Siz birine kırıldığınızda nasıl tepki veriyorsunuz? Çözüm odaklı mısınız, o kişiyle konuşup sorunu halletmeyi mi tercih edersiniz? Yoksa kırgınlıklarınızı içinizde mi bırakırsınız?
Birine kırıldığınız zaman konuşur musunuz, yoksa içinize mi atarsınız?
Ben susmayı tercih ediyorum. Kıracak kadar ileri gittiyse eski ben olamıyorum ne yazık ki. Sorunun nerede olduğunu söylerim en fazla. Fakat bir çözüm, bir özür beklemem o saatten sonra.
Kırıldığınızı eğer karşı tarafa düzgün bir üslup ile belirtmeyip onun kendiliginden anlamasını beklersiniz bu çok doğru olmaz. Kimse muneccim değil, insan iletişim yetileri olan bir varlıktır. Sorununuz olduğunda ya da kırıldığınız noktalarda bunu ifade etmelisiniz. Ki ben de öyle yaparım.
Önce bağırırım eğer hatalı oysa tüm sinirimi kusarım , sakinleşince bir atak yapmazsa empati kuruyorum orta yolu bulmaya çalışıyorum eğer karşı taraf hala bunu sürdürüyorsa bir çabadan sonra vazgeçiyorum ama en kötüsüde artık ben tamamen susmuş ve vazgeçmiş oluyorum
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Konuşurum tabi ki. içime atmak çocukça geliyor. eğer bir şeye kırılmışsam bunu söylerim ve nedenini sorarım çözüm bulmayı denerim. eğer bilerek kırmışsa bende bana davrandığı gibi davranırım konuşmayı keserse bende keserim
Bir hafta önce yazıyordum, bir haftadır hiç bakmadım profiline, yanlış anlamayın, sizinle tanışmak istemiştim, görüşlerinizi beğendiğim için, amacım sitem etmek değildi.
Genelde içime atarim kırıldığımı belli etmem, bazen anlattığın belli ettiğin zaman kırgınlık tartışmaya döne biliyor. Her kes empati yapamıyor maalesef her kesin bakış açısı farklı ince düşünceli insan olursa karşında yalnız o zaman anlatman bir anlam kazana biliyor yoksa en iyisi kırgınlığını belli etmemek.
Kırıldığım ilk zamanlar karşı tarafı alıp konuşurum ama baktım olmuyosa ne ben yorulurum ne de karşı tarafı yorup kırmak isterim. Eğer çok kırılmışsam sessizleşirim o raddeye gelene kadar sorunları alıp konuşmayı tercih ediyorum.
Genelde o an kusarım lafımı ama söyleyemediysem , müsait ortam değilse veya motivem komple çökmüşse anlamasını beklerim ama aslaaaa benim gibi değil herkes. Çok çok değerli biriyse dönüş yapar zaten bence. düşünmek bile kötü.
Eskiden içime kapanırdim. Ülser mi olmadım seker hastası mi olmadım. Artık öyle değil,. merhametime denk gelirse konuşur halletmeye çalışırım. Çok da önemsiz meselelerde bir de önemsiz insanlarsa içimi döküp (saydırıp) yoluma bakıyorum. Ohh miss😎
bir anda konuşmayı duraklatıyorum soğuk davranıyorum yani içimden öyle geliyor sonra noldu falan deyince kıyameti koparıyorum içime atıp kendimi hasta edemem.
Eskiden icime atardım ama o da dışa taşıyor içine ata ata bir gün duyguların da şelale oluyor o yüzden deftere yazıyorum ya da birine anlatıyorum konuş rahatla
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kırıldığımı hemen söylerim. Halimden anlasın vs gibi triplere girmem. Dostlarımdan da aynı şeyi beklerim. Hata insana aittir ve yanlış varsa uyarırım. Benim hatam varsa onlarda uyarmalı.
Birine kırılırsam biraz zaman gecmesini beklerim eger deger verdiğim biriyse kırmaktan korkarım cunku sinirlenince gozum görmüyo bisey. Zaman gectikten sonra sakinleşince konusurum
Kırgınlarını içine bırakırsan ilerde keskinleşip kendine zarar verirsin çözüm odaklı olup konuşulmalı yoksa tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali olur :)