Nasıl bir şey anlamış değilim ama ne zaman birine ihtiyacım olsa ya meşgul olur ya daha önemli bir işi vardır ya da geri dönüş yapmaz.

Biz yetişkinler bu konuda biraz daha şanslıyız. Yeni jenerasyonda malesef aşırı bir bencillik durumu var. Bizim bir-iki tane de olsa, bizi dinleyecek, zor durumda kaldığınızda yardımımıza koşacak insanlar var.
Bazı insanlar yardım etmeyi sever. Özverilidir. Ama malesef sayıları çok az. Ömrünüzü hep etrafınızdaki insanlara yardım etmek veya onlarla paylaşmakla geçirirsiniz. Ama sizin ihtiyacınız olduğunda o insanların çoğu yanınızda olmaz. Bu kişiler yakın akrabanızsa size diyecek bir sözüm yok. Ama dost bildiğiniz insanlarsa, dostluğunuzu bir daha gözden geçirmenizde fayda var. Belki de siz yanlış seçimler yaptınız.
Niye biliyor musunuz, bir söz vardır;Mum dibine ışık vermezmiş diye.. Yıllardır arkadaşlarıma ilişki koçluğu v. s neler nelere koştum yardım ettim. Gece 3'ünde arkadaşım arardı kanka ertesi gün hapı lazım nerden bulcam diye, gecenin 3'ünde alıp götürür verirdim.Öyle bir insandım, zamanla büyüdükçe anlıyorsun bunu.5 Senedir insanlardan uzak ve yalnız yaşıyorum. O kadar huzurluyum ki.Ölümü bekleyen bir baykuş gibi evde hiç ses yok 5 senede alıştım.. Ama yalnızlığım beni çok güçlendirdi, insanlara ihtiyacım olmadığını anladım. Evdeki ve hayattaki her ihtiyacımı kendim hallediyorum. Şu an gayet ve net hiçbir insana ihtiyacım yok diyebiliyorum.Öldürmeyen şey insanı güçlendirir diyerek bu sözümlede bitiriyorum.
bu benim işte..
ihtiyacım olduğunda birisine anlatmak istediğimde
siteye giriyor soru soruyor ya da görüş paylaşıyom da kafam dağılıyor...
Anlatmam derdimi kimseye.. derdim bende güzel
Bir insanın mesajınıza dönme hızı ile size verdiği değer doğru orantılıdır. 1 olur 2 olur daha fazlası olmaz eğer süregelen böyle bir durumdaysanız gözden geçirin derim. Çünkü biraz da ben sizinle aynı durumları yaşıyorum. Fazla mı samimiyiz? Ortayı bulamadan canla başla konuştuğumuz için mi karşıdan da aynısını bekliyoruz? Bilemiyorum.
Cevap
50Cevap
Yeter ki hayatta düşme, canın sıkkın olmasın gadası. En güvendiğin, sevdiğin onlar bile dönüp bakmaz. Seni daha çok yakmak için üstüne benzin dökerler. Naparsın insanoğlu hep böyledir. Herşey gelir geçer bu tür şeyler insana kimin ne olduğunu öğretir.
Derdim olduğunda ikinci bir kişiye ihtiyaç duymuyorum. Derdimi anlatmayı sevmiyorum çünkü tavsiye vermek bir çözüm üretmiyor.
Ben hiç kimseye derdimi anlatmam. Dinlerim. Sırrımı hiç kimseyle paylaşmam. İçimde yaşar içimde çözerim. Başkasına anlatsan ne yazar. Empati kurabilirler ve kendi açılarından yön gösterbilirler. Ben değillerki. Hislerimi yaşadıklarımı yaşamayan insanlar bana çözümler üretemez. Fazla insanlara bağlanmayın. Derdinize derman kendiniz olmayı öğrenin.
Bu zamanda kimseye derdini anlayamazsın ve anlatamam da gerekir aslında. Kimsenin kimseye bir faydası dokunmaz. Ben bu zamanda insanların bir menfaat için insanlara yaklaştığını görüyorum eski bir dostluk kalmamış güven bitmiş nerde gerçek dost gerçek arkadas
aslında etrafta dertleşecek çok insan vardır ama siz ne zaman kendi derdinizi anlatmaya kalksanız karşınızdaki kendisinin daha önce size benzer bir derdi olduğunu ve kendisinin nasıl çözdüğünü/çözemediğini anlatmaya başlar. sonra bir bakmışsınız siz onun derdini dinliyorsunuzdur. hiç derdi olmamış kişilerle dertleşmek bu durumda daha iyi gibi gözükse de
sonuç olarak: derdiniz varsa gidin annenizle ya da babanızla konuşun, bir tek onlar dinler ve teselli eder.
Beni ihtiyacım olduğunda dinleyen arkadaşlarım var çok şükür. Ama insanlar eğer dinlemiyorlarsa kendi modlarını yüksek tutmak, kendi morallerini bozmamak için bunu yaparlar. Bencillikten kaynaklanan bir davranış, bu tip insanları hayatınızda tutmayın. Bir yerlerde elbette iyi insanlar da var, buna hep inandım ve inanacağım. Umarım iyilerle karşılaşırsınız.
Artık insanlar sadece bencillik üzerine yaşıyorlar, sadece benim dediğim olsun ilgi sevgi benim üzerimde olsun. Benim sorunlarım yaşadığım sıkıntım herkesten daha fazla mantığı ile hareket ediyor insanlar, bu yüzden de sizin derdiniz olduğunda bahane çok ama yardım yok oluyor.
İşte tam da bu nedenden dolayı artık beni dinleyeni dinliyorum, yanımda olanın yanında oluyorum.
Karşılıksız fedakârlık hayal kırıklığı yaşatıyor.
Bu kimi zaman böyledir. Gerçek dostluklar sorgulanır. Oysa var mı dır ki gerçekten denir. Madem öyle siz de herkesin derdiyle dertlenmeyiniz, dert insanı ortak eder. Yalnız siz ortak değil, aklınızı dağıtmak için dost arıyorsunuz, gerçek bir dost değil. Tüm ayrıntı burada gizli.
Kişileri doğru yere koymak hepsi bu. Gerçek yerinde olan kişi o pozisyondan kaçmaz, benim bu konudaki temel taşlarım yeterince sağlam şükür ki.
Derdimi ya da yoğunlumu anlattığım kişiye yok olduğumu hissederim buda enerjimi düşürür olsun ben dinleyimde onlar dinlemesin 🤷♀️
Küfürlü yazacaktım da neyse. Çünkü herkes vicdansız ve menfaatçi
Haklısın valla günlerce merak et iyi mi yaz hep sor en kötü zor zamanında yanında ol şimdi keyfi iyi yazmıyor bile en son sitem ederek yazdm unuttun mi beni diye de ben kendimi bile unuttum diye karşılık verdi gülerek ,
Yalnız değilsin.. Bende herkesin yardımına koşar kulak verirdim ama kendime gelince bir kişi olmazdı yanımda.. Anladım ki gerçek dostlarım değilmiş hepsini eledim..
Yok Allah'a şükür ne zaman dinlesem beni de her ihtiyacında dinleyen arkadaşlarım var kardeşim var. Sevdiğim var.. buradaki arkadaşlarım bile ne kadar çabalıyor yüzüm gulsun diye eksik olmasin takip listem başkadır.
Çoğunun derdini dinleyebilirim ama herkese derdimi anlatmam, ki derdim de yok çok şükür 🙏🏻 Dert anlattıkça büyüyen şeydir, iyiysi mi anlatmayalım.
Erkek kardeşim bir anda şey demişti kimin ne derdi olsa sen hemen koşup destek oluyorsun ama senin bir derdin sıkıntın olunca tek başınasın çok dokunmuştu..
Günümüzün örnekleri maalesef böyle ve artık pirincin arasından ayıklanan taşlar gibi dostlarını seçmeye başlıyorsun...
O yüzden kimseye edeceği değerden fazlasını verme ki hayal kırıklığına uğrama
Belki bir kişiden beklentimiz yanlış yönde sadece alan “tipler” vardır vermeye gelince ortada kimse olmaz 🤷🏻♀️ Dostlar hayal kırıklığına uğratır bazen böyle
Çünkü dışarıdan bakınca o kadar güçlü duruyorum ki buna ben mi yardım edecem diyorlar aslında çökmüş gitmişim gerçekten sadece günlük rutinim buna izin vermiyor onun için güçlü duruyorum galiba
Çok zor çok
Dert anlatmakda emziyet.. ben artik kimseye anlatamıyorum bile. Sanki bana karşı bunları kullanacaklarmış gibi hissediyorum
Bir psikiyatira git derdini anlat emin ol uzun vadede mutlu olursun. En iyi dostun bile gun gelir seni anlattığın şeylerle vurur.
Ben kendimi anlatmaktan hoşlanmıyorum derdime çare olamıyorlar neden canlarını sıkayım ki âmâ başkaları anlatabilir
Böyle vefasız insanların yüzüne direkt olarak vurman lazım duyarsızlıklarını , sonrada tekmeyi koyman.
Çünkü insanlar anlayış dert çekmek istemiyorlar empatı kurmuyorlar sahte ınsanlar gostermelık yapıyorlar her şeyi
Herkese hakettiği değeri vermek lazım çünkü. Bizi dinleyeni dinlemeli, dinlemeyeni dinlememeliyiz. Bu kadar basit
İnsanların büyük çoğunluğu kara batak gibi... sadece ihtiyaç anında su yüzüne çıkıp sonrasında kayboluyor...
şu anda sen anlattın biz dinledik sanki.. çağın hastalığı bu sanırım yakınlarımıza uzak uzaktakilere de yakınız teknoloji sağolsun..
hatamdan dolayı muhtemelen bilmiyorum belki de ben kendi kendime ceza olsun diye onlara derdimi anlatmayıp kendimi uzaklaştırıyor olabilirim
Sen dert anası olursunda senin ihtiyacın olduğunda kimse dert babası olmaz hayat bukadar bencil işte @Cailleach
O kadar çok yaşadım ki bu vefasızlığı. Artık kimseyi dinlemiyorum.
Dostluklarını arkadaşlarını tekrar gözden geçirmelisin demek oluyor bu
Çünkü burası Dünya. Burda vefayı bulmak, aşkı bulmaktan daha zor. Bilene.
Gerçek dost gemileri yakar gelir sana bulunca sakın kaybetme
Yorumlarda herkes mağdur peki derdi dinlenenler kimler
Abla sen her şeyi kendin çözebilecek kapasitedesin, kimseye ihtiyacın yok zaten.
Dertlerim ağır geliyor bir bahaneyle kalkiyorlar masadan..😆😉
Çoğusu kendini düşünüyor. Dünyanın kendilerinin etrafında döndüğünü sandıkları için.
Bende buyuzden hep kendime saklarim ne derdim olsa zaten anlayan dinleyen yok
Evet genel anlamda öyle uzun bir toparlanmaya ihtiyacım var hemde baya uzun
Herkes her istediğinde yanında bizi bulduğundan böyle oluyor. Bir nebi köşe yastığı oluyoruz.
Herkez isini goresiye kadr sahte dost dedikleri bu olmali
Işte bu yüzden kendinden başka kimseye ihtiyacın olmasın ,, bu şekil olduğumdan beri çok iyiyim
Ben elimden geldiğince sevdiklerime ve arkadaşlarıma dönüş yaparım
Bunun bir tek açıklaması var, bencil oldukları için.
Şu an ihtiyacım olan soruydu. Çünkü sadece mendaatciler
Ben derdimi çevremdekilere kolay kolay dökmem belki ondandır bilemiyorum
Maalesef bu hayatın bir gerçeği yaşıyoruz bu durumu
Ben de bunu anlamış değilim çokta düşünmeye gerek yok zaten insanlar menfaat uğruna yanında oluyorlar sadece benim sıkıntım geçsin sadece benim derdime derman olunsun dediklerinden ötürü karşı tarafı hiçe sayıp bencil davranıyorlar🌺
Önemli bir işin olduğunu bilse kesin döner. Bence öyle bakmak lazım.
Bu işler öyle sen herkese koşarsın Ama kimse sana gelmez
Genelde hep öyle oluyor sen hep varsın yanlarında anlamaya çalışıyorsun, ama senin ihtiyacın olduğu zaman kendi kendine kalıyorsun tabi ilk başta çok üzüyor, sonra böylesi daha iyidir belki de diyorum.
Kim üzdü seni ağzına kürekle vurayım 😀 her neyse olur arada o kişiye biraz mesafe koy ki bir daha bu şekilde davranamasın
İnsan kendi işleri görülene kadar seninle ahbab olurlar derdi bitince seni görmezler Sen dinlemeye devam et insanlık görsünler utansınlar diyeceğim ama iinsanlar bunları düşünmez allah bilsin yeter
Zamanla kimseden birsey beklememeyi ogreniyorsun ve hayatta daha guclu hale geliyorsun
Herkesim derdini dinlemiyorum kafam rahat.
Herkesin*
Genel olarak; insanlar nankördür... İstisnalar her daim vardır ama kaideyi bozmaz...
Ben her zaman burdayım elimden geleni yaparım tabi istersen
Cıkar menaat ilişkisi menfaati olan yanında olur bitince gider bu kadar basit
Alıştım. İçine at at sonra birkaç sinir krizi ve ağlama krizleri oluyor. Başkaları anlamasın diye de gergin bir gülüşle gezmek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?