Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
41Cevap
- +1 yıl
Korkudan motive olmam sevgi motive edicidir benim için. Genelde korku ile motive olan insanlar korkak insanlar motive olmazlar aslında dejenere olurlar.
10 Yorumla - +1 yıl
Sevgi varsa ertelemezsin, sevgi varsa zaman ayırır ve emek verirsin, sevgi varsa başlarsın ve devam edersin, bırakmazsın. Sevmek en önemlisi.
10 Yorumla Bilgi ve tecrübe motive eder insanı.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 610 cevap paylaştı. Korku bir şeyleri yapmada motivasyon sağlamaz. Korkuyla yapılan şey mecbur hissedildiği için veya kendini korumak için yapılır. Örneğin kadın kocasından dayak yiyor, ama ayrılırsa hayatını devam ettiremeyeceği korkusuyla kendini mecbur hissederek evliliği devam ettiriyor. Ya da çocuk eve geç kalıyor, babasının kızmaması için, kendini koruma hissiyle korkuyla yalan söylüyor. Yani korku motivasyon sağlayamaz. Sevgi ise resim çizmeyi seversen çizmek için motivasyon verir sana bu sevgin veya keman çalmayı seversen yine sevgin çalman için motivasyon verir. Kısacası motivasyonun kaynağı sevgidir.
10 Yorumla- +1 yıl
Sevgi kadar değerli bir şey yok bu hayatta. Bazı insanlar korkutarak bir şeyleri yaptırabileceklerini düşünüyorlar ama yanlış. Gerçek sevgiyi hissettikten sonra motive olmamak mümkün değil, yeter ki birinin sevgisinden emin olayım onun için her şeyi yaparım.
10 Yorumla bence korku beni her zaman korku harekete geçirir neden mi? çünkü psikolojik olarak kendimi rahatsız hissettiğimde bişey ler yapmam gerektiğini bir an önce bu durumdan kurtulmam gerektiğini kendime söylerim ve biran önce yapıp bitermek isterim ki içimdeki o huzursuzluk kaybolup gitsin diye... saygılarr:)
10 YorumlaBir komutan ona emanet edilen erlerinin başına birşey gelmesi korkusuyla önlemler alabilir, onların iyi oluşlarıyla motive olabilir. Bu korku onu ayakta tutar. Bir hemşire, merhamet ve sevgi duyduğu iki çift göz için tüm emeğini ortaya dökebilir. Büyük motivasyon kazanabilir. Korkmak da sevmek de çok insanı duygulardır. Ve korku asla acizlerin işi değildir.
10 YorumlaBir öğretmen düşün ki kiminin korkudan anladığını biliyor kiminin sevginin daha motive edici olduğunu biliyor. Hemde koskoca 8 milyarın okuyabileceği bir kitapta yazıyor bu öğretmen. İşte o Cenabı Haktır. Kimi korkudan anlar kimi sevgiden. Kimi cennet vaatleriyle yapar kulluğu kimi cehennem korkusuyla. İşte Allah kulunu tanıyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Sevgi gerçekleştirmek istediğin şeyin arzusunun kaynağını oluşturur. Korku ya da endişe gibi duygular da hazırlandırıcı bir motivasyon geliştirir. Ben sevgi kelimesine yerine tutkuyu tercih ediyorum. Ya da merak... Ya da kendini gerçekleştirme arzusu vs...
10 Yorumla - +1 yıl
Bu durum o anki psikolojiye bağlı.
Örneğin; Sevgilinden ayrıldın ve öfkelisin. Spora başladın. Öfkeyi doğru yönlendirerek kaldıracağın ağırlığı tahmin bile edemezsin ! Burada öfke işe yarar.
Veya çok sevdiğin bir sevgilin var. Ve sen söyle düşünüyorsun; "onu çok seviyorum ve o harika bir insanı hak ediyor" diyerek de kendini motive edersin.
İki zıt örnek.
Örnek-2
Zengin olup insnalara yardım etmek için de girişimci olabilirsin.
Veya seni kendince aşağılayan insanlara inat başarılı olmak için de olabilir.
İster sevgi ister öfke olsun. Önemli olan o duyguyu doğru kanalize etmek. Çünkü; Hayat acımasız. Her zaman sevgi ve iyi niyetli olmuyor. Bu nedenle negatif duyguları da "olumlu" olarak kullanmak gerekir.
Sadece iyi duygulara alışan birey sonradan kötü bir olayda dağılabilir.
Tabi bu benim düşüncem.10 Yorumla - +1 yıl
Bir insan korkudan bir şeyi yapıyorsa mecburiyetten yapıyordur ve bu da onu motive etmez strese sokar. Ama insan bir şeyi severek yapıyorsa ve o iş zorsa bile, yorgunluğu bile tatlı gelir.
20 Yorumla Sevgi beni motive eder çünkü korku duygusu üzerimde baskı yaratır beni sıkıştırır paniklememe ve endişelerimin baş göstermesine sebebiyet verir o işe kendimi tam olarak veremem.
10 YorumlaKesinlikle sevgi korkuyla gelen koşullanma ceza etkisi görüldüğünde ortadan kalkarken severek edinilen koşullanma kişinin her zaman içinde sevgiyi hissedeceğinden ortadan kalkması çok zordur
10 Yorumla- +1 yıl
Sevgi genelde. Bazı durumlarda korkumu yenebilmek için motive ettiği de oluyor
20 Yorumla - +1 yıl
Korkarsan kaçarsın, yapmama şansın olduğu an bırakırsın o işi ama sevgiden kaçmazsın hep çabalarsın bence sevgi
10 Yorumla - +1 yıl
Sevdiğin insanın tribi ile kafana dayanan silahı kapıştirsak her türlü silah kazanır. O yüzden korku.
10 Yorumla a
+1 yılSevgi olması daha motive edici olmalı. Bir işi sevgiyle yaparsan doğru dürüst yaparsın, korku ile yaparsan endişeli bir şekilde yaparsın..
10 Yorumla- +1 yıl
Beni ikisi de değil, öfke motive eder mesela hayatta en korktuğum şeyi bile gözüm görmez.
10 Yorumla - +1 yıl
Bence sevgi bir şeyi severek yaparsan daha verimli olur diğeri türlü iyi olmaz
10 Yorumla Ölüm korkusu beni birçok konuda motive ediyor, o yüzden korku diyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Korku, insanı motive eder. Korkak bir insanın yapamayacağı şey yoktur.
10 Yorumla - +1 yıl
Sevgi motive eder tabiki ama korku tam tersi. Baskılar, engel koyar.
10 Yorumla - +1 yıl
Korku daha fazla motive ediyor ve başarısızlık korkusu
10 Yorumla - +1 yıl
Bana göre sevgi korku olursa insan hiç bir şeye cesaret edemez zaten
10 Yorumla - +1 yıl
Sevgi, sevgi olduğuna eminim. Sevgi ile yapılan iş o kadar hafif oluyor ki. Bide korku ile yapmak var o ise insana bıkkınlık veriyor. İnsanın kendisine kızmasına sebep oluyor...
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Sevgi olması gerekirken maalesef çoğu insanda korku
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 459 cevap paylaştı. Sevgi motive eder.
Sevgi için korkunu bile yenersin10 Yorumla- +1 yıl
korku her zaman motive edicidir. bak kadınlara, erkekler bağırınca yapar. kadınların anlayacağı şey korkudur. erkekler ise sevgide salaklaşır.
10 Yorumla Hep korku motive etti beni. şu an da büyük bir bilgi birikimim var. Onları da arkadaşlarımın yanında aptal görünmekten korktuğum için öğrendim.
10 Yorumla- +1 yıl
Hiçbiri yapamazsın der ve gaza verirse motive olurum sadece sen yapamazsın sen korkaksın desin 50 metreden denize atlarım 😇
10 Yorumla Bizim millet genelleme yapmyayım
Korku maalesef10 Yorumla- +1 yıl
Bizim gibi toplumlarda korku
20 Yorumla - +1 yıl
Korku yapmaya sürükler sevgi pes etmememi sağlar
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Korku anlık çözümdür. Sevgi ise kalıcı.
10 YorumlaHerşeyin başi sevgi herşeyin
10 Yorumla- +1 yıl
Az korku çok Sevgi en iyi motivasyon kaynağı
10 Yorumla - +1 yıl
Bence hırs motive eder
10 Yorumla - +1 yıl
Korku her zaman en iyi motivasyon kaynağıdır.
10 Yorumla Korku paniğe yöneltir sevgide biraz yapmamaciya
10 Yorumla- +1 yıl
Sevgi daha motive edici, korku bize işlemez.
10 Yorumla - +1 yıl
Sevgi sürekli korku yıpratıvı bir motivedir
10 Yorumla - +1 yıl
Sevginin aşamayacağı engel yok
10 Yorumla - +1 yıl
Korkanın çocuğu olmaz diyerek büyüttüler bizi :)
10 Yorumla - +1 yıl
İkisi de motive etmiyor..
10 Yorumla - +1 yıl
Sevgi bence
10 Yorumla Korku!
10 YorumlaHer ikiside. Ama elbette farklı kulvarlarda.
10 YorumlaKomşu çocuğu nxmzsnmwldmd
10 YorumlaSevgi daha motive edici
10 Yorumla- +1 yıl
Korku galiba
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkisi ortaya karışık
10 Yorumla- +1 yıl
Öfke
10 Yorumla Sevgi
10 Yorumla- +1 yıl
Korku gerilim
10 Yorumla Sevgi
10 YorumlaSevgi
10 Yorumla- +1 yıl
Korku.
10 Yorumla maalesef korku
10 YorumlaSevgi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı. Tabiki sevgi.
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir şeyi yapmada korku mu daha motive edici, yoksa sevgi mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Sanırım bu soruyu sorarken cevabını bilerek sordunuz. Herkese bir hatırlatma olsun diye.
Korku da tetikleyici olabilir sevgi de
Eğer ölüm tehlikesi ile karşı karşıyaysanız korku ile motive olmanız iyidir, hayatınızı kurtarır. Ölüm tehlikesi karşısında sevgi ile davranırsanız muhtemelen ölürsünüz. O anlarda korku faydalıdır.
Aslında korku sadece o anlarda faydalıdır. Bunun için bedenimizde bir sürü otonom sistem vardır, amigdala, sürüngen beyin, limbik sistem gibi. Hepsi bizi hayatta tutmak için tasarımızda var olan biyolojik mekanizmalardır. Bunlar kaç ya da savaş stratejisinden başka yol bilmezler. Yani ölümü bertaraf etmek için ya tehlikeden uzaklaş ya da onunla savaşarak onu yen. Başka yol bilmezler.
Bunun dışındaki her şey, hayatta kalmak'tan çok daha farklı, "yaşamak" amacıyla olacağı için sevgi ile yapılması gerekir. Eğer uç örnek vermek gerekirse, düşünsenize korku ile resim yapabilir misiniz? Bir şark besteleyebilir ya da bir çiçeği koklayabilir misiniz? Bunlar ancak sevgiyle, tutkuyla ve coşkuyla yapılabilecek eylemler.
Ama korku hayatın neredeyse her anını anlamsızca o kadar sarmış ki her şeyi ölüm korkusu ile özdeşleştirir olmuşuz. Beyaz yakalı patron kızmasın diye korkuyla çalışır, özel okul kazanamazsam diye çocuk korku içinde sınava hazırlanır. Bunun sonsuz örneği var. Oysa bunların hiçbirinin sonunda ölüm yok ki.
Çalışan coşkuyla çalışmalı, öğrenciler de tutkuyla sınava hazırlanmalı. Bunun da yolu kişinin kendisini derinden tanımasından kaynaklanır. Ölümsüz kimliğini keşfeden insan artık tüm korkulardan arınarak hayatın her anını sevgiyle deneyimler.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için her zaman benimle profilimdeki linklerden irtibat kurabilirsiniz.
Sevgilerimle.