İnsan hayatı ebedi sanıyor, dünyada daimi kalacağını zannediyor, bu zan sebebiyle ölümü herkese yakıştırsa da kendine yakıştıramıyor. Oysa “dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti” diyor Yunus. Bunu her zaman aklımızda tutmayı başarabilirsek hem dünyamız hem ahiretimiz güzelleşecek halbuki. Çünkü “misafir” olduğunu bilen insan, ona göre davranır. Bu dünyanın malına mülküne tamah etmez, bir tek cânı incitmez. Böyle kullardan olabilmeyi nasip etsin Allah (CC)
Evet maalesef çoğu kişi böyle. Gerek ölümden sonraki hayata inanmayanlar, gerek inananlar. İnsan ya da kul, yaptığı hatayı ''hatasız kul olmaz zaten'' diyerek kendince hafifletmeye çalışmak yerine tövbe etse, tekrar yapmamaya özen gösterse aslında daha sağlam inançlı kimselerin gelişimi şu anki ateistin sorduğu sorulara cevap bulamadığından, ateist olan sözde müslüman'a nazaran daha hayırlıdır. Detayda dediğiniz ayetteki gibi, ''Her canlı bir gün ölümü tadacaktır " ( Ali imran 185) tövbe etmeye de üşenir olan insan çok fazla.
Nefsimizi terbiye etmedikki hazır olalım.. nefsi emmarede dolaşıyoruz ancak 😞 Ama şu varki ölüm gerçeği beni inanılmaz rahatlatıyor.. bu dünyada isteyen istediğini yapıyor ahir hayatta hesap verecek.. Bile isteye kimsenin canını yakmadım iftira etmedim.. ortalama bir insan ömrünün ya yarısındayım ya da geçtim. İstediğim tek şey huzur.. umarım öte taraf iyi olur. Hayırlı cumalar ✨✨✨