erkek ödemeli bir erkek ilişkide başlamalı bu sorumluşuğu almaya ömür boyu eşine bakacak hoş, ya bir erkek kıza nasıl hesap ödetir anlıyamıyorum sen bile babandan para alamıyorsan o kız ne yapsın kıza güvenerek bir erkek nasıl buluşmaya gelir buna kızın para yemesi olarak bakmayın erkek erkekliğini bilecek
02 Yorumla- +1 yıl
aileler kadın ve erkeğin katkısıyla ayakta durur sen koyacaksın o koyacak ki aile olacaksdınız allah korusun eşine bişe oldu çalışamıyor yüz üstümü bırakacaksın böle eş olacaksan hiç olma
Sevgilim asla odetmez kafede orda burada illa kendi öder ama ben de en azindan piknik alanina falan giderken sevdiğimiz seylerden alirim misir cips icecek bir seyler falan:) bence bu konuda sevgilisi kesin kararli olan hesap lafina bile sinirlenen kizlar arada bir boyle guzellikler yapabilir ozel gun beklemeden kucuk hediyeler isine yaricak bir seyler alabilirleer:)
00 Yorumlakadına hesap odeten adam deıldır falan bunlar yalnıs erkekte hesap oder kadında neden cunku sewgılıler bu hayatta herseyı paylasmıs kişi oluyolar cok gordum erkek cıkartıp hesap odemeye kalkıo kadın senın paran benım param yok dıyıp kendı verıyo bunlar dogal seylerdır ;)
00 YorumlaKızlar erkekleri değil erkekler kızları bir yerlere davet eder genelde o yüzden sevgiliyken erkeğin ödemesi daha hoştur. Hem egosu yükselir bir açıdan bak kadınımın karnını doyurdum gibi doğal bir dürtü bu. Ama evliyken işler farklı oluyor o an kimin cebinde para varsa o veriyor kimsede gurur yapmıyor :)
00 Yorumla
+1 yılya yok efendim eşitlik yok efendim kadını eziklemek falan gibi düşünülse de aslında bence kibarlık ve hoş, düşünceli bir davranış erkeğin ödemesi. ben de kadın erkek eşitliğinden yanayım ama abartıyorlar ödemeleri gayet kibarca bir davranış. ne yani hadi öde yidiğini mi desin :D
01 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle nerde kaldı centilmenlik
+1 yılşu ana kadar hiç kimseye hesabımı ödetmedim ya ben ödedim ikimizin hesabını ya da herkes kendi hesabını ödedi sevmiyorum erkek egemenliğini benim param ya Allaha şükür sanki muhtacım böyle ben öderim diye uzatmıyorlar mı parayı o elini kırıp diğer eline bırakmak istiyorum zaten öküz gibi elini itiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
ya tamam da biz aileden erkek öder diye gördük bende asla kimseye laf ettirtmem ama yine de ters geliyor
+1 yılBen de aile parası yiyorum o da aile parası yiyo. Ailemin parasını oturup yedirecek değilim. Zaten o da anlayışlıysa öyle bişeye izin vermez. Ilerde çalışırken de aynı şey geçerli. Eşitlik vs muhabbetlerine bayılanlar bu konuda nedense erkeğin işi o diyip sıyrılıyorlar işin içinden. Çok yanlış bir düşünce.
00 Yorumla
+1 yılHerkezin düşüncelerine saygı duyarım da o deli kanlı işi bitti hayat müşterek kız da öder erkek de evet eskiden erkek öderdi ama o zamanlar kadının ekonomik gücü yok du şimdi ben yaya yürür ken senin karı kız dediğin bmw Mercedes le geziyor o yüz den erkekligi cüzdana sağlamanın alemi yok erkeklik kafada başlar yürek de biter öndekiyle çepdekinin okadar fazla anlamı yok yeri geldimi kullan yeter :)
10 Yorumla
+1 yılİlk buluşmaları hadi erkek ödesin gurur falan ama sonra samimi olunca bir o bir ben öderiz üç kuruş için hesap yapmaya gerek yok. Veya herkes kendi yediğini öder. Erkek yemeği ödediyse kız tatlı kahve vs. Erkeğe yıkılmaya üstünden geçinmeye çok karşıyım
00 Yorumla
+1 yılnormalde ben ödetmeyi istemem ama sevdiğim kız bunu kabul etmezsede anlayış gösteririm.. sonuçta oda kendince bazı şeyleri düşünüyor olabilir.. yani bu konuda öyle illa yok ödeyemezsin diye takıntım yoktur.. ama ben ödemeyi herzaman isterim :)
03 Yorumla- +1 yıl
güzel yazmışsın teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim.. bu öylesine yazılmış birşey değilki gerçek düşüncelerim.. o yüzden gerçekten ben teşekkür ederim beğendiğin için
- +1 yıl
rica ederim güzel güzel derim
Sevgilim degil Kim olursa olsun davet etmis ya da cagirmissam nezaketen karsimdaki Beni gormeye gelmis 've o an parasi olmayabileceginden hesaba dokundurmam * a hic bir insanin gozune soka sokada hesap ödemem. Tuvalet icin musade ister hesabımı oder gelirim. Neticede incelik onemli. Olay sevgilimse zaten bana buluşunun hesabını odeyemiyorum...
00 Yorumla
+1 yılBu konu ilişkinin seyrine göre değişir. Genç çiftlerde kızın hesap ödediğine pek şahit olmadım. Ancak sözlü nişanlı gibi durumlarda özellikle de bayan çalışıyorsa hesap ödemesinde sıkıntı yok. Bir hayat paylaşacak insanların üç beş kuruşun hesabını yapmaları çk saçma olurdu. En iyi cevaptaki arkadaşa da Allah acil şifalar versin. Soğurmuş hesap öderse. Erkeğin hesap ödemesi şarttır kanundur yasadır kafasında ki kadının seçeceği koca tipide bellidir zaten
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 379 cevap paylaştı. mümkün mertebe ben öderim, ödedim, ödeyeceğim ama ödetene de saygı duyarım. çünkü, işine geldiğinde kadın-erkek eşittir nutukları atıp hatta kadını her zaman erkekten üstün görenlerin işine gelmediği durumlarına başlıca örneklerden biridir. kullanıldığımı sezinlersem dahi son kez öderim. sözün özü, her iki taraf için ortada kapatılacak bi' hesap varsa ödenmelidir, ödettirilmemelidir. hadi kal sağlıcakla..
00 Yorumlabir bayan olarak herşeyi karsı taraftan beklemek bana uymaz tabi bende öderim kabul etmesse illa çaydı kahveydi tatlıydı ısmarlarım arada yapmak lazım erkek diye hep o ödüycek diye bir kavram yok
30 Yorumla
+1 yılBence kız ve erkek evlenene kadar hesap dönüşümü olarak ödenmeli ben herşeyi erkeğin ödemesine karşıyım zaten benim yetiştiğim kültüre de kesinlikle uymuyor evlenince para ortak olduğu için erkek öyebilir
10 YorumlaAsla böyle birşey söz konusu bile olamaz beni tanıyan bilir bir bayan yanımdayken elini cüzdanına atamaz bile kızarım, kalbini kırarım. Benim için şahsiyet, kişilik meselesi
17 Yorumla- +1 yıl
hey Allahım ben nerde yanlış yapıyorum da karaktersiz erkekler denk geliyor. helal olsun sana arkadaşım takdir ettim :)
- +1 yıl
yok böyle birşeyi yapan biriyle 2. buluşma olmaz zaten
- +1 yıl
onlarda inşallah en yakın zamanda görürler karşılarında bir erkek olmadığını
- +1 yıl
:))))
Ödetmeyi sevmem ben. Erkekler öder kuralı çok saçma bence. Hep ödemeye yeltenirim, o durdurur tartışırız son çare herkes kendi öder. Birine yük olmak istemem gerekli veya gereksiz olarak. Hiş sevmem biri bana aşık diyenonu her yönüyle sömürmeyi.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMecbur kalmadıkça kesinlikle ödetmem. Bir kez başıma geldi mecburiyetten hesabı sevgilim ödemişti cüzdanımı kaybetmişim hesap geldikten sonra farkettim ama yine de kendimden çok utandım sevgilime ödettiğmi için ama ilişkimiz yaklaşık 2 yıllık falandı samimiydik yani kıza karşı utanma olmadı :/
05 Yorumla- +1 yıl
ya böyle durumlar olur tabi ki kız da öder arada ben şunu demek istiyorum erkek olan kadın parası yemez
Cevap sahibi+1 yılevet öyle ama ben arada da olsa ödetmiyorum ya kendi gururuma yediremiyorum öyle bişeyi daha önce kız arkadaşım kaç kez ödemek istedi hesabı ödetmedim ama mecbur kalınca oluyo :)
- +1 yıl
valla şu asalaklara erkeklik dersi vermelisn bence gizlicim
Cevap sahibi+1 yılonlara erkeklik dersi falan fayda etmez delikanlılık ruhlarında yok
- +1 yıl
sen de haklısın ne diyim ki
Hayat müşterekse hesapta müşterektir o an kimin yanında varsa ya da kim müsaitse o öder. Ha ciddi değilsem manitayla ilk ve son buluşmada ben öderim gerisinr karışmam.
20 Yorumlae5 kenarında evin varsa ancak ödetirim. ya da köprü altında çalışıyorsam. Onun dışında yanımdaki erkeklere bile zor hesap ödetiyorum zaten :D ama ani bir sorun olursa, mesela cüzdanı evde unutmak filan yapıcak birşey yok.
00 Yorumla
+1 yılBak ben bu konuya karşıyım. Hep erkek ödeyecek diye birşey mi var. Alman usulü her zaman tercihimdir ama ne zaman bir erkekle bulussam (sevgili olarak değil) hic bir zaman bana odetmezler. Hatta kızarm. Öğrenciyiz benim hesabmi ne ödüyosn diye.
00 Yorumla
+1 yılEğer ikiniz de öğrenciyseniz sürekli erkeğin ödemesi mantıklı değil aileniz kazanıyo o parayı sonuçta, ama çalışılıyosa eğer orada maddi durumdan çok nezakete düşer iş erkek düşünceliyse ödetmez yine de kız arada teklif eder veya kahve felan ısmarlar
00 Yorumlaöğrenci olduğumuz zaman arada sıra da bu sefer de benden demişliğim vardır. her zaman erkek ödemeli iyi hoş ama bir bayanın da arada sırada böyle süpriz yapması iyi olur bence :)
01 Yorumla- +1 yıl
aynen arada kadında küçük sürprizler yapmalı
Kişilik & Karakter konusunda 951 cevap paylaştı. öyle keskin bir cevap veremicem. bence karsılıklılık esastır ilişkide. tabi erkek olarak daha ziyade ben öderim de. 100 de 100 her şeyi de ben ödersem olmaz. anlatabildim umarım
04 Yorumla- +1 yıl
haklısın arada kadında ödemeli tabi ki
- +1 yıl
verdin teşekkürler
Kısa hesap ödettirmek mi şakamı yapıyorsun, utanç verici bir şey 1 TL bile olsa giderim oraya tabak falan yıkarım birşeyler yaparım ama kıza ödettirmem.
03 Yorumla- +1 yıl
helal olsun işte delikanlı biri
- +1 yıl
evet erkek olan bunu yapmalı zaten
Sürekli eşitlik isteyip böyle konularda ayrımcılık yapmak niye? En azından benim düşüncem birinin parası olmadıgında digerinin yardım etmesi yönünde :)
10 Yorumla
+1 yılöder isterse ama ödesin diyede beklentim olmaz ben ödemeye calışırım olmz diyenede bişi demem çunku yok bn oducem yok sen ödücen muhabbetini sevmiyorum. altı ustu hesap işte
01 Yorumla- +1 yıl
peki
+1 yılBazı erkekler var takılmalık kızlara para yedirmeyi en enayilik sayar, ödetir. Param yoksa buluşmadan önce borç alır yinede ödettirmem. Ölürümde ödettirmem
17 Yorumla- +1 yıl
işte adam budur helal olsun sana senin gibi birine en iyisi yakışır :)
- +1 yıl
'evet evet evet o benim o benim o benim işte işte o benim'
şımardım zannetmeyin ilk defa duymadım bunu.
Umarım sende düşlediğin erkeği bulursun gizli kullanici - +1 yıl
gizli miiiiiii kardeş ben gizli olarak sormadım ki :)
- +1 yıl
boş ver sen beni hem oyun oyna hem yaz göz kayıo tabi
- +1 yıl
peki :)
- +1 yıl
bak gördünmü Yuri yi vudular yine baştan oynıcaz
- +1 yıl
tüh yaaaaaaaaaaaaa :(
+1 yılBerabersen, beraberliğin tadını çıkar. Yeri gelir erkek öder, yeri gelir kız ödemek ister. 10 kere dışarı çıkarsak 9'unda ben öderim 1'inde ona fırsat veririm.
10 Yorumla
+1 yılBen varken hesap odetmem diyen bir insan genelde kizarim calisanlara sinirli bakarim ya da lavaboya gidermis gibi yaparim ona cakirmadanoderim cikistaodemek icin kalkar hesap alindi denilir
00 Yorumlao ödetmek istemesin ama ben zorla da olsa yarısını ödeyeyim hesabın. şak diye hesabı bana yıksa bozulurum ama öte yandan benim hesabımı ödese kendimi beleşçi hissederim. iki ucu... neyse :D
00 Yorumlaay basında ortaya her kiside est para koyar ve o para erkekte kalır. boylece gidilen her mekanda odemeyı erkek yapmıs gibi gprunur ama herkes est öder. formul bu.
00 Yorumla
+1 yılKimsenin kimsenin parasına ihtiyacı yok, ama işte o kadar ezik ve özgüvensiz yetişiyorsunuz ki kendi ayakları üstünde bile duramıyorsunuz. Ondan sonra bu ülkede kadına neden değer verilmiyor, neden 2. planda...
00 Yorumlaödemesinde bir sorun yok ki. illa erkekler ödeyecek diye bir kural da yok. öyle kadına para ödetmem diyen erkek değildir bence. eğer herkes eşitlik varsa kadın da öder erkek gibi. bunda böyle abartılacak bir durum yok.
00 YorumlaNormalde asla. Ama "seni şuraya götüreyim" diyerek beni özel bir yere davet ettiyse ödemesine izin verebilirim. Ara sıra kıyak geçmesine izin vermek gerek bence :)
00 Yorumla
+1 yılbu tür görgü kuralları nyie hep erkekler için bunu düşündünüz mü hiç? ben hesabı öderken o kız bundan dolayı ufacık bir mahçupluk hissetmiyorsa o hesabı öderim ve biter.
benim fransız fahişeleriyle işim olmaz.00 Yorumla
+1 yılbizim arkadaslar da hep kendileri oduyo ama cinemeda odesiyorlarmis. bilmem anlatabildim mi. esitlik var diyen kizlari gorelim. oyle bedavaya olmuyor esitlik.
01 Yorumla- +1 yıl
hı hı anladık
+1 yılErkegin isi bu tabiki öduycey ama yei grlicek kizda biseyler ismarliycak ama genel olarak top erkeklerde ;))
01 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle bende böyle düşünüyorum kız hediye alır falan filan
Illede oducem diye diretiyorsa tamam kahveleri sen odersin der yumusak gecis yaparim
eger ciddi ciddi kirilacak olursa ses etmem oder..04 Yorumla- +1 yıl
tabi bu da olabilir bazen
- +1 yıl
Yani ne diye inatlasayim ki?
Hesap odemekten gocunmam ama hic elini cebine atmayan hatundan da pek hoslanmam
Odemesi gerekmez mesele olaya nasil yaklastigi
sadece "hep sen oduyorsun hosuma gitmiyor bu durum" dese bile bana yeter odetmem ona hayatta ;)
Ama oducen tabii gbilerinden havasi varsa olmaz o is - +1 yıl
bak en iyi cevavtada bunu anlatmak istedik ama bazı asalaklar hemen saçmaladılar biz de böyle düşünüyoruz
+1 yılSevgilimin ödemesini gururuma yediremem , ödemekte ısrar ediyosada biraz fırçalarım :) Kadına hesap ödetmek delikanlılığın kitabında yoktur :)
16 Yorumla- +1 yıl
kaplansın yaaaaaaaaaaa yazık şu en iyi cevaba gizliye demediklerini bırakmadılar onlara biraz erkeklik öğretmelisin :)
- +1 yıl
Tabi erkeklik bu demek değil ama bana küçükken böyle öğretmişlerdi babam ve abim :)
- +1 yıl
bizde de öyle kadın hesap ödemez asla
- +1 yıl
Tabiki öyle ,
- +1 yıl
aynen mesela en iyi cevaba sataşanlar :)
Ben öderim zaten kendimi beleşçi gibi hissediyorum ödemeyince :/
11 Yorumla- +1 yıl
ya bende öderim ama kabul eden erkek olmaz bence
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla sevgilim arada bir yemekten sonra filan tatlılarla çaylar da benden diyor. Seviniyor garibim :) Yalnız nasıl anlıyor bilmiyorum hep paramın az olduğu zamanlarda denk geldi...
11 Yorumla- +1 yıl
iyi şanslıymışsın işte ne güzel :)
- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılgerektiğinde bayanda ödemeli hep erkeğe yüklenilmez
22 Yorumla- +1 yıl
tabi ki de ama bunu kabul eden erkekte gurur olmaz bence
- +1 yıl
ben rahat etmem hep onun hesap ödemesinden dolayı bazen lavaboya diye hesap ödemişliğimde olmuştur
+1 yılArada bir o ödemeli arada ben.. hep onun ödeyecek hali yok ya.. ama ilk birlikte dışarı çıktığımızda onun ödemesi gerekiyor bence
00 Yorumla
+1 yılİlk buluşmamızda hesabı o ödemek istedi sonraki buluşmalarımızda hesabı yarı yarıya ödedik bence ortak yol yarı yarıya ödemek :))))
00 YorumlaParam batsa neden odeyeyimki! Ama yiksa zaten sevgilim bunu bilir vede oder bunlari sorun yapicak kiside zaten benim sevgilim olamaz, takilmayin boyle seylere hayaf paylasmaksa tabikiii
00 YorumlaDuruma göre değişir :) Sevgilim kız olursa ödetmem ama eğer sevgilim bir erkek olursa bazen ödetebilirim :D
00 Yorumla
+1 yıltabiki çogunlukla ben öderimde ama paylasıma acık olmayan kızıda asalak, sahsıyetsız gorurum fınansal bagımlı olanlada aşk yasayamam sogur ve bırakırım fazlada acımam
10 Yorumla- Devamını Gör (255)
Devamını Gör(300)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem