AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
Değil son zamanlarda yapılan Camii'ler , tüm camiilerden rahatsız oluyorum ama yapacak bir şey yok, halk belli, yönetenler belli
madem memnun değilsin bas git o zaman camisi olan ülkelere.
camisi olmayan ülkelere.
Ben bu ülkeyi size rağmen sevmişim be tosuncuklar, nerelere gideyim ?
İstiklal Marşı'ndan:Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli..
Daha bişey yazmaya gerek görmüyorum.
Anayasanın değişmez 3. maddesi olduğu için kimse ses çıkaramıyor yoksa emin ol bunu bile çekemeyen bir çoğunluk var Türkiye'de
Arkadaşım yemişim anayasasını çekemeyen yaşamasın bu ülkede.Ya bi açın tarih okuyun Fatih Sultan Mehmet dönemin en çağdaş,kültürlü adamlarından ama olabildiğince dini yaşatmaya,camii yaptırmaya çalıştı.
ben bu arkadaşın Türk olduğuna bile inanmıyorum. osmanlı diniyle kültürüyle güzel ahlakıyla örnek oldu dünyaya hakim oldu. bunu çekemeyen bundan rahatsızlık duyan bir kesim medya yoluyla tarihi çarpıtmaya çalışsada çok şükür camiyede giden çokta kültürlü gençliğimiz var. böyle hödüklere pabuç bırakmayız.
dencek başka bişe yok açıklaması budur en iyi cevap
Kilise mi yapılacaktı müslüman bir ülkede yaşıyoruz.. evde ibadet yapmaya gelince çalışan binlerce insan var namaz vakti ne yapacaklar cami olmalı ki insanlar hem işini hem ibadetini yapabilsin...
Musluman bir ulkede yaşamiyoruz. Laik ulkelerde devletin dini olmaz. Toplumun cogunlugu musluman diye her yere cami yapmak zorunda degiller. Bir mahallede 4 cami olan yerler var. Bunun geregi nerede?
@ozanbartu +1
anlamyrm sizleri
Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.
Türkiyedeki bir çok camii'yi devlet yaptırmıyor. Genelde yöre haklı yaptırıyor. Dernekler ile her cuma para toplayarak cami yaptırıldıgına çok kes şahit oldum. Cami bir noktaya gelene kadar genelde emekli bir imam namaz kıldırıyor. Sonunda devlet o camiye bir imam atamak zorunda kalıyor.
İkinci önemli nokta ise her köyde bir cami olmasıdır. Bu nedenle bu kadar çok camimiz var. Ama normal bir durum. Kimse ezan okununca yan köye namaza gitmek istemez.
Töbe Yarabbi daha neler görücez.Ezan sesi duymaktan rahatsız olan bir müslüman töbe haşa.
Adam müslüman değildir belki?
Haklısın sanırım.Eksilenmişim sanırım sitede ateistler fazla.
+1
Ben de eksileniyorum merak etme.
helal sana kiz valla gzl söyledin . müslüman bir ülkede camide olucak elbet
:)))
Yorumunda mantık hatası var.
salak tabikide cami yapılcak.rahatsız oluyosan git yurt dışında yaşa
yani :) ukraynada yalıyorum daha ezan sesiyle uyanmanın nasıl bi duygu olduğunu bilmiyorum burda öyle camiiler falan yok
şu sorunu güncelleyip durma sorun saçma bi kere senn
Camiler seni rahatsız ediyorsa kültürlü olmayı bekleme bence..
Gayette anladım ben eğer müslüman bir ülkede yaşıyorsa 1000 tane de cami yapılsa sesini çıkarmaması gerekir. Sanki kütüphaneden çıkmıyor kendisi..
bu dediklerin senin kendi düşüncelerin olduguna inanmak zor ibadet her eyrde yapılır
kütüphanede namaz mı kılıcak -_-
ne dıyosun sen ya bu ulkede yasama sen bence.camıler kulturlerımızı gelıstırır tamam mı.
hayır dogru anladık.
bir kere o tahammül! oda bende sana karşı yok.
cami beğenmiyosan defolup gideceksin camili bu ülkeden.
kütüphane var da giden var mı kütüphaneye her neyse beni rahatsız etmiyor cami de yapılıyor kütüphanede yapılıyor okulda yapılıyor
bizim millet okumayi sevmiyor, acilsa bile giden olmaz. camileri dolduranlarin %80 kendi kutsal kitaplarini dahi okumamis insanlarla dolu.
Salyangoz satışlarımız başlamıştır. Kilosu 10 kaat
<3
profil fotomla mı yargılıyorsun beni ?
cekil.
Camilere karsi degilim ataturkun karsi olmadigi hic birseye karsi değilim. Ama niyet onemli ne niyetle yapildigi onemli.
camiyle ne derdin var birader. camilerin yapımında devletin katkısı çok az ve ya hiç olmuyor. camileri vatandaş yaptırıyor. birde camideki ibadetle evdeki ibadeti aynımı sanıyorsun. camideki 40 kat daha sevap olduğunu anan baban sölemedimi sana. ben anlamam diyosan sen yee,iç , yat aslanım. karışma millertin camisine. böle dangalak bir soruya da ben cevap vermek istemezdim aslında a ma duramadım.
Beni rahatsız etmiyorda katıldım sana bazı konularda , şu zamanda bende dahil olmak üzere kim doğru dürüst ibadetini yapıyorki herkes aklı oynaşta yada yeme içme yatma uyuma dünyalığız hepimiz kimse inkar edemez hele kızlar çoğu dinden çıkmış haberleri yok
Neden rahatsız olayım ki yapsınlar tabikide..Millet disko,bara gidicegine camiye gitsin..
Eğer cami seni rahatsız ediyorsa başka ülkelere gidebilirsin. Tabii seni kabul ederlerse.
biz ezanin sesine hasret kaldik sen ne diyorsun be ?
gör işte vatanındaki durumu :(
AVM lerden binkat iyidirr...malum bos olan arsaya direk fabrika,kuleli siteler,plazalar ve avmler yapıldıgı icin varsın onların yerine camiler alsın hic gocunmuyorum...
bende rahatsizim türkiye yetmedi almanya bile isgal altinda kaldigim sehirin toplam nufusu ücyüz bin kisidir bes alti tane cami var bu ne bicim müslümanliksa kaplancilar, sülümancilar, fatihciler, yavuzcular, diyanetciler vs vs
camiden yana bi şikayetim olamaz ama istanbulun camiye degil yeşil alana parklara sergi ve kongre salonlarına ihtiyacı su aralar yeteri kadar cami oldugunu düsünüyorum ..
la seni tanıyan biri anlatsana burda acaba kaç kere kütüphaneye gittin hayatın boyunca maldondo. cok istiyosan oku büyük adam olda sen yaptır bunları.sallıyorum senn tarifine göre bir caminin maliyeti 1000 tl olsun şimdi en basitinden yapılan dairelerin maliyeti bile en az iki katı zenginler rahat etsin die yapılan ottellerin maliyeti 100 katı en az disko bar vs yerlerin maliyeti bilmem kaç katı gelmişin o kadar cami yapıyo diyon gerizekalı..
tabi ki de rahatsız etmiyor, imkanı olan herkes, istediği yere dilediğini yapar, sanane ki bundan.
yazık çok yazık şu düşüncelerine camide yapılsın okulda sana ne zararı var caminin?
Evet cami de yapınsın kütüphane de ama kütüphane yapılmıyor sorun da bu :))
yapsınlar tutan yok
Kilise yaptırsalar keşke yatacak yerim yok homeless homeless geziyorum :/
müslüman bir ülkedesin elhamik.
:)
her nefes alan insanin müslüman olmasini beklemek ve her dine saygi göstermesini beklemek aptallara mahsus birşeydir. din sizin dininiz başkasi inansa nolur inanmasa nolur sizinkisi sadece bir çcocugun davranışından farksiz.benim inandigim dine herkes inansin saygi göstersin tarzinda.
ayrica rahatsiz oluyorsan yok oraya git buraya git demek nasil birşeydir nerede kaldi islamiyetin hoşgörüsü sevgisi ?
Kütüphaneye gidecek adam net başında durmaz.Camiler bu kadarmı korkutur oldu sizleri.
Durabilir gayet.İnternetten her türlü araştırma yapma imkanı var çünki.Camiye gidecek adam durmasın vakit kaçar dersen o mantıklı
Hayatında kaç kez kütüphaneye gittin ? Ezan sesinden mi rahatsız oluyosun ?
müziği kısmak zorunda kaldığımdan deli oluyorum bende aynen.
Kardeş rahatsız etmek nasıl bi kelime camiden rahatsız olmak senin ne haddine! .Kardeşim kütüphanede acarlar okulda.Seninde paran varsa yakınında yada git sen yaptır okul yada kütüphaneyi.Adamın parası var hayır icin kullanıyo.Kimseyide rahatsız edemez cami yaptırması.
Rahatsız olmuyor ! Soruyu soran arkadaş kütüphane okul vs. yapsalar daha çok kültürlü olacağız demiş.Bizim memlekette camiilerde kuran ve ahlak dersi de veriliyor bilginize...
ahlak dersi cihada gidiyoruz deyip insanları yakmak mı
İnsan karşısındakine sabaha kadar anlatsada karşısındaki kişinin olayı anlamak istediği gibi anlar.Cihada gidelim diyen yok gizem hanım.
Ediyor. Çünkü ihtiyaçtan değil gösteriş olsun diye yapılıyor bir çoğu.
Çamlıca tepesine yapacaklarmış, her yerden gözükecekmiş. Aya yapsınlar tüm dünya görsün madem.
Boş işler peşindeyiz.
O kadar ihtişamlı yapılan camiler gösterişli camiler hiç boş iş için mi yapılır yahu gösteriş olsun diye mi yapılır bissürü emek harcanıyo ona.Yaptıran insanlar sevap kazanmak için yaptırıyo.
3 kişinin amel defteri öldükten sonra bile kapanmaz 1)Geride sadaka-i cariye(köprü,cami vs)bırakanların2)Geride faydalınalacak ilim bırakanın3)Geride hayırlı bi evlat bırakanın
Mademki olumsuz bi yorum yapmak istiyosun bari birazda mantıklı olsun yorumun.
Bizim mahallede 500 metre aralıklarla 3 tane cami olmasını mantıklı bir şekilde açıklayabilir misin o halde bana? Cuma günleri dahi hiçbiri tam dolmuyor. Okul yaptırsın, çeşme yaptırsın, köprü yaptırsın, yol yaptırsın bir şey demem.
En müslüman benim diye geçinmekten başka bir şey değil. Hepsi cennete gitsin ben cehenneme razıyım. Akılsızlık en büyük günah benim gözümde.
Neresi akılsızlık yahu bunun sizin mahallede isterse 10 tane olsun yaptıran adam sevap kazanmak için yaptırıyo tekrar söylüyorum orası ful çekermi çekmezmi diye düşünmüyoki.
Parası çok olanın cennete gitme olasılığı artıyor yani? Parayı bastırıp yaptırıyor adam sonuçta.
Yaptırır,herkez kendine müslüman sen bişey yaptır sevabı sana yazılsın.Paran olasada olmasada iyi şeyler doğru şeyler yap yeter sadece din bunu emrediyo.Şirke koşmamanı,ahlakının iyi olmasını,bu dünyadaki görevlerini yerine getirmeni emrediyo hepsi bu.
Beyniniz patates püresi olmuş. Size anlatabileceğim bir şey yok.
Zaten anlatabileceğin bişey yok diye şu an ''beyniniz patates püresi olmuş''deyip konuyu kapatıyosun kaçıyosun.Dini araştırmadığın belli araştırsan bu soruları bana sormazdın.Sorunun cevabını alınca karşıdakine saygısızlık yapıp çekip gidersin böyle en fazla.
Ben yeterince araştırdım merak etme. Ondan size bir şey anlatamayacağımı biliyorum.
Araştırdıysan neden soru soruyosun o zaman.Biliyosun o zaman sen bunların hepsini.
Bilmiyorum demedim zaten, mantıksız geliyor dedim. İnsanlığa bir yararı olmayacak 3 tane taşı üst üste koyarak oluşturulan bir yapının cennete gitme olasılığını arttırması benim için mantıksızdır.
Tamam arkadaşım devam et böyle ne diyim.Senin dinin sana benim dinim bana.
üniversitelere cami yapıyorlar rektör olarakta imam atarlar yakında. zaten imamlar yakında din kültürü ve diğer dinle ilgili secmeli derslerede girmeye başlıyor.
anladığım kadarıyla heryerde sırf yapılmak için yapılan veya gösteriş adına yapılan camiilere bu sitemin. haklısın katılıyorum... camiler eski amaçlarıyla kullanılsa tamam diyeceğim. Kültürü arttırmak amaçlı bir şeyler yapılmalı camiler yerine. ( lütfen yanlış yere çekmeyin hassas bir konu ama körü körüne bağlı değilseniz dine bu açıdan bakmayı deneyin derim)
rahatsız etmiyor..
dindar nesil yetişecek diye seviniyorum.. ;)
rahatsız etmiyor, ama haklısın gereğinden fazla cami yapılıyor onunla birlikte ktphane okul yaptırsalar ne iyi olur. ancak kültür ve bilgi de insanı saydığın kötülüklerden tek başına alıkoyamaz kanımca. keşke mesele cami okul yaptırmakta olsa..
lan öldugunuz zaman kım yıkıyor nerde yıkanıyorsunuz he ..o camının mınaresı nerenıze gırıyorkı bole bı acıklama yapıyorsun sen burda
Rahatsız etmiyor ,dini değerler önemli bu ülkeyi birlikte tutan olgulardan bence
Camii kadar kütüphane de yapılmalı tabii , ikisi de ihtiyaç zorunluluk
ahahaha kütüphane yapsalar daha bilgili kültürlü insanlarmı? o kitaplar nasıl bir denetlemeden geçiyo haberin yok tabi..camii olayına gelirsek yorumsuzum..saygı duyarım ..
ibiza lı kardeş.camiden zarar gelmez.sen neden takıldın buna.kütüphane olsa gidecekmisin?
Gitmeyeceği kanaatine nasıl vardınız?
kütüphane onu cennete götürmez :)
sana yaptırıyorlar sanki ..sana ne kardeşim yaparlarsa yapsınlar insan hiç caminin yapılmasından rahatsız olur mu..yaa ahlaksız insanlar rahatsız etmiyor mu git önce ona bi çozüm ara..
Neden alışveriş merkezlerine, yapılan binalara, evlere vs şeylere takılmıyorsun da cami yapılmasına takılıyorsun. Bana da bu tuhaf geldi.
Cami de yapılsın kütüphane de yapılsın yahu. Hepsinin yeri ayrı ve olması gerekli.
İnsanların günahları, yaptıkları ahlaksız davranışlar seni ilgilendirir mi? Ahirette hepsinin hesabı teker teker sorulacak, onları bahane etme şimdi.
Beni etmiyor. Beni asıl rahatsız eden bu kadar fazla cami varken ve sürekli yenileri yapılırken içlerinin boş olması.
ezan kadar güzel bi ses var mı bu hayatta ya, istedikleri yere cami yapsınlar
Külliye yapılsın. Altı kütüphane,üstü cami, yan taraf okul, spor alanı ve yeşil alan olmalı.
Osmanlı genelde buna benzer bir tarz yapmıştır. Yıkanacak yer ve su dahi bulamayan fakirler için yakınında hamam dahi yapmıştır.
evet bende rahatız oluyorum..sanat ve kültür mrkezleri, öğrenci yurtları, spor merkezleri yapacaklarına her yere cami dikiyorlr... amaçları belli...at gözlüğüyle bakan gerikafalı bi nesil yaratacaklar..güya ahlaklı güya akıllı...
kalbinde imanı olanı rahatsız etmez caami olması...
Ya arkadaş nasıl insanlarsınız siz camiyi devlet yapmıyor ki sizin gibi olmayan insanlar sağolsun yardımlarıyla yapılıyor dier yazdıklarını devlet yapıyor madem o kadar istiyosun yap bi kütüphane de biz de gidelim
evimizin yanına yeni yapılıyor ben seviniyorum aslında yakın olucak en azından
cami ibadet yeridir sen ibadet etmeq istemiosun die yapmasinlarmi. kitap okumaq istiosun evinde oku kutuphaneyi ne yapcan..
Allah ilk "OKU!" demiş gerisini siz düşünün. Bir okul veya kütüphane de camii kadar kutsal bir mekandır.
Ama tabiiki bu camii yapılmasın demek değil. Demek istediğim camiiye giden insan kadar kütüphaneye de insan gitsin.
camiler zarar vermez aksine birçok faydası vardır.müslüman bir ülkede cami yapılması gayet doğal fakat diğer şeylerden haklı mahrum etmemekte gerekir
evet ilsam düşmanlıgının farklı bi yaklasım biçimi buda. rahatsız olcak en büyük probleminiz cami evet haklıınz . sen ve senın gıbıler acınacak haldesınız...
link
vatandaş yapıyor o camileri, kaçtanesini devlet yapmış kör çocuk ?
bugüne kadar hangi hayır kurumuna 1 kuruş bağış yaptın sen onu söyle?
ne camiye karış ne kütüphaneye çıkgel bide buraya yorum yaz
arkadaşlar boşa anlatmayın ya böylelerini allah ıslah etsin kütüphane yerine açta kuran oku sen belki ozaman beynin kendine gelir sen ve sen gibiler ayıks;)
banada her köşe başı cami saçma geliyor . okul kütüphane gibi eğitim kurumları yapılmalı hele günümüzde buna çok ihtiyaç var.
bende senin gibidüşünüyorum.
okul anladımda kütüphanemi kaldı allah aşkına internet çağında. :-(
beni rahatsız etmiyor rahatsız eden şey siyasal bir amaç olarak cami yapılması rahatsız ediyor dini siyasete alet etmeleri rahatsızlık veriyor
Cami de bir kütüphane hemde içindeki insanlar kütüphanedeki insanlardan daha kültürlü ! bence TÜRKİYE de yaşama sen
Benim takıldığım nokta. Camisi bulunan köye bir cami daha yapılması ve küçücük yavruların soğukta 5-10 km yürüyüp komşu köydeki, ilçedeki okula gitmeleri.