Hayat seçimlerden verilen kararlardan ibatettir. Ufacık bir karar bile tüm yaşamı değiştirebilecek güçte. Peki sık sık karar değiştiren aldığı kararları her gün değiştiren bir insana karşı nasıl davranmalı bu huyunu nasıl değiştire biliriz?
Sık sık karar değiştiren insana karşı nasıl davranmalı bu huyunu nasıl değiştirebiliriz?
Birinin huyunu değiştirmek bize düşmez. Bunu ancak kendisi isterse yapabilir. Ki doğru olan da bu zaten. Biz sadece kendi fikrimizi belirtebiliriz, kendi doğrularımızı savunabiliriz. Böyle bir insanı kabul ettiysek, bu huyunu göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz.
Böyle birini tanıyorum. Geçici bir dönemdir diye düşünsemde öyle olmadı. Ben uzak durmaya çalışıyorum. Bir insana tavsiye vermek durumunu, nasıl göründüğünü izah etmek zorunda kalmak saçmalık. Genellikle sık sık karar değiştiren insanlar bence akıllarında ki kurgu ve ihtimaller zincirlerini sürekli güncelleyen kişilerdir ve varacağı bir yer yoktur
Bence fikir değişikliği, karar değişikliği olumlu ve makul bir karar olduğu sürece bir problem değil. Bunu dediğin gibi sık sık yapmak çok kötğ ve sinir bozucu. Özellikle son andaki karar değişikliği. Bence bu bir psikolojik sorun. Depresyonun habercisidir olabilir.
İnsan kendini değiştiremiyor, direnç gösteriyor. Bir başkasını değiştirmek çok zor. Ya o kişiyi olduğu gibi kabul edeceksin ya da yolunu değiştireceksin...
Huylu huyundan vazgeçmez. Dengesiz birine sen dengeli olmasını öğretemezsin. O yaşaya yasaya öğrenecek hayat ona bir bir öğretecek. Bazı tercihleri için düşecek kalkacak ve jetonu düşecek. Kendi hatasını kabullenip kendi kendine düzelecek
Öncelikle kişi yi tanımak gerekiyor biraz geçmişe gitmek gerekiyor kararsız kişilerin karar alma mekanizmaları iş makinasının dönen çarkları gibi dir çarkın bir disi kırıldığında mekanizma istediği randımanı alamaz bu nedenle iş makinasının randımanı düşer kararsiz kişiler de beyin fonksiyonlarında geçmişe dönük kırılmalar olur ama bu kişiye biyolojik sorun çıkarmaz kişiyi karar alma konusunda eksik bırakır bu eksikliği bulmak için geriye doğru kişiyi tanımak gerekiyor