Kafayı Carl Gustav'ın buna benzer bir sözüne taktım. İnsanların çoğu davranışı beni rahatsız ediyor. Bu kendimi tanımamda bana hiçbir etki yaratmıyor diyebilirim. Bana normal gelen bir şey sayısı her gün azalıyor gibi. Her gün yeni bir şeyden rahatsız olmaya başlıyorum. Başkalarıyla ilgili rahatsız olduğumuz şeyler, kendimizi tanımamızı sağlar mı?
Başkalarıyla ilgili rahatsız olduğumuz şeyler, kendimizi tanımamızı sağlar mı?
Başkalarında gördüğümüz hoşnut olmayan şeyleri kendimiz yaparız farkında olmadan veya bilerek. Kendimizi tanımak için diğer insanlara bakmak zaman kaybı. Önce kendi yaptıklarımızın ne anlama geldiğini, doğruluğundan emin olmak lazım.
birinin yaptığı hareketlerden hoşlanmıyorsam demek ki bu benim yapımda yoktur bir başkasının konuşma uslubunu beğenmiyorsam bu tarzda konuşmayı sevmediğim içindir bir başkasının çevreye davranışlarını onaylamıyorsam bu davranışları kendimle bağ dalaştırmadığım içindir yani evet başkalarıyla ilgili rahatsız olduğumuz şeyler kendimizi tanımamızı sağlayabilir fakat bu karşımızdaki her kişiyi dışlama hakkı da vermez ona göre de ben rahatsız olabileceği kişilikteyimdir.
Hayatta farklı durumlar farklı insanlarla karşı karşıya gelince aslında çizgilerimin, kurallarımın dışına çıkmak durumda kaldım. O yüzden şunu asla yapmam bu bana ters vs. kafasında olan insanları pek sevemiyorum. Herkes her şeyi yapma potansiyeline sahiptir.
Bazı rahatsızlıklar alerji yapıyor bende 😂 mesela egoist davrananlar ya da narsisizm bunları gördükçe gerçekten öyle olmak istemediğimi anlıyorum, eğer bu kendimi tanımaksa cevap evet!
Al bir alerji daha hahaha yememiş içmemiş eksiltmiş takıntılı insanlar da rahatsızlıktan yana bana komik geliyor 😂😂😂😂 bir pembe sana takmış yine haberin olsun
Başkalarından rahatsız oldukça herkesten uzaklaşıyor ve kendimizi yalnızlığa sürükleyebiliyoruz. Kendimize ayırdığımız zaman arttıkça da kim olduğumuzu keşfetmemiz daha kolay hale gelebiliyor. Yani katkısı olabilir.
Valla ben takılmam kanka hicbirseye otobüse bindim mesela kadınin yanına oturalım dedik utanmasa sapık var diye bagiricakti aklı gitti kadının korkudan bi muz çerez fındık fıstık atıp maymun muamelesi yapmadıgi kaldı he ben aynısıni yaparmiyim? Yapardım net
Elbette ki.. Rahatsız olduğumuz ve bize ters gelecek durumları kendimizce not alıyoruz. Kendimizi zamanla bizde tanımış oluruz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Başkalarının davranışları aslında kendimizde göremediğimiz ve tek basimizayken irdeleyemeyeceğimiz noktaları farketmemizi sağlar. Önemli olan rahatsızlık duyulan davranışlarla başedebilme kabiliyeti edinebilmek. Kimi bu kabiliyeti içine dönerek edinebilirken kimisi yontula yontula edinebiliyor.
Ben şöyle bir teori duymuştum; hoşlanmadığınız davranışları kendimiz de yaptığımızda hoşlanmayız. Mesela çok konuşanlardan rahatsızsan belki de sen çok konuşuyorsundur. Krndini gözlemle, belki de sen kendin de yapıyorsundur
Eskiden depresyonda iken, mutlu insanların neden bu kadar mutlu olduklarını sorgular, hatta sinirlenirdim. Bana hiçbir faydası olmayan bu davranışın kendimi tanımak neznin de hiçbir etkisi de olmadı, bu tamamen benim için bir bruhh
İnsanın karakteri yavaş yavaş oturur yasaya yasaya bu yüzden farketmeden yaptığımız ya da yapmadigimiz davranışları başkalarında görünce rahatsız oluruz ve bence bu bizim karakterimizi oturtmamizi sağlar 🌹🌸💜