Kilo vermem lazım, yeni işime odaklanmam lazım, kendime daha iyi bakmam lazım... Ama bir türlü gerekli enerji ve motivasyonu bulamıyorum. Siz kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 399 cevap paylaştı.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Motivasyon yani bir şeyleri yapmak istemek temel olarak insanın ana bir programına bağlıdır.
Biz insanlar acıdan kaçar, zevke doğru gideriz
Yaptığımız her şey, verdiğimiz her karar ya acıdan kaçmak ya da zevke gitmek içindir. En idealist görünen durumlarda bile temel program budur. Burada önemli olan neyi zevk neyi acı olarak gördüğümüzdür.
Örneğin bol kalorili yemekler yiyip tüm gün koltukta oturmak size zevk veriyor ama sağlıklı beslenip spor yapmak acı veriyorsa sonuçta ne olacağı bellidir.
Evde oturup televizyon izlemek keyif veriyor ama işyerinde çalışmak acı veriyorsa bu formülün gideceği yerde bellidir.
İnsanlarla paylaşmak size zevk veriyor ama bencil hareketlerde bulunmak size acı veriyorsa bu yolunda sizi nereye götüreceği çok açıktır aslında.
Kısacası yaşamımız verdiğimiz kararlar ve neleri acıya neleri zevke bağladığımızla şekillenir.
Olgun ve dengeli insanların sırrı şudur: Bunlar kendilerine ve başkalarına faydalı şeylerden zevk almaya, kendilerine ve başkalarına faydasız şeylerden acı duymaya kendilerini ayarlamışlardır. Bakınız bu bilinçli olarak yapılan bir iştir. Çünkü insan yapı olarak bencil ve tembeldir. Ancak güzel işlerde bulunmak için kendinizi eğitmeniz lazımdır.
Bunun da püf noktası acı ve zevk programınızı doğru kullanmaktır
Örneğin müzik dinlemek hoşunuza gidiyor ama spor yapmak gitmiyorsa. Müziği sporla ve hareketle birleştiren bir çözüm bulmak işinizi kolaylaştıracaktır.
İnsanları mutlu etmek hoşunuza gidiyor ama iş yerindeki angarya işler hoşunuza gitmiyorsa şu an angarya görünen en ufak işlerin bile başka insanları mutlu etmek amacıyla yaptığınız önemli işler olarak görmek sizin bakışınızı değiştirecektir.
Kısacası motivasyon denen yemeğin gizli tarifi yaptığınız her işi hoşunuza giden ve keyif aldığınız şekle dönüştürecek çözümler bulmaktır.
Bu çözümleri de en iyi siz bilebilirsiniz kimse size tavsiye veremez ama sadece yolu gösterir.
Ben kendi kullandığım yolu gösterdim top artık sizde. Başarılar dilerim.
Sevgilerimle.
Konuyla alakasız gibi ama bi çocuktan çok hoşlanıyorum o. yuzden kendime hedefler koydum şu aralar zaten depresif bi haldeyim ama yinede hedeflerime doğru yürümeye çalışıyorum. Çocukla buluşana kadar kendime maddi manevi çeki düzen vermek adına. Ama bazı arkadaşlarım o kadar berbat yorumlar yapıyor ki aslında onlar pek önemli değil sonuçta bu ilişkiyi onlar yaşamıyor ve detayları bilemezler bunu biliyorum ama artık öyle bi hal aldım ki iyi bir şey olsa bile kötü bir şey mi olacak acaba diye düşünüyorum insanlarla artık pek fazla konuşmayı tercih etmiyorum bide buluşma hayalim suya düşer diye çok korkuyorum
Bu düşünce tarzımı nasıl değişebilirim normalde bu kadarbkarqmsar bi insan değilim ama psikolojim çok. bozuk şu aralar birde hayalini kurduğum şey sizce o kadar imkansız olabilir mi
@pembetvşn Yaşam hayaller kurmaya ve yürümeye devam ederken yolun da keyfini çıkarana güzeldir. Sevgiler
Yürürken yolumuza çıkan engelleri büyültmek gereksiz değil mi? Teşekkür ederim