Kişilik & Karakter konusunda 395 cevap paylaştı. Türkiye istatistikleri : Cami, okul, hastane, kütüphane...
Din görevlisi memur sayısı 87.000
Cami sayısı 77.000
Her 345 kişiye bir cami düşmektedir. Halen inşaatı devam 1140 cami var.
Okul sayısı 67.000
Eğitim SEN'e göre 200 bin, Hükümete göre 96 bin öğretmen açığı var!
Hastane sayısı 1220
60 bin kişiye bir hastane düşüyor
Sağlık Ocağı sayısı 6300
Alt yapıdan yoksun, çoğunda hekim yok
Doktor sayısı 77.344
Her 870 kişiye 1 doktor düşmektedir.
Türkiye'de hastanelerde sadece 189 bin yatak kapasitesi bulunurken, aynı anda 26 milyon kişi camilerde namaz kılabiliyor. Buna rağmen önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yeni yapılması gereken sağlık kuruluşu/hastane sayısı 30-40 arası ifade edilirken, inşaatı sürmekte olan cami sayısı 1340'a ulaşmıştır.
[1] Siyasi iktidarlar Türkiye'de insanın eğitimini ve toplum sağlığı hiçe saymış ve bu alanlara, çağdaş ülkeler düzeyinde hiç bir ciddi yatırım yapmamıştır. Buna karşılık ise, 77 bin cami yaptırılmış. Yani Türkiye'de her 353 kişiye bir cami düşerken, 60 bin kişiye bir hastane düşüyor.
[2] Almanya'da 70 bin Sağlık Kuruluşuna karşı sadece 8 bin kilise, Fransa'da ise 60 bin sağlık kuruluşu ve sadece 9 bin kilise vardır. Almanya'da 11 bin 332, Fransa'da 4 bin kütüphane varken, 70 milyon nüfusu olan Türkiye'de bu sayı 1435'tir. Devlet Tiyatrosu sadece 13 ilde var. Diyanete bağlı Kuran Kursu sayısı ise 82 ilde mevcut olup sayısı 3 bin 852'dir. Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yaptığı araştırmaya göre, 14.403 tane cami yaptırma derneğinin bulunduğu Türkiye'de, maalesef sadece 1 opera, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği bulunmaktadır.
[3] Bu durum bize, geleceğin nerede arandığına dair ciddi işaret vermektedir. Peki Türkiye'de 14.403 Cami yaptırma ve kuran kursu derneği varken, DİB'na ne gerek var! Madem "dini faaliyetlerin kontrol tutmak" için DİB kuruldu, o zaman bu dernekler nedir DİB'nın 1997 yılında 66 trilyon olan bütçesi, 2006 yılında 1.2 katrilyona çıkmıştır. 8 Bakanlığın bütçesi Diyanet İşleri Başkanlığından daha azdır. Dört bakanlığın toplam bütçesi ve 22 Üniversitenin toplam bütçesi ise DİB bütçesine eşittir. AKP eliyle DİB'nın gelecek üç yıllık bütçesi, sorunu çözmekten uzak olduğu gibi, sorunu güçlendiren bir zihniyetle yapılmıştır.
Bütçe
1997 66 Trilyon 751 Milyar 962 Milyon
1998 119 Trilyon 679 Milyar 140 milyon
1999 180 Trilyon 824 Milyar 159 Milyon
2000 270 Trilyon 362 Milyar 931 Milyon
2001 302 Trilyon 130 Miyar 110 Milyon
2002 553 Trilyon 364 Milyar 200 Milyon
2003 771 Trilyon 267 milyar
2004 1 Katrilyon 126 milyon 41 bin
2005 1 katrilyon 122 trilyon 41 milyar lira
2006 1.209.692.000 YTL
2007 1.176.969.000YTL
2008 1.221.605.000YTL
DİĞER BAKANLIKLARLA BÜTÇE KARŞILAŞTIRMASI
Diyanet İşleri Başkanlığı 1.122.203.000
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 783.047.000
DIŞİŞLERi BAKANLIĞI 562.643.000
BAYINDIRLIK VE iSKAN BAKANLIĞI 677.219.00035 Yorumla- +1 yıl
sen neymişsin be abi.eline emeğine sağlık.
- +1 yıl
Sana bir soru Türkiye de 77.000 cami olduğunu nerenden uydurdun ?..
- +1 yıl
Cami sayısı 77.000
Her 345 kişiye bir cami düşmektedir
Doktor sayısı 77.344
Her 870 kişiye 1 doktor düşmektedir.
bu iki rakam çelişkili doktor ve cami sayısı yaklaşık 77bin iken
nasıl her 345 kişiye bir cami düşerken 870 kişiye bir doktor düşer.
En İyi Cevaplar
Evet ben de oluyorum. Siz bilmezsiniz. Ben ortaokuldayken din dersleri mecburi değil seçmeliydi. 12 Eylül ve onun uzantısı Özal hükümetleri ile palazlandı din sömürüsü. Tabii şimdiki partiler de bunların uzantıları. Özal döneminde atılan tohumlar şekillendirdi şimdiki sizin yaş kuşağınızın fikirlerini. O yüzden her tarafa cami yapılmasına karşı değiller. Hatta süreç işleyip sizin çocuklarınızın kuşakları sizin yaşlarınıza geldiğinde ise kadınların başlarının kapatılması zorunluluğundan kimse rahatsız olmayacak. O günler de gelecek. Onun için bu memleketi terk etmenin bir yolunu bulmalısın. Çünkü bu sürecin sonu ılımlı islam denilen şey. 25 sene içerisinde bu topraklarda hüküm sürecek ve şu an bu kadar cami yapılmasından rahatsız olmayan sizin nesliniz gibi, o nesil de kadınların açık gezmesinin yasaklanmasından rahatsız olmayacaklar. Bu Türkiye düzeni, aynı eroinin damarlara verilmesi gibi yavaş yavaş Türk toplumuna enjekte ediliyor ama kimse farkında olmadan, yavaş yavaş yapılıyor bu değişim.
90 Yorumla
tamamda senin bu yazdiklarinla camiinin ne alakasi var. camii bi ibadethane.. hatta tecavüzcüye hirsiza vs bunlara karsi bi ideolojiye sahip bi dine mensup olanlarin ibadet ve huzur haneleri. camiiler sadece ara sira cumalari namaz icin degil, her is icin kullanilabilir. camiide otur sohbet et ders calis muhabbet et. kardesim bi git önce kendi fikirlerini bul. bu laflarini her gün din düsmanlari medyada söylüyor..kendine has düsüncelerle gel sor bunu. ayrica neyini rahatsiz ediyor. avrupanin durumu türkiyeden berbat. buralar kütüphane dolu. ne olmus? insanlar okuma geregi görmeyince binlerce kütüphane olsa ne yazar. oysa bizim dinimizin ilk emri OKU! dur. dinini yanlis yasayan insanlara bakipta arastirmadan bilmeden hemen nefretle doldurup köreltme icini. bizim öfkemiz yok cünkü sen istedigin kadar istedigini söyle camiilere kiliselere ibadethanlere engel olamazsin.. önce bunu insanlarin zihninden silmen gerekirki ben böyle güzel bi inanca sahipsem asla vazgecmem. baska insanlarda böyledir. en son güncellemende sen müslümanlari degil, yazdigin gibi münafiklari tarif etmissin. onlar dini kullananlardir,onlari neden camiilerle cagdastiriyorsun? yanlis bi bakis acin var lütfen biraz daha bilgi edinerek farkli bi perspektifden görmeye calis. cünkü camiilerin tek amaci vardir: oda bütün inananlarin ve inanmayanlarin siginabilecegi Allahin evi olmasidir. münafiklarla siyasetle ideolojilerle politikayla isi yok camiilerin. olsunda olsun. her yer camii olsun.özen gösterelim. kücük büyük süslü sade. evet özenmeden yapilmasini bende istemem. cok degerli bir yer oldugu icin özen göstermeye degiyor tabi.ama camii gibi huzur veren bir yeri dinimizi kirletmeye calisan sahte müslümanlarla kiyaslama lütfen. hem türkiyede kültürlü olmak isteyen bi inasanin her türlü firsati vardir. her türlü. yeterki insan istesin
80 Yorumla
+1 yılhaklısın.bu ülkeye daha farklı şeyler lazım.kalbinde Allah sevgisi olan insan evde de ibadet edebillr.Bu sadece bahane.
145 Yorumla
Soran+1 yılen güzel cevap. allah dört duvar arasında değil o her yerdedir.
- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
sebep?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
kütüphane belki uç nokta oldugundan bir çok arkadaş ahkam kesmiş ...
Şu an milli eitim okulları ödeneksizlikten dolayı okulları temiz tutamamaktadır. harici müstahdem alarak hijyeni salamaya çalışan okullarda . velilerden 1 tl gibi komik bir rakam ödenmesi rica edildiğinde .. veliler istanla beraber bütün herşeyi devletten bekleme tarafına geçiyorlar.
ama iş cami yapımına gelince verilen bağışlar hadsiz sonsuz oluyor nerdeyse ... ülkemizde mutlaka ki cami yapılmalı ... ama her zaman ki gibi ŞAŞKIN TÜRK MİLLETİ önceliklerini sıraya koyamadan olur olmaz işlere para saçmaya devam ediyor.
mahallelerde benim camim senin camim kavgası yapılırken dindar geçinenlere benim camim diye bir olgunun ne kadar salakça oldugunu hatırlatırım . futbol takımı tutar gibi cami cemaatleşmesi yapmışlar adamlar .. yaşayarak görüyoruz ...
şaşkın millet biraz düşünün ... yanılmıyorsam ilk ayet " OKU " idi ... ne olduda gerçek dini bu kadar inkar eder hale geldiniz! ! !
ne oldu sizlere böyle ! ! !98 Yorumlasana söyle bir cevap vereyim.
biz türkler modern olmaya calisiyoruz. evet dedigin gibi ahlaksiz insalarda var vs..
camilerin oldugu gibi kütüphaneler olsa, sence kac insan o kütüphaneye gidecek? sadece belirli insanlar. camiler ise öyle degil. simdi evet sen hic bir zaman zor durumda kalmamissin belli. cünkü camiye giren insan cok rahatlar cok degisir vs..
ben almanyada yasiyorum. türkiyede nasil heryerde cami varsa burdada kiliseler var. bizim camilerimiz yine dini günlerimizde dolup tasiyor ama buradaki kiliselere giren yok. ama yinede kiliseler yapiyliyor. simdi bu ülke modern degilmi modern bizim ülkemiz gibi. burda ahlaksiz insanlar yokmu var bizim ülkemizdeki gibi.
burdaki camiler nasil evet ev gibi yapiyoruz nedenide yasak oldugu icin. simdi türkiyedede yeni yeni camiler yapiliyor. sen hic birzaman camilerden sikayetci olamazsin. ister ev gibi olsun isterse büyük cami olsun sonucta icinde ibadet ediliyormu ona bakacaksin.
her hocayim diyenede inanmiyacaksin. bazi hocalar vaaz verir kendileri yapmaz baskalarina gelince niye yapmiyorsun diye kizar.
simdi seni rahatsiz eden sey ne?40 YorumlaCami yapılması nasıl laikliğe engel olabilir ki? bu ülkenin çoğu müslüman DEVLET HALK İÇİN dir. sen modernlik görmemişsn modern dediğimiz gelişmiş ülkelerin çoğunda dini yerler yaygın. Adamlar göğsünü gere gere hac işaretiyle geziyorlar, dinlerini yaşıyorlar. doğru dürüst kütüphane yok ki gidelim diyosun. Ben kütüphaneleri ve kitapları seviyorum şahsen , küçücük kütüpheneye bile haftada üç kez gidiyorum. Bahane bu laflar, bahanee. Orası süs diye yapılan bir yer değil, sen hiç cami içine girmedin heralde ayda yılda bir doluyor sanıyorsun. Bir sürü insan gidiyor camilere. Farz olan cuma namazını kılmak için 10 km yol mu yürüyecek bir insan? İslam kütüphane yapılmasına karşı mı sanıyorsun sen?! Allah ın ilk emri OKU iken? İslam'da ilme çok önem verilir. he bir de kütüphaneye gittiğimde en fazla beş kişi felan oluyor. Büyük kütüphanelerin olduğu yerde talep de çok olur. Müslüman olan ülkeye bakın diyorsun bir de, sanki dinde o saydığın şeyler haram değilmiş gibi. Dünyanın çoğu yerinde olan şeyler bunlar. Git gez bakıyım oraları. He araştır bakıyım önceden Osmanlı da bu kadar yaygın mıydı bu saydığın kötülükler. Sen biliyor msun ki alkol neden yasak İslam'da? Birçok sebebi var ama alkol içen insanın hayvansal ruhu onu kontrol eder. Yani anlık zevklerin peşinde koşar, şehvet , öfke baskın gelir, ani tepkiler verir. ve alkol insandaki diğer ruhların çalışmasını zorlaştırır. Peygamberin (sav) hadisi de şöyledir: Kolaylaştırın zorlaştırmayın, uyarın nefret ettirmeyin. İslamda zorlama yoktur,hoşgörü vardır. Araştır ondan sonra yaz.
32 Yorumla
+1 yılbence yapılmasında bir sakınca yok bu camiilerin büyük bir çoğunluğunu caminin yapıldığı bölgede insanlar aralarında para toplayarak yaparlar ya da vakıflar yaptırır.Bu insanlar para veripde özellikle camii yaptırdıklarına göre demek ki buna ihtiyaçları var.Okul yaptırma görevi daha çok devlete aittir ancak günümüzde hayırseverlerde okul yaptırıyor.Bu durumda bence hayırseverlerin bir düşünmesi gerekiyor ve o bölgede camii okul veya kütüphane hangisine ihitiyaç varsa onu yaptırması gerekiyor.Örneğin birçok camiide cuma namazlarının sokakta kılındığını biliyorum.Demekki o bölgedeki camiiler ihtiyacı karşılamıyor.Ayrıca camiileri sadece namaz kılınan yerler olarak düşünmeyin.Camiilerinde kütüphaneleri vardır ve özellikle emekli/yaşlı amcalar camiilerde sosyalleşirler arkadaş edinirler.Ben kendi dedemi düşünüyorum eğer camiiye gitmiyor olsaydı çok mutsuz olurdu çünkü orada çok güzel arkadaşlıklar edindi sosyalleşti.Bence en iyisi herkesin istediğini yapması.Böylesi eminim herkesi mutlu edecektir
11 Yorumladenize sifir olan oteller yapiliyor buna karsi cikin baska bir arkadasin dedigi gibi her yere alisveris merkezi yapiliyor hergun yeni bir bar acilisi var bunlara karsi cikin Allah Allah , sanane camii den arti senin gibi rahatsiz olan kisileri ilgilendirmiyor yani azinlik bile degilsiniz !. o camiler dolup tasiyorsa bu demmekki ulkenin bir cogu istiyor bunu. arti yeterince kutuphane var okulda var hastanede.
arti geneleme yapma her ulkede var olan birsey uc kagitcilik, siddet vs o yuzden konusma fazla insanlarin ibadet ettigi yeri CAmiyi sadece bir avuc pislik yapti diye ayni kefeye sokamazsin ve dunyadan haberleri oku biraz at gozluklu yaratik90 YorumlaNeden rahatsız oluyorsun bundan ? yeterince kütüphane yok mu ? ya da okul ? sen diyeceksin ki camii yok mu ? Hele camii isteyenler karşıt düşüncelere saldırıyorlar yazman senin aslında camiiye degil din kısmına da rahatsız duyduğunun göstergesi bence .
Dinin kimseye zararı olmaz ama dini bilgileri bizlere öğretecek kişilerin yetişmesi için de İma Hatipler ve dini eğitim veren yerlerin önü kesilirse bu eğitimi bilen kişilerden değil sağdan soldna duyduklarını anlatanlar ve bu konuda saçmalayanların bildikleri ile yanlış bilgiler öğreniriz.,camii yapımı konusunda bilmediğin birşey soyleyeyım sana her yere camii yapılıyor diyorsun ya camii yapımında kıstas nufusta her 1000 kişiye bir camii düşecek şekilde yapılır .90 Yorumlasen eğer bir müslümansan kihiçbir müslüman böyle düşünmez ama eğer düşünüyorsan senin vay haline ... gerçi senn ne olacağını allah bilir bize yorum yapmak düşmez ama ne demek camiler beni rahatsız ediyor sizide ediyor mu .. kusura bakma eksiksin. iman eksiğisin hemde. eğer iman sahibi olsan böle düşünmezsin .bide soruyorsun siz rahatsız oluyo musunz diye. beş vaktinde allahı zikreden insanları güzelliğe sevk edenden kim rahatsız olur.akıl vermek gibi olmasın ama sende bir an önce tövbe istiğfar et allah ona uzanan elleri boş çevirmez ...
72 Yorumla- +1 yıl
Ben sana + verdim.Ama bazı yerlerinde hatalısın.Bir insana iman eksiğin var derken kendinede bakmalı insan.Baştan profil resmin bile günah senin ozaman ? Dışarıda bile öyle giysen bir insanı tahrik eder.Buda senide onuda günaha sokar.Allah'ı bu kadar zikrediyorsun millete iman eksiğin var derken kendinede bir bak.Mantıklı kelimeler kurmuşsun ama aralarında kaybolan mantıksız kelimelerin var yinede +1'ini verdim.
Soruyu dikkatli okursanız arkadaş camilerin var ormasına değil gereken miktarın üstünde cami yapılmasına karşı.Bir caminin yapım maliyetleri ve atanan personelin maaşları devlet bütçesinden kesilirken birileri Geliri Az diye devlet tiyatrolarını kapatıyor.Devlet kültürel hizmetlerini geliri az diye kapatıyorsa açtığı bir caminin yıllık gelirini de açıklamalıdır.Elimizi vicdanımıza koyalım bir mahalleye 5. caminin yapılması israf değil de nedir
80 YorumlaŞehrindeki 1 tane kütüphaneyi insanla doldur,orası yetersiz gelmeye başlasında sonra açarsın kütüphane. ;) Sanki çok kullanırsınız ya...
Laf olsun diye konuşma çabaları,bi hareketler,bi bişeyler...
Bay kültür lütfen kafanı internetten kaldır ve enyakın kütüphaneye git.2415 Yorumla- +1 yıl
Peki boş kalan camiler ne olacak? Sırf camiden alınmasın diye şehirden taksiyle adam alıp köyüne cuma namazı kıldırmaya götüren hoca efendiler biliyorum ben.
- +1 yıl
@Cold; adamın bahsettiği şey bir kıyas.Okumayan adam kütüphane isteyemez.Cami yaptırmanın dinen sevabı da vardır kimisi bunun için yaptırır,kimisi gerçekten inananlara faydalı olmak ister,kimisi sadece gösteriş için yapar.
Boşkalan camiler maalesef camiye uğramayanlar sayesinde boş... - +1 yıl
Kışın doğu Karadeniz köyleri nerede ise boşalıyor. En azından benim olduğum yerdeki köylerde durum bu. Koca köyde bir kaç hane kalıyor. Onlar da şu, bu vesile ile camiye gidemeyince camiler doğal olarak boş kalıyor. Potansiyeli olmayan bir köye 2 caminin anlamı yok. Yolları bile adam gibi yapılmamış, okulu olmayan bir köye iki caminin anlamı yok. Sen buna sevap dersin, ben israf derim. Caminin hiç israfı olur mu? Maalesef ki kontrolsüz yapılaşma bunu da beraberinde getirdi. Bu sadece 1 örnek.
- +1 yıl
dokunman hatunun yorumuna kız haklı beyler dağılın
- +1 yıl
Sen turta getir yavrı. Memleket meselelerinden biraz daha konuşiciz biz.
- +1 yıl
@Cold ; dinimizde gösteris ve israf haramdır.Dediğin durumda evet israfa giriyor.Bu şuna benziyor.Kimileri vardır param çok benim 3 kere hac yapayım daha çok sevap der. Aslında hayır bu israftır.israf, malı helak etmek, faydasız hale getirmek, faydalı olmayacak şekilde sarf etmektir.Hac pahalı bir ibadettir. birden fazla hac yapmak yerine o parayla fakirlerin ihtiyaçlarını karşılamak, öğrencilere burs vermek daha isabetli olur.Faydasız olacak,kullanılmayıp boş kalacak camiler yaptırmakta israf
- +1 yıl
Sorunun üslubu maksadını aşmış sanırım evet.
Kardeş,senin profili inceledim de;
Kütüphane kursalar da senin kişiliğin bunu hazmetmez.Konduğun bir dal yok,yabanisin böyle konulara.
Diğer yandan merak ediyorum.Acaba hayatının %0.0001 geçti mi kütüphanede ?
Kütüphane kurduk eee sonra kıraathane yok cafe yok onuda kurduk eee park yok şu yok o yok.
Bence sen fikirlerini bir düzene otur kardeşim tamam120 YorumlaCami yapılmasın yapılmasına itiraz edenler bana genelde camiye cumaya gitmeyenler gibi geliyor.ben cumaya gidiyorum yer bulamıyorum.sadece ben değil cemaat dışarıya taşıyor çoğu kişi banklarda oturarak kılmaya çalışıyor ya da kılamıyor misal benim ilçemde böyle bir sorun vardı ve şimdi ihtiyaç dahilinde yeni cami çalışması yapılıcak.10-15 milyonluk bir ülkede yaşamıyoruz.70 küsür milyon nüfusumuz var ve bunun %95'i müslüman elbette cami olacak çünkü ihtiyaç iyi ki millet bi kemal sunal'ın zübük filmini izledi de ona özenip aynı lafı tekrarlayıp duruyor
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 395 cevap paylaştı. Ya dostum benim düşüncem şu şekilde ve her zamanda bunu savunmuşumdur. Bir mahalle sınırları içinde en az iki-üç cami. V vakit namazlarına gittiğinizde en fazla her cami de 3 saf dolu. Peygamber Efendimiz S.A..V. Veda Hutbesi'nde ne demişti. "İsrafın her nev'i haram" bu camiler de su harcanıyor, elektrik kullanılıyor, imam,müezzin vs personele maaş veriliyor. Ama gel gör ki her vakit namazında 3 saftan fazla saf oluşturulamıyor. Her mahalleye 3 cami yapılacağına her mahalleye bir tane ama daha ihtişamlı bir cami yapılsa hem vakit namalarrında cami dolar hem de gereksiz masraflardan kısıtlama yoluna gidilir.
30 Yorumlavar olan kütüphaneler ne kadar kullanılıyor ki yenilerine ihtiyaç duyulsun. camilerin yapılması seni rahatsız ediyorsa at gözlüklü olan sensin başkası değil. güncelleme1:o camilere giden kişiler değil gitmeyenler yapıyor dediklerini. güncelleme2:insanların inançlarına saldırırsan onlar da sana saldırır buna da sen bir şey diyemezsin. şu at gözlüğü meselesini de bi geçin artık arkadaşlar yapmayın bunları artık yeter ya. at gözlüklü olan sizlersiniz sizler de haberiniz yok körlüğünüzden. tamam inançlı olmazsın da insanların dinlerine karışmak senin neyine!
30 YorumlaEvet gerçekten imamların cematin az olmasından şikayet ettiği şu günlerde tam tersine cami yeersizliği varmış gibi bu iş sidik yarışına döndü.. Bir çelişki var kabul ediyorum. İbadet cami de yapılmalı tabi ki de. Toplu namazın sevabı,ordaki sohbet dostluk birlik arkadaşlık.. Bunlar elbet kutsal değerler. Fakat eğitimsizlik oranının korkutucuğu olduğu bir ülkede ,islamı ticarete çevirmenin bir mantığını göremiyorum ben de.. Bu ülkede halkın eğitimsiz kalmasını isteyen büyükbaşlar var ve büyük başlar 'eğitim şart' diye bağırmaktalar. Bu yüzden biz halk olarak bir çıkış yaptığımızda itiraz yaptığımızda 'kötü' oluruz.
Konu cami meselesi cami düşmanığı müslüman ayrımcılığı din tartışması felan değil.
konu din-eğitim çatışması..
Oysa ikisi kardeş kavramlar olmalı birbirine karıştırılmadan ama ayrıştırmadan da.. Nasıl desem bilemedim konu çok sapar. şimdi.
Eğitimli bir insan dini hakkında daha bilgili-dini hakkında daha bilgisi bir insan daha ahlaklı bir toplum demek..21 Yorumla
+1 yılherkesin dini inancı ibadeti kendinedir. hakaret içermediği için soruna asla ters bir sözüm olamaz. müslüman ağırlıklı bir ülke olduğumuz için camiilerin çoğalması normal ve bende dahil müslüman kardeşlerimiz için ne mutlu. ama bu bölücülüğü veya anti cumhuriyetçiliği simgelemez. artık kahvehanelerde bile kitap okunabilme şansı tanındı isteyenlere. kitaplıklar var çoğu kahvehanede. kütüphaneler, okullar, çoğalsa bende çok sevinirim özellikle kırsal kesimde. ülkemizde sünnilere cammi alevilere cem evi müslüman dışı dinler içinde kiliseler var yetersizse aralarında para toplayarak yenilerini yapabilirler. camiilerin yapımı için baaş ağırlıklı yapılandırma gerçekleşir.
20 Yorumla
+1 yılne alaka arkadaş ya.ahlaksızlık var,tecavüz var ,şiddet var diye cami yapılmayacakmı yapılmasın ozaman ice.hepsi olacak insan bu birsürü farklı düünen kafa var.yobazlık la suçlanıyor bir insan camiye gitse.gidin bakın imrendiğiniz hıristiyanlara yahudilere ellerinden kitapları düşmüyor herkez biliyor okuyor.islam aydınlık bilim demektir anlayana arkadaşım farklı farklı yerlere çekmeyin bir insan camiye gidip namaz kılıyorsa bası sarıklı cüpbeli yobaz karacahil değildir.sadece birtakım çıkarcılar öyle gösterilmesini istediler başardılarda.bir yere de cami olması veya yaptırılması.demek dildirki orası geri,yobaz ,atıyorum sacı veya solc.zaten hep birileri ne tarafa çekiyorsa insanlar da inanıyor o tarafa gidiyorr.olan yine kendilerine (insanlara) oluyorr..bu yazıyı okuyanların düşüncesi büyük ihtimalle benim hakkımda ne kadar yobaz biriymiş, aman bu geri kafalı.batılı değil gibi birsürü düşünce geçirecekler kafalarından o rası kesin neden hep öyle yapmaları istendi...
10 Yorumlayapan da dindar olduğu için değil sırf bu zavallıların dini duygularını sömürüp rant sağlamak için yapıyor. işin kötü yanı bizim millet harbiden yiyor ya. taksim in meydanına kocaman cami yapınca ne olucak hani onu anlasam?
ben istanbul da oturuyorum çok merkezi bir semtte ama bu koca semtte sadece ve sadece bir tane ufacık kütüphane var. kitap sayısı gülünç durumda. ve devlet binası gibi resmen saat 4 te kapanıyor. ingilterede değişim programı ile okumuştum. orda 24 saat açıktı hayran kalmıştım.
bize dindar değil,kültürlü nesil gerek. ama duyarlılığını yitirmiş bağnazlığın nirvanasına ulaşmış bir topluluğa ilim irfan kültür gibi şeylerden bahsetmek duvara dert dökmekten farksız.10 YorumlaKardeşim. Allah insanlara kendilerini yönlendirsin diye yönetsin diye kuran-ı kerim i yönlendirici unsur olarak vermiş olup, anlamayanlara anlatsın diye peygamberleri elçi etmiştir.
Toplumda medreselere karşı anlayamadığım yüksek bi tepki gösterilmekte. Madem medrese yok kuran kursu olsun. Oda yok yasaklıyolar.
Ozaman Camilerde eğitimde verilir bol bol camide yaptırılır. Aslında Anayasa denilen kural kitapCIK ları yerine kuran-ı kerim kuralları bulunan kitaplar olmalı. Okullardada Kuran-ı kerim adaleti öğretilmelidir.
Kültürde okulda değil medreselerde en iyi şekilde alınır. Osmanlı dan bilmekteyiz kültürün ve medresenin ne denli önemli olduğunu. Konuyu aç dersen açabilirim. anlat dersen cebimi veririm.
Teşekürler.00 Yorumla
+1 yılibadet yapmak ne zamandan beri kültürlü olmana engel oldu...burda takılacagına git kitabını al oku yazık sana kitabından engel oluyosun sonra bizi aydınlatmana gerek yok... Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir...şimdi kültür boyleyken bidüsün neden yozlasıyoruzz...cünkü kültürün ne oldugunu bilseydin bukadar sacma düsünmezdin.
135 Yorumla- +1 yıl
+1
Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Birileri çıkıp camii yapıyor birileride çıkıp kütüphane yapsın madem.cami yapan insanlar varken ki size göre yobazlar siz aydınlar yattığınız yerden kalkında kütüphaneyi yapın aydınlansın ülke.yattığın yerden cami yapanı eleştiriyon ne verdin ne kattın bu memleketede yapılan eleştiriyosun sen öncü ol madem tutanmı var.boş boş konuşmayın bu memlekette yıkılan cami adeti yapılan cami adetinden kat kat fazladır.kaç sefer camiye gittin kaç cami gezdinde saldırıyosun.kadıköyde kaçtane ev kilisesi olduğundan haberin varmı nerden olsun ki zaten rahatsızda olmassın onlarda dinini yaşasın özgürlüğü var elbet yaşasında yabancıya tanınan müsahama ülke sahiplerinede görünse pek bi iyi olacak.ama öyle bir kafaya sahipsinizki camiyi dahi siyasete alet ediyorsunuz eminimki akp cami yan yanadır senin için.birde eleştiriyi kaldıramayıp münafıklıkla at gözlüğüyle suçluyor hakarete diyorsun aynaya dön ve dönün kendinize bakın ağzınızdan salya gibi akıttığınız demokrasinin ne anlama geldine bakın
10 Yorumlaalta anlattıklarını anlayıp mantıklı cevap vercek sanmıyorum dogru bı noktaya parmak bakmıssın cesaretınden oturu kutluyorum cunku burdada oyle adım bası camı yapıyorlar camı gusel bırsey ama gel gor kı orneklerı cok komsumuzdan blıyorm kendısı ımam adam carsıda ek ıs yapıyor camıye cok nadır ugruyor cunku camıye cuma harıc gelen az kısı bıde sehır burası adam camıye nadır ugruyor tek ordamı oyle hayır cogu yerde oyle bıde ımamlara verılen magaslar ogretmenlerınkınden fazla bosa camı malıyetı magas malıyetı ulkede okadr ıssız varken cok sacma bunun dınle alakası yok arkadaslar
30 YorumlaBeyin nakli merkezi de yapilsa hic fena olmayacak. Gorulen o ki beyindeki noron eksikligi yuzunden milletimiz aci cekmekte. Noron takviyesi rica ediyorum cami, okul ve kütüphaneden ziyade. Once millet akil sagligini da duzeltsin bir zahmet.
102 YorumlaDimi yaa haklısın arkadaşım cidden. Okadar camiyi ne yapcaksınki. Kütüphaneye gerek yok ama artık internet var herkes oradan ögreniyor herşeyi...
Onun yerine club bar disko kahvehane gençlik kafeleri açmaları lazım sayısı oldukça azz...
Seni bunlar rahatsız etmiorda camimi rahatsız ediyor he ? o mu gözüne battı ?
Senin niyetin ciddi anlamda kütüphane yapılması değil camilere müslümanlıga düşmanlık senin rahatsız oldugun başka şeyler var.
Bu kilise olabilir camii olabilir hiç farketmez ama eminimki bir kahvehaneden kafeden diskodan daha eğitici ve yararlıdır.
Onlarında olması gerekiyor bir aktivite olması şart ama senin niyetin cok bozuk be30 Yorumlagenelde camileri insanlar hayır için vs yapara ama cem evlerinin sayısı az mesela , ayrıca devletin egitim için yaptıgı icraatlardan sorna ileride kutuphaneye gerek kalmcıak hatta her okul bir cami olucak
46 Yorumla
Soran+1 yıltürkiye laik bir devlettir. hristiyanı, alevisi, sunnisi, ateistti, herkese eşittir türkiye cumhuriyeti. sadece müslüman bir ülke demek yanlış. müslüman çoğunlu yaşayan bir ülkedir. yanlış anlaşılma vardır. güncelleme hakkım doldu buraya yazdım.
Çoğunun senin yazdıklarını anlamadıkları belli. Ama bu milleti bilirsin. Müslümanlıktan bi bahset, hepsi müslüman, imam kesilir. Aslen baksan ne namaz kılarlar, ne de camiye giderler. Sadece lafta müslüman takılırlar. Arkadaş ne demiş, çok fazla cami olmasından rahatsızım, camilerden değil. Okullarda çocuklar bir sınifta o kalabalıkta ders yapacak, bunlar düzelmeyecekte yeni camiler yapılacak. Çok camiye giden milletimiz varda sanki. Bnlarınki lafta ;)
61 YorumlaHayır etmiyor seni de etmemeli .. Camiiler yapılıyor ama ahlaksızlık vs herşey bizde öyle mi .. Okullar da yapılıyor var ama kültürsüzlük vs de bizde .. Ne yapsınlar şimdi ahlaksızlıklar bitmiyor tükenmiyor diye camii mi yapmasınlar . Kültürsüz insanların da haddi hesabı yok okullar var olmasına yapılmasına rağmen . Bencil olmayalım lütfen ve de şunu da unutmayalım kalp yalnız Allah'ı anmakla huzur bulur ..
50 Yorumla
+1 yılYazdığın güncellemeleri oku...Sonra neden camiye karşı olduğunu düşün...Allah korkusu olan insan o yazdıklarını yapmaz...İnsana o şeyleri öğreten dindir..Her dinin bir ibadet yeri vardır...Müslüman olan her insanın ibadet yeri camilerdir..Camiden rahatsız olan istediği yerde yaşayabilir..Kimse kimseyi zorlamıyor..
61 Yorumla- +1 yıl
Bana yorum yazdım diye ( - ) çakan basit insan, ey cüce... insanların imanına inancına ipotek koyacakmısın ? İsteyen havraya, kiliseye, sinagoga yada camiye gidip ibadetini yapıyor...Rahatsız olan sen ve senin kafandaki ne olduğu belli olmayan içi boş yaratıklar...
bi camide gelip sizin kapının önüne ben yaptırcam ülke deiştir.
Ahlaksızlık tecavüz şiddet bizde demişsin o kişilikle alakalı hangi dine mensup olduğu ile bi alakası yok.
Ayrıca düşüncene saldırı falan da değil bu herkesin görüşü farklı saygımız war ama senin saygın yok inanan gider camisine kılar namazını caminin sana ne zararı war ? Asıl sen önce görüşlere saygı göstermeyi öğrenmelisain demek ki.
Sırf saçmalamışın ayrıca yeterince okul kütüphanede war çok istiyodsan git yaptır bi tane.50 Yorumla
+1 yılKültürlü adama ihtiyaç yok. Yatıp, kalkıp üreyen dindar nesil beklentisi var. Bu beklentiler doğrultusunda kütüphane falan yapılmasını beklemek hayal olur.
153 Yorumla- +1 yıl
Aklın yolu bir.
- +1 yıl
aynı şeyi yazacaktım. gerek kalmadı.
ŞU SORUYU SORAN ARKADAŞIM ACABA KAÇTANE DİNİ KİTAP OKUMUŞTA BİZE MÜSLÜMANLIK TASLIYOR SORARIM. camiye gidenler kültürsüzmü oluyor arkadaş çok çirkin bi yaklaşım kınıyorum şiddetle...
laik sistemi kurup camileri ilim kültür medresesi şeklinden sadece namaz kılınası bir yer haline getiren kim?
bunu yapan osmanlı değil ,peki öyleyse kim?
tc yi kuran chp rejimi her 10 yılda bir istediği gibi darbeleyip, tc nin damarlarına istediği miktarda islam pompalayan kim?61 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim Sen O Güzel Kafanı Yorma Bu Tür Şeylere " okul, kütüphane yapsalar insanları daha çok kültürlü olacaktır." Diye Yazmıssın Ama Yıl 2012 Oldu Bizimkiler Daha Kahveden Dışarı Cıkamıyorlar Artı Okula Evladını Okula Göndermeyen Zihniyetler Oldugu Sürece Sen Kütüphane Acmısın Okul Yapmısın Kimene Artı Camilerin Yapılması Seni Neden Bu Kadar Çok Rahatsız Ediyor Ben Onu Anlamadım Ruhban Okulu Acılınca Kimsenin Sesi Cıkmaz Ama Ne Zamanki Cami Denir O Zaman Her Kafadan Ses Cıkar Ben Artık Bizim Milletide Anlamıyorum !
20 Yorumlacamilerden önce kahvehaneleri eleştir derim kahvehane yerine kütüphaneler yapılsa coktan kalkınmıstık dusunsene ınsanların çay ıcerken okey atmak yerıne kıtap okudugunu ve okudukalrını tartıstıklarını...
90 YorumlaBu ülkenin camilere değil okullara imamlara değil öğretmenlere ihtiyacı var adım başı camii yerine en azında her mahalleye ilkokul lise lazım ülkeyi kalkındırıp geliştirmek için üniversitelerin çoğaltılması lazım ama tam tersi oluyor ve bu beni de rahatsız ediyor.
20 Yorumlavalla bence çok haklısın..
İbadet için camiye ihityac yok kaldı ki hergün o camiler okullar gibi dolup taşmıyo ancak bayramda,cumarı yada kandilerde diğer günler uğrayan pek yok bile.. dolayısı ile yapılanların çoğu ihtiyaç dışı gereksiz harcama israf.. bu açıdan da günaha bile giriyolar aslında ama farkında bile değiller..20 Yorumlacamiler kültürlü olmanı mı engelliyo burda vakit harcayacağına biraz kitap oku madem müslüman bi ülke burası cami her yerde olması lazım rahatsız oluyosan ülkeni değiştir.
124 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık.
- +1 yıl
Her eve bir minare diksinler hatta. Her yerde cami olsun. Her yerde. Evet.
Her tarafa cami yaptırılır. Her cuma vaazlarda ne söyleneceği diyanet tarafından belirlenir. Bunun dışına çıkan cami imamı görevden alınır. Falan da filan.
Laik devletiz deyip diyanete imamlara tonla para akıtılır. Başka dinin ibadethaneleri bile adam akıllı açılmaz işletilmez.
Bir ton öğretmen boşta, bir ton öğretmen açığı varken tonla imam ataması yapılır.
Ve tüm bunlara rağmen biz din için bir şeyler yapıyoruz bu yüzden susun konuşmayın derler.
Susan sizin gibi olsun...20 YorumlaMüslüman bi ülkeyiz Elhamdülillah.Kütüphane, okulda yapılır cami de yapılır.Ama camilerin çoğalmasıyla kültürsüz de olmayız.Ezan sesi kadar güzel bi ses var mıdır? Her tarafın cami dolması seni rahatsız ediyorsa her tarafı cami olmayan başka bi ülkeye gidebilirsin.Tamam ülkede her türlü sorun var ama bu müslüman olduğumuz gerçeğini değiştirmez..
50 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 538 cevap paylaştı. Camiler insanların huzur bulduğu nadide mekanlardan biridir. Tarihimiz boyunca en önemli yapılarımız hep camiler olmuştur.
Senin açıktan sormaya bile cesaretin yok bu soruyu sorarken. Sadece ortamı biraz germek istemişsin. Camileri beğenmeyebilirsin, bu normal. Ama bunu müslüman çoğlunlukta olan bir yerde, ülkede açıkça insanların yüzüne vurman hiç de etik değil, doğru değil...12 Yorumla- +1 yıl
camilerde huzur varmi yokmu bilmiyecegim ama camiye girenlerin yüzde 80 temiz bir ruhla girerken cani ve katil ruhlu olarak cikiyor buna dayanak olarak anadolu tarihinde alevi katliamlarini örnekleyebiliriz
- +1 yıl
nedir bu cami düşmanlığı arkadaş ya. Camiye her gelen insan mümin mi, kusursuz mu, günahsız mı sanıyorsun? Her türlü insan camiye gider hatta hristiyanı bile camiye gider, saygısızlık da etmez. Bizim insanlarımızda bu yok işte. Bir yerden bi darbe yedi mi tamam. Bütün müslümanlar onun gözünde katildir, camiler suçludur, hocalar haksızdır vs. Bana ne kardeşim birileri camiden çıkmış da suç işlemişse, caminin suçu ne, müslümanların suçu ne. Bu kadar ucuz olmayın...
+1 yılavrupada en cok özlenen Ezandir !
kütüphane olsa ne olacak okumak cehaleti alir ama eseklik baki kalir !162 Yorumla- +1 yıl
laaaaapsss
İnanan ßiri oLarak Allah'a İbadet edıLen Yerlerın yapıLmasından Rahatsız oLmuyrm .. Ahlaksızlıklardan , Hırsızlıklardan ,üç KağıtcıLıklardan KurtuLmak ıCın Bihassada Gidilmesi gereken yerLer Oralar diye düsünyorum..
101 Yorumla
+1 yılohaaa herkez imam efendi olup vaaz vermis hani dinde zorlama yoktu adam cami görmekten bıkmamaıski asırı derecede cami görmekten bıkmıs farklı kavramları anlıyamıyosunuz gerçi bu yazdıklarımıda çoğu anlamaz ama olsun ibiza kardesim sen raad ol takma gizli kullanıcıları bunlar böyle sabahları sarık aksamları yarık pesindedir alayı megan fox için dinini değistirir alayı brad pittt için putperes olur
31 Yorumla- +1 yıl
çok abartma istersen. benzetmen biraz kaba olmuş sanki. :-)
Guncellemelerden anlasılıyor kım kulturlu kım kultursuz ıstedıgınız cevabı alamayınca saldırganlasıyorsunuz hepınız
Dinsizliginizde kultursuzlugunuzde kendınıze biz Allah ıslah etsın der gecerız :)
Bu ezanlar - ki şahâdetleri dinin temeli - Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli...50 Yorumlacamilerin yapılmasından rahatsızlık duymuyorum hiç bir zamanda duymayacağım! okul kütüphane vs demişsin onlarda yapılsın onlarada karşı değiliz tabiki güzel olur okulların kütüphanelerin açılması. ama bu arada camilerin açılmasındanda rahatsız olmayalım.camiler Allahın yer yüzündeki evleridir :)
41 YorumlaCmi de yapılsın kütüphanede sadece bilinç gerekiyor.Devletin hepsiniş yapacak kadar gcü var.Kilise de yapsın havra da yapsın cem evide yapsın.Din kısıtlanmaz.Aksine alabildiğince özgür olmalı.Okul da yapılsın kütüphane de.Kütüphane yapıldı diyelim insanlar akın akın oraya mı koşacaklar?önemli olan bilinç oluşturmak.Millet kütüphaneyi öss kpss çalışmak için kullanıyor.Var da kullan varmı kütüphaneyi?
01 Yorumla- +1 yıl
en son 10 yıl önce evime bilgisayar almadan önce gitmiştim kütüphaneye. :-)
+1 yılRahatsız oluyorum herhalde. Şakirtler boş buldukları yere cami dikiyorlar. Onu geçtim yan yana üç tane cami olabilir mi ya? İnsan şaşıp kalıyor yani, ülkeyi ne hale getirdiler.
135 Yorumla- +1 yıl
ve nefret dolu bu yorumu yapan gerine gerine müslümanım diyor.
- +1 yıl
gerçekleri görün bence.
- +1 yıl
benim yorumum alakasız kalmış. biri ayıp etmişti buraya bir yorum yazarak ona karşı dedim. balıkbeyin sana değil.
- +1 yıl
kimmiş o densiz?
- +1 yıl
boşver.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBurda camilerin suçu ne arkadaşım insanları suçla insanları...
Konuşacaksınız yararlı ,faydalı bilgileri verin.Burda kuru gürültü yapmayın.171 Yorumla- +1 yıl
Sende camilere tahammül etmediğini gösteriyorsun.
Kilise yapılsa ne diyeceksin merak ediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılCami yapmasınlar demek istemem tabiki ama dinimiz israfı da yasaklamıştır. ki bence bu bir israf , . ufak bir mahallede 3 sokakta bir cami. her camide 7-8 kişilik cemaat. yapılan caminin aldığı kişi sayısı 300 - 500 her neyse. neden? yılda 2 defa bayram namazında dolsun diye mi?
30 Yorumla
Müslüman bir ülkede camiden rahatsızlık duymak anlamsız.
Ama ne vardı ki bunun yerine hayır severler daha çok üniversite ve eğitim kuruluşu
açsa bu da hayırlı bir iş olurdu.130 YorumlaKüçük küçük pek çok cami yapmaları ulaşım kolay olsun diye olabilir.Ama kütüphane konusunda haklısın daha çok olmalı buradaki il halk kütüphanesi uzak direkt otobüs yok gitmeye üşeniyorum hizmet kalitesi düşük mahkeme duvarı suratlı bir memuresi var uzar gider böyle
30 Yorumla
+1 yılevet okumak bilinçlenmek gerekli.biraz okusan cami yapma kültürünün osmanlıdan bu yana var olduğunu bilirdin.sadece türkiye de değil osmanlının ayak basmış olduğu her yerde cami var.günümüzde cami mimarilerinin en güzel örneklerinin çoğu yurt dışındaki ülkelerde bulunmakta.müslümanlıkta ilmin yayılmaya başladığı ilk yerlerdir camiler.mektep okul denilen olay yoktur o zamanlar.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. boş yere girmeyin birbirinize, bu ülkede bu kadar çok zevk sefa düşkünü insan varken, Türkiye'ye şeriat falan gelmez.
Türkiye'de laikliğin yok olması, Türkiye'nin AB'ye girmesi kadar imkansız.
neyse iyki de giremicek AB'ye, yoksa burdaki kızları da türk kızları gibi yapar abazalar.10 Yorumla
+1 yılEvet, kütüphane yapsalar da böyle cahil cahil konuşmasan ;)
Git kitap oku ne demek istediğimi anlarwsın174 Yorumla- +1 yıl
profl fotodan kültür fiskiyor.
- +1 yıl
sağol abicim :) ama bozuldum. ben saçmalıyor muyum ki böyle dedin:S
Gizli Üye(36-45)+1 yılburadada adım bası cami evde kılamıyorlar sanki hayatları uckagıt gosteris
74 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMilletin işine gelmemiş bir imam keyif içinde yaşıyor 2900 tl maaş alıyor ve elektrik şu doğalgaz bedava. Bu kadar zengin bir ülkemiyiz. Millet bilimde ilerledi insan sağlığı için hergün yeni buluşlar ama biz ne yapıyoruz o teknolojileri onlardan satın almak için para döküyoruz önlerine. Sonra vay efendim biz niye geri kaldık. Buradaki insanların söylediklerini okudukça yok bizden adam olmaz daha biz çok sömürülürüz.
Cevap sahibi+1 yılBirde tutturmuşlar internet çağında kütüphane mi olur diye. 600 sayfalık klasikleri internetten okuyacaklar sanki. Kitap okumaktan haberleri yokki. Yazık çok yazık. Kütüphane olsa gidecekmisin diye soruyorlar çok haklılar bu ülkede insanlar dedikodu kulaktan dolma şeklinde bilgi sahibi olduklarını zannediyorlar. Kitap kim bizim halk kim.
cami yapılması seni rahatsız ediyor olabilir ama çoğuna güzel geliyor. ayrıca burası dini tartışma yeri değil. ki inançlı insanlar sadece inanırlar, tartışmazlar. ayrıca yakın tarihimizde kocaman bir islam devleti var. bu böyle sürüp gidecek.
60 Yorumlaİnanıyorum ki bundan 100-200 yıl sonra din diye bir şey kalmıyacak ve tüm cami, kilise vs tarih olucak. Düşünüyorum ve düşündükçe mutlu oluyorum.
1741 Yorumla- +1 yıl
o kadar sürmez diyede ümit ederek seviniyorum
- +1 yıl
mahser gününde bulusalim spider, söz vebana ):
- +1 yıl
eğer senin için bir kişinin aci cekmesini bekliyecek kadar nefret doluysa inan mahşer gününde ayni safta olucaz :)
- +1 yıl
sirat köprüsünde amuda kalkalim bemce <3
- +1 yıl
zaaaaaxd?lskdfjklsfdfsdfsd
- +1 yıl
hades nekadan iyi galblisin ):
- +1 yıl
lavlar arasindada rafting yapariz
- +1 yıl
spidergirl yikildim şu an ok ):
- +1 yıl
Ben ne islam propagandası yapanlara ne ateizm propagandası yapanlara ne deizm propagandası yapanlara prim verdim şimdiye kadar. Beni tanıyanlar bilir zaten az cok dostum. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü diye biliyorum ben cami kilise kapatılmasından mutlu olmak değil diye biliyorum. Spagetti bu sitede en iyi anlaştığım üyelerden. Böyle bir yorum yapmasına şaşırdım sadece. Şakirtlere olan tepkisine veriyorum şu an.
- +1 yıl
@cob: Mutlu olucam evet. Bunun sebebi ise şu; din yüzünden bugüne kadar insanlar türlü işkencelere maruz kaldılar, ezildiler, yüceldiler, taşlandılar, para kazandılar vs. İnsanız hepimiz, tek türüz. Din din, kategori kategori ayrılmamıza gerek yok. Evet din olgusunun olmadığı bir dünya istiyorum. Daha güzel bir yer olucak. En azından yıllardır süregelen tartışmaların en azından bir tanesi bitecek.
- +1 yıl
jhon Lennon'un imagine'ını dinlemişsindir cob. Hadi sözlerini hatırlayalım: Hiç ülke olmadığını hayal et Bunu yapmak zor değil Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok Ve din de yok Hayal et bütün insanların hayatı barış içinde yaşadığını... Bunu söylemek şakirtlere tepki değil be Cob. Bu benim özlemim mesela. Bu inanlara saygı duymamak değil ki.
- +1 yıl
Hades aynı yere farklı pencerelerden bakıyoruz. İnsanlar yıllardır böyle, humanizmin egemen olduğu bir toplumu ben artık hayal dahi edemiyorum. Fazlasıyla realist oldum. Ve insanların en azından ,zeka seviyeleri ne olursa olsun, birbirlerine saygı duyduğu bir toplum olalım istiyorum.
- +1 yıl
saygi yokki. olaydi iyiydi.
- +1 yıl
ben de onu diyorum iste spider saygi yokki. su sitede bile inancim yok dediginde millet hakaret ediyor. ee size ne dileyen diledigine inansin. ama anlamiyorlar.
- +1 yıl
gidince görürsünüz belki bu cevaplar kurtarır sizi sırat köprüsüyle dalga gecerken taminen orda salya sümük ağlayacaksınız. laiklik demek zaten siz örümcek kafalı insanlar için islamiyete karsı gelmekten baska bi bakış acınız yok. laiklik kimse kimseye karısmasın ya bırakın insanlar nasıl isityosa öyle yasasın inandıkları ile dalga gecmek lailklikse siz cok laiksizniz büyük cagdas aydın insanlar sizi sen zaten 1 numarasınız tamam kingsiniz.son olarak sizi orda spagetti yaparlarken görmek istiyorum .)
+1 yılsenin kültür anlayışını ...
din olmadan kültür mü olur ilim mi olur rahatsız oluyosan terket et memleketi git isviçrede yaşa senın gibilerle rahat yaşarsın orda cami yasağda var rahat edersin ...70 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılSanki kütüphane yapsalar gidiceksin..Pehhh.Açtırmayın kutuyu.Söyletmeyin kötüyü efenim.
144 Yorumla- +1 yıl
Siz muhalefet olmak için muhalefet oluyorsunuz bişey bildiğiniz için değil.
- +1 yıl
g*t etmiş sen,i hiç konuşma ibiza!
Fabrika yapsınlar fabrika 2 milyon işsiz var geçtim okulu kütüphaneyide :)
81 Yorumla- +1 yıl
sen anladığın yerleri anlat bi bakim bana
Allah sana ve senin gibilere akıl fikir versin hidayet versin inşallah senin için dua edicem çünkü gerçekten iğrendiriyorsunuz
90 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin hala üyeliğinin olmasına şaşırmıyorum balonlularla aynı kafaya sahip olduğun için yakında ödüllendirilirsin sen hadi gözün aydın ola,burası sizin çiftliğiniz müslüman mahallesinde salyangoz satmak sizinkisi şaşırmıypruz artıkk size
120 Yorumla- Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat