#Karakter her zaman huyların belirleyicisi olabilir mi, alınan kararlar bile karaktere mi bağlı?

#Karakter her zaman huyların belirleyicisi olabilir mi, alınan kararlar bile karaktere mi bağlı?

İnsan özünü pek değiştiremez ama yontabilir. Sivri düşünce ve davranışını yumuşatabilir. Bu da genelde zarar gördüğünü ya da zarar verdiğini anladığı zaman olur.
Kendini asla değiştirmeyecek insanlar genelde kendini haklı gören, egoist şekilde kendini beğenen, kibirli, merkeziyetçi ve bencil kişiler oluyor.
Hani hayatımda gerekirse herkesi silerim diyen tipler.
Kendine emek harcayan insan mücadele veren insanlar oluyor.
Bunun için gerçekten istemesi gerekiyor.. yani bir insan eğer bir huyundan rahatsızsa bunun için önce çabalamalı eğer hiç bir şey yapmadan ben değişmek istiyorum derse maalesef boşa kürek çeker.. zaten öyle kişilere de çok denk geliyorum ben.. sürekli bir şeyi nasıl yapacaklarını soruyorlar mesela.. yav zaten gerçekten isterseniz başarırsınız.. mesela bir insan bir şeyi çok isterse elinde sonunda başarıyor bunun çok örneği var.. aynısı gün için de işte hobi olabilir ya da yapamadıkları bir iş olabilir.. bunlar için de geçerlidir.. istek ile başlar her şey.
Katılıyorum kesinlikle, gerçekten istemek püf noktası en başta 🌸😃
Karar vermek yalnızca yetmez, karar verip ekseriyetle harekete geçilmeli. Fakat burada da şu husus var ki bu huyu bir anda kesmek fayda yerine zarar doğuracaktır. Örneğin sigara kullanan birinin sigarayı bir anda kesmesi onu yoksunluğa itecektir. Fakat dozunu azaltarak en sonunda sıfıra indirdiği vakit en sağlıklısı bu olacaktır. Bunu bir deneyin. Kararlı ve harekete geçerek azar azar rahatsız olduğunuz huyu/huyları azaltarak tamamen kesmek mümkün. Zor ama mümkün
İnsanların, kendileri ile ilgili verdikleri kararlar dahi kişiliklerine bağlıdır. Nasıl mı? Anlatayım. Bunca hissiyatımız, duygumuz içerisinde; en mühim olanlarından bir tanesi irademizdir. Semavi dinlerde, işlenen ilk günah iradesizlikten dolayı meydana gelmiştir. Bu bağlam da, sabırlı olmaya meyilli olmayanların; katiyen huylarını, tıynetlerini değiştirmeyeceklerini söylemek de, sakınca yok sanırım.
Cevap
13Cevap
Huylu huyundan vazgeçmez ama törpüleyebilir
Karar verip devam ettirerek. Ama insan özelliklerini pek kolay bırakamaz. O huy yine bir yerlerde kendini gösterir.
Bakış açısını, mantığını değiştirmesi gerekir. Bu da kendini ikna etmek ve alışkanlıkların dışına çıkmak demek bir noktada. Ben huylarımızın tamamen değişebileceğine inanan biri değilim pek, daha çok iyileştirilebilir ya da evrilebilir bu yöntemlerle. Ama temeli her zaman barınacaktır.
Bence bir insan huyunu değiştiremez. Deneyebilir ama huylu huyundan vazgeçmez.
Bu tamamen insanın kendi genetiği ile alakalı. Değişmeyeceği varsa değişmiyor maalesef.
Bir insanda can çıkar huy çıkmaz derler çok doğru bir söz ama bazı istemediği huylarını kendi iradesiyle yenebilir. Ama tamamen o huylar düzelmez çünkü o huyları ile karakterleri şekil almış düşüncem bu yönde ☺️
Öncelikle okuduğun kitaplara bağlı, çevrendeki insanlara bağlı ve en önemlisi nasıl karakter özelliklerine dikkat etmelisin ve her zaman kendini kontrol et yapabilirsin aslında
şimdi huydan neyi kast ettiğine göre ve hangi huy olduğuna göre değişir, alışkanlık mı gelişti yoksa hep mi vardı ya da bir insanla ortamla mı ilgili yoksa sadece senine ya da başka bir şeyle mi, bunlara göre değişir huyu değiştirmekte izlemen gereken adımlar, çok değişken var spesifik bir şekilde hareket etmek lazım bu tip konularda
Çabalayarak. Ama huylarin kolay kolay değişmeyeceğini düşünüyorum. Tepkiler degisebilir. Mesela öfkeli bir insansindir ama öfkeyi gosteria bicimin değişebilir. Veya öfkeyi kontrol etmeyi öğrenirsin. Ama tamamen degiseceğine inanmiyorum..

Kendi istedigi takdir de
Öncelikle gerçekten istemek çok önemli ve cesaret edemediğin şeyi başarırsan basit bir konu bile olsa devamı gelir bence
Can çıkar huy çıkmaz, ben inanmıyorum insanların huylarının değişeceğine. Çeki düzen vermeyi dener ama asla değişmez.
Huyların değişebileceğine inanmıyorum. Yılana bal içirmişler yinede zehir kusmus
İç gudusel olarak hisseder ama sabırlı olup iradeli davranırsa olur
Kendi karakterini değiştirmeyi hakediyorsa karar vermeli. Net olmak önemlidir.
Bence iç güdüsel. Karar veremeyerek akşam ne yenilsin bunu başaramıyoruz kaldı ki huy değişecek.
Bence karar verdikten sonra içgüdüsel olarak başarabilir. Önce değiştirmek istediği huyunu kabullenmeli ve bunun için çabalamalı sonrasında zaten verdiği karardan ötürü huyu o istediği için içgüdüsel olarak değişebilir.
Öyle bir an geliyor ki, istesen de sen olamıyorsun artık, o anın getirdiği koşullara adepte olmaya çalışıyorsun
Çok zor be. Önce ne olduğunu bilmesi lazım kişinin. Kendini tarif edebilmeli. Sonra huy değişebilir mi. Hayır. Sadece nasıl davranılması gerektiğini uygular. İçi içini yesede.
Zamanla olur. Değiştirmek istediğn özelliklere sahip insanlarla vakit geçirerek olur
Değişmez gibime geliyo takıntıların varsa yontabilirsin ama can çıkar huy çıkmaz sonuçta
İçgüdüsel başlayıp iradeyle başarır
Karar vererek küçük dokunuşlarla yeni biri olunabilir
Huylu huyundan kolay kolay vazgeçmez
Kendine güvenerek değiştirebilir.
Değiştiremezsin ama seni seviyorsa o sana uyar😅
Bence pek değiştiremez doğuştan gelir
Bilinçdışına itilene dek çabalarsa huy edinir.
İkisinin irade de oluşan güçlü ilişi ilee
Karar vererek
Değişmez sanmam
Zor iş o
Zor bence ya
Harekete geçerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?