Bir insanı yok etmekten daha etkilidir hayallerini yok etmek. Ana karakteri olduğumuz masal böylece bir korku hikayesine dönüşmüş oldu, hayalsiz, uçsuz bucaksız karanlık bir öykü. Tüyler ürperten, okunmak istemeyen, geleceğe dair ümidi olmayan, dipsiz, ıssız bir kuyu haline geldi;eskiden, renkli, canlı ve albenili olan masal. Hayal kurulmayan bir hayat, renkli ve canlı bir filmi;siyah beyaz ve sessiz izlemek gibidir. Görüntüsü olsa dahi, bir neşe katmaz izleyene, çünkü; önce hayaller ölür sonra insan...✔
Hayalin ne olduğuna bağlı bence Kendine hedef koymak oraya gelmek için çabalamak güzel birsey ama hayaller beklentiyi yükseltiyorsa sonuç kötü olabilir mesela hayallerinde çok yakışıklı/güzel biriyle evlenmek olan biri kolay kolay beğenemez kimseyi çünkü çok guzel/yakışıklı birini ariyordur.. Ama mesela birinin hayali hafız olmaktır Gider Medreseye 2 buçuk 3 senede olur hayalin bile mümkün olanını kurmak gerekiyor bence yoksa hayal kırıklığı oluyor.. Geldiği yerden başka birşey istemeyen Gelecekten ümidi olmayan bir insan hayal kurmaz bence..
Ben buna direkt hayal diyemem. Sizin de söylediğiniz gibi fazla hayal de insanı gerçek dünyadan uzaklaştırabilir. Fakat insanın umudu ve yaşama amacı kalmamışsa ruhsuz bir bedene dönüşür. Bu da zaten kısmen ölüm gibi bir şey oluyor.. Yaşama amacımızı gerçekleştirirken önümüze koyduğumuz hedefler de bize bu yolda ışık olur, güç olur. Bu yüzden insan umutsuz, amaçsız ve hedefsiz yaşayamaz.
Bir de insan hayallere kapalı olabilir mi? demişsiniz. Hayır. Çünkü hayaller de bir yere kadar insanı diri tutar. Fakat hayallerden beklentiler artarsa o zaman insan çıkmaza girebilir
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
İnsanı hayata bağlayan şey planları, hedefleri ve hayalleridir. Yaşam budur. Bu yaşam listesinden ayrılan kişi çölde su aramayı bırakıp bi an önce ölme yoluna giren kişiden farksızdır.
Ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda ya da bana öyle geliyordur, ben gerçekçi bir insanım, hayallerim yoktur, dualarım var, istediğim şeyleri duaya dökerim, hayal etmeyi hayallere kapılan veya hayallere kendini kaptırıp dış dünyadan kendini tecrit eden utopist olmak iyi birşey değil. kimi insan hayalleriyle mutludur ama bu bir utopiya, gerçekler gerçek dünya asıl olan. Hayalim var mı sorusu sorulunca bana kendime şunu söylüyorum benim istediğim dilediğim birşey var evet ama hayal değil, tabi bunu karşı tarafa izah etmiyorum dileğimi söylüyorum sadede. Bilmiyorum ama hayal değilde bende o dilek olarak var, dualarım da dilediğim dua ettiğim olarak. Dileğim için mücadele ederim, ama hayal kurmam öyle.