Hayır 22 yaşındayım. Neden bir şeylerle savaşmak zorundayım ki? Savaşıyorum diye neden yenik sayılıyorum ya da ? Maalesef bazı coğrafyalarda hayatta kalman için sürekli zorlandığı şeyler var. Bu düzene karşıyım arkadaş ister savaşırım ister savaşmam hayattan pes etmiş sayılmam ki Ay sinirlerim bozuldu durduk yere jsjd sakinim
Bize vazgeçmemeyi öğrettiler. Vazgeçmenin pes etmek olduğunu anlattılar. Vazgeçersek kaybedebileceğimizi söylediler. Vazgeçmezsek kazanacağımızı söylediler. Bu bazen doğru çıktı, bazen yanlış. Yanlış çıktığında mutlu olmadığımız evlilikler yürüttük, sevmediğimiz işleri yaptık, inandıklarımızla yaptıklarımız birbirine karıştı. Ne vazgeçebildik, ne de kazanabildik. Belki de bazen vazgeçmemiz gerekiyordu. Bırakabilmek, dur diyebilmek, tamam diyebilmekti bizi mutlu edecek. Ama yapamadık, korktuk çoğu zaman. Çünkü vazgeçmek, bırakabilmek bir tercih meselesiydi ve bu tercihin sonuçlarına katlanamadık. Bu tercihi kabullenebilecek cesareti gösteremedik. Bazen savaşmayı bırakmak pes etmek değil bir cesaret göstergesidir..
Savaşmaya değmeyecek şeyler adına kendimi yerimden hiç oynatmam bile. Ama benim için bir anlamı olan, özel ve bir şeyler hissettiğim bir şeye de dünyanın en tutkulu insanı olarak yaklaşır, onun için asla pes etmezdim.
Değmeyecek bi savaşsa bırakmak pes etmek anlamına gelmez. Gerek yok efor sarf etmeye anlamına gelir. Değecek bir savaştır fakat gücün kalmayıp çekilirsen bu pes etmektir.
Bu ülke en kötü durumdayken Atatürk çıktı ve dedi ki: "Ya İstiklal Ya Ölüm" Onlar İstiklali kazandılar. Belki de öleceklerdi ama denediler ve başardılar. Eğer bıraksalardı zaten ölmüş olacaklardı. Savaşmak her şeydir.
Aslında Şöyle Söyleyeyim Savaşmak İyidir Bazı Savaşlarda Kazanırken Kendimizi Kaybederiz. Uğruna Savaşmaya Gerek Olmayan İnsanlar için savaşırsan Kazandığında Ben Kazandım der ve senin savaşını kendi zaferine dönüştürür ve bence bunu yaşamak istemezsin en iyisimi kendin için savaş sonuçta bir kez dünyaya geliyoruz.
Live to fight another day diye bir söz vardır. Başka bir gün savaşmak/dövüşmek için yaşamak, o an ve o gün, alandan ayrılmak ve terketmek. Her zaman pes etmek anlamına gelmez dediğim gibi.