Bir insanın psikolojisinin ya da iradesinin sağlam olduğunu nasıl anlarsınız?

Sağlam psikolojiye sahip insan yoktur sadece şiddetleri farklıdır. Kiminin ufak takıntıları varken kimisi ise duygularını kontrol edemeyecek kadar zor durumdadır ya da bir adamı tüm soğukkanlılıkla öldürebilecek kadar ruhsuzdur. Böyle bir şey yok. Sorunlar, travmalar, yaşanmışlıklar insanlarda belirli düzeylerde iz bırakır. Kimisinde sorun edilemeyecek kadar az kimisinde ise tüm hayatını etkileyecek türden...
Henüz rastlamadım..
Sağlam gibi görünen o psikolojide muhakkak derin yaralar vardr ve insan bunu güç-lü görünmek adı altına hapsederek kendine 2. kisilik giydirir.
"Yapıcı" olan her insanin psikolojisi net hasarlidir.
Verdiği tepkilerden, hal ve hareketlerinden. En önemlisi herhangi bir konu üzerindeki tutumu ve düşüncelerinden anlarım.
teşekkürler 👍
Rica ederim:)
Bak kızın duygusal olarak sevinci veya üzüntüsü bir anda tavan yapıyorsa. Sık sık boş konuşuyorsa. Konudan konuya anı geçiş yapıyorsa bence akıl durumu pek iyi değildir.
Cevap
1Cevap
Aldığı kararlardan seçtiği insanlardan uslubundan tartışırken tutumundan muhataplığı biten insanlara olan düşüncesinden
Sağlam psikolojiye sahip bir insanla karşılaşmadığım için yorum da yapamıyorum. Bence bu devirde herkeste var biraz hasar.
Akla hayale gelemeyecek denli "sınırsızlığa" ve hadsizliğe karşı hala ayakta kalabiliyor ve düşmüyorsa...
İradesinin saglam olup olmadigini anlarsin hemen de, psikolijisini anlamak o kadar kolay olmayabilir. İnsan gizli bi varlık.
Geçmişte yaşadığı ağır olaylara karşı ayakta kalabilmesi ve pragmatik düşünebilmesi.
Geçmişte yaşadıkları olaylara karşı ayakta kalıyorlar ama sağlam mı?
Stalklara rağmen hala aynı düşence yapısına sahipse
Soğukkanlılığından ya da verdiği kararlardan anlarım.
Evet çok haklısınız. Yeni hobiler buldum kendime ve dünde bu platforma katıldım. Bir şeyler yazmak, başka insanların duymak istedikleri söylemek bana iyi geliyor. İlacımı kullanmayı dün itibariyle kestim. şu an biraz zorlansamda ileride hatırlamayacağım bile 🙂
Yasadigi o kadar olumsuz olaya karsi hala gülebiliyosa o adami atom bombasi bile yikamaz
Katılmıyorum. Benimde çok kötü olmasa dahi bir psikolojik hastalığım var ama bende sürekli gülmeye ve dik kalmaya çalışırım. Antidepresanlardan da olabilir ama karakter meselesi birazda
@Şulederin1isim ilaclar insani mallastirir we bol bol uyutur bence sen ilaclari birak we gülmeye gülebilmeye dewam et ☺
Hayır canım her ilaç uyutmuyor bunların dozları falan var ya hani. Bırakmayıda düşünüyorum zaten 🙂
@Şulederin1isim bak iste kurtulmaya yaklasiyosun duygusal sorunlarda ilaclar kisiyi hayattan uzaklastirir mesela hosuna giden seyleri yap iste o zaman stres sewiyen düser unutma mutluluk ya da mutsuzluk sadece senin elinde
Psikolojisi sağlam insanın pozitif olduğuna inanıyorum.
Yaşadığı sarsıcı olaylara karşı verdiği tepkilerden
Sağlam olan kişi sayısı çok az.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?